TirkaS Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Γεια σε όλους Θεωρώ πως ήρθε καιρός να προχωρήσω σε αγορά νέου tower () και χρειάζομαι μερικές πληροφορίες για κάποια θεματάκια. Η χρήση είναι κυρίως για games αλλά όχι μόνο και το budget ανέρχεται γύρω στα 1200€ επιδιώκοντας παράλληλα και τη δυνατότητα αναβαθμησιμότητας. Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1) Αξίζει να προτημίσω έναν επεξεργαστή σειράς i από έναν phenom; γνωρίζω ότι η διαφορά τιμής είναι χαώδης και θα μπορώ με έναν phenom να κάνω τη δουλειά μου άνετα απλά λόγω αναβαθμησιμότητας σκέφτομαι την προσθήκη triple channel. Να δαπανήσω δηλαδή επιπλέον χρήματα για περισσότερες δυνατότητες στις μνήμες μου; Ναι/Όχι γιατί; 2) Sata3 ή Sata SSD και γιατί;; Ένα link θα με βοηθούσε ιδιαιτέρως!! 3) HD5870 ή gtx470;; Η απώλεια physx αν προτιμήσω την radeon (προς την οποία τείνω) θα μου κοστίσει πολύ σε γραφικά;; 4) Μια πρόταση για κουτί μέχρι 80€ προσφέροντας άνοιγμα στο πλάι χωρίς βίδες, και χερουλάκια για εύκολη μεταφορά. Το ενδιαφέρον σας θα με βοηθήσει πραγματικά Ευχαριστώ
Dropsreef Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Η χρήση είναι κυρίως για games αλλά όχι μόνο και το budget ανέρχεται γύρω στα 1200€ επιδιώκοντας παράλληλα και τη δυνατότητα αναβαθμησιμότητας. Αυτο το οχι μονο κρυβει πολλα απο πισω Αξίζει να προτημίσω έναν επεξεργαστή σειράς i από έναν phenom Αν ασχολεισαι επαγγελματικα με σχεδιαστικα προγραμματα,επεξεργασια βιντεο κτλ πας σε I-7 με socket 1366 και triple channel Αν ασχολεισαι ερασιτεχνικα με θεματα επεξεργασιας,photoshop κ.τ.λ οι intel i-5 δειχνουν να υπερεχουν ελαφρως συγκριτικα με τους AMD!Αν η πιο βαρια σου εφαρμογη ειναι τα παιχνιδια(περα απο τα κλασικα σερφαρισμα,office,ταινιουλες και μουσικη) διαφορες μεταξυ ενος intel i-5 και amd 955 δεν υπαρχουν! Σχετικα με την συγκριση σε amd με Intel για θεμα αναβαθμισης θεωρω οτι η amd ειναι πολυ πιο "σταθερη" εταιρια! ΠΑντως αν ασχολεισαι με προγραμματα που απαιτουν επεξεργαστικη ισχυ περιμενε λιγες μερες που θα κυκλοφορησουν και οι εξαπυρηνοι amd σε παρα μα παρα πολυ λογικη τιμη!Δεν μπορω να γινω πιο σαφης καθως οπως σου ειπα αυτο το "οχι μονο" που αναφερεις κρυβει πολλα απο πισω Sata3 ή Sata SSD και γιατί; Ιεροσυλια να συγκρινεις sata 3 με ssd! Αν θελεις να συγκρινουμε σκληρους sata 3 με sata 2 θα σου πω οτι διαφορες σε αποδοση δεν υπαρχουν! Οι θυρες sata 3 κυκλοφορησαν για την πιο ομαλη υποστηριξη των ssd! Σε θεμα λοιπον ταχυτητας οι ssd δεν συγκρινονται με τιποτα αλλο! HD5870 ή gtx470;; Η απώλεια physx αν προτιμήσω την radeon (προς την οποία τείνω) θα μου κοστίσει πολύ σε γραφικά;; Η 5870 κυκλοφορουν εδω και καποιο διαστημα οποτε θεωρητικα παντα ειναι πιο ωριμες στην αγορα! Η GTX 470 ειναι φρεσκο προϊον με οτι συνεπαγεται αυτο!Physx παιζει σημαντικοτατο ρολο σε σχεδιαστικα προγραμματα κ.τ.λ!Σε games τωρα η 5870 ειναι μια χαρα καρτα(οταν λεω μια χαρα εννοω οτι καλυπτει σε αποδοση ακομα και απαιτητικους gamers)
