dimitris2006 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 (επεξεργασμένο) Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών από τα εργαστήρια της Symantec αναφέρουν ότι παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση malware επιθέσεων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κάνοντας λόγο για 100 επιθέσεις το δευτερόλεπτο σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των επιθέσεων δεν προκαλεί δυσλειτουργίες στο λογισμικό. Οι επιθέσεις που μπορούν να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πραγματοποιούνται με ρυθμό μίας επίθεσης ανά 4,5 δευτερόλεπτα. Επίσης, σύμφωνα με τη Symantec, ο αριθμός δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού το 2009 σημείωσε αύξηση της τάξης του 71% σε σχέση με το 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος κακόβουλου λογισμικού καταλαμβάνουν τα ψεύτικα antivirus, με πολλούς χρήστες να πέφτουν στην παγίδα τους. Τέλος, οι ειδικοί ασφαλείας αποδίδουν την αύξηση των επιθέσεων αφενός στο ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ιών είναι ευκολόχρηστα και δωρεάν για όσους ξέρουν να τα χειρίζονται και αφετέρου στο ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μετατρέψει αυτό το ασυνήθιστο «χόμπυ» σε κύρια απασχόληση καθώς προσφέρει εύκολο χρήμα. Site: techradar.com Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2010 από dimitris2006
the_eye Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Τι έγινε άρχισε η κρίση και σε αυτές τις εταιρίες και αρχίσανε "διαφήμιση"
Bspus Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Τέλος, οι ειδικοί ασφαλείας αποδίδουν την αύξηση των επιθέσεων αφενός στο ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ιών είναι ευκολόχρηστα και δωρεάν για όσους ξέρουν να τα χειρίζονται και αφετέρου στο ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μετατρέψει αυτό το ασυνήθιστο «χόμπυ» σε κύρια απασχόληση καθώς προσφέρει εύκολο χρήμα. Τι εργαλεια υπαρχουν για την κατασκευη ιων? Εξειδικευμενα δηλαδη? Σαν να λεμε Virus Studio 2010?
kurkosdr Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Τι εργαλεια υπαρχουν για την κατασκευη ιων? Εξειδικευμενα δηλαδη? Σαν να λεμε Virus Studio 2010? Χε. χε... Μην νομιζεις οτι δεν θα υπαρχει καπου στο net κατι τετοιο, απλά αντι για Virus Studio θα το λενε PwN4G3r 1.41. Εδω γνωστος μου κατεβασε κωδικα ιου, που το ενσωματωσεις σε αρχεια doc και εισαι ετοιμος!
Tilemaxx Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Όποιος προσέχει δεν κολλάει τίποτα. Ακόμα και χωρίς antivirus
byrond Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Όποιος προσέχει δεν κολλάει τίποτα. Ακόμα και χωρίς antivirus Σωστος! Ειμαι σχεδον 2 χρονια χωρις κανενα antivirus και το μοναδικο προβλημα που εχω ειναι ενας πιο γρηγορος υπολογιστης!
Orion_ Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 και το μοναδικο προβλημα που εχω ειναι ενας πιο γρηγορος υπολογιστης! Κατέβασε Spybot S&D και κάνε scan. Άμα δεν βρει τίποτα μόνο το format σε σώζει.
linuxovios Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Γι΄ αυτούς που "φοράνε" win χωρίς antivirus γιατί "ξέρουν να προστατεύονται" : google "botnet", educate yourselves και μετά ξαναμιλάμε.
byrond Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Γι΄ αυτούς που "φοράνε" win χωρίς antivirus γιατί "ξέρουν να προστατεύονται" : google "botnet", educate yourselves και μετά ξαναμιλάμε. Δεν καταλαβαινω γιατι τοση ειρωνεια! Ασχολουμαι παρα πολλα χρονια με το αντικειμενο ασφαλεια και ναι, "ξερω να προστατευομαι", και πολυ καλυτερα απο καποιους που πιστευουν πως με ενα anti-virus ειναι 100% ξεγνιαστοι Και σε καμια περιπτωση δεν απαξιωνω τη χρηση τους, αν κατι τετοιο καταλαβε καποιος. Ενα σχολιο να κανει κανεις και αμεσως ολα τα πνευματα αντιλογιας να το κατασπαραξουν
Radiatedsoul Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Ουτε εγω εχω antivirus εδω και παρα πολλα χρονια, δεν εχω παθει ποτε τιποτα. Αγορες απο το ιντερνετ κανω συνεχεια, με την χρηση paypal
linuxovios Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 @ byrond Δεν ξέρω αν πρόλαβες την εποχή που κυκλοφορούσε ένα virus, το οποίο εκμεταλλευόταν μια τρύπα των windows. Τι έκανε λοιπόν αυτό το virus? Σου έκανε shutdown το pc και σε έβαζε σε έναν συνεχή κύκλο από shutdowns μέχρι να βρεις τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Λοιπόν, αυτόν τον ιό δε χρειαζόταν να επισκεφτείς καν ένα "περίεργο" site για να τον αρπάξεις. Με το που συνδεόσουν με τον provider σου, κολλούσες. Εκεί όσο ψαγμένος και προσεκτικός και να ήσουν, δε γλίτωνες. Αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν και σήμερα, με κυριότερο κίνδυνο τα botnets, όπου κυριολεκτικά δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. (Και φυσικά δεν είσαι 100% προστατευμένος με antivirus). Μπορεί και να μη φοράς ζώνη και να μην τρακάρεις ποτέ. Αυτό δε σημαίνει ότι παύει να είναι επικίνδυνο.
Tilemaxx Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 εγω δεν χρειαζομαι ...εχω linux Ψήνομαι και εγώ να βάλω στο παλιό μου PC αλλά είμαι εντελώς άσχετος απο Linux. Μπορεί να μου πει κάποιος τι παίζει απο δωρεάν εκδόσεις κτλ? Linuxovie ξέρω άτομα που παίζουν χωρίς antivirus εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα. Αυτό με τον provider και το botnet ίσχυε νομίζω στην εποχή του dial-up.
linuxovios Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Ψήνομαι και εγώ να βάλω στο παλιό μου PC αλλά είμαι εντελώς άσχετος απο Linux. Μπορεί να μου πει κάποιος τι παίζει απο δωρεάν εκδόσεις κτλ? Δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος. Μια επίσκεψη από το linux subforum θα σου δώσει όσες πληροφορίες χρειάζεσαι Linuxovie ξέρω άτομα που παίζουν χωρίς antivirus εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα. Εξαρτάται τι σημαίνει το "χωρίς να πάθουν τίποτα". Διότι μπορεί το pc σου να είναι μέλος κάποιο botnet (και αν έχεις win οι πιθανότητες δεν είναι και πολύ ευνοϊκές) αλλά ο χρήστης να μην έχει πάρει πρέφα και να μην πάρει και ποτέ.
ilos Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 @ byrond Δεν ξέρω αν πρόλαβες την εποχή που κυκλοφορούσε ένα virus, το οποίο εκμεταλλευόταν μια τρύπα των windows. Τι έκανε λοιπόν αυτό το virus? Σου έκανε shutdown το pc και σε έβαζε σε έναν συνεχή κύκλο από shutdowns μέχρι να βρεις τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Λοιπόν, αυτόν τον ιό δε χρειαζόταν να επισκεφτείς καν ένα "περίεργο" site για να τον αρπάξεις. Με το που συνδεόσουν με τον provider σου, κολλούσες. Εκεί όσο ψαγμένος και προσεκτικός και να ήσουν, δε γλίτωνες. Αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν και σήμερα, με κυριότερο κίνδυνο τα botnets, όπου κυριολεκτικά δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. (Και φυσικά δεν είσαι 100% προστατευμένος με antivirus). Μπορεί και να μη φοράς ζώνη και να μην τρακάρεις ποτέ. Αυτό δε σημαίνει ότι παύει να είναι επικίνδυνο. Μάλλον αναπολείς το blaster worm το οποίο πολύ απλά και ωραία γινόταν bypass με ένα απλό command από το run των windows (αν προλάβαινες να πληκτρολογήσεις γρήγορα). Το πρόβλημα με τον blaster ήταν ότι η MS άργησε πολύ να μπαλώσει με patch την τρύπα τους, αλλά οι av developers ευτυχώς είχαν κυκλοφορήσει ήδη removal tools και μάλιστα free. Τέσπα εγώ αναπολώ τα φοιτητικά μου χρόνια που μας χτύπησε ίσως ο καταστροφικότερος virus που έχω δει μέχρι σήμερα (CIH-Chernobyl) και ο οποίος είχε σχεδόν 50% πιθανότητα να προκαλέσει hardware failure (mobos/HDs μέχρι και οθόνες άκουσα lol) και είχε αχρηστεύσει σχεδόν ότι υπήρχε στο CEID που δεν έτρεχε σε unix shell + όλα σχεδόν τα μηχανήματα στο σπίτι καθώς το πάρε δώσε με floppy από την σχολή ήταν ο κανόνας τότε πριν η σχολή φιλοτιμηθεί να φτιάξει ΕΠΑΚ dial-up.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα