john2gr Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 KARALOL!!!!!! Ρε Thresh, είναι πολλές οι φορές που μπαίνω στο insomnia μόνο και μόνο για να διαβάσω posts σου. Να' σαι καλά. Join the dark side of our 'ThReSh' fanclub δασδσφασδασς
StrEaMLiNe Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Σύμπτωση, μόλις χθες έβλεπα αυτό: Όπως και να το κάνουμε, κανένα παιδί δε ζήτησε να έρθει σε αυτόν τον κόσμο. Από τη στιγμή που γίνεται "το κακό", δεν είναι κάπως εγωιστικό να του αφαιρείς το δικαίωμα της ύπαρξης απλά και μόνο επειδή εσύ δεν ήσουν εντάξει εξαρχής; Έτσι με ένα undo; Εξάλλου το θεωρώ χαζό να πληρώσεις για κάτι τέτοιο. Για τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες υπάρχουν και άλλες λύσεις, καλύτερες.
Sellers Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Όπως και να το κάνουμε, κανένα παιδί δε ζήτησε να έρθει σε αυτόν τον κόσμο. Από τη στιγμή που γίνεται "το κακό", δεν είναι κάπως εγωιστικό να του αφαιρείς το δικαίωμα της ύπαρξης απλά και μόνο επειδή εσύ δεν ήσουν εντάξει εξαρχής; Έτσι με ένα undo; Εξάλλου το θεωρώ χαζό να πληρώσεις για κάτι τέτοιο. Για τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες υπάρχουν και άλλες λύσεις, καλύτερες. Κοίταξε... Αυτό που λέει αυτός είναι σωστό. Αν το δούμε με καθαρή λογική και αφήσουμε απ'έξω τα συναισθήματα. Αν δηλαδή εσύ, (και ο κάθε εσύ) πιστεύεις ότι η ζωή ξεκινάει απο όταν το σπερματοζωάριο γονιμοποιεί το ωάριο, τότε πρέπει να σου λένε να σου ζήσει με το που μάθεις ότι η γυναίκα σου είναι έγκυος. Επίσης, δεν είσαι 22 χρονών, αλλά 22 χρονών και 9 μηνών. Και όπως λέει κι ο Κάρλιν δεν είναι σωστό να λες ότι έχω δυο παιδιά και ένα ακόμη που περιμένω αλλά έχω 3 παιδιά και ας είναι στην κοιλιά το άλλο. Τώρα. Πως το βλέπω εγώ. Αναλόγως και με τα όνειρα που έχει βάλει ο καθένας, το να επιλέξεις να κρατήσεις ένα παιδί στα 17, μπορεί να σώζεις την ζωή του, αλλά σίγουρα έχεις σκοτώσει την δική σου. Αν ήταν να πάρω μια απόφαση στην ηλικία που είμαι τώρα (κούφια η ώρα που το ακούει) θα διάλεγα την έκτρωση. Επίσης, αν και έχω διαβάσει (σε μη έγκυρες πηγές) πως το μωρό νιώθει πόνο στην έκτρωση, θέλω να πιστεύω ότι όπως όλοι μας δεν έχουμε αναμνήσεις απο την κοιλιά της μάνας μας, έτσι και αυτό δεν θα ''θυμάται'' το περιστατικό. Μπορεί να είμαι τελείως λάθος και να λέω βλακείες, αλλά κάπως έτσι το σκέφτομαι.
leftermann Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 ... αν και έχω διαβάσει (σε μη έγκυρες πηγές) πως το μωρό νιώθει πόνο στην έκτρωση, θέλω να πιστεύω ότι όπως όλοι μας δεν έχουμε αναμνήσεις απο την κοιλιά της μάνας μας, έτσι και αυτό δεν θα ''θυμάται'' το περιστατικό. Μπορεί να είμαι τελείως λάθος και να λέω βλακείες, αλλά κάπως έτσι το σκέφτομαι. ποιό περιστατικό δεν θα θυμάται ρε παλαβέ; Την έκτρωση;
Sellers Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 ποιό περιστατικό δεν θα θυμάται ρε παλαβέ; Την έκτρωση; Ναι ρε παιδί μου. Πιάσε τον τόνο μου. Πως να στο εξηγήσω; Εννοώ ότι θα είναι σαν να μην το ένιωσε ποτέ. Δεν μπορώ να το εξηγήσω πως το σκέφτομαι. Συνήθως όταν μου συμβαίνει αυτό σκέφτομαι βλακείες.
leftermann Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 και έναν πυροβολισμό στο κεφάλι δεν θα τον νιώσεις ποτέ. Ούτε φυσικά θα τον θυμάσαι. Μπαι δε γουέη, δεν είμαι κατά των εκτρώσεων, μάλλον υπέρ είμαι.
BritGreek Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Κοίταξε... Αυτό που λέει αυτός είναι σωστό. Αν το δούμε με καθαρή λογική και αφήσουμε απ'έξω τα συναισθήματα. Αν δηλαδή εσύ, (και ο κάθε εσύ) πιστεύεις ότι η ζωή ξεκινάει απο όταν το σπερματοζωάριο γονιμοποιεί το ωάριο, τότε πρέπει να σου λένε να σου ζήσει με το που μάθεις ότι η γυναίκα σου είναι έγκυος. Επίσης, δεν είσαι 22 χρονών, αλλά 22 χρονών και 9 μηνών. Και όπως λέει κι ο Κάρλιν δεν είναι σωστό να λες ότι έχω δυο παιδιά και ένα ακόμη που περιμένω αλλά έχω 3 παιδιά και ας είναι στην κοιλιά το άλλο. Τώρα. Πως το βλέπω εγώ. Αναλόγως και με τα όνειρα που έχει βάλει ο καθένας, το να επιλέξεις να κρατήσεις ένα παιδί στα 17, μπορεί να σώζεις την ζωή του, αλλά σίγουρα έχεις σκοτώσει την δική σου. Αν ήταν να πάρω μια απόφαση στην ηλικία που είμαι τώρα (κούφια η ώρα που το ακούει) θα διάλεγα την έκτρωση. Επίσης, αν και έχω διαβάσει (σε μη έγκυρες πηγές) πως το μωρό νιώθει πόνο στην έκτρωση, θέλω να πιστεύω ότι όπως όλοι μας δεν έχουμε αναμνήσεις απο την κοιλιά της μάνας μας, έτσι και αυτό δεν θα ''θυμάται'' το περιστατικό. Μπορεί να είμαι τελείως λάθος και να λέω βλακείες, αλλά κάπως έτσι το σκέφτομαι. Επειδή εγώ είμαι της δουλειάς, σε πληροφορώ ότι το έμβρυο φτάνει στο σημείο να αμύνεται για να γλιτώσει. Επίσης, θα σου πω ότι ΟΛΟΙ έχουμε αναμνήσεις από την κοιλιά της μητέρας μας και αυτές οι αναμνήσεις λειτουργούν στο υποσυνείδητο μέχρι το μήνα μετά από τη γέννηση που αρχίζουμε να αναπτύσσουμε την αντίληψή μας για το τον τρισδιάστατο χώρο, αποκτώντας παράλληλα και εμπειρίες. Όταν λένε οι γιατροί να χαϊδεύουν οι πατέρες την κοιλιά της συντρόφου τους, το λένε επειδή έτσι το παιδί αντιλαμβάνεται το άγγιγμα του πατέρα του και απομνημονεύει μέχρι και τη φωνή του μετά από ένα συγκεκριμένο μήνα της κύησης. Επίσης, όλα αυτά που λένε περί κλασικής μουσικής και της ανάγκης οι μητέρες να μην ζουν εντάσεις και καταστάσεις που τους προκαλούν νεύρα, αποδεδειγμένα έχουν απόλυτα τεκμηριωμένη βάση. ---------- Προσθήκη στις 02:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:21 ---------- Κυκλοφορούν κάτι ωραία ανέκδοτα όμως. Σοβαρά. Για ανεγκέφαλους ή ανθρώπους που δεν έχουν καλλιεργήσει το πνεύμα τους, ίσως;
Sellers Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Επειδή εγώ είμαι της δουλειάς, σε πληροφορώ ότι το έμβρυο φτάνει στο σημείο να αμύνεται για να γλιτώσει. Επίσης, θα σου πω ότι ΟΛΟΙ έχουμε αναμνήσεις από την κοιλιά της μητέρας μας και αυτές οι αναμνήσεις λειτουργούν στο υποσυνείδητο μέχρι το μήνα μετά από τη γέννηση που αρχίζουμε να αναπτύσσουμε την αντίληψή μας για το τον τρισδιάστατο χώρο, αποκτώντας παράλληλα και εμπειρίες. Όταν λένε οι γιατροί να χαϊδεύουν οι πατέρες την κοιλιά της συντρόφου τους, το λένε επειδή έτσι το παιδί αντιλαμβάνεται το άγγιγμα του πατέρα του και απομνημονεύει μέχρι και τη φωνή του μετά από ένα συγκεκριμένο μήνα της κύησης. Επίσης, όλα αυτά που λένε περί κλασικής μουσικής και της ανάγκης οι μητέρες να μην ζουν εντάσεις και καταστάσεις που τους προκαλούν νεύρα, αποδεδειγμένα έχουν απόλυτα τεκμηριωμένη βάση. Πάσο τότε. Τι δουλειά κάνεις αν επιτρέπεται?
