Προς το περιεχόμενο

Web designer !

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας !

Θέλω να σας ρωτήσω κάτι .... Βασικά ,πρώτα να σας πω και μετά να σας ρωτήσω ....

Είμαι 15 χρονων... και ξέρω να φτιάχνω sites προσπαθώ έστω .... τα site που φτιάχνω

είναι απλά δηλαδή είναι απλός html κώδικας επεξεργασμένος μέσα από το πρόγραμμα dreamweaver της adobe - φαντάζομαι πως το ξέρετε - αυτά !!!

και θέλω να σας ρωτήσω αν μπορείτε να μου πείτε αν ξέρετε πως μπορώ να φτιάξω κάτι καλύτερο από αυτό που φτιάχνω τώρα ...δηλαδή να μου πείτε τι άλλη γλώσσα προγραμματισμού πρέπει να μάθω ακόμα η τι άλλα προγράμματα πρεπει να εχω και τι αλλο σχετικο χρειζομαι.

Θελω να μαθω να φτιαχνω τετια σιτε κυριος για lineage 2 servers .

Ενα απο τα sites που εχω φτιαξει ειναι αυτο http://l2starfall.tk/

Και θελω να μαθω να φτιαχνω καπος ετσι http://www.adenagate.com/

όχι τόσο ερασιτεχνικά όπως τα κάνω τώρα.

Αν έχω βάλει το θέμα σε λάθος μέρος παρακαλώ ας αλαχτεί..

ευχαριστώ εκ των προτερων !

Επεξ/σία από good-alex
Δημοσ.

Καλησπερα

Λοιπόν με μια γρήγορη ματιά:

• Η σελίδα που έχεις φτιάξει είναι στατικη , ενω αυτη που θα θελες να κανεις ειναι δυναμική.Θα πρέπει λοιπον εφοσον δε ξερεις καλη php , sql κτλ...να χρησιμοποιησεις κάποιο CMS οπως Joomla.
  • Η σελίδα που εφτιαξες απ οτι ειδα είναι υλοποιημένη με frames. Θεωρω οτι ειναι καπως απαρχαιωμένος ο τροπος αυτος. Μάθε να φτιάχνεις σελιδες με Divs , γράφοντας καλό css , κι ετσι θα έχεις και καλύτερο SEO.

Δε ξερω απ αυτες τι εννοιες ποιες σου ειναι γνωστες και ποιες οχι. Η πρώτη παρατηρηση αφορα την λειτουργικότητα ενος site και η δευτερη κυρίως την σχεδίαση. Για παιρετέρω βοήθεια μπορείς να δεις καποια sticky θεματα που υπάρχουν στην ενότητα του Web Design - Development

Επίσης ενας καλός οδηγος για ξεκίνημα βρίσκετα εδώ http://www.w3schools.com/

Για οποιαδήποτε απορία εδώ είμαστε .

Δημοσ.

γεια σας και πάλι !

έχουμε και λέμε :

1. Επειδή δεν ξέρω σχεδόν καθόλου php και sql λες / λέτε ότι θα είναι καλο να χρησιμοποιήσω κάποιο cms όπως το joomla .... επειδή όμως έχω χρησιμοποιήσει το joomla για άλλο θέμα (ξέρω πως δεν είναι δύσκολο) και ξέρω πως είναι και δεν θέλω να πάω τόσο προς τα εκεί . πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα να μάθω php και sql. το θέμα είναι πως να τα μάθω .... ξέρεις / ξέρετε από που μπορώ να τα μάθω?

2. ο τρόπος με τα frames είναι πολύ απαρχαιωμένος . ξέρω λίγο css......αλλα μέχρι εκεί

3. το dreamweaver είναι καλο πρόγραμμα?

και κάτι άλλο το site http://www.w3schools.com/ μου λέει ότι έχει προβλημα φόρτωσης και δεν μου το ανοίγει.

ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.
γεια σας και πάλι !

έχουμε και λέμε :

1. Επειδή δεν ξέρω σχεδόν καθόλου php και sql λες / λέτε ότι θα είναι καλο να χρησιμοποιήσω κάποιο cms όπως το joomla .... επειδή όμως έχω χρησιμοποιήσει το joomla για άλλο θέμα (ξέρω πως δεν είναι δύσκολο) και ξέρω πως είναι και δεν θέλω να πάω τόσο προς τα εκεί . πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα να μάθω php και sql. το θέμα είναι πως να τα μάθω .... ξέρεις / ξέρετε από που μπορώ να τα μάθω?

2. ο τρόπος με τα frames είναι πολύ απαρχαιωμένος . ξέρω λίγο css......αλλα μέχρι εκεί

3. το dreamweaver είναι καλο πρόγραμμα?

και κάτι άλλο το site http://www.w3schools.com/ μου λέει ότι έχει προβλημα φόρτωσης και δεν μου το ανοίγει.

ευχαριστώ και πάλι.

4. To w3schools είναι προσωρινά κάτω. Δοκίμασε αργότερα.

3. Για να μάθεις, ΟΧΙ

2. Μάθε css/html. Ξέχνα τα frames

1. Στο w3schools.

Tέλος, μάθε να γράφεις καλή css/html, και μετά πήγαινε σε php/mysql.

Δημοσ.

Για Μαθήματα CSS μπορείς να μπεις στο WLearn.gr όπου έχω μια Σειρά μαθημάτων CSS.

Όσο αφορά αυτό που είπες για το Joomla, θα σου πω ότι γενικά τα cms προσφέρουν την ευκολία να φτιάξεις ότι έφτιαχνες με html και css πολύ πιο γρήγορα και ευέλικτα. Πολύ καλά κάνεις που θέλεις να μάθεις php και sql, αλλά θα σου πρότεινα να μάθεις ταυτόχρονα και ένα ή δύο cms γιατί η ανταγωνιστικότητα είναι μεγάλη και όλα τρέχουν γρήγορα. Ένας web designer με μόνα εργαλεία html και css ΔΕΝ μπορεί να ανταγωνιστεί τον web designer που χρησιμοποιεί Joomla, γιατί όταν ο δεύτερος θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή 3 ιστοσελίδων, ο πρώτος θα είναι ακόμη στην πρώτη.

Η γνώση php και sql είναι άκρως απαραίτητη ακόμη και γι' αυτούς που χρησιμοποιούν κάποιο cms, καθώς θα μπορούν να προσαρμόσουν κάθε modue, component και template σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη

Δημοσ.

εγώ θα σου πρότεινα αν θέλεις να είσαι ξεχωριστός να φτιάχνεις δικά σου cms σιγά σιγά .. και όχι να ασχοληθείς με έτοιμα το γιατί είναι προφανές..

μπορείς να τελειοποιήσεις τις γνώσεις σου σε html και css.

Επίσης php και sql όπως αναφέρεται απο επάνω είναι άκρως απαραίτητα σε περίπτωση που θέλεις να είναι κάτι δικό σου δλδ κάποιες forms ή κάποιο component οπότε.. διαλέγεις και παίρνεις πάντος με τα έτοιμα cms το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι απλά να "προσθέτεις" και δεν γεύεσαι την ικανοποίηση του να έχεις κάτι ολοκληρωτικά δικό σου.. αυτά απο εμένα

• Like 1
Δημοσ.

Καλωσόρισες και απο εμένα :)

Μιας που μπαίνεις τώρα στο παιχνίδι προσπάθησε να μάθεις τα hot topics (κυρίως CSS & Web 2.0) που κυριαρχούν στο διαδίκτυο... τα frames θα καταργηθούν και απο tags στο άμεσο μέλλον οπότε μόνο εγκυκλοπεδικές γνώσεις θα σου προσφέρουν...

Μάθε κυρίως να χρησιμοποιείς php & mysql για να αποθηκεύεις και να έχεις δυναμικά δεδομένα... Το Joomla & τα CMS δεν θα στα πρότεινα αν θες να κάνεις κάτι για να συνεχίσεις... γιατί εκεί θα μάθεις Smarty και όταν θες να κάνεις κάτι σε core PHP θα δεις αρκετές διαφορές.. ανάλογα την διάθεση σου για χρόνο...

Μπορείς να δεις την σελίδες που σε παραπέμψαν τα παιδιά πάνω.. έχω και εγώ μια σχετική στην υπογραφή μου.

Οπότε όρεξη για διάβασμα να έχεις και όλα γίνονται ;)

Δημοσ.

γεια σας ακόμη μια φορα !

wlearn.gr

πρώτα θέλω να σου πω ότι τι site σου είναι πολύ καλο , με έχει βοηθήσει πολύ.

από εκεί έμαθα html και λίγο css τώρα θα μάθω καλά css :-D αλλα κάτι άλλο γιατί δεν προσθέτεις και μαθήματα php και sql ?

εγώ όταν μάθω css θα πρέπει μετά να μάθω και php και sql αλλα από που να τα μάθω ξέρει κανεις?

και πως θα μάθω cms δηλαδή από που?

doutsos13

συμφωνώ απόλυτος μαζί σου , αλλα όπως είπα και παραπάνω δεν ξέρω από που να μάθω cms .:-)

ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

To Google είναι ο καλύτερος ε-Δάσκαλος... μπορείς να βρεις τα πάντα ψάχνοντας απλά "Php tutorials" "mySQL Tutorials"

Για PHP & mySQL δες και στην δική μου σελίδα αν τα προτιμάς στα ελληνικά,

Μην μπερδεύεις HTML, CSS, php, SQL... είναι διαφορετικά πράγματα, απλά τα συνδιάζεις... δεν πάει σαν ιεραρχεία δλδ

Και τέλος δεν μαθαίνεται το CMS.. CMS ονομάζεται κάποιο πρόγραμμα (script) που κάνει μια ορισμένη δουλειά. πχ εδώ είναι forum, δεν μαθαίνεις forum αλλα μπορείς να μάθεις πως κατασκευάζεται ένα forum ;-)

Δημοσ.

θα προτιμήσω και το δικό σου site αλλα και το wlearn.gr

εγώ πως μπορώ να μάθω να κατασκευάζω cms?

το sites σου το έχει?

Δημοσ.

Τώρα ρωτάς το εξής... Πως φτιάχνω μια πολυκατοικία; (χωρις να έχεις γνώσεις μηχανικού ή αρχιτέκτονα)

Για να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα στο μυαλό σου... για να φτιάξεις το δικό σου CMS μαθαίνεις

1)πως συνδέεσαι με την βάση και διαβάζεις δεδομένα

2) Φτιάχνεις ένα σύστημα όπου εμφανίζει διάφορα άρθρα και γενικά περιεχόμενο που το διαχειρίζεσαι καθαρά μέσω βάσης δεδομένων.

3) Φτιάχνεις διάφορα άλλα συστήματα όπως περιοχή μελών, κάποια link directories, και γενικά προσθέτεις προσθέτεις, προσθέτεις και γίνεται ένα CMS...

Βγάλε από τον μυαλό σου την λέξη CMS και μάθε κυρίως πως να παίζεις με τις βάσεις....

Πχ για το l2 που έριξα πριν μια ματιά αν θυμάσαι στα ιtems μπορείς να κάνεις μια βάση δεδομένων με όνομα items όπου θα έχεις τίτλο και περιγράφη και μια σελίδα θα τα καλειί ανάλογα τι επιλέγει ο χρήστης (κριτήρια σε SQL, ανάγνωση σε PHP)

Πειραματίσου, βρες και tutorials και θα μάθεις εν καιρώ...

Η σελίδα μου δεν έχει πως φτιάχνεις CMS... έχει τα βασικά να αρχίσεις.. καλη αρχή ;-)

Δημοσ.

αν θελεις να γινεις web designer πρεπει να πετάξεις στον κάδο το dreamweaver!!!

εγώ ποτέ δεν το χρησημοποιησα οτι ιστοσελίδα εχω κανει ειναι γραμμένη από τα χεράκια μου!Βαλε το dreamweaver στο μυαλό σου και μάθε απεξω τους κώδικες!!

Δημοσ.

δεν αδικώ κανέναν..

απλά μπορεί να μάθει HTML και CSS στο ιντερνετ χωρις προγραμματα και τουλαχιστον να του μενει τιποτα ωστε να μπορέσει να τα γραψει μονος του χωρίς το προγραμμα η κατι αλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...