TakisStathis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δε θα αγόραζα πότε miele. Overpriced χωρίς λόγο. Ένα πλυντήριο πιάτων πανάκριβο, έβγαλε 2 φορές εγκέφαλο. Στο τέλος πετάχτηκε. Κατά τα αλλά οτιδήποτε bosch και siemens έχουν βγει σκυλιά, κοστίζοντας τα μισά χρήματα. Εγώ πάντως με την Ariston σώθηκα. Και ευγενικό service www.servicenet.gr
deesnider Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Επειδή έχω δουλέψει αρκετά χρόνια σε πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών, θα σου πω τη γνώμη μου, όσο πιο αντικειμενικά μπορώ: Η Miele είναι μια εταιρεία "prestige" - τουλάχιστον έτσι έχει επιλέξει να πλασάρει τον εαυτό της - οπότε είναι λογικό και αναμενόμενο, να μην έχει φθηνά προϊόντα. Είναι όμως κάτι ανάλογο με τις ακριβές μάρκες αυτοκινήτων: Ούτε εκείνες υποστήριξαν ότι τα προϊόντα τους απευθύνονται στους "πολλούς". Αν μπορείς - και θεωρείς ότι αξίζουν - τα αγοράζεις. Αν όχι, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, με σαφώς χαμηλότερη τιμή, χωρίς να είναι κακές ποιοτικά. Για να μιλήσουμε όμως συγκεκριμένα για τη Miele και τη σχέση της με το v.f.m.: Εκεί που αξίζει μέχρι και το τελευταίο cent τα λεφτά που θα δώσεις, είναι τα πλυντήρια ρούχων. Η ποιότητα κατασκευής τους και η γενικότερη λειτουργία τους, δεν υπάρχει σε καμία άλλη μάρκα. Έχουν σχεδόν το διπλάσιο βάρος από οποιοδήποτε άλλο πλυντήριο ρούχων (είναι τα μοναδικά με μαντεμένιο αντίβαρο, όταν όλα τα υπόλοιπα χρησιμοποιούν τσιμέντο) και - ένα εύκολο παράδειγμα το οποίο είδα με τα μάτια μου... - η ανοιχτή πόρτα του πλυντηρίου, μπορεί να αντέξει το βάρος ολόκληρης της συσκευής (μπορείς να σηκώσεις όλο το πλυντήριο, κρατώντας το μόνο από την ανοιχτή του πόρτα...αν έχεις τα μπράτσα, βέβαια!), χωρίς να "πετσικάρει" ούτε χιλιοστό! Επιπλέον, έχουν πολύ λιγότερους κραδασμούς και πολύ λιγότερο θόρυβο, ακόμα και στο maximum των στροφών στυψίματος, από οποιοδήποτε άλλο. Με δυο λόγια, αν μπορείς να αγοράσεις πλυντήριο ρούχων Miele, αγόρασέ το. Όσο για τις υπόλοιπες συσκευές της, χωρίς φυσικά να είναι κακή, δεν έχω πειστεί ότι αξίζουν τα λεφτά τους. Εννοώ ότι θα μπορούσαν να κοστίζουν πολύ λιγότερα, αλλά μέσα στη λιανική τιμή, πληρώνεις κατά ένα σημαντικό ποσοστό το όνομα Miele (π.χ. στα ψυγεία, η Miele δεν είναι κατασκευαστής. Τα ψυγεία "Miele" κατασκευάζονται από τη Liebherr και είναι προτιμότερο να τα αγοράσεις υπό αυτή την επωνυμία, αφού παίρνεις το ίδιο προϊόν, αρκετά φθηνότερα). Όσα λέω, αφορούν την απτή ποιότητα κατασκευής των προϊόντων και όχι το after sales service, το οποίο δεν ξέρω πως είναι σήμερα, αφού είμαι αρκετά χρόνια εκτός του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Αυτά τα ολίγα - αν δεν έχει αλλάξει κάτι στο διάστημα που είμαι εκτός του συγκεκριμένου χώρου - ελπίζω να σε βοηθήσουν να σχηματίσεις κάποια άποψη. 1
giorgos147 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 φούρνο -> γτπ Πάντως σήμερα αλλάξαμε τον παλιό Miele φούρνο που είχαμε σπίτι. 22 χρόνια, τα έβγαλε άνετα και θα έβγαζε και άλλα αν δεν "ελιωνε" ο πάτος.
