kurkosdr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Και δεν μου λες ρε μεγαλε οταν θα βαλεις το usb και δεν εχεις antivirus ποιος θα σε προειδοποιησει ωστε να μην πατησεις allow και yes ?Εχεις δει πολλα μηνυματα εσυ να βγαινουν οταν δεν εχεις antivirus ? Οπως τα λεει ο thanos. Ακομα και η Microsoft παραδεχθηκε οτι η δυνατοτητα που δινει το autorun των XP σε προγραμματα να εκτελουνται αυτοματα μολις μπει το CD/φλασακι στο πισι, χωρις καμια συγκαταθεση του χρηστη, ηταν μεγαλο λαθος. Ειδικα οσον αφορα την αυτοματη εκτελεση απο USB, ηθελα να ξερα ποιος εξυπνος το σκεφτηκε. Οποιδηποτε προγραμμα μπορουσε να τοποθετησει ενα αντιγραφο του εαυτου του στο φλασακι, να το κανει autorun και αυτοματα σε οποιο pc εμπαινε το φλασακι μετεδιδε τον ιό. Οχι οτι η δυνατοτητα να τρεχουν προγραμματα απο CD χωρις καμια συγκαταθεση του χρηστη ηταν εξυπνη ιδεα (πχ xcp rootkit). Ευτυχως, στα vista/seven το autorun εκτελεσιμο εμφανιζεται απλώς ως μια ακομα καταχωρηση στο autoplay παραθυρο (αυτοματη εκτελεση), και πρέπει να το πατησεις μονος σου, δηλαδη ο χρηστης πρέπει να δωσει ρητη συγκαταθεση (συν να πατησεις allow αμα εχεις uac), κατι που δεν συνεβαινε στα xp. Ενας ακομα λογος να παμε ολοι στα seven. Και ναι θα το πω: Τα vista μου αρεσαν καλυτερα απο τα xp, ακριβως εξαιτιας του νεου autorun.
elven Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Και δεν μου λες ρε μεγαλε οταν θα βαλεις το usb και δεν εχεις antivirus ποιος θα σε προειδοποιησει ωστε να μην πατησεις allow και yes ?Εχεις δει πολλα μηνυματα εσυ να βγαινουν οταν δεν εχεις antivirus ? Προσοχη παρακαλω τα windows XP σας ενημερωνουν : ενας επικινδυνος ιος προκειται να εγκατασταθει στο pc σας! Πατηστε: 1 για να τον κλειδωσετε απ' εξω... 2 για να συνδεθειτε με το τμημα εξυπηρετησης πελατων... 3 για δανεια και καρτες... 4 για να ερθει η καμαριερα να τον παει στον ξενωνα... Θα κολλησεις και χαμπαρι δεν θα παρεις και θα κολλησεις και ολους οσους θα βαλεις το usb σου αργοτερα και δεν εχουν antivirus. Γιατι αυτοι που κολλησαν ηθελαν να κολλησουν ? Απλοι καθημερινοι ανθρωποι ειναι... πρεπει να ειναι computer experts ? Μη λεμε και οτι θελουμε για να εντυπωσιασουμε... Θα σου απαντήσω ρε μεγάλε να ούμε,που να ξέρω ότι μιλάς για λειτουργικό 2002 ξέρω γω; Έχουμε 2010 σχεδόν 2011 ξέρω γω,τώρα τι φάση παίζει με τα απαρχαιωμένα λειτουργικά μια εταιρίας δε ξέρω ρε μαγκίτη. Στα μέχρι μια 5ετια πριν λειτουργικά έχει ένα φασόνι ξέρω γω που λέγεται UAC κάπως έτσι,σ αυτό πατάς Allow,YES κι άλλα κουμπάκια,και δικέ μου έχει και DENY,NO φάση που αν βάλεις ένα φλασάκι μόρτικο και σου πετάξει μήνυμα τότε τη ψιλιάζεσαι ότι κάτι τρέχει και δεν είναι η μύτη σου. Νταξ τώρα να ούμε,αν θες μπορούμε να συζητήσουμε και για τα Windows 3.1 ξέρω γω αν αυτά έχει η εταιρία σου και να λέμε για το βλάκα με το φλασάκι για να εντυπωσιάσουμε φάση,κάτσε καλά ξέρω γω πες το κι έτσι,αν είπες κάπου ότι μιλάς για XP και δε το δα γράψε λάθος
pigeon Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 elven +1 Ομως δεν τους τα ειπες ολα μεγαλε, δικε μου, να 'ουμ , πες οτι το "πρόβλημα" του autorun εχει πεθάνει απο το 2004 οταν αλλάξεις κατι στο registry , μιλαμε μεγαλε εγω ειμαι πιο μεγαλος απο σένα, κι ετσι... :p How to disable the Autorun functionality in Windows
thanos75x Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Θα σου απαντήσω ρε μεγάλε να ούμε,που να ξέρω ότι μιλάς για λειτουργικό 2002 ξέρω γω;Έχουμε 2010 σχεδόν 2011 ξέρω γω,τώρα τι φάση παίζει με τα απαρχαιωμένα λειτουργικά μια εταιρίας δε ξέρω ρε μαγκίτη. Στα μέχρι μια 5ετια πριν λειτουργικά έχει ένα φασόνι ξέρω γω που λέγεται UAC κάπως έτσι,σ αυτό πατάς Allow,YES κι άλλα κουμπάκια,και δικέ μου έχει και DENY,NO φάση που αν βάλεις ένα φλασάκι μόρτικο και σου πετάξει μήνυμα τότε τη ψιλιάζεσαι ότι κάτι τρέχει και δεν είναι η μύτη σου. Νταξ τώρα να ούμε,αν θες μπορούμε να συζητήσουμε και για τα Windows 3.1 ξέρω γω αν αυτά έχει η εταιρία σου και να λέμε για το βλάκα με το φλασάκι για να εντυπωσιάσουμε φάση,κάτσε καλά ξέρω γω πες το κι έτσι,αν είπες κάπου ότι μιλάς για XP και δε το δα γράψε λάθος xaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxa ρε συ εχω πεθανει στα γελια κυλιεμαι στα γελια δεν μπορω να σταματησω ελεος πολυ καλη η απαντηση σου! Αρα φαινεται οτι συμφωνουμε γιατι τα windows xp ειναι το υπ' αριθμον ενα λειτουργικο που τρεχουν ακομα σε ολες τις επιχειρησεις, μαγαζια, γραφεια, εταιριες κτλ γιατι εφοσον κανουν την δουλεια τους δεν χρειαζεται να αναβαθμιστουν με νεα MS λειτουργικα και να πληρωσουν παλι ολοκληρες περιουσιες. Τωρα για Vista Svista και 007 Βond συμφωνω οτι πρεπει να πατησεις το κουμπι για να σου βγει μια χοντρη και να σου φαει το φαι Ενταξει μην το παιρνεις προσωπικα που απαντησα ετσι ουτε μαγκιτης ειμαι Ολα καλα! Παντως ειλικρινα γελαω ακομα! Μου αρεσε παρα πολυ ολο το κειμενο και ετσι οπως απαντησες
kurkosdr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Νταξ τώρα να ούμε,αν θες μπορούμε να συζητήσουμε και για τα Windows 3.1 ξέρω γω αν αυτά έχει η εταιρία σου και να λέμε για το βλάκα με το φλασάκι για να εντυπωσιάσουμε φάση,κάτσε καλά ξέρω γω πες το κι έτσι,αν είπες κάπου ότι μιλάς για XP και δε το δα γράψε λάθος Κατσε να σου δειξω pc σε μικροβιολογικα εργαστηρια με επεξεργαστη P4 2.2Ghz, Windows 98SE και προγραμμα Μικροβιολογος 8.2 για DOS (οπως της μανας μου λογου χαρη) και θα δεις γιατι χρειαζονται τα παλια λειτουργικα. Τι να εκανα; Σε XP δεν εγραφε ελληνικα, ενω σε XP με DOSbox δεν τυπωνε στον laser, οποτε εβαλα τα 98 και ολα πανε μια χαρα. Οπως και να το κανουμε, δεν μπορεις να αντικαταστησεις ολα τα προγραμματα με νεες εκδοσεις, αφου δεν εχουν ολα τα προγραμματα νεες εκδοσεις, και δεν αντικαθιστανται ολα με "εναλλακτικα". Παιζουν κοστος, χρονος για να ξαναμαθεις το καινουριο προγραμμα, λειτουργιες που λειπουν απο το καινουριο αλλα εχεις πελατες που βασιζονται πανω σε αυτες κλπ. Γενικα για να μην βγουμε εκτος θεματος, σε μερικες περιπτωσεις δεν γινεται αντικατασταση με "εναλλακτικο", τελεία. Οποτε σε αυτην την περιπτωση μενεις στο παλιο λειτουργικο. Ετσι και ο thanos ολο και καποιο προγραμματακι θα εχει που δεν τρεχει σε vista/seven και θελει ντε και καλα xp. Σε αυτην την περιπτωση, και αν το μονο προβλημα ειναι το αutorun, απλά κανεις το κολπο με την registery που ειπε το παιδι πιο πανω προκειμενου να το απενεργοποιησεις, και μενεις στα xp. Αν δεν τιθεται θεμα προγραμματων, αλλα μενεις στα xp λογω βαριεστημαρας να βαλεις seven, τοτε πραγματι εισαι... αχαρακτηριστος. Συνοψιζοντας, το λαθος του thanos ειναι οτι υπεθεσε οτι η κατασταση με το χαλια autorun των xp ισχυει για ολα τα windows λειτουργικα, ενω του elven οτι υπεθεσε οτι ολοι μπορουμε να παμε στα seven ετσι απλα χωρις να χασουμε συμβατοτητα με σημαντικα προγραμματα.
