Προς το περιεχόμενο

overckock σε e8400

SOCRATIS1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εχω τον ιδιο επεξεργαστη και απο οτι δοκιμες και να εκανα χωρις ρευμα δεν ανεβαινει καθολου. ακομα και 10mhz να ανεβασω το fsb πετα μπλε οθονες.

ρευματα δεν εχω δοκιμασει ποτε να πειραξω. δεν εχω ασχοληθει και πολυ.

απο default vcore η μητρικη μου δεχνει 1,10v. τοσο πρεπει να ειναι για τον 8400? ή δουλευει χαμηλοτερα απ οσο θα επρεπε και γιαυτο δεν ανεβαινει.

η μητρικη ειναι η gigabyte ep35c-ds3r.

το vid ποικιλει αναλογα το batch. μπορει να ξεκιναει απο 1,1 κ να φτανει μεχρι 1,325 νομιζω για τους core duo 45 Nm . κοιτα το coretemp να δεις ποσο ειναι .

Δημοσ.

εβαλα cpu volt στα 1.23750 και οι θερμοκρασιες σε full load ειναι στους 67 και 65 .Απορω πως ενας με την ιδια ψυχτρα με εμενα και το ιδιο τροφοδοτικο και motehrboard καταφερε και τον πηγε στα 4000 με θερμοκρασιες που φτανουν τα 65

Δημοσ.
το vid ποικιλει αναλογα το batch. μπορει να ξεκιναει απο 1,1 κ να φτανει μεχρι 1,325 νομιζω για τους core duo 45 Nm . κοιτα το coretemp να δεις ποσο ειναι .

εβαλα το coretemp και το vid παιζει μεταξύ 1,1625v και 1,1500v

Δημοσ.

ειναι επειδη εχεις ενεργοποιημενο το eist κ ξεγελαει το vid sensor του core temp . στρεσσαρε τον λιγο κ ετσ θα δεις το real vid ,τι μητρικη εχεις ?

Δημοσ.

μεσα στα λογικα πλαισια ειναι οι θερμοκρασιες σου , αν ομως εχεις παραπανω απαιτησεις πρεπει να αλλαξεις ψυκτρα

Δημοσ.
ειναι επειδη εχεις ενεργοποιημενο το eist κ ξεγελαει το vid sensor του core temp . στρεσσαρε τον λιγο κ ετσ θα δεις το real vid ,τι μητρικη εχεις ?

ετρεξα orthos kai το vid ηταν 1,1625v σταθερο.

η μητρικη ειναι η gigabyte ep35c-ds3r το ειχα ανεφερει και πιο πριν.

και κατι αλλο

εκανα ακομα μια προσπαθεια oc ανεβασα το fsb στο bios και αφου εκανα αποθηκευση και επανεκκίνηση, το pc εσβησε αναψε και ακουγοταν ενα σφυριγμα. το οποιο δεν ηταν απο το ηχειο. μετα εσβηνε και αναβε συνεχως και ακουγοταν το σφυριγμα καμποσες φορες .

μετα επανηλθε στα default και αναψε κανονικα.

Δημοσ.

Τελικα πηρα τον παρακατω freezer

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Megahalems-Rev-2-CPU-Cooler.htm

και δυο ανεμιστηρακια

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Scythe-Fan-120Mm-Slip-Stream-1900Rpm-SY1225SL12SH.htm

Τοποθετησα την νεα ψυχτρα και εβαλα τα ανεμιστηρακια [το ενα μπορσς και το αλλο πισω ]με το συμβολο μπορστα ,το ιδιο και στον πισω ανεμιστηρα ,με το συμβολο μπροστα .Μπηκα στο pc και οι θερμοκρασεις απο 48 -41 επεσαν στους 44 -37.Δεν ειδα και τρομερη διαφορα δηλαδη .Εβαλα το χερι μου μπορστα στο κουλερ και ειδα οτι βγαζει πολυ αερα προς τα εξω .Δεν θα ερπεπε τον αερα να τον ριχνει επανω στις ψυχτρες[οπως ειπα τα ανεμιστηρια τα εβαλα ετσι ωστε το συμβολο να φαινεται μπορστα ].Επισης ,κανουν τρελο θορυβο καθως δουλευουν στα 1900 ,πως μπορω να τους ριξω την ταχυτητα να σωπασουν λιγο?

Τελος να πω οτι στα bios μου λεει πως η θερμοκρασια του cpu ειναι στους 27-28 βαθμους ενω το linpack και το everst μου λεει οτι ειναι στους 44.

Δημοσ.

SOCRATIS1000,

1. Ποια ψύκτρα είχες πριν είπες;

2. Πώς τοποθέτησες τους 2 Slip Stream; Κανονικά ο ένας είναι push και ο άλλος pull.

3. Το θόρυβο μπορείς να τον μειώσεις ρίχνοτας τις στροφές με 2 τέτοια.

4. Όταν κλοκάρουμε (και όχι μόνο), μας ενδιαφέρουν οι θερμοκρασίες υπό φόρτο και όχι τόσο σε κατάσταση ηρεμίας.

5. Το πιο πιθανό είναι να μιλάμε για κολλημένους sensors (ό,τι και να κάνεις, παρακάτω από 44-37 δε θα δεις π.χ.)

Έχω τον Ε8400 με την Megahalems και 2 Slip Stream (το ίδιο setup δηλαδή) και κάτω από 39-37 δεν έχω δει ποτέ, ακόμα και με μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά στο χώρο.

Επίσης έχε κατά νου πως η αποδοτικότητα μιας ψύκτρας φαίνεται πολύ περισσότερο υπό φόρτο, όπου με μια πολύ αποδοτική σαν την Megahalems οι διαφορές μεταξύ idle-load είναι σημαντικά μικρότερες απ' ότι με άλλες, υποδεέστερες.

Δημοσ.

Ειχα την artic 7 pro πριν.Επισης οπως ειπα στο bios μου δειχνει 28 και στα προγραμματα 44.Και τα 2 ανεμιστηρακια τα εχω τοποθετησει ακριβως με τον ιδιο τροπο[να φαινεται το συμβολο μπροστα ].Το πραγματακι που μου εδωσες στο λινκ πρεπει να το εχω παντα πανω στον ανεμιστηρα η απλα το βαζω ,ριχνω τις στροφες και μετα το βγαζω?

Εκανα ενα τεστ σε full load και απο 44 σε idle [0% ]η θερμοκρασια σε full[100% ]Αυξηθηκε κατα 7 .δηλαδη 51.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...