Προς το περιεχόμενο

Απορια με cpu fan...

fotis16

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδια!!!!!!!!!

Πριν λιγο καιρο δεν λειτουργουσε το φαν του επεξεργαστη και ετσι αναγκαστηκα να τον παω σε τεχνικο....

Αυτος μου ειπε οτι εχει χαλασει(το φαν),αλλα για να μην παρω καινουργιο μου εκανε μια πατεντα....

το φαν μου....

cpu_cooler_charts_2008_part_iii___e6300_e6400_box.jpg

Εβγαλε τα δυο απο τα τεσσερα καλοδια του φαν και τα συνδεσε με ενα φιξ απο το τροφοδοτικο,τα υπολιπα δυο τα συνδεσε κανονικα στην μητρικη....

Μπορειτε να μου εξηγησετε τι καταφερε με αυτο το πραμα,και τον λογο για τον οποιο το εκανε????

Θα το εκτιμουσα αν μου τα εξιγουσατε αναλητικα!!!!!!!!!

τωρα δουλευει κανονικα!!!!!!

Επισης μπορειτε να μου πειτε τον τροπο με τον οποιο τα εβγαλε????

Ευχαριστωωωω!!!

........

Ετσι ειναι συνδεδεμενα τωρα...

Τα δυο καλωδια(πρασινο,μπλε) στην μητρικη...

fan.jpg

Και τα αλλα δυο(κιτρινο,μαυρο) στο τροφοδοτικο...

DSC00865.jpg

Δεν καταλαβαινω κατι ομως...τι διαφορα εχει αν τα συνδεσουμε ολα με την μητρικη και τι διαφορα αν συνδεσουμε το κιτρινο και το μαυρο με το τροφοδοτικο????

Δημοσ.

ισως επιδη τα 2 που τα συνδεσε με το τροφοδοτικο

ειναι αυτα με του -+ πολους που δινουν τα volts να περιστρεφετε το φαν γιατι το τροφοδοτικο

δινει πιο πολλα [απο την μιτρηκη] και τα αλλα 2 ειναι το ενα για βλεπης τΑ ρπμ

και το αλλο να αλλαζεις της στροφες pwm δηλαδη

για να διαβαζει η μητρικη οτι εχεις φαν σηνδεμενω... ;)

Δημοσ.

Με μπέρδεψες.... είχε χαλάσει το fan της ψήκτρας? και το έφτιαψε δίνοντας ρεύμα από το τροφοδοτικό? δε παίζει...... Μάλλον έχει πρόβλημα η μητρική με την τροφοδοσία στο 4-pin και έδωσε ρεύμα στον fan από αλλού (τροφοδοτικό).

Το κόκκινο/κίτρινο από τροφοδοτικό δίνουν ρεύμα διαφορετικής τάσης. (το κίτρινο δίνει 12V και το κόκκινο 5V, τα δύο μαύρα είναι γείωση) και εσένα το έβαλε να δουλεύει συνέχεια στο full χωρίς δεύτερη κουβέντα, αφού του δίνει max τάση (12V).

Δημοσ.

ναι λογικα η mobo φταει αν ηταν καμενο το ανεμηστηρακι δν θα δουλευε ουτε στο τροφοδοτικο πανω...η πατεντα που εκανε πηρε 12 volt απτο τροφοδοτικο και πανω στην μομπο συνδεσε γειωσεις

---------- Προσθήκη στις 01:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:30 ----------

πιγα και μετρησα κιολλας για να σιγουρευτω :P μαυρο κιτρινο δινει 12 volts . βασικα παρε ενα βολτομετρο και μετρα τα πιννακια που βγαζει η μομπο τα δυο κενα εκει δηλαδη που μπαινει μαυρο κιτρινο πρεπει να δινουν 12 βολτ

Δημοσ.

Αν το ανεμιστηρακι δουλευει στο τροφοδοτικο και οχι στο cpu_fan της μητρικης και αν εχεις εγγυηση να την επιστρεψεις τη mobo. οπως προειπαν και τα παιδια δεν εχει λογικη να δουλεευε με μια τροφοδοσια και στην αλλη να εκανε μουτρα...και να μη δουλεευε. αν δεν εχεις καποια εγγυηση καβατζα ή αφηνεις τη μοντα που εκανε ο τεχνικος (που ειναι μεν αποτελεσματικη αλλα ταυτοοχρονα ακυρη)

ειναι ακυρη γτ αναρωτιεμαι για ποιο λογο συνδεσε τα πινς στη μητρικη που διαβαζουν τις στροφες. η μητρικη θα διαβαζει συνεχεια τις μεγιστες στροφες του ανεμιστηρα...μιας και αυτος θα δουλεευει συνεχεια στις μεγιστες στροφες. ρυθμιση στροφων βαση θερμοκρασιας επεξεργαστη δεν μπορει γινει αυτοματα. γινεται μονο μεσω του πιν cpu_fan.

μια αλλη λυση για να μην ακους ενα εναμιστηρα να δουλεει συνεχεια στο max ειναι να παρεις μια fanless ψυκτρα

μια αλλη λυση ειναι να παρεις μια ψυκτρα με ανεμιστηρα μεν αλλα 120αρη η 140 αρη με μεγιστες στροφες 1000 η 1500. ενημερωτικα η scythe εχει ανεμιστηρες που πρακτικα δεν ακουγονται...

Δημοσ.
η μητρικη θα διαβαζει συνεχεια τις μεγιστες στροφες του ανεμιστηρα...μιας και αυτος θα δουλεευει συνεχεια στις μεγιστες στροφες. ρυθμιση στροφων βαση θερμοκρασιας επεξεργαστη δεν μπορει γινει αυτοματα. γινεται μονο μεσω του πιν cpu_fan.

:confused: Όντος :whistle:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...