Προς το περιεχόμενο

Υπερβολικη χρηση RAM

pban

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω τα Windows 7 32bit και εδω και 2 μερες χωρις να τρεχω καμια βαρια εφαρμογη βλεπω στον task manager οτι χρησιμοποιει περιπου 1.7 gb απο τα 2 συνολικα που εχω.

Ξερει κανεις τι μπορει να τρεχει απο πισω που να καιει τοσο πολυ;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ακριβως το ιδιο επαθα τωρα..

Xρησιμοποιει το 1gb απο τα 2 ενω ανοιγω task manager και ολα μαζι

δεν ξεπερνουν τα 500 mb....

Κανω scan με το antimalware δεν εχει βρει τιποτα ως τωρα...

Δημοσ.
oι task και resource managers τι λενε..?

Δεν τρεχει κανενα παραξενο προγραμμα απο πισω.Το τσεκαρα πρωτο αυτο γιατι στην αρχη σκεφτηκα οτι ισως κολλησα κανενα ιο.

Δημοσ.

Μπηκα σε safe mode με networking και παλι μου τρωει 500 μβ περιπου ραμ...

Oποιος μπορει ας βοηθησει!

Κανεις???

Εψαξα και με το hijackthis και τιποτα....

Δημοσ.

Στο resource monitor -> memory υπάρχουν 4 «κατηγορίες» μνήμης. Εσένα σ ενδιαφέρει το "In Use". Αυτή καταλαμβάνει τα 1.5 απ τα 2GB;

Επίσης τα 500MB σε safe mode with network support είναι μάλλον φυσιολογικά.

Δημοσ.

Εγώ τώρα χρησιμοποιώ το O&OCleverCache Pro και κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το θέμα. Απλά μπορεί με μια επανεκκίνηση να λυθεί το πρόβλημα, να μην έχει ελευθερωθεί η cache από κάποιο πρόγραμμα.

Δημοσ.

Διαπιστωσα οτι αναλογα με την ωρα χρησης ανεβαινει και η καταναλωση ραμ σε idle κατασταση και δεν ξερω το γιατι.

Επιπλεον σε μια στιγμη εφτασε να την χρησιμοποιει ολη χωρις να κανω τιποτα.

Δοκιμασα να ανοιξω καποια εφαρμογη και μου ελεγε πως δεν ειναι δυνατη λογω ελλειψης πορων και οταν πατησα Ctrl+alt+del μαυρισε η οθονη, αλλαξε η αναλυση και κολλησε εκει με το ποντικι να αναβοσβηνει :confused:

Πειτε κανεις καμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει, γιατι θα το φαει το φορματ του και ειναι και φρεσκο κιολας απο το προηγουμενο.

Δημοσ.
Απενεργοποιησε το SuperFetch και δες ποση μνημη εχεις ελευθερη

Επειδη το εψαξα λιγο και το εβαλα να αποθηκευει μονο εφαρμογες,γιατι απο τη μαμα ειχε να αποθηκευει και κατι αλλα μαζι, γινεται να το απενεργοποιησω αλλιως, χωρις να ψαχνω μεσα στην registry;

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Διαβασα οτι το Superfetch λειτουργει καλυτερα στα Windows 7, απ'οτι στα Vista.

Το εχετε ενεργοποιημενο ή οχι; Εχω 8gb ram και 64bit. Επισης το pagefile το εχετε απενεργοποιησει;

Δημοσ.
Διαπιστωσα οτι αναλογα με την ωρα χρησης ανεβαινει και η καταναλωση ραμ σε idle κατασταση και δεν ξερω το γιατι.

Επιπλεον σε μια στιγμη εφτασε να την χρησιμοποιει ολη χωρις να κανω τιποτα.

Δοκιμασα να ανοιξω καποια εφαρμογη και μου ελεγε πως δεν ειναι δυνατη λογω ελλειψης πορων και οταν πατησα Ctrl+alt+del μαυρισε η οθονη, αλλαξε η αναλυση και κολλησε εκει με το ποντικι να αναβοσβηνει :confused:

Πειτε κανεις καμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει, γιατι θα το φαει το φορματ του και ειναι και φρεσκο κιολας απο το προηγουμενο.

Αυξάνεται (αργά αλλά σταθερά) η Kernel Memory ενόσω κατεβάζεις από το ιντερνετ ;; (Τσεκαρέ το στον Task Manager σου)

Μην κάνεις format.. Το πρόβλημα σου θα φτιαχτεί στο SP1... είναι Memory Leak από driver του λειτουργικού σου..

Τα ίδια ισχύουν και για Vista.. θα φτιαχτεί στο SP3.

Στην πραγματικότητα πολύ αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα αλλά αναλόγως της χρήσης που κάνουν στο πσ τους απλά δεν το έχουν ανακαλύψει ! :fear:

Αν δεν μπορείς να περιμένεις το SP1 .. υπάρχουν 2 λύσεις...:

Απενεργοποιείς/απεγκαθιστάς ένα ένα προγράμματα που κάνουν monitoring/filtering την ιντερνετική σου κίνηση και δοκιμάζεις αποτέλεσμα.. (το NOD32 είναι ένα από αυτά ! Δοκιμάζεις αυτό πρώτα) ..

Ή

Κάνεις request για hotfix από εδώ.. (στέλνεται στο mail σου)

http://support.microsoft.com/hotfix/KBHotfix.aspx?kbnum=979223&kbln=en-us

Το οποίο όμως μάλλον έχει ως σπάνια παρενέργεια κάποιες φορές μην λειτουργεί σωστά το ιντερνετ μετά από πολλές μέρες συνεχούς χρήσης.. επιβάλλοντας την επανεκκίνηση.

Αλλιώς αναμονή για SP3(Vista) / SP1(7) όπου επιτέλους θα το διορθώσουν! Τραγικό ! :X

• Moderators
Δημοσ.

Μην κάνεις format.. Το πρόβλημα σου θα φτιαχτεί στο SP1... είναι Memory Leak από driver του λειτουργικού σου..

Τα ίδια ισχύουν και για Vista.. θα φτιαχτεί στο SP3.

Αυτο απο που προκυπτει ακριβως?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...