TirkaS Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Οι θυρες sata 3 κυκλοφορησαν για την πιο ομαλη υποστηριξη των ssd! Σε θεμα λοιπον ταχυτητας οι ssd δεν συγκρινονται με τιποτα αλλο!Σαφέστατος με κάλυψες.Αν ασχολεισαι επαγγελματικα με σχεδιαστικα προγραμματα,επεξεργασια βιντεο κτλ πας σε I-7 με socket 1366 και triple channelΘεωρείς ότι σε games δεν θα δω διαφορά με i7 + triple channel απ ότι με phenom2 965 + dual channel;;Με βαριές εφαρμογές δεν ασχολούμαι κατά κόρον, μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις δεν δίνω δηλαδή πολυ μεγάλη βαρύτητα. Αυτό που κυρίως επιδιώκω είναι να παίζω τους τελευταίους video τίτλους σε ultra high γραφικά για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό γίνεται και μετά να μην χρειαστεί να ξαναλλάξω tower, απλά να τον αναβαθμίσω ώστε να προσεγγίζω τουλάχιστον την αιχμή. Γι αυτό και αφιερώνω ένα τέτοιο ποσό το οποίο θεωρώ ως ένα σημείο υπερβολή για μεμωνομένο tower. Physx παιζει σημαντικοτατο ρολο σε σχεδιαστικα προγραμματα κ.τ.λ!Σε games τωρα η 5870 ειναι μια χαρα καρτα(οταν λεω μια χαρα εννοω οτι καλυπτει σε αποδοση ακομα και απαιτητικους gamers)Επίσης με κάλυψες, αφού το physx δεν παίζει κυρίαρχο ρόλο στα γραφικά, φεύγω για τη radeon κερδίζοντας επίσης σε θόρυβο και θερμοκρασίες. Παίδες αν μπορεί βρει κάποιος κανα box με τις προδιαγραφές που ζήτησα θα με έβγαζε από μεγάλη φασαρία. Τις επόμενες μέρες θα ανεβάσω και τη σύνθεση για αποτροπη καμιάς τυχόν γκάφας.
Dropsreef Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Θεωρείς ότι σε games δεν θα δω διαφορά με i7 + triple channel απ ότι με phenom2 965 + dual channel;; Για games ι-7? No way!Ενας phenom 955,μια μητρικη με το καινουριο chipset 890,μια καρτα γραφικων 5870,ενας ssd και ενας σκληρος Green ως αποθηκευτικος χωρος και εισαι αψογος
liopyr Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Από την στιγμή που το budget αντέχει, θα προτιμούσα μία σύνθεση με i5 - usb3/sata3 mobo - ssd & 5850 (παραείναι μεγάλη η χρηματική διαφορά για την 5870 και βάση των επιδόσεων που θα κερδίσει). Ενδεικτικά:
nikos21aek Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Πολύ καλή σύνθεση η από πάνω.Άμα αντικατασταθεί και ο 640άρης με έναν 1tb samsung f3 ακόμη καλύτερη. Τα 640gb μου φαίνονται υπερβολικά πολύ λίγα πλέον.
caution Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 ( είναι σβέλτος ο aaex - αλλά πράγματι και εγώ τους 640άριδες μου πλέον, με μισό μάτι τους βλέπω )
pano Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Να και το κουτί που θέλεις http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Storm-Scout-SGC-2000-KKN1-GP.htm .
Dropsreef Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Από την στιγμή που το budget αντέχει, θα προτιμούσα μία σύνθεση με i5 Οι Intel i-5 οντως ειναι επεξεργαστες που δεν χρειαζεται να δωσεις την μιση σου περιουσια!Με "τρομαζει" ομως η ιδεα σε συνδυασμο με καποιες φημες που αρχισαν να κυκλοφορουν οτι το 2011 η Intel θα βγαλει νεα sockets,νεους επεξεργαστες.........!!!!
uncle_sam Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Οι Intel i-5 οντως ειναι επεξεργαστες που δεν χρειαζεται να δωσεις την μιση σου περιουσια!Με "τρομαζει" ομως η ιδεα σε συνδυασμο με καποιες φημες που αρχισαν να κυκλοφορουν οτι το 2011 η Intel θα βγαλει νεα sockets,νεους επεξεργαστες.........!!!! δεν ειναι πια φήμες....για του λόγου το αληθές ιδου: http://myplaisio.gr/news/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-socket-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-intel-sandy-bridge
Dropsreef Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Sapphire ATI Radeon HD 5870 1 GB 350€ ή SAPPHIRE RADEON HD5850 1GB 261,50€ μητρικη με το καινουριο chipset,με sata 3,usb 3 και e-sata και δεδομενη την υποστηριξη των εξαπυρηνων της AMD!O Amd 955 μεσα σε 5 λεπτα το πολυ με την καταλληλη ρυθμιση γινεται 965!Την ψυκτρα σου την εβαλα για λιγοτερο θορυβο αλλα και σε περιπτωση που αργοτερα θελησεις να "πειραξεις" ελαφρως τον επεξεργαστη σου!Τροφοδοτικο που η τροφοδοτικη του ισχυ σε υπερκαλυπτει!(enermax μαζι με corsair τα καλυτερα τροφοδοτικα της αγορας)!SSd για να δεις οντως τεραστιες διαφορες!(απο την στιγμη παντως που υπαρχει ο ssd αντι για τον samsung F3 μπορεις να βαλεις εναν σκληρο Green 1TB ως αποθηκευτικο χωρο)!Κουτι με τα χαρακτηριστικα που διαλεξες,το οποιο σου το παρεθεσε και ο φιλος pano( εγω προσωπικα θα σου προτεινα το κουτι που προτεινει ο Liopyr) Συνολικο κοστος 1170€ ή 1255€ (εξαρταται απο την καρτα που θα βαλεις)
pano Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Πληροφοριακά το κουτί αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Storm-Scout-SGC-2000-KKN1-GP.htm χωράει κάρτες γραφικών με μέγιστο μήκος 27cm(νομίζω η reference 5870 είναι 28cm).
TirkaS Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Βασικά, ξέχασα να αναφέρω πως δεν χρειάζομαι σκληρό για αποθήκη, θα βάλω αυτόν απ' το προηγούμενο κουτί. Μόνο τον SSD για εκτόξευση επιδόσεων! Η σύνθεση του Dropsreef μου φαίνεται άκρως προσιτή μιας και αφαιρώντας τον Samsung γίνεται και εξοικονόμιση χρημάτων για 5870 αν θελήσω. Από την στιγμή που το budget αντέχει, θα προτιμούσα μία σύνθεση με i5 - usb3/sata3 mobo - ssd & 5850 Επίσης πολύ δυνατή η ιδέα για i5 (μιας και βγαίνει το budget) απλά γλυκάθηκα με τα νέα chipset της AMD καθώς και με τη δυνατότητα τοποθέτησης των νέων εξαπύρηνων μετά από καιρό (αναβαθμησιμότητα). Το θέμα με το κουτί τώρα θα το κοιτάξω λίγο παραπάνω.. Είδομεν.
Dropsreef Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Για να ειμαι ειλικρινης εγω θα διαλεγα αυτο το κουτι:Lian Li PC-P50 Aluminum Black Case 131€,κρατώντας ακριβως την ιδια συνθεση(έχοντας αφαιρεσει τον samsung F3) και βάζοντας την 5870 βγαινει τελικη τιμη 1210€ ! Αν αποφασισεις να βαλεις την 5850 μειώνεται η τιμη κατα 90€ και το συνολικο κοστος ανερχεται στα 1120€! Θα σου προτειναι και για κουτι το full tower CoolerMaster Haf 932 Black Case αλλα κατα εναν ανεξηγητο λογο απο τα 116€ η τιμη του εκτιναχθηκε στα 141€! Παντως το Lian Li που σου προτεινω ειναι ιδιαιτέρως ευρυχωρο, με πολυ καλο cable management ωστε να επιτυγχανεται το καλυτερο δυνατο air flow συνδυάζοντας ταυτοχρονα την αξιοπιστία που προσφέρει ο εν λόγω κατασκευαστης
TirkaS Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Lian Li PC-P50 Aluminum Black Case 131€ CoolerMaster Haf 932 Black Case 141€! Ξέρω γω μωρέ πολύ ακριβά μου φαίνονται τα εν λόγω.. και δεν έχουν και χερουλάκια μεταφοράς (έχουν βέβαια ότι άλλο θα μπορούσε να έχει ένα tower ). Anyway εσύ drops ποιο θα διάλεγες;; Το lian li full αλουμίνιο αλλά το Haf πιο μουράτο. Βασικά στη σύνθεσή σου έχω σκαλώσει και στις ram (PNY πρώτη φορά την ακούω). Σκέφτομαι να πάρω ένα <100€ κουτί και να δαπανήσω τα περισσευούμενα σε καμιά OCZ (στα ίδια mhz και timings βεβαίως.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.