Προς το περιεχόμενο

Innovator laptop και υπερθερμανση! Απελπιστικη κατασταση.

Cyberdemon87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα! Λοιπον θα μπω κατευθειαν στο θεμα. Εχω εδω και 2,5 χρονια ενα Innovator Pluto WP-724V ο οποιος εδω και 2 περιπου μηνες εχει αρχισει να ανεβαζει επικυνδυνα θερμοκρασια με αποτελεσμα να κανει restart οταν βαζω καποιο game η ακομα και οταν βλεπω καποιο video. Μετα απο κανενα μισαωρο απο το ανοιγμα του φτανει 75 βαθμους σε idle mode οπως μου λεει το SpeedFan και δεν πεφτει απο εκει και κατω. Βαζω και ενα screenshot πιο κατω να το τσεκαρετε αναλυτικα.

Το laptop καιει πραγματικα και μονο που το ακουμπαω και 99% ειναι απο σκονη, την οποια ομως δεν μπορεσα να δω που το ανοιξα λιγο, μου φανηκε καθαρο. Η εγγυηση εχει ληξει και θα ηθελα να μου πειτε μια γνωμη και αν καποιος εχει καποιο προβλημα θερμοκρασιας σε Innovator να μου πει..

Που να ερθει και το καλοκαιρι..

Το ειχα παει πριν κανα χρονο στο e-shop για τον ιδιο λογο και οντως ειχε σκονη μου ειπαν αλλα τωρα εχουμε παλι τα ιδια..

Σκεφτηκα να παρω καμια βαση για laptop που εχουν coolers απο κατω αλλα το προβλημα ειναι πολυ μεγαλο για να μου το λυσει μια βαση πιστευω, καθως απο οτι εχω διαβασει το πολυ να σου ριχνουν εως 5 βαθμους.

Γενικως εχω απογοητευτει πολυ με το συγκεκριμενο laptop και αλλο τοσο με το service και την εξυπηρετηση του e-shop. Ειναι τεραστια ιστορια και θα μου χρειαζοταν καμια ωρα για να την αφηγηθω. Ενα μονο θα σας πω για να καταλαβετε οτι απο την πρωτη μερα φανηκε πως θα παει το πραγμα. To laptop μου το εδωσαν ΛΥΤΟ, σε ΚΟΜΜΑΤΙΑ!!! O επεξεργαστης και οι μνημες στα κουτακια τους οπως και ολα τα υπολοιπα..

Τελος παντων, επαθα και εμαθα. Μακρια απο e-shop γενικοτερα και ΕΙΔΙΚΑ απο Innovator την επομενη φορα (αν υπαρξει ποτε επομενη φορα για εμενα).

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και ελπιζω σε απαντησεις!

Το laptop: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.909156

Sceenshot απο SpeedFan: e9ylmr.jpg

Δημοσ.

δυστυχως στα λαπτοπ τυπου Innovator-turbo γλυτωνεις καποια χρηματα κατα την αγορα τους απο ενα αντιστοιχο toshiba-sony-dell κλπ αλλα στην πορεια συναντας τα προβληματα μπροστα σου,οποτε δεν εχεις κανενα κερδος και στην ουσια στην καλυτερη περιπτωση θα σου ερθει μια η αλλη συν το τρεξιμο και το σπασιμο νευρων

Δημοσ.

Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου αλλα δυστηχως την εχω πατησει τωρα και δεν μπορω να κανω τιποτα για αυτο πλεον...

Ελπιζω σε απαντησεις και λυσεις!

Δημοσ.

Αντί για λίγο, άνοιξέ το πολύ.

Εγγύηση δεν υπάρχει, το λάπτοπ δεν είναι λειτουργικό σχεδόν, οπότε δεν έχεις και πολλά να χάσεις.

Δώσε βάση στο τί ήταν πού, καθάρισέ το με ένα blower, άλλαξε πάστα στην ψύξη του επεξεργαστή αν χρειαστεί.

Αν όλα αυτά σου ακούγονται τρομακτικά (δεν είναι), βρες κάποιον με περισσότερη εμπειρία ή πλήρωσε ένα τεχνικό.

:)

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι απο ανατομια laptop δεν ξερω που πανε τα 4. Προτεινεις να αγορασω blower λοιπον η καποιο σπρευ πεπιεσμενου αερα οπως μου προτεινε καποιος αλλος?

Επισης αν εχεις τον χρονο θα μπορουσες να μου εξηγησεις περισσοτερα για την αλλαγη παστας του επεξεργαστη και ενα link απο καποιο μαγαζι που να πουλαει?

Σε ευχαριστω!

Δημοσ.

περιπου ομοιοπαθης εδω * ηταν μιας φιλης ! το λαπτοπ βαραγε 75 εως οτου εξαψε την καρτα γραφικων κ το εκανα κομματια . για μενα πλεον πρωτα κοιταω την κατασκευη,την τιμη κ μετα το hardware .

Δημοσ.

Thermal paste βρίσκεις σε οποιοδήποτε μαγαζί με είδη η/υ.

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Thermal-Paste.htm

Βγάζεις την ψύκτρα, καθαρίζεις με λίγο κωλόχαρτο και οινόπνευμα τα υπολείμματα της παλιάς, βάζεις ελάχιστη από την νέα (~περίπου στο μέγεθος μιας φακής), την απλώνεις με κάτι αν θες, και ξανακουμπώνεις την ψύκτρα.

Στο youtube θα πετύχεις διάφορα video που δείχνουν την διαδικασία.

Δημοσ.

blower με max 15 ευρω απο κανενα μαγαζι του στυλ practiker γιατι θα σου μεινει. το σπρει κανει περιπου 5 ευρω κ βγαζει λιγες χρησεις .

Δημοσ.

μιας που το πήρε το μάτι μου, και τυχαίνει να έχουμε το ίδιο cpu καθάρισα κι εγώ το δικό μου...

να πω βέβαια πως είναι της Multirama, και είχα σκάσει 1200€ τότε, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό...το innovator πόσο έκανε? για την ιστορία και μόνο...

Στο δια ταύτα, επειδή ο ανεμιστήρας με έπρηζε, του έβαλα νέα as5, τον ξεσκόνισα γιατί η σκόνη είχε κάνει τοίχο και από 63 idle έπεσε στους 55 - 57 που είναι και η χαμηλότερη θερμοκρασία όλα αυτά τα χρόνια...οπότε είμαι τζέτ...

Να σημειώσω ότι το έχω ξανακαθαρίσει άλλες 3 φορές σε αυτά τα 2.5 χρόνια...αν δεν το έχεις ανοίξει ποτέ και το καθαρίσεις τώρα πιστεύω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

Δημοσ.

παντως παιδια οτι λαπτοπ και να παρεις καποια στιγμη χρειαζετε καθαρισμα η ψυκτρα και το ανεμιστηρακι...μιλαω εκ πειρας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...