nikraven Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους Αγόρασα νέο pc με επεξεργαστή intel core i5-750 με την motherboard ΜSI-P55M-GD45 και με δύο δίσκους wd-640ΑΑLS ΒLACK SATA II πάνω της. Το pc ήρθε χωρίς λειτουργικό το οποίο το εγκατέστησα εγώ. Μέσα στο bios είδα μια ρύθμιση και συγκεκριμένα εκεί που λέει RAID MODE η οποία είναι σε επιλογή IDE. Πατώντας εκεί στις επιλογές του raid mode είδα ότι υπάρχουν και άλλες δύο επιλογές οι οποίες είναι η RAID και η AHCI. Δεν με ενδιαφέρει οι δίσκοι μου να είναι σε συστοιχία raid αλλά μήπως πρέπει να την γυρίσω την επιλογή αυτή σε κατάσταση AHCI ή δεν υπάρχει λόγος να το κάνω αυτό??
parsifal Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Software. Ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.
d3m0n Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Για να κάνεις raid 2 δίσκους το κάνεις πριν περάσεις λειτουργικό, δηλαδή θέλω να πω δεν γίνεται μέσω bios να κάνεις raid τους δίσκους σου έτσι και αλλιώς. Άστους σε IDE mode τους δίσκους σου.
drm Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Το AHCI είναι το native interface για τους SATA disks κερδίζεις λίγη ταχύτητα λόγο NCQ (εάν το υποστηρίζει ο δίσκος) και κερδίζεις το Hot-Swap (εάν το χρειάζεσαι...) εγώ
nikraven Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 επειδή ούτως ή άλλως δεν με ενδιαφέρει το raid να το αφήσω σε κατάσταση ide είναι καλύτερα απο την κατάσταση ahci?
d3m0n Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 επειδή ούτως ή άλλως δεν με ενδιαφέρει το raid Διάβασες το ποστ μου;
Caret Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δεν χάνεις τίποτα αν το βάλεις σε AHCI. Το IDE υπάρχει για λόγους συμβατότητας. Εαν εγκαταστήσεις xp τότε μόνο βάλτο σε IDE. H εγκατάσταση μπορεί να γίνει και σε AHCI απλά θα πρέπει να έχεις ενσωματώσει στο cd των xp drivers με κάποιο πρόγραμμα σαν το nlite.
nikraven Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Διάβασες το ποστ μου; φιλε μου d3m0n σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και το αφήνω σε κατάσταση ide εκείνο το μαραφέτι στο bios γιατί έχω περασμένα win-xp και δεν θέλω να μπλέξω σε ιστορίες. να είσαι καλά. ---------- Προσθήκη στις 22:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:51 ---------- Δεν χάνεις τίποτα αν το βάλεις σε AHCI. Το IDE υπάρχει για λόγους συμβατότητας. Εαν εγκαταστήσεις xp τότε μόνο βάλτο σε IDE. H εγκατάσταση μπορεί να γίνει και σε AHCI απλά θα πρέπει να έχεις ενσωματώσει στο cd των xp drivers με κάποιο πρόγραμμα σαν το nlite. φίλε μου caret εγκατέστησα win-xp όποτε όπως έγραψα πιο πάνω το αφήνω σε ide.
d3m0n Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 φιλε μου d3m0n σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και το αφήνω σε κατάσταση ide εκείνο το μαραφέτι στο bios γιατί έχω περασμένα win-xp και δεν θέλω να μπλέξω σε ιστορίες.να είσαι καλά. Δεν στο είπα για να με ευχαριστήσεις βρε, απλά ήθελα να σου εξηγήσω πως και να σε ενδιέφερε το raid δεν θα μπορούσες έτσι και αλλιώς να το κάνεις μέσω bios.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.