Προς το περιεχόμενο

Ηφαίστειο σταματά τις πτήσεις στην Ευρώπη

alexis333

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ηφαιστειακή έκρηξη στην Ισλανδία έχει σαν αποτέλεσμα να «νεκρώσουν» στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης οι αεροπορικές πτήσεις.

Η στάχτη από το ηφαίστειο, το οποίο συνεχίζει να εκρήγνυται σε απόσταση 120 χλμ από το Ρέικιαβικ, έχει καλύψει την ατμόσφαιρα πάνω από τη Βρετανία, τη Σκανδιναβία, τη Δανία και τμήματα της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Ρωσίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα αεροπλάνα.

Για αυτό το λόγο, διακόπτονται όλες οι πτήσεις στον βρετανικό εναέριο χώρο τουλάχιστον μέχρι αύριο, στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας), ενώ προβλήματα δημιουργούνται σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου και του Ελ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με την Eurocontrol, την ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, τα προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές θα συνεχιστούν άλλες 48 ώρες.

Συγκεκριμένα, σε ακυρώσεις πτήσεων από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας προχώρησαν έως και αύριο το πρωί οι αεροπορικές εταιρείες Easy Jet και British Airways, ενώ όσοι έχουν εκδώσει εισιτήρια προς το Λονδίνο σήμερα και αύριο με Ολυμπιακή ή Aegean καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρίες πριν κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο.

Στη Σκωτία δεν λειτουργεί κανένα αεροδρόμιο, ενώ πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια του Χίθροου, του Γκάτγουικ, του Λούτον, του Κάρντιφ, του Μάντσεστερ, του Λίβερπουλ, του Νιουκάστλ, του Στάνστεντ, του Μπέρμινγχαμ και του Μπρίστολ.

Παράλληλα, κλείνει από σήμερα το απόγευμα ο εναέριος χώρος της Δανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Γερμανίας ενώ έκλεισαν και 24 αεροδρόμια στη Γαλλία, μεταξύ των οποίων και του Παρισιού.

Στη Γερμανία, περίπου 140 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το πρώτο της

χώρας και το τρίτο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διαχείρισης του αερολιμένα, Fraport. Πρόκειται για πάνω από το 10% της ημερήσιας κυκλοφορίας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στο διαλο με τα κωλοηφαιστεια τους. Αναβληθηκε η συναυλια των Heaven Shall Burn λογω της σταχτης, δεν μπορουσαν να ερθουν με το αεροπλανο (λες και δεν υπαρχουν αμαξια). :mad:

Δημοσ.

Στις ειδήσεις ένας επιστήμονας είχε πει πως την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί αυτό το φαινόμενο πριν 190 χρόνια κράτησε για 1 χρόνο!!

Δημοσ.
Ποιος γαμαει το CL, εδω δεν θα δω τους Heaven Shall Burn. Τους εχασα και περσι ποτε ειχαν ερθει. :cry:

Ποιος γαμαει τους Heaven Shall Burn, εδω υπαρχει περιπτωση να μη δουμε Ch. L. ...:P

Δημοσ.

ωχ, κι εγώ περιμένω κάτι πραματούδια από αγγλία και γερμανία. Λες να μην έρθουν μέχρι να σβήσει το ηφαίστειο; Γαμω...

Δημοσ.
ωχ, κι εγώ περιμένω κάτι πραματούδια από αγγλία και γερμανία. Λες να μην έρθουν μέχρι να σβήσει το ηφαίστειο; Γαμω...

Τελικά τώρα που το ξανατσέκαρα, έφυγε για Γερμανία και από εκεί λογικά (; ) για Ελλάδα?

20100418222903.jpg

Δημοσ.

offtopic: ποσο με ενοχλει οταν λενε μαντσεστερ και οχι manchester. ειναι σαν να λεω "i am from athina"

γενικα, η αγγλικα ή ελληνικα, οχι engreek

Δημοσ.
"i am from athina"

Αυτό είναι σωστό, διότι κανονικά τα κύρια ονόματα δεν μεταφράζονται.

Επίσης είναι σωστό να γράφεις πχ " είμαι στο Μάντσεστερ", εννοείται πως θα χρησιμοποιήσεις το ίδιο αλφάβητο για όλη την πρόταση, παρομοίως όπως ένας ξένος θα έγραφε "I went to Patra" και όχι "I went to Πάτρα"... :o

Το τί σου αρέσει εσένα κι εμένα να διαβάζουμε είναι δικό μας θέμα (και μην ξεχνάς πως πρέπει να κάνεις και αλλαγή γλώσσας γράφοντας σε πληκτρολόγιο).

Δημοσ.

δεν λες, ειμαι στο παρι(ς), λες ειμαι στο παρισι, μιας και εχουμε κανει μεταφραση στο ονομα της πολης. οπως δεν λεμε παω μπαρθελονα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...