gioulissk Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Καλημέρα σε όλους! Και εγώ είχα την εντύπωση ότι είναι τα καλύτερα και πριν 10 χρόνια τα αγόρασα όλα Miele. Αποδείχτηκε τελικά ότι δεν είναι έτσι! Το πλυντήριο ρούχων έκανε 1.000€ και μέσα σε 10 χρόνια έχει βγάλει την ίδια βλάβη 5 φορές και κάθε φορά πληρώνω 200€ για την επισκευή. Στην ουσία λοιπόν θα είχα αγοράσει με αυτά τα χρήματα, άλλο ένα πλυντήριο της Miele. Σε ερώτηση μου στον τεχνικό γιατί συμβαίνει αυτό και εάν κάνω εγώ κάτι λάθος, μου απάντησε αρνητικά και μου είπε οτι τυχαίνει!!! Την τελευταία φορά που το έβγαλε το πέταξα και πήρα άλλο, εννοείται άλλης εταιρίας. Ο δε φούρνος ο οποίος έκανε 1.500€, χωρίς τις εστίες εννοείται, μετά από 8 χρόνια σάπισε το κάλυμμα της πλάτης που καλύπτει τον ανεμιστήρα και αγόρασα άλλο 150€!!!!! Τους ρώτησα και εδώ γιατί συνέβη αυτό και μου είπαν οτι φταίνε τα μπαχαρικά των φαγητών που με το ψήσιμο αιωρούνται στο φούρνο και κάθονται στο φούρνο με αποτέλεσμα να τον διαβρώνουν! Απίστευτη απάντηση;;;;;; Και όμως αυτή μου έδωσαν. Πριν 20-30 χρόνια, μπορεί όντως να ήταν τα καλύτερα, πλέον όμως δεν ισχύει. Θεωρώ ότι έχει πέσει πολύ η ποιότητα των υλικών τους άρα και η αξιοπιστία, χωρίς όμως να έχει πέσει και η τιμή τους. Δεν αξίζουν τα χρήματά τους σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση.
mak3don Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Έκανα την ίδια ερώτηση κάποτε σε ένα συνάδελφο που παλιότερα ήταν πωλητής σε κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη. Η απάντηση ήταν να πάω σε ένα κατάστημα να σηκώσω ένα οποιοδήποτε πλυντήριο να δω το βάρος και μετά να προσπαθήσω να κουνήσω ένα πλυντήριο miele και θα καταλάβω από μόνος μου
soteras Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Εμεις ειχαμε τα απντα σχεδον miele φουρνος ->γτπ τελειως πλυντ ρουχων -> σκυλαρος μετα απο 15 χρονια ψοφησε και απο μακακια ενος που αλλαξε αμοτισερ το διαλυσε αλλιως θα δουλευε ακομα στεγνωτηριο -> σκυλι δεν νιωθει τιποτα και το χρησημοποιουμε συχνα γτ εχει απειρα πευκα εδω οποτε δεν απλωνεις και πολυ εξω κεραμικη εστια -> σκυλι και αυτι μια φορα μονο μια συντιριση σε μια ασφαλεια που ειχε καψει μεσα ενα 50αρικο ειχε το ανταλακκτικο και εργασια επο εμενα πλυντηριο πιατων bosh δες εχουμε ενα νετιχυζομενο σκυλι το (πολυ μεγαλο 75)πραγματικο απορω πως δεν μας εχει σβερκωσει πλενει εδω και 15χρονια και 2 φορες τη μερα και απο συντιριση μια αντιλα που βγαζει τα νερά.Επισης η miele να εχεις υποψιν δεν εχει και το πιο φτηνο σερβισε που υπαρχει η τιμες ειναι προς τα πανω και εκει 36 λεπτά πριν, gioulissk είπε Καλημέρα σε όλους! Και εγώ είχα την εντύπωση ότι είναι τα καλύτερα και πριν 10 χρόνια τα αγόρασα όλα Miele. Αποδείχτηκε τελικά ότι δεν είναι έτσι! Το πλυντήριο ρούχων έκανε 1.000€ και μέσα σε 10 χρόνια έχει βγάλει την ίδια βλάβη 5 φορές και κάθε φορά πληρώνω 200€ για την επισκευή. Στην ουσία λοιπόν θα είχα αγοράσει με αυτά τα χρήματα, άλλο ένα πλυντήριο της Miele. Σε ερώτηση μου στον τεχνικό γιατί συμβαίνει αυτό και εάν κάνω εγώ κάτι λάθος, μου απάντησε αρνητικά και μου είπε οτι τυχαίνει!!! Την