BritGreek Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 και έναν πυροβολισμό στο κεφάλι δεν θα τον νιώσεις ποτέ. Ούτε φυσικά θα τον θυμάσαι. Μπαι δε γουέη, δεν είμαι κατά των εκτρώσεων, μάλλον υπέρ είμαι. Και ποιος μας δίνει το δικαίωμα να αφαιρούμε ή να τερματίζουμε μια ζωή επειδή φερθήκαμε ανόητα για 5-10 λεπτά ηδονής; Φαντάζομαι ότι οι απόψεις αλλάζουν όταν γίνεται κανείς γονιός. Και εγώ ως πατέρας από μικρή ηλικία, σε πληροφορώ ότι ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΝΑΣ στον κόσμο δεν είναι πιο σημαντικός από τα παιδιά μας. Σε τίποτα δεν με περιόρισαν τα παιδιά μου, και τα διδακτορικά μου τελείωσα και τη δουλειά μου είχα πάντα. Ίσα-ίσα μου έδιναν και μου δίνουν έναν παραπάνω λόγο να προσπαθώ να είμαι καλύτερος σε ό,τι κάνω. Σου εύχομαι να το νιώσεις, αν δεν το έχεις νιώσει ήδη.
pappous_soulis Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Και ποιος μας δίνει το δικαίωμα να αφαιρούμε ή να τερματίζουμε μια ζωή επειδή φερθήκαμε ανόητα για 5-10 λεπτά ηδονής; Το αν είναι σε θέση να μεγαλώσει κάποιος ένα παιδί δεν παίζει σαν παράγοντας? Και επειδή μιλάμε για ανήλικους όπου παίρνει και τους γονείς η μπάλα, σου φαίνεται λογικό να φορτωθούν άλλο ένα παιδί, τη στιγμή που πασχίζουν να μεγαλώσουν ένα παιδί με μισθούς πείνας, απλά επειδή ο μικρός τους έκανε μαλακία?
BritGreek Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Το αν είναι σε θέση να μεγαλώσει κάποιος ένα παιδί δεν παίζει σαν παράγοντας?Και επειδή μιλάμε για ανήλικους όπου παίρνει και τους γονείς η μπάλα, σου φαίνεται λογικό να φορτωθούν άλλο ένα παιδί, τη στιγμή που πασχίζουν να μεγαλώσουν ένα παιδί με μισθούς πείνας, απλά επειδή ο μικρός τους έκανε μαλακία? Όταν οι περισσότεροι γονείς ντρέπονται ή φοβούνται να μιλήσουν για τα προφυλακτικά στα παιδιά τους, κι όταν βάζουν πάνω από όλα τα "πρέπει" τους, τότε φέρουν κι εκείνοι ευθύνη. Πίστεψέ με, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να πάθει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια μιας έκτρωσης. Επειδή τα βλέπω συνεχώς, επέτρεψέ μου να σου πω ότι ένα ακόμα πιάτο φαγητό δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Ειδικά τώρα με τα jumbo, τα lidl, κλπ που έχετε, είναι σχετικά μικρό το κόστος. Και στο φινάλε, δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλοι επιστήμονες/γιατροί/δικηγόροι. Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και να μη δολοφονεί επειδή "θα του χαλάσει τη ζωή". Πού ξέρεις; Μπορεί να του την κάνει και καλύτερη. Αν δεν θέλεις να επωμιστείς το κόστος, κάτσε σπίτι σου ή πάρε τα μέτρα σου. Η έκτρωση είναι έγκλημα το οποίο βιώνει και το έμβρυο, αποδεδειγμένα. Για μενα, ηθικά και επιστημονικά η έκτρωση πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ αν απειλείται η ζωή της μητέρας. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε και τα εκατομμύρια ζευγαριών που περιμένουν να υιοθετήσουν ένα μωράκι. Τα ζευγάρια αυτά, τουλάχιστον εδώ στη Βρετανία, περνούν από αυστηρότατους ελέγχους, στους οποίους συμμετέχω κι εγώ κάποιες φορές. Νομίζω το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. (καλά το παιδί που άνοιξε το θέμα πρέπει να έχει λιποθυμήσει).
Kasrith Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 ΌΑπό τη στιγμή που γίνεται "το κακό", δεν είναι κάπως εγωιστικό να του αφαιρείς το δικαίωμα της ύπαρξης απλά και μόνο επειδή εσύ δεν ήσουν εντάξει εξαρχής; Και ποσο χαρουμενο θα ναι ενα παιδι που γεννιεται απο μια 7ημερη εκδρομη απο μια σχεση 17χρονον οι οποιοι πολυ πιθανον να μην βρισκονται μαζι μετα το λυκειο? Η ποσο μαλλον ποσο χαρουμενοι θα ειναι οι γονεις αν αποφασισουν να μεινουν μαζι "με το ζορι" λογο εγκυμοσυνης/μωρου (και να μην σπουδασουν κ.α. πχ) Δεν βρισκω τοσο κακο πραγμα την εκτρωση οταν η εκγυμωσυνη ειναι ατυχημα. Ειδικα οταν μιλαμε για τετοιες ηλικιες των γονεων. edit: Συμφωνω με τον pappou, πανω κατω τα ιδια λεμε
Haldol Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Επειδή τα βλέπω συνεχώς, επέτρεψέ μου να σου πω ότι ένα ακόμα πιάτο φαγητό δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Επέτρεψέ μου να σου πω ότι όντως, ένα ακόμα πιάτο τη μέρα δε κοστίζει τίποτα. Κοστίζει όμως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η εκπαίδευση, η διασκέδαση, η ένδυση, κλπ. Διότι ένα παιδί δεν είναι μονάντερο για να τρώει και να χ**ει μόνο... (με το συμπάθειο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.