karhariasgr Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Γεια χαρά έχω μια εικόνα, με layer, σε μορφή photoshop κ θέλω να την μετατρέψω σε μορφή corel. Μπορεί να γίνει αυτό με κάποιο πρόγραμμα? Έκανα μια αναζήτηση στο google αλλά δε βρήκα κάτι κ σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ. Στην ουσία είναι μια εικόνα, την οποία θέλω να την χαράξω πάνω σε κάποιο βραβείο. Η εικόνα έχει σχεδιαστεί με photoshop και περιέχει layers. Το θέμα είναι ότι εκεί που πήγα να κάνω το βραβείο μου είπαν ότι πρέπει να είναι γραμμικό το σχέδιο κ να είναι σε μορφή corel.. Εγώ corel δε ξέρω να δουλεύω. Τι κάνουμε στην περίπτωση αυτή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Κώστας
jim_p Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Export σε eps μπορεις να κανεις απο το photoshop ή ειναι πολυ πολυπλοκη η εικονα σε χρωματα κλπ?
alexzzz Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δοκίμασες να "ρίξεις" το psd στο corel; Σε μένα δουλεύει κανονικά.
klainmaingr Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Ναι αν ο άλλος δεν έχει καινούρια έκδοση corel που ουσιαστικά αυτοματοποιεί πολύ τη διαδικασία του γραμμικου, είναι παλαίστρα μεγάλη. Εσύ μπορείς μεν να κάνει export σαν .eps που είναι και η μορφή που θα θέλει αυτός για το wincut αλλα δυστυχώς θα το δεί και πάλι σαν εικόνα και όχι σαν γραμμικό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το φτιάξεις μόνος σου βασικά ή να δώσεις κάτι παραπάνω σε αυτόν που θα το κάνει γραμμικό (ανάλογα με την δυσκολία του σχεδίου) Αν υπάρχει άλλος τρόπος και γω θα'θελα να τον μάθω γιατί μου βγήκαν τα μάτια για τον ίδιο λόγο πρόσφατα..
alexzzz Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Ναι αν ο άλλος δεν έχει καινούρια έκδοση corel που ουσιαστικά αυτοματοποιεί πολύ τη διαδικασία του γραμμικου, είναι παλαίστρα μεγάλη. Εσύ μπορείς μεν να κάνει export σαν .eps που είναι και η μορφή που θα θέλει αυτός για το wincut αλλα δυστυχώς θα το δεί και πάλι σαν εικόνα και όχι σαν γραμμικό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το φτιάξεις μόνος σου βασικά ή να δώσεις κάτι παραπάνω σε αυτόν που θα το κάνει γραμμικό (ανάλογα με την δυσκολία του σχεδίου)Αν υπάρχει άλλος τρόπος και γω θα'θελα να τον μάθω γιατί μου βγήκαν τα μάτια για τον ίδιο λόγο πρόσφατα.. Ένα αρχείο psd που θα το ρίξεις στο corel, θα το κάνεις bitmap (έστω και ξεχωριστά κομμάτια/layers) και μετά trace για να γίνει διανυσματικό... Θεωρητικά δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα και να βγει και σωστό χωρίς δική σου περαιτέρω επέμβαση Αλλά και πάλι δεν χρειάζεται export. Αφού το θέλεις σε corel το σώζεις απλά σε παλιά μορφή (αυτήν που έχει αυτός που θα τυπώσει/χαράξει) και εσύ κρατάς το δικό σου αρχείο.
klainmaingr Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 To trace είναι και το πρόβλημα συνήθως. Τουλάχιστον με παλιότερες εκδόσεις του corel. Δεν υπάρχει κάτι αυτοματοποιημένο και σε περίπλοκα σχέδια σου βγαίνει ο πάτος για το trace. Εκτός αν ο φίλος που κάνει αυτή τη δουλειά είναι εντελώς ανάπηρος (παίζει) και ζορίζεται χωρίς λόγο. Και γώ στο ίδιο corel (9 νομίζω) παιδεύτηκα. Θα ποστάρω αύριο τα αποτελέσματα του παιδέματος που έγινε ένα ομορφότατο vinyl για το mb ---------- Προσθήκη στις 15:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:10 ---------- Εσύ μάλλον λές για illustrator αρχεία right?
