dub Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Ο παληός μου υπολογιστής οδεύει προς ανακύκλωση. Εχω στραφεί σε αγορά νέου και προσανατολίζομαι προς all in one pc.Μιλάω για pc και οχι mac. Παιδιά ξέρω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μηχανημάτων αυτού του ειδους. Εδώ θα ήθελα τη γνωμη σας για συγκεκριμένα μοντέλα και οχι να με αποτρέψετε η προτρέψετε για την αγορά ενός τέτοιου είδους μηχανήματος. Ας πουμε πως μου χάριζαν ένα τέτοιο μηχάνημα !!! Πως θα έκανα την επιλογή μου? Θα εκτιμούσα την άποψη κάποιων φίλων που ήδη εχουν τέτοιο μηχάνημα. Θα προσπαθήσω να περιγράψω οσο το δυνατόν πιο καλά τι θα με κάλυπτε και τι δεν μου χρειάζεται. Η χρήση του θα είναι : 1. εφαρμογές γραφείου (word , excel, powerpoint). 2. ιντερνετ (browsing και downloading) 3. μουσική (πολύωρες ακροάσεις!!! οχι επεξεργασία ήχου κτλ. Το πολύ πολύ djing) Παιχνίδια δεν παίζω καθόλου. Ταινίες δεν βλέπω καθόλου στον υπολογιστή.Επεξεργασία Βιντεο και ήχου καθόλου. Εννοείται η οθόνη να είναι full hd από 21 ίντσες και πάνω (για τα φουκαριάρικα τα ματάκια μου!!!) Να εχει εξοδο ήχου οπωσδήποτε γιατί να οδηγώ τον ήχο σε ενισχυτή με ηχεία που εχω για αυτή τη δουλειά Δεν με ενδιαφέρει το touchscreen (αν και σχεδόν ολα τέτοια εχουν και ανεβάζει το κόστος) Δεν με ενδιαφέρει το blue ray( και αυτό ανεβάζει πολύ το κόστος) Δεν με ενδιαφέρει το ενσωματωμένο tv tuner και ο ενσωματωμένος τηλεοπτικός ψηφιακός δέκτης. Aυτά θα τα θυσίαζα όλα αυτά για να εχω με τα ιδια λεφτά καλλίτερες επιδόσεις και ποιότητα κατασκευης. Γενικά ένα "απλό" μηχάνημα θελω χωρίς ιδαίτερες απαιτησεις σε επιδόσεις. Από ενα ψάξιμο που έκανα τις τελευταίες μέρες είδα τα εξής : μέχρι 1000 ευρώ http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29179 http://www.zero1.gr/product_info.php?cPath=105_106&products_id=135102 http://www.multirama.gr/products/product?pid=0448873&catid=010100 γύρω στα 1000 ευρώ αλλά δεν τον βρήκα στην Ελληνική αγορά http://www.pcworld.com/reviews/product/379630/review/aspire_z5600u1352.html πάνω απο 1000 ευρώ http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/All-in-One-Desktop/HP-Touchsmart-600-1140gr-WC747AA-B1Q.htm Εννοείται οποιδήποτε άλλη γνώμη η πρόταση είναι πολύ ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ ---------- Προσθήκη στις 15:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:24 ---------- Βάλτε και αυτόν στα υπόψιν http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=32498
zanzavar Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Γιατί δεν αγοράζεις laptop τότε???? Και πραγματικά θέλω να καταλάβω τον λόγο που θες μόνο IBM PC και όχι Apple PC... Γιατί υπάρχει αυτό στα 1000€ και δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θές apple αφού για τις δουλείς που λες ότι τον θες ίσως θα είναι πολύ πιο σωστή επιλογή. Πάντω εγώ από θέμα εμφάνισης προτείνω Acer διαφορετικά HP... Αλλά είναι πολύ φτωχά σε χαρακτηριστικά σε σχέση με το iMac που λες ότι δε θες.... Και φοβάμαι ότι πρώτη φορά κάποιος θα δώσει περισσότερα λεφτά για να αγοράσει IBM PC μικρότερων δυνατοτήτων από Apple PC!!!!!!! Θα ζήσω για να το δω και αυτό..... άραγε;;
dub Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 laptop δεν θέλω γιατί 1. εχω 2. για επιτραπέζιο θέλω μεγάλη οθόνη. Δεν είναι δυνατόν να κατεβώ απο τις 19 ίντσες που εχω τώρα. Οσο για το mac , με βάζεις σε σκεψεις. Απλά φοβάμαι λίγο την αλλαγή περιβάλλοντος. Εδώ που τα λέμε η πιο σωστή επιλογή αυτή θα ήταν γιατί ολα τα χαρακτηριστικά που ΔΕΝ χρειάζομαι και θα τα πληρώσω σε pc στο mac θα το πάρω σε επιδόσεις και ποιότητα.Εχω και το λαπτοπ που το χρησιμοποιώ στο σχολείο και θέλω να συνεργάζονται μεταξύ τους. Ευχαριστώ πάντως. ---------- Προσθήκη στις 23:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:12 ---------- τα imac από θόρυβο πως πάνε παιδιά?
zanzavar Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 ........Εχω και το λαπτοπ που το χρησιμοποιώ στο σχολείο και θέλω να συνεργάζονται μεταξύ τους. Ευχαριστώ πάντως. ---------- Προσθήκη στις 23:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:12 ---------- τα imac από θόρυβο πως πάνε παιδιά? Δεν υπάρχει θέμα με τα αρχεία σου ούτε με περίπτωση δικτύου.... Θόρυβος??? Δεν υπάρχουν τέτοια θέματα φίλε μου από εποχή G4 ακόμα!
dub Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα πρέπει να κυτάξω σοβαρά τελικά και τη περίπτωση του imac. Εχει ένας συνάδελφος μου από το σχολειο. Θα πάω σήμερα-αύριο να το σκαλισω λιγάκι. Και η αλλαγή περιβάλλοντος μια ιδέα είναι τελικά
zanzavar Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μπορεί να είναι και κάτι διασκεδαστικό που θα κάνει πιο ευχάριστη την διαβίωσή μας με τους υπολογιστές....
benign Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Τα imacs ειναι πανεμορφα,αθορυβα και το λειτουργικο εξαιρετικο και οι οθονες τους ειναι πολυ ποιοτικες.Ομως κοστιζουν πολυ περισσοτερο απο οτι αξιζουν ,για το hardware που περιεχουν. Επισης αν και ολες οι εφαρμογες για macos ειναι απροβληματιστες,δεν υπαρχει η ιδια ποικιλια εφαρμογων που υπαρχει για τα Windows που ειναι τεραστια. Προσωπικα θεωρω οτι η επιλογη imac στερει εναν χρηστη απο το να αγορασει καλυτερο,ισχυροτερο hardware στα ιδια χρηματα και να πειραματιστει με περισσοτερο λογισμικο.Επιπλεον το Windows 7 πια ειναι εξαιρετικο λειτουργικο που δεν εχει να ζηλεψει τιποτε απο macos. Εγω στην θεση σου θα εγκατελειπα την περιπτωση του one in all και θα αγοραζα μια εξαιρετικη οθονη 22,π.χ. Eizo και θα εφτιαχνα ενα κομψο αθορυβο και φτηνο PC.Ειναι πολυ ευκολο και πολυ φτηνο πια στις μερες μας.
