Προς το περιεχόμενο

JVC, Astra Service,

Getta Robo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε.

Πριν εναμιση χρονο περιπου, αγορασαμε με τους δικους μου την JVC 56ZR7J, καινουργια, απο προσφορα καταστηματος της περιοχης μου. Η προσφορα ακρως δελεαστικη, απο 4000€ την πηραμε για 1700€.

Μεχρι περιπου ενα μηνα η τηλεοραση λειτουργουσε αψογα χωρις κανενα προβλημα.

Ωστοσο, σε καποια φαση εβγαλε ενα μηνυμα, οπου γραφει πως η λαμπα χρειαζεται αμεση αλλαγη λογω βλαβης. Κοιταξα τις οδηγιες και το internet και οντως ειναι μηνυμα προβληματος που εμαφανιζει η τηλεοραση σε περιπτωση βλαβης.

Επικοινωνησα με το επισημο service της JVC στην Ελλαδα, οπου στη συγκεκριμενη περιοδο ειναι η Astra Service.

Με ρωτησε ποτε αγορασα την τηλεοραση, και τι προβλημα υπαρχει, οπου και μου απαντησε τα παρακατω:

H JVC δινει εγγυηση 1 χρονο στην τηλεοραση, καθως και οτι δεν συμπεριλαμβανεται στην εγγυηση η αλλαγη της λαμπας.

Περι της αλλαγης, ο τυπας του service που μιλησα μου ειπε πως θα χρειαστουν περιπου 30 εργασιμες μερες για την παραγγελια και τοποθετηση της λαμπας απο την στιγμη που θα την φερω, καθως και 400€ για ολα τα εξοδα εργασιων και ανταλλακτικων, οπου η παραδοση της τηλεορασης θα πρεπει να γινει και απο εμενα!

Αμεσως τηλεφωνησα στο συνηγορο του καταναλωτη οπου και με συνδεσαν με τον "ειδικο επιστημονα" τους.

Ο λαμπρος αυτος επιστημονας μου ειπε τα εξεις:

1) Παρανομος δεν καλυπτει η Astra service την αλλαγη της λαμπας, μιας και ειναι μερος της τηλεορασης οπου και ειναι υποχρεωμενοι να την αλλαξουν.

2) Ο χρονος εγγυησης ειναι ενας χρονος και οχι δυο!!!

Τον ρωτησα πως γινεται αυτο απο την στιγμη που ειμαστε μελος της Ευρωπαικης ενωσης και εχουμε εναρμονιστει στο να εχουμε δυο χρονια εγγυηση.

Μου ειπε πως δεν υπαρχει καποια τετοια τοπικη νομοθεσια, και οτι κακιστος υπαρχει η παραπληροφορηση σε forums και σε σελιδες πως υπρχει δυο χρονια εγγυηση, κατι που σε καμια περιπτωση δεν ισχυει!

Περι των δυο ετων για την εγγυηση, μου ειπε πως ειναι παρερμηνια στο οτι χανω τα δικαιωματα μου ως καταναλωτης στα δυο χρονια και τιποτα αλλο! Να πω εδω επισης, πως ο τυπας ηταν καπου στα 30 και οχι πολυ μεγαλυτερος, καθως και σε καμια περιπτωση δεν βαριοταν να μου μιλησει, κατι συνηθισμενο αλλες φορες που επικοινωνησα μαζι τους.

Οποτε αγαπητοι Ελληνες καταναλωτες, εχω τις παρακατω αποριες.

Εχουμε τελικα δυο χρονια εγγυηση; Αν ναι, πως τα διεκδικουμε, απο την στιγμη που οι ιδιοι οι κρατικοι φορεις λενε πως υπαρχει ενας χρονος εγγυηση;

Αν ολοι αυτοι που μιλησα, κανουνε λαθος με ποιον μπορω να μιλησω και να βγαλω ακρη; Θα ηθελα πολυ να βαλω δικηγορο αλλα δυστηχως δεν εχω τα χρηματα.

Για τελος.. Μηπως ειμαστε τελικα Ευρωπη μονο στα χαρτια;

Μονο και μονο για την ταλαιπωρια, τερμα η JVC. Στο μεταξυ βρηκα το ανταλλακτικο καινουργιο και αυθεντικο μεσω internet, οπου κοστιζει 130€, οπου μπορω να το αντικαταστισω και εγω ο ιδιος.

Δημοσ.

για δοκίμασε και εδώ:

http://www.efpolis.gr/

και κοίτα και τα χαρτιά της τηλεόρασης μήπως έχει το χαρτί της εγγύησης του κατασκευαστή (από το εργοστάσιο_που ορίζει τη διάρκεια της εγγύησης, παράξενο για τηλεόραση και μάλιστα αυτής της τιμής μόνο ένας χρόνος.

Δημοσ.

Χτες το βραδυ λοιπον, εκλεισε και δεν ξανανοιξε η τηλεοραση.

Ηρθα σε επικοινωνια και με το http://www.efpolis.gr/ οπου ο υπευθυνος μου ειπε πανω κατω τα ιδια πραγματα.

Την εγγυηση την οριζει ο κατασκευαστης. Εφοσον λεει πως ειναι 12 μηνες, δικαιουμαι 12 μηνες. Συμφωνα λοιπον με την Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη και τον Συνηγορο του Καταναλωτη δεν υφισταται καποιος νομος για 24 μηνες εγγυηση στην τηλεοραση μου, και δεν εχω οποιοδηποτε νομικο/καταναλωτικο δικαιωμα ωστε να διεκδηκησω αυτα που ειναι στο υπομνημα του {nikos}.

Να πω επισης πως εχω επικοινωνησω και με τους δυο φορεις απο δυο φορες, οπου και τις δυο φορες μιλησα με διαφορετικους ανθρωπους οπου μου ειπαν και τα ιδια πραγματα.

Δυστηχως δεν μπορω να κανω κατι αλλο, πχ να βαλω δικηγορο, ποσο μαλιστα οταν οι ιδιοι οι ελεγκτικες αρχες επιμενουν πως δεν μπορω να κανω το παραμικρο.

Απλα να ξερετε πως οποιαδηποτε αναφορα με δυο χρονια εγγυηση πεφτει στο νερο, και απλα μεινετε μακρυα απο την JVC και την Astra Service.

Το ανταλλακτικο ελπιζω να το εχω συντομα απεξω, μιση τιμη και κατι ακομα παρακατω απο αυτα που μου ζητησαν απο την Astra Service, καθως και δεν θα χρειαστει να παραδωσω την τηλεοραση για ενα εργασιμο μηνα σε αυτους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...