Προς το περιεχόμενο

Xigmatek XLF-F1253 Led - 120MM

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλημέρα παιδιά σκέφτομαι να πάρω μερικούς απο αυτούς τους ανεμιστήρες για να αντικαταστήσουν τους ήδη υπάρχοντες και θορυβώδης (για μένα) στο case καθώς και πιθανόν αυτούς του cpu cooler.

Βλέπω απο το site του κατασκευαστή ότι αποδίδουν 61CFM στις 1500rpm με σχεδόν 20db θόρυβο.

Θέλω οπωσδήποτε υψηλό CFM όσο περισσότερο γίνεται για τα temps εντός του case και τον λιγότερο θόρυβο.

Ο ένας θα μπεί να βαράει τις 2 κάρτες γραφικών διότι ο ήδη υπάρχων είναι σχετικά αδύναμος, ο άλλος θα αντικαταστήσει τον 12άρη πίσω εξαγωγής που είναι θορυβώδης και σκέφτομαι και για άλλους 2 για push - pull για να αντικαταστήσουν τους SilenX που έχω οι οποίοι δεν είναι αθόρυβοι στις 2000rpm και πρέπει να πέσουν αρκετα.

Τους έχει πάρει κανείς να τους δοκιμάσει να μου πεί αν αξίζουν για τα specs τους?

Θέλω την δυνατόν καλύτερη απόδοση με τον λιγότερο δυνατό θόρυβο και στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Προτάσεις του στύλ scythe slip stream με αυξομοιωτή στροφών δεν θέλω διότι δεν με καλύπτουν τα cfm.

Αν έχετε φυσικά να προτείνετε κάτι καλύτερο ευχαρίστως παιδιά γιατί ψάχνομαι πολύ.

Εί δυνατόν απο Πλαίσιο ή e-shop για άμεσα.

Thanks in advace. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμ είχα κάποτε δύο τέτοιους... δεν τους λες και αθόρυβους... αλλά εγώ είμια και λίγο περίεργος.... γενικά πάντος δεν νομιζω ότι οτιδήποτε πάνω από τις 1000 - 1200 στροφές μπορεί να θερωρηθεί αθόρυβο... οπότε μάλλον θα πρπει να συμβιβαστείς λιγο για να έχει αρκετα cfm...

η αμμέσος επομενη λύση είναι να πας σε ένα κανονικό μεγάλο case που δεν θα έχεις προβλήματα airflow... δυστυχως τα media center cases δεν προσφέρονται για setup σαν και το δικό σου...

Και επίσης είναι κρίμα οι 5850 να τρέχουν stock!!!;);):devil:

Χμμ είχα κάποτε δύο τέτοιους... δεν τους λες και αθόρυβους... αλλά εγώ είμια και λίγο περίεργος.... γενικά πάντος δεν νομιζω ότι οτιδήποτε πάνω από τις 1000 - 1200 στροφές μπορεί να θερωρηθεί αθόρυβο... οπότε μάλλον θα πρπει να συμβιβαστείς λιγο για να έχει αρκετα cfm...

η αμμέσος επομενη λύση είναι να πας σε ένα κανονικό μεγάλο case που δεν θα έχεις προβλήματα airflow... δυστυχως τα media center cases δεν προσφέρονται για setup σαν και το δικό σου...

Και επίσης είναι κρίμα οι 5850 να τρέχουν stock!!!;);):devil:

Σωστά τα λές φίλε μου αλλά με βολεύει αποκλειστικά τέτοιου είδους case εκεί που το έχω και το χρησιμοποιώ. Διαφορετικά θα κραταγα το midi case που είχα. Θα μου πείς πολλά ζητάς αλλά τι να κάνω αφού παίζω αποκλειστικά στην ΤV στο σαλόνι? :lol:

Πάντως με τους silenX έχω φάει ήττα απο άποψη θορύβου στο max και όταν τους πάω στα 60-65 % φτιάχνουν τα πράγματα αλλά χαλάνε τα άλλα. Επίσης ένας 12άρης Tt που βαράει τις κάρτες είναι αδύναμος γύρω στα 25-30cfm υπολογίζω ενώ ο 12άρης tri-cool antec του case ακούγεται αρκετά στο medium όπου εκεί αποδίδει γύρω στα 50cfm. Αν τα specs είναι ακριβή και αποδίδουν όσο λένε 61cfm στα 20db πιστευω δεν θα έχω πρόβλημα απο θόρυβο μιάς και θόρυβο έχω ήδη αρκετο.

Γιαυτό ρωτάω πώς σας φαίνονται όσοι τους έχετε.:-)

@ermaros και μένα σε gaming κυρίως Pc θα μπούνε απλά να μην μου παίρνουν το κεφάλι όταν είναι να σερφάρω ή να δώ καμμιά ταινία. :-D

Κοιτα σε φάση surfing και απόλυτης ησυχίας στο δωμάτιο οτι θα του ακους θα τους ακούς... αλλα σε φάση ταινίας δεν θα σε ενοχλούν!!

Σε ευχαριστώ φίλε.

Οπότε λέω να τους πάρω μιάς και απο τιμή δεν είναι και φθηνοί αλλά δεν τους λές και ακριβούς ιδιαίτερα για αυτά που λένε ότι προσφέρουν.

Αν έχει κάποιος να προτείνει κάποια άλλη λύση ανεμιστήρα ευχαρίστως να μου πεί πρίν προχωρήσω στην αγορά. :-)

Μισό…

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/SilenX-Case-Fan-Ixtrema-Pro-120Mm-14Dba-IXP-74-14.htm

Αυτός είναι 14db @ 1200 rpm – 72 CFM

http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-76-14

Γιατί περιμένεις ο xigmatech να είναι πιο αθόρυβος σε αυτές τις στροφές ?

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Xigmatek-Fan-Led-120Mm-XLF-F1253.htm

Δες και τους noctua !

Μισό…

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/SilenX-Case-Fan-Ixtrema-Pro-120Mm-14Dba-IXP-74-14.htm

Αυτός είναι 14db @ 1200 rpm – 72 CFM

http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-76-14

Γιατί περιμένεις ο xigmatech να είναι πιο αθόρυβος σε αυτές τις στροφές ?

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Xigmatek-Fan-Led-120Mm-XLF-F1253.htm

Δες και τους noctua !

Δεν έχω τους silenX του πλαισίου στις 1200rpm αλλά διαφορετικό μοντέλο στις 2000rpm αρκετά θορυβώδης. Επίσης δεν διαθέτω 20 ευρώ για ανεμιστήρα και μάλιστα με χαμηλότερο Cfm απο αυτό που θέλω. Θα ήθελα ανεμιστήρα με κάτω απο 10 ευρώ με αντίστοιχα χαρακτηριστικά ή καλύτερα του Xigmatek.

Τσέκαρε και αυτους λεοντόκαρδε, πολλοί εδώ (συμπεριλαμβανομένου πλέον και εμού, 2 τέτοιους σε media center ;)) έχουν μείνει αρκετά ευχαριστημένοι όσον αφορά τα db/cfm. Από και έπειτα είναι υποκειμενικό το θέμα του θορύβου. Οι SilenX είχαν στο παρελθόν αρκετές fail περιπτώσεις, πιστεύω όμως πως λύθηκαν τα όποια προβλήματα υπήρχαν με νέες παρτίδες. Επίσης αρκετά καλοί όσον αφορά τον θόρυβο vs cfm όπως προειπώθηκε,τουλάχιστον γι'αυτούς που πέρασαν από μένα.(αλήθεια που τους βρήκες τους 2000άρηδες Silenx; Δεν βλέπω κάποιο μοντέλο στην σελίδα τους). Τρίτη επιλογή οι Noctua, αλλά εκεί θέλει ένα κάρο $$ :mrgreen:.

Πάντως αποκλείεται να μην σε καλύπτουν τα 110CFM ενός slip stream/ultra kaze, όπως λες για push&pull :-D Από θόρυβο ξέρω ναι άστα... 3 τρέχουν δίπλα μου :X.

Eυχαριστώ NIC για τις πληροφορίες φίλε.

Επειδή όμως σκέφτομαι να πάρω 4 απο δαύτους πιστευω ότι, αν τα specs είναι αληθή, θα με καλύψουν καλύτερα οι xigmatek απο άποψη cfm/db. Τους slip stream ούτε που τους σκέφτομαι γιατι μπλέκω και με ρυθμιστές στροφών μετά, διαφορετικά κρατάω τους silenx που έχω. :lol:

Πάντως τον xigmatek τον είχα στην s1284 μου(τώρα φοράει slipstream) και θυμάμαι σε full στροφές δεν ακουγόταν.

Βέβαια εγώ δεν είμαι ο καταλληλότερος να μιλήσω για θέματα θορύβου γιατί εμένα δεν με ενοχλεί και τόσο ο θόρυβος, καθώς γίνεται ένα μπάχαλο, με 2 slipstream στο full και 1 dominator fan επίσης στα full. :lol: Και κοιμάμαι καμιά φορά δίπλα στο pc και είναι να μην συμβαίνει τίποτα. :lol:

Αν μπορείς να "ψωνίσεις απέξω" αξίζει να ρίξεις και μια ματιά στους Papst, Noiseblocker και Alpenföhn btw, θα με θυμηθείς ;) εδώ Ελλάδα δεν ξέρω αν φέρνει κανείς δυστυχώς.

Ωραίος ο Δαίμων, γουστάρουμε με slipstream στο full ε; :lol:

Δεν έχω τους silenX του πλαισίου στις 1200rpm αλλά διαφορετικό μοντέλο στις 2000rpm αρκετά θορυβώδης. Επίσης δεν διαθέτω 20 ευρώ για ανεμιστήρα και μάλιστα με χαμηλότερο Cfm απο αυτό που θέλω. Θα ήθελα ανεμιστήρα με κάτω απο 10 ευρώ με αντίστοιχα χαρακτηριστικά ή καλύτερα του Xigmatek.

72 cfm σου έδιξα. >60

Τσέκαρε και αυτους λεοντόκαρδε, πολλοί εδώ (συμπεριλαμβανομένου πλέον και εμού, 2 τέτοιους σε media center ;)) έχουν μείνει αρκετά ευχαριστημένοι όσον αφορά τα db/cfm. Από και έπειτα είναι υποκειμενικό το θέμα του θορύβου. Οι SilenX είχαν στο παρελθόν αρκετές fail περιπτώσεις, πιστεύω όμως πως λύθηκαν τα όποια προβλήματα υπήρχαν με νέες παρτίδες. Επίσης αρκετά καλοί όσον αφορά τον θόρυβο vs cfm όπως προειπώθηκε,τουλάχιστον γι'αυτούς που πέρασαν από μένα.(αλήθεια που τους βρήκες τους 2000άρηδες Silenx; Δεν βλέπω κάποιο μοντέλο στην σελίδα τους). Τρίτη επιλογή οι Noctua, αλλά εκεί θέλει ένα κάρο $$ :mrgreen:.

Πάντως αποκλείεται να μην σε καλύπτουν τα 110CFM ενός slip stream/ultra kaze, όπως λες για push&pull :-D Από θόρυβο ξέρω ναι άστα... 3 τρέχουν δίπλα μου :X.

Όντος καλοί οι nexus , ακόμα καλύτεροι με μείωση στροφών :-)

Eυχαριστώ NIC για τις πληροφορίες φίλε.

Επειδή όμως σκέφτομαι να πάρω 4 απο δαύτους πιστευω ότι, αν τα specs είναι αληθή, θα με καλύψουν καλύτερα οι xigmatek απο άποψη cfm/db. Τους slip stream ούτε που τους σκέφτομαι γιατι μπλέκω και με ρυθμιστές στροφών μετά, διαφορετικά κρατάω τους silenx που έχω. :lol:

Είναι καλή ιδέα πριν από ότι άλλο να δοκιμάσεις μια αντίσταση στον υπάρχον. Όχι τίποτε άλλο αλλά μην τον αποσύρεις… πριν να καεί :-)

Αν μπορείς να "ψωνίσεις απέξω" αξίζει να ρίξεις και μια ματιά στους Papst, Noiseblocker και Alpenföhn btw, θα με θυμηθείς ;) εδώ Ελλάδα δεν ξέρω αν φέρνει κανείς δυστυχώς.

Ωραίος ο Δαίμων, γουστάρουμε με slipstream στο full ε; :lol:

Η Papst είναι πραγματικά καλή εταιρία με λύσεις πέραν των pc-fans.

Αλλά τις επιδώσεις των silentX & noctua (se db/cfm) σε 120mm δε νομίζω ότι μπορείς να τις βρεις αλλού.

Μη ξεχνάμε ότι ο θόρυβος των ανεμιστήρων αλλάζει κατά πολύ ανάλογα με την τοποθέτηση και τη γενικότερη ροή αέρα.

Τέλος ( έπρεπε να το έχω γράψει από την αρχή ) … ωραίο χρώμα έχουν οι xigmatech :-)

72 cfm σου έδιξα. >60

Είναι καλή ιδέα πριν από ότι άλλο να δοκιμάσεις μια αντίσταση στον υπάρχον. Όχι τίποτε άλλο αλλά μην τον αποσύρεις… πριν να καεί :-)

Ναί σαφέστατα έχουν μεγαλύτερο cfm οι συγκεκριμένοι SilenX απο τους xigmatek αλλά είναι αρκετά ακριβότεροι. Μάλλον δεν έγινα σαφής. Ο λόγος που έβαλα τους Xigmatek είναι cfm/db/euro. Στα λεφτά τους είναι πιστευω οι καλύτεροι σε χαρακτηριστικά, αν είναι όντως αληθή στην πράξη.

Το θέμα με τις αντιστάσεις (έχω αρκετές καβάτζα) το δοκίμασα πρώτο - πρώτο, το σύστημα γινόταν σχεδόν αθόρυβο αλλά έχανα πολύ σε απόδοση ψύξης. Η έστω και μικρή πτώση απόδοσης στο case όπως έχουν τα πράγματα μεταφράζεται σε σχεδόν άμεση αύξηση θερμοκρασίας όλων όσων είναι μέσα σε αυτό. Τους pull-push τους δούλευα έτσι και αλλιώς στις 1500rpm, επειδή δεν άντεχα το θόρυβο, για να έχω μια επιθυμητή ψύξη στον cpu αλλά και πάλι ακούγονταν αρκετά (για μένα τουλάχιστον). :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...