01mad Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Καλησπέρα Insomniacs! Πριν λίγο καιρό μου έδωσε μια φίλη, τον Η/Υ της να τον κάνω Format. Άνοιξα λοιπόν κανονικά τον υπολογιστή για να περάσω ορισμένα αρχεία που ήθελε να κρατήσει στον εξωτερικό σκληρό δίσκο μου, και μετά να κάνω επανεκίνηση και boot από το cd εγκατάστασης των Windows! Όμως, όταν άνοιξα τον υπολογιστή και με έβγαλε στην επιφάνεια εργασίας ξαφνικά κόλλησε. Έκανα το κουμπάκι του reset του υπολογιστή (πατούσα alt+F4 στην αρχή αλλά δεν αποκρινόταν, ομοίως και για το alt+ctrl+del) και κόλλησε ξανά, αλλά αυτή τη φορά εκεί που εμφανίζεται μια γαλάζια οθόνη που σε καλωσορίζει στα Windows. Μετά αποφάσισα να κάνω κατευθείαν format (χωρίς να περάσω τα αρχεία στον εξωτερικό δίσκο) ανοίγοντας τον υπολογιστή και κάνοντας κατευθείαν boot από το cd εγκατάστασης. Πάλι όμως κόλλησε την ώρα που δίαβαζε το cd. Σε μια τελευταία προσπάθεια, ξαναέκανα boot από το cd, και ενώ το διάβασε κανονικά ξανακόλλησε την ώρα που φόρτωνε κάποια αρχεία του οδηγού εγκατάστασης! Ξέρει κάποιος γιατι συμβαίνει αυτό, κι αν μπορώ να κάνω κάτι? Υ.Γ. Η φίλη μου (στην οποία ανήκει ο υπολογιστής) είπε οτι κ σε αυτήν κολλούσε ορισμένες φορές αλλά όχι με αυτή την συχνότητα! Ελπίζω να έβαλα το post στη σωστή κατηγορία του forum!
phanispal Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Memtest γι' αρχή ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τα 'χει παίξει η μνήμη. Από θερμοκρασίες πώς πάει το σύστημα;
koxakis005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μπορεί να είναι πρόβλημα του οπτικού δίσκου, τώρα γιατι κολάει στα windows αυτό είναι άλλο θέμα.....
phanispal Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Κατεβάζεις αυτό, το καις (Burn Image) σε ένα DC/DVD και κάνεις boot από αυτό. Στο δρόμο για το BIOS, τσεκάρεις θερμοκρασίες.
01mad Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 What do you mean ''Στο δρόμο για το BIOS, τσεκάρεις θερμοκρασίες.''??
01mad Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 όταν θα κάνω boot για το Memtest, πρέπει να κάνω κάτι άλλο ή κατευθείαν θα μου δώσει κάποιες πληροφορίες?
Xristaras12 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 ακριβως το ιδιο προβλημα ειχε pc φιλου το οποιο ξαφνικα εκανε οτι ακριβως περιγραφεις.Το αποτελεσμα;καμμενη μητρικη...μια θα κολλαγε στο bootαρισμα,μια στην αρχικη των windows...
01mad Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 μα αν ηταν καμμενη η μητρική θα έκανε τίποτα? θα άνοιγε?
phanispal Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Θα το τρέξεις, θα το αφήσεις να περάσει αρκετές loopες (Pass) γιατί μπορεί οι μνήμες να πετάξουν λάθη ακόμα και μετά από αρκετές ώρες. Πριν μπεις σε αυτή τη διαδικασία όμως, τσέκαρε θερμοκρασίες μήπως είναι πολύ υψηλές.
01mad Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 οκ φίλε phanispal! Σε ευχαριστώ πολύ! Θα τα δοκιμάσω και θα σε ενημερώσω να μ πείς τι να κάνω!
thanos713 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δοκίμασε να αφήσεις μόνο την οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι συνδεδεμένα για να κάνεις boot από το cd.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.