dub Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 σε ευχαριστώ και εσένα φίλε για τις ιδέες και προτάσεις σου. Εχω προσαντολιστεί σε all in one γιατί 1.ειλικρινά εχω απηυδύσει απο τα καλώδια, δεν το αντέχω άλλο πια αυτό το πραμα. 2. εχω κουραστεί από τις "παρεμβάσεις" μου πάνω στα μηχανηματα που ειχα μεχρι τώρα. Δηλαδή μόλις παρουσιάζεται ένα προβλημα, να ανοίξω το κουτί, να βάλω, να βγάλω κτλ κτλ. Για κάποια χρόνια ειχε πλάκα. Ετρωγα όλο το βράδι παλεύοντας με το θηρίο, με τα καλώδια κτλ. Τώρα ειλικρινά με εχει κουράσει αυτό το πράμα. Θέλω κατι σαν το φορητό. Δηλαδη αν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα να το βάλω στη συσκευασία του και να το στείλω για σερβις. Θέλοντας και μη δηλαδή να μη μπορώ να βάλω χερι πάνω του!!! Ακούγεται αστείο,βαρετό και μιζερο αλλά έτσι αισθάνομαι. Θέλω πια να ασχολούμαι ΜΟΝΟ με τη δουλειά και την απολαυση που μου προσφέρει το μηχάνημα και ΟΧΙ με το ΙΔΙΟ το μηχάνημα. Η σύζυγος πήρε καινούργιο λαπτοπ και μου "χαρισε" το παληό της. Φορμαρα το σκληρό , εβαλα τα Χp πάνω και ΜΟΝΟ οτι πρόγραμμα χρειάζομαι για να το χρησιμοποιώ στο μαθημα στο σχολείο(παρουσιασεις, εικονικά πειράματα κτλ,ιντερνετ) συν ενα δύο για μουσική, downloading και cd-dvd burning. Μιλάμε για μηχάνημα 5 ετων και βάλε. Όμως ένα χρόνο τώρα δουλεύει ρολοι. Σφαίρα. Ουτε μια μπλε οθόνη,ουτε επανεκινήσεις,oύτε κολλήματα .. Τιποτα.Δεν το "σκαλίζω" όμως καθόλου. Τελειο. Μόνο που ειναι θορυβώδες το άτιμο!! Αν ναι και τα εχει παίξει η μπαταρία του αλλά δεν με απασχολεί γιατι το δουλεύω μόνο με το τροφοδοτικό του. Οι δουλειές που κάνω στον υπολογιστή οπως σας είπα είναι λιγες και "ελαφριές" και δεν απαιτούν καμιά σοβαρή ισχύ. Αρα το πρωτο που με ενδιαφέρει ειναι βασικά η ποιότητα, ο θόρυβος, η θερμότητα και η όσο το δυνατόν απροβλημάτιστη λειτουργία του και οχι τα χαρακτηριστικά του .Αφήστε που λόγω κούρασης βαριέμαι να ασχοληθώ να "δέσω" διάφορα κομμάτια και να φτιάφω ένα δυνατό μηχάνημα. Αν δεν έπαιρνα all in one θα επαιρνα κάποιο "επώνυμο" έτοιμο πάλι. Dell, HP κτλ. Γιαυτό με εβαλαν σε σκέψεις οι φίλοι που πρότειναν imac. Tουλάχιστον στο θέμα της ποιότητας των mac λίγο πολύ συμφωνούν όλοι.Για το software διαβάζοντας τα διάφορα θέματα στο φορουμ είδα πως πλεον υπάρχουν λύσεις να τρέξεις οτι θέλεις σε mac. Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά. Θα το ψάξω ομως καλά πριν καταλήξω.
benign Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Αγαπητε συναδελφε,(ειμαι καθηγητης Αγγλικων)σε καταλαβαινω απολυτα. Πλην ομως μου δινεις την εντυπωση οτι ειχες μεινει μακρια απο τελευταια τεχνολογια πολυ καιρο.Πλεον ο καθενας μπορει να φτιαξει ενα αθορυβο και εντελως αξιοπιστο συστημα παμφτηνα και χωρις μπλε οθονες η αλλα τεχνικα προβληματα.Οι καταστασεις που ανεφερες εχουν εκλειψει εδω και 3-4 χρονια τουλαχιστον,εντελως. Εγω π.χ. εστησα ενα pc πριν λιγους μηνες και δεν εχω ιχνος προβληματος και ο μονος θορυβος που ακουγεται ειναι η αναπνοη μου.Μια χαρα ολα. Ευχομαι καλη επιτυχια οτι επιλογη και να ακολουθησεις.