τελευταία φορά που το έβγαλε το πέταξα και πήρα άλλο, εννοείται άλλης εταιρίας. Ο δε φούρνος ο οποίος έκανε 1.500€, χωρίς τις εστίες εννοείται, μετά από 8 χρόνια σάπισε το κάλυμμα της πλάτης που καλύπτει τον ανεμιστήρα και αγόρασα άλλο 150€!!!!! Τους ρώτησα και εδώ γιατί συνέβη αυτό και μου είπαν οτι φταίνε τα μπαχαρικά των φαγητών που με το ψήσιμο αιωρούνται στο φούρνο και κάθονται στο φούρνο με αποτέλεσμα να τον διαβρώνουν! Απίστευτη απάντηση;;;;;; Και όμως αυτή μου έδωσαν. Πριν 20-30 χρόνια, μπορεί όντως να ήταν τα καλύτερα, πλέον όμως δεν ισχύει. Θεωρώ ότι έχει πέσει πολύ η ποιότητα των υλικών τους άρα και η αξιοπιστία, χωρίς όμως να έχει πέσει και η τιμή τους. Δεν αξίζουν τα χρήματά τους σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση. Αυτο για το φουρνο εγινε και σε εμενα και λεγαν φταιει ο τροπος που μαγιρευω να κανω δηλαδη πιο πολλα κεικ και οχι λαδερα ασε που τα αυτοκολλητα μπροστα στα πρωτα 2 χρονια ειχαν φυγει ολα απο τον ατμο και σε ερωτηση μου αν πρεπει να τον βαλω στο σαλονι με τα μπιζου της μανας μου το εκλεισε βεβαια μετα με πειραν πισω και το τι ακουσαν σε υπαρχε εννοειτε απλα τον ξηλωσα τον πηγα σε ενα μαγαζι εδω που πουλαει miele και του εξηγησα ευγενικα του ανθρωπου επειδη δεν εφταιγε να τον στειλει δωρο στα κεντρικα.
mak3don Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Τώρα το πρόσεξα ότι Θέμα είναι πολύ παλιό..
Maktheo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Προσωπικα δεν προτιμω να δωσω 1300ε-1500ε για μια miele συσκευή και ας κρατησει 20 χρόνια, Προτιμω να δωσω τα μισα για μια αλλη μαρκα, να κρατήσει τα μισα χρονια (πχ 10 χρόνια) , οποτε σε 10 χρονια θα δωσω ξανα αλλα τοσα και θα εχω νεοτερη τεχνολογια, εγγύηση ξανα, κτλ και τα χρηματα θα τα εχω δωσει μισα μισα σε βαθος 10ετιας
Lumini Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Maktheo είπε Προσωπικα δεν προτιμω να δωσω 1300ε-1500ε για μια miele συσκευή και ας κρατησει 20 χρόνια, Προτιμω να δωσω τα μισα για μια αλλη μαρκα, να κρατήσει τα μισα χρονια (πχ 10 χρόνια) , οποτε σε 10 χρονια θα δωσω ξανα αλλα τοσα και θα εχω νεοτερη τεχνολογια, εγγύηση ξανα, κτλ και τα χρηματα θα τα εχω δωσει μισα μισα σε βαθος 10ετιας το καλυτερο πληντηριο ειναι το φθηνοτερο της miele, στα 7 κατοσταρικα. Ουτε εγω θα εδινα 1500. Καλυτερα να αγορασω 2 απτα φθηνα. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2019 από Lumini
Maktheo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Lumini είπε το καλυτερο πληντηριο ειναι το φθηνοτερο της miele, στα 7 κατοσταρικα. Ουτε εγω θα εδινα 1500. Καλυτερα να αγορασω 2 απτα φθηνα. Αυτο ακριβως λεω, παιρνεις ενα των 700ε τωρα και σε 8-10 χρόνια να χαλασει, το πετας, ξαναδινεις 700ε και αγοραζεις νεα τεχνολογια, πιο αθορυβα, πιο οικονομικά κτλ, με εγγύηση ξανα. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2019 από Maktheo
Stergios74 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, mak3don είπε Τώρα το πρόσεξα ότι Θέμα είναι πολύ παλιό.. Είναι παλιό αλλά είναι miele. Τα θέματα miele κρατάνε δέκα χρόνια και δεν παθαίνουν τίποτα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα