Προς το περιεχόμενο

Υδρόψυξη

dimitrisak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εσενα Heatspreader ποια ειναι τα parts της υδροψηξης σου?και ποσο κοστισαν?τι ψηχεις?και τι θερμοκρασιες?(soz για τις ερωτησεις)

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν με ρωτάς τι έχω επειδή ενδιαφέρεσαι και εσύ για υδρόψυξη άστο.

Εγώ μόνο το CPU θέλω να ψύχω και έχω:

CPU Block: Εleven (Αυτό που φαίνεται και στην υπογραφή μου και στην εικόνα παραπάνω)

Εσύ θα πάρεις όμως το EK Supreme HF.

Ψυγείο: airplex XT 360

Μπορείς να πάρεις και κάτι από Ελλάδα με πιο λίγα λεφτά ίσως...

Από αντλία έχω τη swiftech mcp655

Αυτή να πάρεις είναι the best!

Και από tank αυτό που φαίνεται στην υπογραφή μου.

Tank και ψυγείο ότι σε βολεύει στο κουτί σου και στη τσέπη σου.

Τα άλλα δύο (CPU block - EK Supreme HF και αντλία) θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο.

Μάλιστα το CPU block ταιριάζει σε όλα τα Sockets!

Βέβαια για αρχή θα σου πρότεινα κάτι πιο απλό στο στήσιμο (έτσι άρχισα και εγώ) και πολύ καλό ταυτόχρονα.

Αντί να πάρεις ξεχωριστή αντλία και Reservoir, μπορείς να τα πάρεις πακέτο, οπότε να έχεις τρία στοιχεία στη λούπα.

Προτείνω αυτή.

Για τιμές και καταστήματα δεν ξέρω, οπότε ψάξε όπου βρεις πιο φθηνά.

Ένα 250άρι το θες σίγουρα...

Θερμοκρασίες περίπου 37-40C Idle 60-65Full Load.

Από λάστιχα, άντε και βάζω αυτά, ταιριάζουν σε 1/2 racor?

Δημοσ.

και εγω επεξεργαστη και μητρικη θελω μονο....ειδα ενα παιδι μεσα στο foroum με το big water της tt να ψηχει αυτα τα δυο...με θερμοκρασιες ιδιες με εσενα....το μονο που ειχε αλλαξει ειναι το cpu block...

Δημοσ.

@nikpoth

Τα rakor τα έχω πάρει από το Πλαίσιο και είναι τα 1/2.

@dimitrisak

Συμβουλή μου είναι να μην ακούς θερμοκρασίες που σου λένε οι άλλοι. Χοντρικά να έχεις μία γεύση.

Αυτό γιατί παίζουν πάρα πολλά ρόλο. Από το τι υγρό χρησιμοποιεί ο καθένας, από τι ανεμιστήρες, πρώτον και κυριότερο, τι θερμοκρασία έχει ο χώρος ο οποίος βρίσκεται το PC, κλπ...

Σε γενικές γραμμές από ότι έχω καταλάβει θέλεις να αποφύγεις τον μπελά, με μία έτοιμη λύση.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να στήσεις μία Custom παρόλα αυτά.

Για αρχή κάνεις μερικές πρόβες έξω από το κουτί αν φοβάσαι ότι θα στάξουν κλπ.

Δημοσ.

1) Αν στέλνουν αυτά που λες, θα βιδώνουν στο ψυγείο μου? Θα χωράνε να βιδώσουν στο block και στο Reservoir που είναι κοντά οι τρύπες?

2) Αν στέλνουν αυτά που δείχνουν στη φωτογραφία, δηλαδή αυτά που έχω, ταιριάζει αυτό?

Δημοσ.
Ωραία, ας πούμε ότι βάζω διάφανους.

Ποιο υγρό είναι καλύτερο αν βάλω τελικά χρωματιστό?

Τόσο καιρό το είχα αποφύγει και έβαζα μόνο WFI, για να μη βαφτούν τα parts.

Από την άλλη το έκανα όλο μαύρο το PC μιας και βαρέθηκα τα χρώματα.

Το είχα έτσι πριν λίους μήνες:

DSC00159-1.jpg

Tα ρακορ ειναι τα BITSPOWER Compression Fittings,εγω τετοια εφερα απο γερμανια....γιατι Ελλαδα μονο 3/8" εχει και αυτα 10Ε το ενα.

Οσο για το υγρο κοιταξε οτι βαλεις να ειναι Εthynel Glykol<0,005% και ANTI-COROSSIVE ωστε να μην διαυρωνει τον χαλκο

Δημοσ.
στο link η φωτό είναι λαθοσ.sou στέλνουν αυτά που έδωσα στο link τις ΕΚ.

Αν ενδιαφέρεσαι,εντελώς πληροφοριακά ,λόγο ότι έψαχνες για τέτοια.

Δεν είναι λάθος η φώτο, αυτά στέλνουν, τουλάχιστον σε μένα αυτά της φωτογραφίας στο Link που δείχνει ο Heatspreader έστειλαν. Τα ΕΚ που δείχνεις παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση, εκείνα έχουν και παξιμάδια που ασφαλίζουν (δεν χρειάζονται σφικτήρες), το Πλαίσιο στέλνει σκέτα ρακορ.

@Ηeat, αν έχεις μισής ίντσας (1/2'')ρακόρ παντού, τότε οι Tygon ταιριάζουν μισής ίντσας είναι και αυτοί. Αυτούς έχω εγώ με τα 1/2'' ρακόρ που αναφέρεις από πλαίσιο, εκτός της αντλίας που δεν χρειάζεται ρακορ, την ίδια έχουμε (MCP655).

Δημοσ.
@nikpoth

Τα rakor τα έχω πάρει από το Πλαίσιο και είναι τα 1/2.

@dimitrisak

Συμβουλή μου είναι να μην ακούς θερμοκρασίες που σου λένε οι άλλοι. Χοντρικά να έχεις μία γεύση.

Αυτό γιατί παίζουν πάρα πολλά ρόλο. Από το τι υγρό χρησιμοποιεί ο καθένας, από τι ανεμιστήρες, πρώτον και κυριότερο, τι θερμοκρασία έχει ο χώρος ο οποίος βρίσκεται το PC, κλπ...

Σε γενικές γραμμές από ότι έχω καταλάβει θέλεις να αποφύγεις τον μπελά, με μία έτοιμη λύση.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να στήσεις μία Custom παρόλα αυτά.

Για αρχή κάνεις μερικές πρόβες έξω από το κουτί αν φοβάσαι ότι θα στάξουν κλπ.

για την ακριβια θελω να αποφυγω παραγγελειες απο εξωτερικο...αντλιες και τετοια....τανκ θα φτιαξω μονος αρα μονο αντλιες και waterblocks θελω....σωληνωσεις και υγρα θα τα παρω απο εδω...to cpu θα ειναι socket AM3...τωρα μητρικη δεν ξερω ακομα....αμα πετυχω καλητερες θερμοκρασιες με custom θα παω τι να κανω....αααα και ψυγειο...

Δημοσ.

@dimitrisak: Αφού θες εγχώρια αγορά, τσίμπα την τώρα που έχει διαθεσιμότητα ;). Blocks για την m/b, πες μας ποιά θα πάρεις τελικά. Ψυγείο μπορείς να πας σε αυτό (όταν και αν έρθει). Waterblock για ΑΜ3, στην αναμονή ακόμα :-(.

Δημοσ.

οκ ευχαριστω....το ψυγειο θα ηταν καλο μεσα στο κουτι εφοσον υπαρχει χωρος και ολα η απεξω?και αν απεξω πισω απτο κουτι ή απο πανω?

Δημοσ.
οκ ευχαριστω....το ψυγειο θα ηταν καλο μεσα στο κουτι εφοσον υπαρχει χωρος και ολα η απεξω?και αν απεξω πισω απτο κουτι ή απο πανω?

Το καλύτερο θα ήταν μέσα, κυρίως από εργονομικής απόψεως και όχι ότι θα χεις αποκλίσεις μεγάλες στις θερμοκρασίες. Από'κει και έπειτα, Είτε πάνω είτε πίσω δεν υπάρχουν τρομερές διαφορές (με την προυπόθεση ότι έχεις δυνατή αντλία). Απλά εάν το βάλεις πίσω, θα πρέπει να έχεις άπλετο χώρο για αέρα. Δεν βολεύει και πολύ. Αν δεν μπορείς να το βάλεις μέσα, τότε καλύτερα πάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...