evangath Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Σε συνέχεια (και είμαι και πελαγωμένος και κουρασμένος) θα προσπαθήσω να γίνω όσο ποιό λεπτομερής γίνεται διότι για κάποιο λόγο δεν μπορώ να ανεβάσω το φύλλο excel. Δεδομένα. Στη στήλη "Α" έχω τις τιμές 1,1,2,2,2,3,3,3,3,4,4,4,4,4,4,4,5,5,5,5. Στη στηλη "Β" θέλω να περάσω τις τιμές από την στήλη "Α" χωρις επανάληψη δηλ. 1,2,3,4,5. Στη στήλη "C" θέλω να περάσω η κάθε τιμή πόσες φορές επαναλαμβάνεται. δηλ. 2,3,4,7,4 αντίστοιχα για κάθε τιμή. Προσπαθώ να βρώ ποιά συνάρτηση υπάρχει ή συνδυασμό συναρτήσεων για να κάνω τη στήλη "Β" και "C". Ελπίζω να κατάφερα να περιγράψω τι θέλω να κάνω. Ευχαριστώ.
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Ξεκίνησες νέο thread.... μην ξεκινήσεις και 3ο please. Κατ αρχήν τα δεδομένα σου θα είναι πάντα σε αύξουσα σειρά;
isay Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Α.Οι τιμές που θα εμφανίζονται στη στήλη Β θα μπαίνουν αυτόματα ανάλογα με τις τιμές που υπάρχουν στη στήλη Α ή θα τις βάζεις εσύ χειροκίνητα; Για παράδειγμα: Στην στήλη Α μπορεί να έχει τιμές 2,2,3,3,3,6,6. Εσύ στη στήλη Β θέλεις να εμφανίζονται αυτόματα ΜΟΝΟ οι τιμές 2,3,6 ή θα βάλεις χειροκίνητα τις τιμές 2,3,6 Β.Οι τιμές στην στήλη Α θα είναι μόνο αριθμοί ή και γράμματα, true, false, Κλπ; EDIT: Σωστό και το ερώτημα του Physics_Rulez
evangath Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Σας ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση. Οι τιμές στην στήλη "Α" θα είναι πάντα σε αύξουσα σειρά (Physics_Rulez). Θέλω να αποφύγω το χειροκίνητο δηλ. μόλις περνάω με επικόλληση τις τιμές στη στήλη "Α" αυτόματα η στήλη "Β" να βγάζει ποιές τιμές περιέχονται στη στήλη "Α" χωρίς επαναλήψεις και στη στήλη "c" να βγαίνει αυτόματα η κάθε τιμή που αναγράφεται στη στήλη "Β" πόσες φορές επαναλαμβάνεται στην στήλη "Α". Ελπίζω να ήμουν ακόμα ποιό λεπτομερής. Ευχαριστώ.
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Ό,τι καλύτερο μπορούσα να σκεφτώ τέτοια ώρα http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AkjYEeghksGZdFg3cGZCRTBnNG40MFd4b1BvTFQ4c3c&hl=en ---------- Προσθήκη στις 00:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:31 ---------- Σου κάνει; Αν βάζεις στην πρώτη στήλη δεδομένα σε αύξουσα σειρά, δουλεύει ΟΚ.
evangath Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Ευχαριστώ πολύ αλλά πρέπει να αντιμετωπίσω ότι κάθε εβδομάδα η στήλη "α" αλλάζει οπότε καθε φορά πρέπει να τροποποιώ πάλι διότι κανένας δεν μου λέει ότι η στήλη "α" θα είναι κάθε φορά η ίδια. Και σκέψου αν η στήλη "α" περιλαμβάνει 500 τιμές διαφορετικές και κάθε τιμή να επαναλαμβάνεται καταλαβαίνεις ότι έχω καλό ζόρι!!! Σε ευχαριστώ πάντως διότι είναι μια λύση ανάγκης αυτό που έστειλες.
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Αυτό σου λέω. Αν στη στήλη Α βάλεις διαφορετικά δεδομένα αλλά πάλι σε αύξουσα σειρά, δουλεύει. πχ δοκίμασε να βάλεις 1,1,1,1,1,1,1,1,2,2,2,2,3,3,3,3,3,3,3,3,3 Απλά ψάχνω να βρω έναν γρήγορο τρόπο να συγκεντρώνω όλες τις τιμές πάνω χωρίς κενές γραμμές. Με κανένα vlookup ίσως....
isay Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Αν δε σε ικανοποιεί αυτό που σου πρότεινε ο physics ρίξε μια ματιά στο παρακάτω http://office.microsoft.com/el-gr/excel/HP100739431032.aspx
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Σίγουρα! Απλά ήθελε με συναρτήσεις και λέω για καμιά άσκηση θα το θέλει...
evangath Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Τι να πώ? Με έχετε κατασκλαβώσει.Εχω ξεκινήσει το τρόπο που μου έδωσε ο Physics_Rulez αλλά αυτό που έστειλες θα το διαβάσω και θα το δοκιμάσω. Χίλια ευχαριστώ.
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Αν το θέλεις για δική σου χρήση και έχεις office2007 η ζωή σου γίνεται πολύ εύκολη: Κάνεις copy paste την στήλη Α στη στήλη Β: Μετά, στη δεύτερη στήλη κάνεις κατάργηση διπλοτύπων Και στην τρίτη στήλη έχεις τη συχνότητα: Τσίμπα το: http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AkjYEeghksGZdG9wdVcwdDdFXzFhakQ3ZHF6NXhwb3c&hl=en File->Download As-> Excel. ps. Εννοείται ότι το range της countif μπορείς να το μεγαλώσεις όσο θέλεις.... Ενδεικτικό είναι στο παράδειγμα. Μπορείς να έχεις 500 και 1000 τιμές...
evangath Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Καλημέρα. Τελικά η ιδέα με το φ'ιλτρο (isay) ήταν και η λύση στο πρόβλημά μου. Σας ευχαριστώ πολύ για μιά ακόμα φορά. Με εκτίμηση Βαγγέλης ---------- Προσθήκη στις 12:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:39 ---------- Τώρα είδα και το μήνυμα Physics_Rulez και έμεινα εκστασιασμένος από το πόσο εύκολα λύνεται και δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω. Με εκτίμηση Βαγγέλης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.