dub Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 α ξέχασα να πω πως τα "προβλήματα" που κατά καιρούς έβγαζαν τα μηχανήματα τα έλυνα μόνος μου με άπειρο ψάξιμο (κυρίως στο ιντερνετ) και εκτός των "εργατοωρων" που μου δαπάνησα ειναι χρηματικά δαπανηρό. Μόλις πριν μέρες ψάχνοντας να βρω κατι κολλήματα που ετρωγε κάπου διάβασα πως ισως εφταιγε η καρτα ήχου (που ήταν ενσωματωμένη στο motherboard). Πάω λοιπον στο Πλαισιο και παίρνω μια "κανονική" εξωτερική κάρτα ήχου , 19 ευρω. Τη βαζω πάνω.Ξέρετε πως να βάλεις μια καρτα ήχουν σε ενα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, ζωντανό μηχανημα μονο στα λόγια είναι απλούστατη δουλειά. Μόνο τα καλώδια να τακτοποισήσω και να τραβήξω το κουτί και να το ανοίξω , για να εχω προσβαση στο εσωτερικό του, να βγάλω τα καλωδια που ήταν πριν και έστελνα τον ήχο σε ενισχττηη κτλ , βάλε και τους drivers (αχ αυτοί οι καταραμένοι οι drivers!!!) μου φαγε κάποια ωρα. Το ζουμί ειναι ομως πως το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ! Αρα ΔΕΝ έφταιγε η καρτα ήχου. Αρα τζάμπα και η ωρα και τα 19 ευρώ!!! Πιστεύω να καταλαβαίνετε το πνεύμα μου. Δεν θέλω να ασχολούμαι πια με το μηχάνημα!! Και γιαυτο ξέρω θα το πληρώσω παραπάνω. Αν και αμφιβάλω αν ενα "ακριβό" καλό μηχάνημα τελικά νομίζω βγαίνει πιο οικονομικό απο ένα τάχα εξαρχής "οικονομικό". ---------- Προσθήκη στις 12:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:45 ---------- ξέχασα να πω για το αισθητικό μέρος το οποίο ειναι βασικό πλεον για μένα. Θέλω αυτό που βλέπω να ειναι οσον το δυνατόν πιο "ομορφο" με τα δικά μου τα κριτήρια βέβαια γιατί ασχολούμαι πολύ χρονο με αυτό.Το κουτί που εχω τώρα εδώ και 4 χρόνια το σκεπάζω απο μπροστά για να μη το βλέπω καν!!! Τουλάχιστον πήρα καλή οθόνη!! ---------- Προσθήκη στις 12:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:51 ---------- Αγαπητε συναδελφε,(ειμαι καθηγητης Αγγλικων)σε καταλαβαινω απολυτα. Πλην ομως μου δινεις την εντυπωση οτι ειχες μεινει μακρια απο τελευταια τεχνολογια πολυ καιρο.Πλεον ο καθενας μπορει να φτιαξει ενα αθορυβο και εντελως αξιοπιστο συστημα παμφτηνα και χωρις μπλε οθονες η αλλα τεχνικα προβληματα.Οι καταστασεις που ανεφερες εχουν εκλειψει εδω και 3-4 χρονια τουλαχιστον,εντελως. Εγω π.χ. εστησα ενα pc πριν λιγους μηνες και δεν εχω ιχνος προβληματος και ο μονος θορυβος που ακουγεται ειναι η αναπνοη μου.Μια χαρα ολα. Ευχομαι καλη επιτυχια οτι επιλογη και να ακολουθησεις. το μηχάνημα που λες συνάδελφε ειναι αυτό που εχεις απο κάτω απο τα ποστ σου?? Ποσο σου στοιχισε?
benign Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Τετοιες αναποδιες συμβαινουν σε ολους.Η διαφορα ειναι οτι ενας που οπως εσεις πασχιζει και μαθαινει ,μεσα απο τις λιγες δυσαρεστες καταστασεις που του τυχαινουν,αποκτα γνωση και δεν ειναι ερμαιο του καθενος κατασκευαστη η τεχνικου. Εγω ειχα αγορασει πριν 5 χρονια ενα imac.Ειχε τα πολυ καλα στοιχεια που ανεφερα πιο πανω. Υστερα απο 4 μηνες το πουλησα ,πρωτον γιατι καταλαβα οτι ειχα δωσει πιο πολλα χρηματα απο οτι επρεπε και δευτερον ειχα επιλογες μικρου σχετικα λογισμικου σε συγκριση με Windows. ---------- Προσθήκη στις 15:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:55 ---------- το μηχάνημα που λες συνάδελφε ειναι αυτό που εχεις απο κάτω απο τα ποστ σου??Ποσο σου στοιχισε? Μου στοιχισε λιγο παραπανω απο οτι θελεις εσυ γιατι εγω παιζω και games αλλα μπορεις να φτιαξεις αυτο που θελεις με 300 ευρω χωρις την οθονη.Δηλαδη αν παρεις μια ακριβη 22αρα TFT θα σου ερθει το πολυ μεχρι 550-600 ευρω. Και θα εχεις ενα πολυ αξιοπιστο και αθορυβο μηχανημα.