alexzzz Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Όχι για psd λέω... απλά όταν είναι ήδη ψηφιακό δεν έχει τόση χασούρα το από ότι αν το σκανάρεις (σκιές, τσακίσματα, φωτισμό κλπ) και συνήθως βγαίνει καλό. Από εκεί και πέρα φυσικά μπορείς και με το illustrator να το κάνεις από psd - eps και να το δουλέψεις στο corel... Αν θέλεις στείλε το αρχείο να κάνω καμιά δοκιμή.
klainmaingr Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Εγώ ότι ζόρι ήταν να τραβήξω το τράβηξα Ήδη κομμένο το έχω, απλά δεν το κόλλησα. Thanks though =) Στον τόπικ στάρτερ λοιπόν λέμε (λές) να Ένα αρχείο psd που θα το ρίξεις στο corel, θα το κάνεις bitmap (έστω και ξεχωριστά κομμάτια/layers) και μετά trace για να γίνει διανυσματικό... με μια έκδοση του corel πάνω απο τη 12 ώστε να έχει autotrace και να γίνει εύκολα το trace και το αποθηκεύει σαν .eps/.cdr ότι του ζητήσουνε.
alexzzz Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 η προσφορά μου ισχύει και για τον τόπικ στάρτερ (δεν εγγυώμαι τίποτα, δοκιμή θα κάνουμε)
karhariasgr Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Συμφωνώ ότι παίζει ο τύπος να ειναι ανάπηρος και να μη μπορεί να το κάνει, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Να φανταστείτε ότι του είπα πως για να μην ξαναπηγαίνω από το μαγαζί του, να μου δώσει ένα email να του στείλω την εικόνα και ο τύπος μου το ζήτησε σε CD, ούτε καν flash stick. Μόνο σε cd διαβάζει το μηχάνημα του.. άντε να βγάλεις άκρη. Παιδιά εσείς καλά τα λέτε αλλά εγώ δεν έχω τo COREL ούτε ξέρω να το δουλεύω καν. Μια φορά που προσπάθησα δεν έβγαλα άκρη, σίγουρα δε θα είναι τόσο πολύπλοκο απλά έχω συνηθίσει με το Photoshop. Υπάρχει περίπτωση να στείλω το αρχείο σε κάποιον από εσάς κ να μου το στείλει σε μορφή corel? Αναφέρομαι πάντα στην περίπτωση που θα το φορτώσει μέσω COREL και θα κάνει όλα όσα είπατε παραπάνω, δλδ να γίνει "μόνο του", όχι να τον αγκαρέψω να μου το ξανασχεδιάσει σε Corel.
alexzzz Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Υπάρχει περίπτωση να στείλω το αρχείο σε κάποιον από εσάς κ να μου το στείλει σε μορφή corel? Αναφέρομαι πάντα στην περίπτωση που θα το φορτώσει μέσω COREL και θα κάνει όλα όσα είπατε παραπάνω, δλδ να γίνει "μόνο του", όχι να τον αγκαρέψω να μου το ξανασχεδιάσει σε Corel. βεβαίως και υπάρχει, όπως έγραψα και πριν... αν είναι μεγάλο κάντο ένα rapidshare 'Η depositfiles...
karhariasgr Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 2 μεγα αρχείο είναι όλο και όλο. Αν θες δώσε μου ένα email..
alexzzz Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Επειδή δεν βλέπω απάντηση, να ξέρεις ότι σου έστειλα pm το email μου... (δεν είναι όλοι μέρα-νύχτα στο forum όπως εμείς )
karhariasgr Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 μόλις σου έστειλα το email, σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση βοήθεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.