Προς το περιεχόμενο

Memtest και ram

Brisingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από μια σειρά BSOD που άρχισε να μου εμφανίζει ο υπολογιστής ξαφνικά προχθές, αποφάσισα να τσεκάρω με το memtest 86+ τις μνημούλες μου...

Αποτέλεσμα?

Στις 3 ώρες είχε 1 εκατομμύριο :shock: errors.

Το memtest το έτρεξα από ένα linux live cd ...

Αρκεί αυτό για να τις πάω για RMA? Πρέπει να τρέξω και κάποιο άλλο diagnostic για .."απόδειξη"?

Edit: Ο κύριος λόγος που ρωτάω είναι πως δεν έχουν ακόμη ψοφήσει τελείως, κάποιες φορές με αφήνει να μπω σε windows (όπως τώρα)

Δημοσ.

Πας για μνήμες. Αλλά πρώτα κάνε τις έλεγχο 1-1.

Αν μπορείς δοκίμασε ένα test και με ένα άλλο chip ram. Μου έχει τύχει να έχει πρόβλημα το board και ότι μνήμη έβαζα πετούσε λάθη.

Δημοσ.
Τις έχεις setάρει σωστά;

Κοίτα... ο υπολογιστής δουλεύει απροβλημάτιστα (αν εξαιρέσεις εναν SG 7200.11 που χάλασε πριν προλάβω να αλλάξω firmware:lol:) εδώ και ένα χρόνο...

Όσο για το 1-1 .. επειδή λόγω πανελληνίων δεν έχω και πολύ χρόνο , μάλλον δεν με βλέπω να καταφέρνω να το κάνω.... Εξτρα module μνήμης δεν έχω δυστυχώς...

Αν τις πάω εκεί από όπου και τις αγόρασα δεν οφείλουν να τις αντικαταστήσουν?

Είναι οι kingstone value ram (KVR800) και απ'οσο θυμάμαι είχαν lifetime εγγύηση...

Δημοσ.

Αν τις έχεις setάρει σωστά (ρεύματα, timings κτλ) και πετάνε errors τότε πιθανότατα είναι faulty και θα στις αντικαταστήσουν - ναι lifetime πρέπει να έχουν ;)

Δημοσ.

Ρεύματα και timings είναι default και επείσης μου φαίνεται λίγο άτοπο να το θυμήθικε 1 χρόνο αφού τις εγκατέστησα ο υπολογιστής ότι έχουν λάθος volt...(που δεν έχουν)

Edit: Αυτά τα errors πως δημιουργούνται? Εντάξει κάποιες φορές οι μνήμες είναι faulty απο την στιγμή που τις αγοράζεις... Αλλά τις υπόλοιπες;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...