Προς το περιεχόμενο

q9650 τα φώτα σας plx.

Dosas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση για αν είμαι πουθενά λάθος στο oc.

Έχω τον q9650 στα 1.312 vcore , 9X400=3.6ghz, είναι 1.30 VID το τσιπάκι, 1.41v nb, και 1.2v fsb term. Mνήμες 4 dimm 8gig total @ 800mhz και 2.00v 5-5-5-15.

Οι θερμοκρασίες μετά από linkpack 1h no errors χτύπησαν max 67oC σε realtemp και ιdle είναι 31-38οC.

Είναι υψηλές θερμοκρασίες αυτές; Είμαι γκαντέμης και μου έτυχε υψηλό VID.

ΥΓ. Τα υπόλοιπα specs στην υπογραφή.

Δημοσ.

Tο γκαμοτσιπάκι δεν την παλεύει κάτω από 1.30vcore για 400fsb μάλλον λόγω VID, error με τη μία σε linpack.

Δημοσ.
Tο γκαμοτσιπάκι δεν την παλεύει κάτω από 1.30vcore για 400fsb μάλλον λόγω VID, error με τη μία σε linpack.

Ψάχτηκες καθόλου στο bios; Ή μόνο Vcore ανέβασες, και όλα τα άλλα auto και γιούργιααα.

Δημοσ.

όχι και auto ρε μάν, εντάξει είπαμε δεν είμαστε πτυχιούχοι ηλεκτρολόγοι αλλά δεν βαράμε και ό,τι να ναι.

τα άλλα είναι FSB 1.20v, NB 1.40v, PLL 1.58v, SB 1.5v γενικά τα minimum, και οι ram συντηρητικές στα 2.00v και 5-5-5-15.

Τα 3.4ghz τα έχει χαλαρά με 1.256vcore αλλά 3.6ghz με τίποτα.

To prime95 στα 1.30vcore έχει distance to TJmax 38-40oC περίπου και στο linpack περίπου 28-30oC οπότε νομίζω ότι μάλλον είμαι ok για air cooling, εσύ τί λές;

Δημοσ.

Δώστε και άλλο τάση σε VTT(1,36V safe) και ΝΒ(~1,55V safe, αναλόγως την ψύξη), και τις μνήμες να τις παίζεις με timings/τάσεις που λέει το CPU-Z. Αν δεν δεις φως με αυτά, ξεκίνα τα GTLs που δίνουν πολύ σταθερότητα άμα βρεις την χρυσή τομή.

Οι θερμοκρασίες σου είναι ΟΚ.

( Τελευταίο bios η μητρική να φανταστώ ε; )

Δημοσ.

Ανέβασε VTT 1.34-1.36 και ΝΒ ~1.55v (απότι φαντάζομαι 2χ4GB; θα ζορίζεται κιόλας)+προληπτικά ένα ανεμηστηράκι να φυσάει πάνω στο ΝΒ σε περίπτωση που ανεβάζει temps (τσέκαρε το πρώτα). Όντως το VID του είναι τσιμπημένο, οι θερμοκρασίες όμως δεν είναι και τραγικές.. Έχε υπόψιν πως από ένα σημείο και μετά θα μπουν στο παιχνίδι και τα GTL's, και ο 9650 είναι αρκετά "ευαίσθητος" (γενικότερα οι 4πύρηνοι).

powned by d3m0n :mrgreen:

Δημοσ.

βασικά δεν κατάλαβα, να ανεβάσω nb και VTT για να ρίξω vcore;

Στα 3.6ghz είμαι ήδη stable με 1.304vcore και τα άλλα που ανάφερα πιο πάνω με τις temp που ανέφερα πιο πάνω. Ναι η μητρική είναι το τελευταίο bios. Απλά πρώτη φορά έχω 45άρη και τα 67oC στα 1.30vcore μου ήρθαν λίγο απότομα. Τον 6750 τον είχα στα 1.44vcore να σκεφτείς.

Δημοσ.
Απλά πρώτη φορά έχω 45άρη και τα 67oC στα 1.30vcore μου ήρθαν λίγο απότομα. Τον 6750 τον είχα στα 1.44vcore να σκεφτείς.

Ε λογικό, άλλο 45nm και άλλο 65nm. Διαφορετικές απαιτήσεις σε ρεύμα, αλλά και σε θερμική συμπεριφορά.

Όπως και να 'χει εγώ πιστεύω πως μπορείς να παίξεις και με πιο χαμηλή τάση.

Ανέβασε VTT 1.34-1.36 και ΝΒ ~1.55v (απότι φαντάζομαι 2χ4GB; θα ζορίζεται κιόλας)+προληπτικά ένα ανεμηστηράκι να φυσάει πάνω στο ΝΒ σε περίπτωση που ανεβάζει temps (τσέκαρε το πρώτα). Όντως το VID του είναι τσιμπημένο, οι θερμοκρασίες όμως δεν είναι και τραγικές.. Έχε υπόψιν πως από ένα σημείο και μετά θα μπουν στο παιχνίδι και τα GTL's, και ο 9650 είναι αρκετά "ευαίσθητος" (γενικότερα οι 4πύρηνοι).

powned by d3m0n :mrgreen:

LOL ρε. :-D

Δημοσ.

Βασικά δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα τα πολύωρα stress tests, το βασικό είναι να μπορείς να κάνεις ό,τι κάνεις συνήθως (από browsing μέχρι πολύωρο encoding) χωρίς αστάθεια.

Τώρα να μου πετάει errors το Linpack μετά από μια μέρα, δε μου λέει και πολλά.

Δημοσ.

ρε μάν τα linpack, prime, furmark, κλπ έχουν νόημα γιατί όταν θα χρειαστεί να κάνω troubleshooting το pc να ξέρω ότι φταίει το λειτουργικό, drivers, κλπ, και όχι τα ρεύματα μου, οι θερμοκρασίες, οι μνήμες, το psu, northbridge, δια ατόπου απαγωγής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...