Προς το περιεχόμενο

Προβλημα σε KDE 4.4 με το workplace activities.

billemp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα σε ολους !, Χρησιμοποιω εδω και καιρο mandriva linux .Αποφασισα να ψαξω λιγο παραπανω τα ''folder view search view'' κτλ κτλ .Εχω το εξης προβλημα για να μην σας πολυκουραζω.Κατα το zoom out ρε παιδια μου εμφανιζει 4-5 desktop τα οποια δεν μπορω να σβησω. Αν το εχει ψαξει κανεισ περαιτερω παρακαλω αν δεν του κανει κοπο ας μοθ στειλει μια λυση .

Οριστε και μια φωτογραφια αν σας βοηθαει να καταλαβετε τι εννοω.

Ευχαριστω για το χρονο σας ! :-)

post-159063-129063081912_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άν πάς τον κέρσορα πάνω στην κάθε επιφάνεια εργασίας που σου ανοίγει κατά το zoom out, κανονικά κάτω δεξιά σου δίνει την επιλογή με ένα κόκκινο Χ να την σβήσεις.

Δεν στο εμφανίζει αυτό?

Δεν το εμφανίζει γιατί πιθανόν το plasma έχει κλειδώσει την θέση των widgets. Απλά ξεκλείδωσε τα και θα εμφανιστεί.

είναι ακριβώς αυτό πρέπει να ξεκλειδώσεις τα συστατικά του plasma για να μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή

post-115633-129063081914_thumb.jpg

Παιδια εννοειται οτι τα εχω κανει ολα αυτα. Για αυτο το προβλημα μιλάω. δειχνει το `χ` πατιεται αλλα δεν κανει τιποτα. Επισης δεξι κλικ remove this activity αλλα και παλι δεν κανει τιποτα.Τα μονα activities που φευγουν ειναι τα search view οταν παω στο κατω αριστερα σημα πλασμα και κανω unlock page . Αλλα και παλι δεν ξερω αν γινεται σε εσας , αλλα οταν παω να ΑΛΛΑΞΩ ( oxi add new activity ) δεν αλλαζει αλλα δημιουργει καινουργιο activity . Διαφορετικα θα μπορουσα να τα κανω ολα search view και να τα σβησω.. any help ?

---------- Προσθήκη στις 14:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:25 ----------

μηπως ξερει κανεις αν ειναι κανενα bug και πως να το λυσω ?ευχαριστω παντως για την οποιαδηποτε βοηθεια

ποια έκδοση της Mandriva έχεις?

στην 2010.0 με kde4.4.2 που έχω δουλεύει κανονικά

http://www.mandrivalinux.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=172&Itemid=18

πως και δεν έχεις βάλει το ελληνικό περιβάλλον ?

http://www.mandrivalinux.gr/forum/viewtopic.php?f=5&t=180&p=869&hilit=%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C#p869

την 2010.0 με kde4.4.2 εχω και γω. (οι παλιοτερες αν δεν κανω λαθος ειχαν μονο desktop και folder view) . Παιδια επειδη αρχικα πατουσα και τα εσβηνε , δεν ξερω αν εκανα κατι εγω η αν σε κανενα update κρασαρε η συγκεκριμενη επιιλογη. Υπαρχει καμια εντολη ισως απο κονσολα για τα activities ?λεω εγω τωρα...

ένα τρόπο που είχα δοκιμάσει παλιά στο kde4.0 για να επαναφέρω το plasma στις αρχικές ρυθμίσεις του

σκοτώνεις την plasma process από επόπτη συστήματος η cntrl + escape

η επιφάνεια εργασίας (desktop)εξαφανίζεται

με Alt + F2 ανοίγεις την κονσόλα και δίνεις rm ~/.kde4/share/config/plasma*

και έχεις την αρχική επιφάνεια εργασίας

βεβαία μετά θα πρέπει να ξανακάνεις τις αλλαγές που θες από την αρχή

μπαα τιποα ακομα. βασικα μου δωσες ιδεα και εσβησα το task kde4 minimal και το ξαναβαλα, (θυμηθηκα μια φορα πουθ το χα κανει κ εειχα σβησει τα πλασμα) και καταφερα να βγαλω αλλο ενα activity !τωρα τα υπολοιπα ακομα δεν σβηνονται δεν πειραζει κατι θα γινει

---------- Προσθήκη στις 16:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:49 ----------

Παντως αν ηξερε καποιος να μετατρεπει ενα activity σε ενα αλλο, και οχι να δημιουργει καινουργιο καθε φορα θα λυνοτανε το προβλημα. γιατι οπως ειπα το search view το σβηνει ενω to desktop view οχι

---------- Προσθήκη στις 17:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:53 ----------

παιδια εγω ωστοσο εβαλα λειτουγια mandriva netbok κ οχι desktop αν δεν το εχετε δοκιμασει καλο φαινεται απο το configure your desktop ,μετα desktop και κατοπιν workplace και form factori netbook εχει μονο 2 activities απο μονο του και παει λιγο σφαιρα .Τουλαχιστον μεχρι να λυσω το προβλημα μου.Ξαναλεω ευχαριστω ολους σας για το χρονο που `πετατε` για μενα

χωρις να γινω flame απο την 2009 και μετα οταν εβαζα mandriva (kde)σε μηχανηματακια φιλων σε καποια φαση με μια δυο απλες επιλογες γινοταν το πραμμα χειροτερο και απο γουιν ...τζαμπα τα καλα λογια....χαλι μαυρο

4 επιλογες για μενα αν θελεις kde

1)gentoo

2)sabayon

3)debian

4)arch

υγ μαρεσει που στο promotion της εχει no crashes....ας μη πω τιποτα γιατι τελικα θα γινω flame

συμπερασμα αντι για rm .kde .kde4 βαλε τιποτα αλλο

πλάκα με κάνεις!!!!!!!!!!

http://www.linuxformat.gr/?q=content/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-kde

απο την 2009 και μετα οταν εβαζα mandriva (kde)σε μηχανηματακια φιλων σε καποια φαση με μια δυο απλες επιλογες γινοταν το πραμμα χειροτερο και απο γουιν ...τζαμπα τα καλα λογια....χαλι μαυρο

....ας μη πω τιποτα γιατι τελικα θα γινω flame

δεν λες και σε μας τους αδαείς να μαθαίνουμε!!!!!!

εχει καποιο δικαιο ο φιλος γιατι εχω παρατηρησει οτι τα πρωτα πρωτα mandriva που ειχα ηταν πιο αψογα απο τα kde4 αλλα δεν παυω να τα συμπαθω και να πιστευω οτι φταιει το μηχανημα μου.( με 1gb ραμ τι να κανουνε κ αυτα. . ) απο την spring και μετα δηλαδη μου τα χαλοσανε λιγο αλλα ενταξει το καλο ειναι οτι φτιαχνονται ολα !

δεν μπαινω σε παιχνιδια χαρακτηρισμων και προσωπικων συζητησεων

παντως ο τυπος δεν δοκιμασε τα μακραν καλυτερα gentoo sabayon(τα πολλα που δοκιμασε ηταν ενα --->debian τρελος πειραματισμος αντε και το σουσε)

δεν με ενδιαφερει να πεισω κανεναν προσωπικη γνωμη-βοηθεια εκφραζω μεσα απο τα πολλα στησιματα σε μηχανακια

απο την 2009 και μετα πολλα τα προβληματα...ανοιγεις μια εφαρμογη και εξαφανιζονται ολα απο προσωπου γης

στα ιδια μηχανηματα με sabayon και οποιοι δεν βαριοντουσαν με gentoo ελαχιστα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...