Jesakos Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας πάνω σε αυτό γιατί δεν έχω ασχοληθεί πάλι, Λοιπόν! Θέλω 4ης κάμερες σε ένα μαγαζί αυτές θα πρέπει να είναι IP Cameres για να έχω διαχείριση μέσω Internet? ( view Κλπ? ) Τι θα χρειαστώ για να κάνω αυτό που λέω παραπάνω? 1. Wireless Ip camera με δυνατότητα 24ωρης καταγραφής στα σημεία που θα μπουν και νυχτερινής λήψης και ήχος δεν έχω πρόβλημα 2. Να μπορώ να βλέπω μέσω Internet και τις 4ης cameres 3. Να έχω καταγραφές και από τις 4ης cameres όλη μέρα και να χωρίζονται κάθε μέρα για να μην ψάχνουμε ποια μέρα κλπ.. ( ίσως κάποιο software ) Ερώτηση οι Ip cameres οι wireless πως επικοινωνούν με το pc και γενικότερα με το Internet? πως παίρνουν ρεύμα? Ευχαριστώ !! Θα χρειαστώ κάτι σαν αυτό? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615200&u=LINKSYS-WVC54GCA-WIRELESS-G-HOME-MONITORING-CAMERA και σαν αυτό? http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18343&cat=452&page=1 δεν γίνετε κάπως ασύρματα γιατί άντε βρες καλώδια από τον τοίχο μέχρι το router.. ωστόσο κάποιο πρόγραμμα που δίνουν αυτά μπορούν να δουλέψουν 2 διαφορετικές cameres μαζί? Επεξ/σία 19 Απριλίου 2010 από Jesakos update links
parsifal Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Video και Audio Software. Ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.
Nik.K Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Το οτι μια καμερα ειναι ασυρματη δεν εχει να κανει με το ρευμα, ρευμα θα παρει ειτε με μπριζα ειτε κατευθειαν με συνδεση στην παροχη ρευματος. Οσο για συνδεση ναι συνδεονται ασυρματα με το Router αν και αρχικα θα πρεπει να τις συνδεσεις με καλωδιο Ethernet προκειμενου να κανεις τις ρυθμισεις IP. Τωρα αν θελεις να καταγραφουν εχεις 2 επιλογες. Η τις ρυθμιζεις να καταγραφουν με ανιχνευτη κινησης, δλδ οταν εντοπιζουν κινηση να αρχιζουν να γραφουν στον σκληρο του συστηματος η παιρνεις μια εξωτερικη Recording συσκευη, σαν NAS και γραφουν απευθειας εκει. Οπως και να εχει θα πρεπει να εχεις τεραστιους σκληρους αν θελεις 4 καμερες να γραφουν ολη μερα. Περα απο αυτο αν θελεις μια πολυ User Friendly επιλογη κοιτα λυσεις απο την Trendnet και την Airlive. Και οι 2 εταιρειες μετρανε πολλα χρονια στον χωρο και εχουν απο τις καλυτερες λυσεις σε αυτο τον τομεα.
liopyr Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Τα link σου δεν δουλεύουν. Σχετικά με το θέμα δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία, αλλά στο μαγαζί που δούλευα θυμάμαι πως έπαιρναν ρεύμα από μετασχηματιστή, και υπήρχε πρίζα κοντά στην καθεμία. 24ωρη καταγραφή είχαν, software που να τις διαχειρίζεται είχαν, live μέσω internet μπορούσες να παρακολουθήσεις, zoom είχαν, νυχτερινή λήψη δεν νομίζω, κάτι μου λέει πως θα είναι αρκετά ακριβότερες αυτές με την συγκεκριμένη δυνατότητα. Η διαδικασία να τις σετάρεις και να τις δουλέψεις είναι απλή υποθέτω, τις πετάς σε ένα router, χτύπας μία ip (username/pass) και μπαίνεις στο menu τους και παρακολουθεις online, (όπως μπαίνεις στο interface του router σου φαντάσου). Οκ, δε βοήθησα πολύ, κατέληξε στο τι θες να αγοράσεις, και μπορώ να ρωτήσω περισσότερες λεπτομέρειες.
Jesakos Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας, θέλω μεγάλο σκληρό ε? ahm.. δεν γίνετε μέσω προγράμματος να σβήνονται δεδομένα μετά από 4 μέρες αυτόματα? ή κάπως έτσι? το ρεύμα με ανησυχεί για το πως θα φτάνει το καλώδιο.. σαν ethernet φτιάχνεις καλώδιο.. δηλαδή θα κάνεις local δύκτιο κάπως με τις cameres μέσω ethernet και έτσι θα δουλέψει λογικά ε? Ευχαριστώ.. και κάθε βοήθεια θα είναι χρήσιμη !!
Nik.K Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Το Ethernet δεν παρεχει ρευμα, οποτε ειτε τις εχεις ασυρματες ειτε οχι θα χρειαστεις να τις εχεις ειτε σε μπριζες ειτε κατευθειαν στην παροχη ρευματος. Και 4 μερες να γραφουν συνεχομενα 4 καμερες χρειαζεσαι πολλα Terrabyte, εκτος αν φυσικα τις βαζεις και γραφουν στην χειροτερη δυνατη αναλυση που θα χασεις και ολο το νοημα ετσι αφου δεν θα ξεχωριζεις τπτ.
Jesakos Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 αν γράφουν από τις 12 και μετά θα είναι ok? μέχρι το πρωί αυτόματα? αλλά εκτός από ρεύμα τι θα χρειαστώ στο pc? τίποτα? γιατί μαζί με το cd από τις cameres γίνετε το installation με τις local ip's από τις cameres? ευχαριστώ
mystery Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Καλησπέρα, Θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας πάνω σε αυτό γιατί δεν έχω ασχοληθεί πάλι, Λοιπόν! Θέλω 4ης κάμερες σε ένα μαγαζί αυτές θα πρέπει να είναι IP Cameres για να έχω διαχείριση μέσω Internet? ( view Κλπ? ) Τι θα χρειαστώ για να κάνω αυτό που λέω παραπάνω? 1. Wireless Ip camera με δυνατότητα 24ωρης καταγραφής στα σημεία που θα μπουν και νυχτερινής λήψης και ήχος δεν έχω πρόβλημα 2. Να μπορώ να βλέπω μέσω Internet και τις 4ης cameres 3. Να έχω καταγραφές και από τις 4ης cameres όλη μέρα και να χωρίζονται κάθε μέρα για να μην ψάχνουμε ποια μέρα κλπ.. ( ίσως κάποιο software ) Ερώτηση οι Ip cameres οι wireless πως επικοινωνούν με το pc και γενικότερα με το Internet? πως παίρνουν ρεύμα? Ευχαριστώ !! Θα χρειαστώ κάτι σαν αυτό? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615200&u=LINKSYS-WVC54GCA-WIRELESS-G-HOME-MONITORING-CAMERA και σαν αυτό? http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18343&cat=452&page=1 δεν γίνετε κάπως ασύρματα γιατί άντε βρες καλώδια από τον τοίχο μέχρι το router.. ωστόσο κάποιο πρόγραμμα που δίνουν αυτά μπορούν να δουλέψουν 2 διαφορετικές cameres μαζί? για δες λίγο εδώ http://www.vivotek.gr είχα ψάξει στο παρελθόν και είχα δει τα εξής: μπορείς να μεταφέρεις ρεύμα μέσα από το καλώδιο δικτύου (είχαν κάτι σαν αντάπτορα) υποστήριζαν ήχο, βίντεο, καταγραφή, τηλεειδοποίηση και άλλα πολλά συνοδεύοταν και από αντίστοιχο πρόγραμμα. δεν το έψαξα παραπάνω μια και το κόστος ήταν υψηλό.
Nik.K Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Ρευμα απο Ethernet ? Πως ? Ειναι πρωτοκολλο αποστολης δεδομενων οχι ρευματος. Περα απο αυτο θα χρειαστεις φυσικα ενα Router η ενα Modem/Router αν το εχεις ηδη (Wireless φυσικα αν θελεις να τις εχεις ασυρματες). Μετα θα χρειαστεις αποθηκευτικο χωρο, ειτε με ανοιχτο το PC να εχεις εναν σκληρο αρκετα μεγαλο η με εξωτερικη συσκευη οπως ειπα και πριν που θα καταγραφουν εκει οι καμερες.
mystery Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Ρευμα απο Ethernet ? Πως ? Ειναι πρωτοκολλο αποστολης δεδομενων οχι ρευματος. Περα απο αυτο θα χρειαστεις φυσικα ενα Router η ενα Modem/Router αν το εχεις ηδη (Wireless φυσικα αν θελεις να τις εχεις ασυρματες). Μετα θα χρειαστεις αποθηκευτικο χωρο, ειτε με ανοιχτο το PC να εχεις εναν σκληρο αρκετα μεγαλο η με εξωτερικη συσκευη οπως ειπα και πριν που θα καταγραφουν εκει οι καμερες. και όμως υπάρχει. δες λίγο το παρακάτω http://www.vivotek.gr/shop/pr_products_offers?htmlproikos=&htmlprtype=VIVOTEKPARTS&htmllang=1&htmlprair=1&htmlproffer=0&htmlsearch=&sessionid=1321699100
parsifal Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Ναι, εννοείται πως γίνεται. Το Power over Ethernet (PoE) έχει προτυποποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό.
_Anonymous_ Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Ειναι το λεγομενο POE, αλλα σε αναγκαζει να εχεις μονο 100αρι δικτυο, διοτι δινει το ρευμα στα 2 τελευταια (ασπρο καφε, καφε)
kostasR1 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 (επεξεργασμένο) 1o Μέσα από Ethernet μεταφέρεται και ρεύμα όπως ειπώθηκε παραπάνω. Υπάρχουν switch τα οποία υποστηρίζουν 802.3af και μεταφέρουν και ρεύμα στις συσκευές που το υποστηρίζουν. Για καμερες που δεν υποστηρίζουν 802.3af υπάρχουν ειδικά injector ή video balun τα οποία παίρνουν ρεύμα από ένα τροφοδοτικό εξωτερικό και το στέλνουνε μέσω utp στη κάμερα. 2ο ΓΙα την καταγραφή υπάρχουν 2 τρόποι. Ο ένας είναι να υπάρχει PC 24/7 ανοικτό και μέσω software της κάθε εταιρίας να γράφει με διάφορους τρόπους(time based, manual ή motion detected). O αλλος τρόπος είναι να υπάρχει δικτυακό καταγραφικό (NVR) πχ Vivotek NR7401 το οποίο έχω δουλέψει και είναι άψογο. 3ο Όλοι οι κατασκευαστές υποστηρίζουνε remote λειτουργίες πχ DYNDNS κτλ. Αν κάποιος θέλει να δει Demo μιας Camera ας μου στείλει pm να του δώσω link. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2010 από kostasR1
Jesakos Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 μπορώ με αυτές τις κάμερες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615200&u=LINKSYS-WVC54GCA-WIRELESS-G-HOME-MONITORING-CAMERA και http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18343&cat=452&page=1 από 2 στην καθεμία να κάνω την δουλειά μου με Pc? στο installation τις βάζω με ethernet εκτός από ρεύμα και βρίσκουν το δίκτυο από το router? τα software που δίνουν ( οι κάμερες ) μπορούν να δουλέψουν και οι δύο αυτές οι ξεχωριστές κάμερες? και εφόσον αυτές τις συνδέσω ασύρματα ή ενσύρματα μέσα από το software αυτό θα μπορώ να βάλω να κάνει record ανάλογα με την ώρα κλπ και να τις διαχειρίζομαι μέσω internet? ΑΑΑ οι παραπάνω κάμερες που δείχνω μπορούν να μπουν στο δίκτυο ασύρματα? μόνο το setup στην αρχή θα θέλει ethernet? πως γίνεται? ευχαριστώ..
Nik.K Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Τα injectors που λετε τα γνωριζω αλλα για 4 καμερες θα πρεπει να δωσει κοντα 300ε αφου θα χρειαστει 4, η κανω λαθος ? Παντως plug and play δεν εχω δει IP Camera ( μεχρι 600ε μοντελα που εχω δοκιμασει ) να παιρνουν ρευμα απο Ethernet χωρις ανταπτορα. ΜΕ ΟΛΕΣ μπορεις να κανεις την δουλεια σου με PC, απλα πρεπει να τσεκαρεις αν εχουν Software που επιτρεπει να παρακολουθεις πολλες μαζι. Γενικα ομως πας σε φθηνες λυσεις χωρις Pan/Tilt (κινηση) και χωρις Night Vision (νυχτερινη οραση). Η πρωτη παντως που εβαλες ειναι ασυρματη, η δευτερη οχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα