Merdock Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Αν και δε σκοπεύω να ασχοληθώ άμεσα με game developing αν κάποια στιγμή στο μέλλον έχω την όρεξη και το χρόνο θα ήθελα και εγώ να φτιάξω κανά παιχνιδάκι έτσι για το χαβαλέ.Αυτό που χω απορία είναι σχετικό με αυτό που λέει το παιδί παρακάτω. ερώτηση.. άσχετα με τι engine τελικά θα αποφασίσω να χρησιμοποιήσω (ανάλογα με τις απαιτήσεις του game και με το πόσο έυκολο θεωρώ το scripting σε αυτές), λογικά θα χρειαστώ και κάποια models .. σωστά? έχω κατεβάσει το blender και προσπαθώ να μάθω πράγματα σε αυτό.. κάνω σωστά βήματα η καμία σχέση? και για level editor θέλουμε κάτι άλλο.. ?? Τα μοντέλα που θα χρησιμοποιήσεις για τους χαρακτήρες του παιχνιδιού,τα τοπία κτλ πω ακριβώς τα φτιάχνεις;Μιλάω γενικά είτε 2D είτε 3D.Πρέπει να έχεις και καλές γνώσεις από Photoshop,Blender κτλ ή μπορείς να τα κάνεις και με κάποιον άλλο τρόπο;
cocoflop Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 λογικά θα χρειαστώ και κάποια models .. σωστά? έχω κατεβάσει το blender και προσπαθώ να μάθω πράγματα σε αυτό... κάνω σωστά βήματα η καμία σχέση? και για level editor θέλουμε κάτι άλλο.. ?? Το Blender είναι πολύ καλό για level editor. Δες στο youtube σχετικά βιντεάκια. Τα μοντέλα που θα χρησιμοποιήσεις για τους χαρακτήρες του παιχνιδιού,τα τοπία κτλ πω ακριβώς τα φτιάχνεις;Μιλάω γενικά είτε 2D είτε 3D.Πρέπει να έχεις και καλές γνώσεις από Photoshop,Blender κτλ ή μπορείς να τα κάνεις και με κάποιον άλλο τρόπο; Εγκυκλοπαιδικά (μόνο για την γνώση), δες εδώ πως φτιάχνεται ένα πλήρες μοντέλο. Όπως βλέπεις λόγω της πολυπλοκότητας το έργο μοιάζει τιτάνιο. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=MvO0F2xbZa4&feature=player_embedded[/ame]
Evgenios1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Το Blender είναι πολύ καλό για level editor. Δες στο youtube σχετικά βιντεάκια. Εγκυκλοπαιδικά (μόνο για την γνώση), δες εδώ πως φτιάχνεται ένα πλήρες μοντέλο. Όπως βλέπεις λόγω της πολυπλοκότητας το έργο μοιάζει τιτάνιο. δσφδσφγδγ δφγδ
NewProject Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 παντως το GameStudio7 δεν μου εχει αφησει καλη εντυπωση
cocoflop Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 To Game studio ξεκίνησε ως εξέλιξη του Games Factory (το θυμάστε το Games Factory πριν 10 περίπου χρόνια ) οπότε έχει αέρα από άλλη εποχή και ακριβώς το ίδιο σκεπτικό... 0% κώδικας.
NewProject Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 δηλαδη GameStudio (0% κωδικας) == GameMaker (επισης 0% κωδικας) ... ναι , αλλα αλλο ενα game engine και αλλο το GameMaker ... ------------------------------------------------------------------------------------------- εγω θα σου προτεινα : 2D : SDL 3D : irrlicht
Luciddream Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 για να μήν ανοίγω και άλλο topic θα ήθελα όποιος μπορεί να μου προτείνει ένα ωραίο (με απότερο σκοπό την εκπαίδευση μου) project απο sourceforge π.χ να ασχοληθώ να γράψω κώδικα για C++ να συνηθίζω.. :-D
cocoflop Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Σαφώς επρόκειτω για τα άκρα αντίθετα. Άλλο τα περιβάλλοντα Authorware και άλλο μια GameEngine. Tα Authorware είναι πιο συγκεκριμένη και εξειδικευμένη λύση ενώ η GameEngine είναι παντός καιρού. για να μήν ανοίγω και άλλο topic θα ήθελα όποιος μπορεί να μου προτείνει ένα ωραίο (με απότερο σκοπό την εκπαίδευση μου) project απο sourceforge π.χ να ασχοληθώ να γράψω κώδικα για C++ να συνηθίζω.. :-D Irrlicht Engine Είναι πιο μίνιμαλ από την Ogre, αλλά εξίσου δημοφιλής.
marioshrist Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Επίσης μια πολύ καλή λύση είναι και το Delta3d. Το σημαντικότερο είναι ότι είναι open source και αναπτύσεται συνεχώς. Αξίζει πιστεύω να ρίξεις μια ματιά. http://www.delta3d.org/
Luciddream Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 χμ.. νομίζω τα μπερδέψαμε.. ! θέλω να ασχοληθώ και να γράψω κώδικα για κάποιο project που θα με βοηθήσει να μάθω καλή C++ ώστε μελλοντικά να μπορώ να γράψω παιχνίδια... ξέρω οτι μπορώ να βρώ οποιοδήποτε στο sf, απλά ζητάω κάποια πρόταση ώστε να γίνει όλο αυτό πιο αποδοτικά
cocoflop Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 θέλω να ασχοληθώ και να γράψω κώδικα για κάποιο project που θα με βοηθήσει να μάθω καλή C++ ώστε μελλοντικά να μπορώ να γράψω παιχνίδια... Ανάλογα με το ενδιαφέρον σου πάντα. Τώρα εφ' όσον είσαι σε στάδιο μάθησης τότε βρες μόνο tutorials. Η C++ είναι καλή για προγραμματισμό συστημάτων (π.χ. physics, network, game engine), αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το scripting στα παιχνίδια (lua, python). Οπότε πρακτικά η C++ σε αναγκάζει να φτιάξεις αποδοτικά συστήματα, ενώ το scripting κώδικα σε επίπεδο εφαρμογής. Εάν θες να δεις την lua και python εν δράσει τότε βρες τα εξής παιχνίδια (και demo να είναι δεν πειράζει, ίσα ίσα να πάρεις την ιδέα) Oblivion: Και αυτό έχει μπόλικα script lua (όχι ακριβώς ανοιχτά, αλλά με κάποιο τρόπο έχει πρόσβαση σε αυτά, με κάποιο unpacker ίσως) FarCry 1 (demo) : Έχει ανοιχτά τα script lua Severance Blade Of Darkness: Έχει ανοιχτά τα script python Επίσης υπάρχει και το Ιντερνετικό στυλ... http://ajaxian.com/by/topic/games Η μόνη λύση είναι η δοκιμή...
freskas Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Καλη περιπτωση (νομιζω) 3D engine ειναι και αυτη: http://lightfeather.de (συνεργαζεται και με blender)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.