dub Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 ευχαριστώ πολύ. Ήσουν πολυ κατατοπιστικός. Οπωσδήποτε 500 είναι πολύ λιγα σε σχεση με αυτά που έλεγα εδώ να δώσω. Μάλιστα αν δεν πάρω all in one θα κρατήσω την οθόνη μου που καλή (19" NEC) οπότε μιλάμε για 300-400!!! Αβυσαλέα διαφορά.Φτου,αν πάω σε τέτοια λύση , αντε να το στήσεις τώρα!!! Επίσης μου άρεσε η "ψυχραιμία" με την οποία τοποθετήθηκες για τους imac. Παρακολούθησα τις τελευταίες μέρες διαμάχεις pc vs mac και έπαθα πλάκα!! Μιλάμε για πολύ γέλιο.Δεν το φανταζόμουν μεχρι που μπορει να φτάσει η διαμάχη. Μπήκα σε φορουμ (οχι εδώ στο insomnia) και τα μπινελικια και οι προσωπικες επιθέσεις πήγαιναν σύνεφο!!! Απίστευτο. Ενω εσύ απλά και ήρεμα.. "εγώ κύριε , το πήρα το δοκιμασα και για αυτό και για αυτό το λόγο το εδωσα. Και τέλος!
benign Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Παλια ελεγαν οτι τα Macs ειναι εξυπνα μηχανηματα για χαζους χρηστες ενω τα PC χαζα μηχανηματα για εξυπνους χρηστες. Τωρα τα Macs χρησιμοποιουν τους ιδιους επεξεργαστες με τα PC και μητρικες επισης.Τα Windows 7 ειναι μια χαρα λειτουργικο αρα γιατι να δωσει κανεις πολλα χρηματα? Φευγω για εργασια ,τα λεμε.
pano Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Σύμφωνα με αυτά που θέλεις εγώ θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και σε κάτι τέτοιοhttp://www.skroutz.gr/s/253731/Asus-Eee-Box-EB1012.html
zanzavar Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Άρα καταλήγει η κουβέντα ότι είναι θέμα προσωπικής επιλογής με βάση το κόστος προς απόδοση και το γούστο-εμφάνιση. Να τονίσω μόνο ότι η απόδοση ενός υπολογιστή δεν έχει να κάνει μόνο με το hardware αλλά και το software (πραγματικά δε το λέω για να ξεκινήσει η γνωστή ιστορία IBM vs APPLE). Όσο για το γούστο δε μπορώ να πω τίποτα γιατί είναι υποκειμενικό. Από ότι καταλαβαίνω, αν μπορείς και θες να δώσεις 1000€ για ένα all in υπολογιστή τότε από θέμα δυνατοτήτων (αν δε σε νοιάζει το touchscreen) τότε μάλλον είσαι για iMac. Είναι γνωστό ότι χρειάζεται πολύ λιγότερο σκάλισμα-ψάξιμο. Αν πάλι μπορείς και με τα καλώδια τότε φυσικά αγοράζεις με 500-550€, το πολύ, σύστημα μαζί με οθόνη (τουλάχιστον 22"). Όσο για τις εφαρμογές που τυχόν δε θα βρεις για Leopard και δεν υπάρχουν άλλες για να αντικαταστήσουν τις των Win, υπάρχει η επιλλογή για Boot camp ή Parallel Desktop (αυτές είναι οι επικρατέστερες αλλά υπάρχουν και άλλες). Πλέον δεν έχεις πρόβλημα με την αλλαγή πλατφόρμας όσο αφορά τα προγράμματα. Απλά πρέπει να αποφασίσεις τι θές: ένα ωραίο, αξιόπιστο και χωρίς καλώδια υπολογιστή ή ένα φτηνό αντίστοιχο desktop pc με καλώδια και ότι άλλο περιέγραψες πιο πάνω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.