Προς το περιεχόμενο

Diesel αυτοκίνητα

eliascm21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Fiat Punto.

Τα λάδια λέει να αλλάζονται κάθε 20.000χλμ αλλά με ιδανικές συνθήκες κίνησης. Δηλαδή όλα τα χιλιόμετρα σε ταξίδια με λογική ταχύτητα.

Επίσης για την Cayenne η εταιρεία λέει λάδια κάθε 30.000χλμ(ή 2 έτη) και σέρβις κάθε 60.000(ή 4 έτη).

Θα μας πεις και τα διαστήματα για το δικό σου;

Τα προβλεπόμενα διαστήματα αλλαγής λαδιών που λένε οι εταιρείες δεν είναι για ιδανικές συνθήκες αλλά ελαφρά αισιόδοξα για τυπικές ευρωπαικές συνθήκες. Το θέμα βέβαια είναι κάθε πότε αλλάζεις εσύ λάδια εφόσον μιλάμε για αυτοκίνητο 10 ετών και όχι κάθε πότε λέει ο κατασκευαστής εφόσον δεν τηρείς τα διαστήματα που προτείνει.

To μεγάλο θέμα με το diesel είναι πως μετά τις τελευταίες αυξήσεις είναι 20-25 λεπτά πιο φτηνό από τη βενζίνη.

Συνεπώς κάποιος χαλαρά ξοδεύει 40% ή και 50% λιγότερο για καύσιμα με το diesel. Από την άλλη το επιπλέον κόστος αγοράς τους έχει μειωθεί.

Το Corsa diesel συμφέρει χαλαρά και αποσβένει το έξτρα κόστος αγοράς του στις 40-60 χιλιάδες χιλιόμετρα, πέραν του ότι πρέπει να είναι αρκετά πιο γρήγορο! Για την ακρίβεια σε επιδόσεις είναι αντίστοιχο με το 1400άρι από το οποίο είναι μόλις 1500 ευρώ ακριβότερο.

edit: ούτε σε εμένα αρέσουν τα diesel αλλά η αλήθεια να λέγεται. Αν είχε την ίδια φορολογία το diesel ως καύσιμο θα ήταν ακριβότερο της βενζίνης και τελικά θα συνέφερε μόνο όσους κάνουν πολλά χιλιόμετρα

Δημοσ.
Το μαύρο σύννεφο είναι αιθάλη, αλλά τι σχέση έχει με τα ΝΟχ ;

Όταν πας να ρίξεις το ένα. ανεβαίνει το άλλο. Συννεπώς η κάπνα σημαίνει ότι ήταν (σχετικά) καθαρά από άποψη NOx.

post-17019-129063082084_thumb.jpg

Δημοσ.
. Το θέμα βέβαια είναι κάθε πότε αλλάζεις εσύ λάδια εφόσον μιλάμε για αυτοκίνητο 10 ετών και όχι κάθε πότε λέει ο κατασκευαστής εφόσον δεν τηρείς τα διαστήματα που προτείνει.

Σε τέτοια σύγκριση σημασία έχει κάθε πότε λέει η εταιρεία αφού οι συνθήκες τοτε είναι ίδιες για όλους.

Προσωπικά τα αλλάζω κάθε 10.000χλμ και βάζω αυτά που λέει η εταιρεία.

Δημοσ.

Μιας και μένω Αγγλία θα πω την άποψή μου σχετικά.

Προσωπικά μου αρέσουν οι TD κινητήρες λόγω του torgue από τις χαμηλές στροφές (1500 για έναν 2lt) και χαμηλή κατανάλωση.

Βέβαια είναι πιο οικονομικοί στην κατανάλωση αν το στυλ οδήγησης είναι τέτοιο, και φυσικά κάνεις 10Κ μίλια το χρόνο (16κ χιλιόμετρα). Σημείωση 18κ μίλια θέλω το χρόνο για να πηγαίνω για δουλειά κάθε μέρα.

Μετά από αυτό θέλουν συντήρηση όταν λέει ο κατασκευαστής και το πετρέλαιο να είναι ποιότητας. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι η νοθεία πάει σύννεφο με αποτέλεσμα να επέλθει το χάος στον τομέα αυτό αν απελευθερωθεί.

Με τις τιμές που έχουν πάει τα καύσιμα εδώ πλέον, αγόρασα ένα 2010 Cooper D Graphite για να πηγαίνω για δουλειά, με start stop engine κλπ. Σε 3 1/2 χρόνια μόνο τα καύσιμα διαφορά θα έχουν ξεπληρώσει το Mini σε σχέση με το EVO X που πούλησα :cry:

Υπάρχει λύση για δεύτερο αμάξι το καλοκαίρι, μόλις η Ford βάλει σε παραγωγή τον 3.7 DOHC V6 :devil:

Δημοσ.

Δε ξέρω τι λέτε επιστημονικά για τα οξείδια του αζώτου, πάντως τα διοξείδια του θείου και η αιθάλη εμένα δε με αφήνουν να αναπνεύσω...Για να θέσω και το θέμα του βαλκανιακού πετρελαίου που είναι λάσπη με υδρογονάνθρακες μέσα οπότε φαντάσου τι γίνεται απο ρύπανση. Εν κατακλείδι ποιό άνετα αναπνέω όταν έχω μπροστά μου μου βενζινοκινητήρα ή φυσικό αέριο παρά πετρέλαιο κακοσυντηρημένο. Και η αιθάλη αμφιβάλλω αν είναι άκακη γιατί αυτό το πράγμα όπως κάθεται στα μπαλκόνια κ στα πεζοδρόμια, έτσι κάθεται και στο αναπνευστικό. Όποιος δουλεύει σε logistics που πηγαινοέρχονται τα φορτηγά όλη μέρα, δε θα σας μιλήσει με τα καλύτερα λόγια γι αυτό που βγάζει όταν φυσάει τη μύτη του. Υποκειμενικώς επειδή γνωρίζω τη νοοτροπία του μαλάκα νεοελληνάρα που το μόνο που τον νοιάζει είναι να γλιτώσει λεφτά από τα καύσιμα, και η πλειοψηφία ΔΕΝ θα συντηρεί το ντήζελ ένα μεγάλοπρεπές ΟΧΙ απο μένα.Αλλά λογικά για πολιτικά παιχνίδια θα τα επιτρέψουν. Εδώ θέλω να δώ τι κάνουν τα ρεμάλια οι "ακτιβιστές" απο περιβαλλοντολογικές οργανώσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...