Evgenios1 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Aν δε το τρέξεις εσύ,δε πατήσεις allow εσύ δε παθαίνεις τπτΤώρα αν σε ότι μήνυμα πετάγεται πατάς allow και yes,δε σου φταίει ο άσχετος με το φλασάκι αλλά ο άσχετος με το ποντίκι Η καλυτερη απαντηση για θεμα ιων! Να σημπληρωσω, η φρασει "κολλησα ιο στο πισι μου" δεν συσχετιζεται με τη βιολογικη εννοια αλλα μεταφραζεται σε "εκανα εκγατασταση του ταδε ιου".
AiWaaa Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 εγω δεν χρειαζομαι ...εχω linux +1 Αστους να λένε Debian GNU/Linux FTW
digekas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δεν υπάρχει σύστημα το οποίο να είναι 100% ασφαλές και αυτό να είναι προσβάσιμο από ανθρώπους. Από εκεί και πέρα συζητάμε το κατά πόσο ένα σύστημα από μόνο του έχει κενά και εξετάζουμε την περίπτωση αυτά τα κενά να παραμένουν ανοικτά για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μηχανήματα οι διωκτικές αρχές και από την άλλη επειδή οι εταιρίες που ασχολούνται με το αντικείμενο (της διάγνωσης και της αφαίρεσης κακόβουλου κώδικα) έχουν τεράστια κέρδη από τις πωλήσεις των προγραμμάτων τους. http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3643624&postcount=12 Δεν είναι τυχαίο που πριν βγουν οι νέες εκδόσεις λειτουργικών τα antivirus για την συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού είναι ήδη στα ράφια των καταστημάτων. Κατά τα άλλα η είδηση έχει αρκετές και ενδιαφέρουσες αναφορές: Fake security softwareSymantec's report also adds that the most prevalent form of cybercrime is fake security software, with users seeing a message flashing up on screen informing them that they have a virus. "Virtually everything we see today is fake AV (anti-virus)," Vincent Weafer, a Symantec vice president, told Reuters. "It's such a money-making racket." Weafer also issued a warning to Mac users working with cloud-based services to store their photos and other data on external servers. "It's the notion of 'I'm on a Mac.' Yes, you're on a Mac but you're in the cloud," said Weafer. "They've got to be as careful as anybody else." Worrying trendWorryingly, Symantec notes that a whopping 51 per cent of all the viruses, trojans and other malicious programs it has ever seen were logged during 2009. Almost 2.9 million items of malicious code. Tony Osborne, a technology manager for the public sector at Symantec, blames the availability of easy to use toolkits which novice hi-tech criminals are using to create malware. While some of these are free, Osborne pointed the finger at one particular piece of software called Zeus, which costs around £458. Symnatec saw over 90,000 variants of the Zeus kit in 2009. Like much malware, Zeus basically sends out email spam to lure unsuspecting victims to websites where they are tricked into installing malicious code, helping cyber-crims to set up networks of botnets or hijacked PCs.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα