sotos81 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Καλησπερα σε ολους.Εχω ενα προβληματακι με το acronis true image home 2010 και θα ηθελα οποιος ξερει κατι να με βοηθησει.Καταρχην αφου εχω δημιουργησει back up και ολα τα σχετικα που χρειαζονται, παω να κανω την επαναφορα κανονικα απο το bootable cd που εχω φτιαξει.Αφου ολοκληρωνετε η επαναφορα και μου λεει πως ολα ειναι οκ κανει επανεκινηση (μπαινω στα bios γυρναω το boot στον δισκο)και την ωρα που παει να φορτωσει τα windows σβηνει το pc.To αναβω και κανει παλι το ιδιο.Αυτο γινετε για 3-4 φορες,και μετα επανερχετε κανονικα.Αν καποιος γνωριζει ας μου πει γιατι γινετε αυτο! ΥΓ. Εχω windows 7!
SpirtouLisS Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 ισως δε φταιει το Acronis true image αλλα ειναι προβλημα θερμοκρασιας. επισης ισως εξαρχης το backup που ειχες κανει ειναι προβληματικο και εχει αλλοιωθει η δομη του ισως και μετα τη δημιουργια του. εικαζω οτι συμβαινει κατι τετοιο γτ δεν ειναι συχνο για το true image να ακους για bugs η προβληματα επαναφορας. σε συμβουλευω αφου με το καλο ξεκινησει το λειτουργικο ή αν θες μεσα απο το bootable να βρεις μεσω true image home το backup να κανεις δεξι κλικ επανω και να πατησεις validate backup. ετσι θα δεις αν το backup ειναι λειτουργικο και με καποιες τεχνικες ελεγχει αν το συγκεκριμενο backup ειναι valid και αν θα εβγαζε προβλημα στο boot. επισης. κατα το recovery πατησες εκτος απο το C να κανει και recovery το boot partition (MBR)?αν οχι ισως φταιει αυτο. κανε ενα recovery οπως ακριβως το εκανες και πατα να κανει recover και το MBR Master boot record ''Select a disk/partition to recover The selected archive file can contain images of several partitions or even disks. Flag a disk/partition to select it for recovery Disk images contain a copy of track 0 along with an MBR (Master Boot Record). It appears in this window in a separate line. You can choose whether to recover a MBR and track 0 by checking the respective box. Recover the MBR if it is critical to your system boot.''
kfyros Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 έχεις αλλάξει hardware? Μόνο ειδικές εκδόσεις υποστηρίζουν αλλαγή hardware configuration κατά το restore (σου ζητάνε drivers κλπ.) Μου μοιάζει όμως για πρόβλημα του μηχανήματος και όχι του acronis. Αν δεν ήταν εντάξει το restore δεν θα δούλευε καθόλου.
sotos81 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δεν εχω αλλαξει τιποτα στο hardware αλλωστε μιλαμε για laptop οποτε τι θα μπορουσα να αλλαξω?Μαλλον πρεπει να φταιει αυτο που λεει ο φιλος SpirtouLisS για το MBR Master boot record αλλα αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι αν δεν το εκανα, τοτε πως μετα απο 3-4 φορες που εκλεινε το μηχανημα οταν πηγαινε να φορτωσει τα windows και το ξανα ανοιγα το προβλημα λυνοταν απο μονο του!Απο την αλλη αν εφταιγαν οι θερμοκρασιες οπως λεει και παλι ο φιλος SpirtouLisS θα ηταν γενικο το προβλημα και δεν θα το εκανε μονο την συγκεκριμενη στιγμη!
TheELF Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μπορεί να είναι και γενικό πρόβλημα με το bios σου,όταν του κανεις αλλαγές δηλαδή να μην τις παίρνει κατευθείαν,και να κάνει μερικά reboot για να τα πάρει.Κανε μια ερευνα στο google σχετικά με το bios σου.
sotos81 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Να ρωτησω κατι που προσεξα τωρα?Οταν παιρνεις backup εκτος απο τον δισκο C πρεπει να να τικαρεις και το (WinRE)?Γιατι εγω δεν το τικαρα!Μηπως (λεω εγω τωρα) μηπως φταιει αυτο? Εννοω αυτο! ---------- Προσθήκη στις 16:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:09 ---------- Καμια βοηθεια παιδες αν γινετε!
TheELF Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Recovery Partition,είναι ένα ακόμα διαμέρισμα που περιέχει εικόνα αποκατάστασης του συστήματος,δεν είναι απαραίτητο να το διαλέξεις,αλλα ενδέχεται να εξηγεί γιατί προβληματίζεται το σύστημα σου να ξεκινήσει,αφού του λείπει ένα partition ακόμα και ας είναι κρυφό.
sotos81 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Recovery Partition,είναι ένα ακόμα διαμέρισμα που περιέχει εικόνα αποκατάστασης του συστήματος,δεν είναι απαραίτητο να το διαλέξεις,αλλα ενδέχεται να εξηγεί γιατί προβληματίζεται το σύστημα σου να ξεκινήσει,αφού του λείπει ένα partition ακόμα και ας είναι κρυφό. Ας υποθεσουμε οτι φταιει αυτο.Ομως δεν καταλαβαινω, δηλαδη μετα απο τα 3-4 reboot δημιουργειτε απο μονο του το Recovery Partition και ξεκολαει?Αφου μεσα στο backup δεν υπαρχει!
TheELF Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Να το δημιουργεί αποκλείεται,ενδέχεται όμως η το bios η το λειτουργικό να καταλάβει ότι λείπει και να σβήνει την αναφορά που υπάρχει για αυτό.
sotos81 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Ας υποθεσουμε παλι οτι το bios η το λειτουργικο καταλαβαινει οτι λειπει το Recovery Partition και σβηνει την αναφορα που υπαρχει για αυτο.Ετσι λοιπον το συστημα επανερχετε.Αυτη τη στιγμη ομως το μηχανημα μου λειτουργει μετα απο επαναφορα με το acronis και αν παω να παρω καινουριο backup βλεπω οτι στις επιλογες υπαρχει παλι το (WinRE) αυτο τι σημαινει?Οτι δημιουργηθηκε απο το λογισμικο η απο το bios καινουριο (WinRE)?
TheELF Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Ανάλογος πως έκανες το restore μπορεί να μην σβήστηκε το ΡΕ,που είναι και το πιο λογικό.Αν έκανες backup μονο το C και το έκανες restore μονο στο C τότε δεν εξαφανίζονται τα υπόλοιπα partition.
kfyros Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 πρόβλημα hardware μου φαίνεται. Μήπως ακούς κανένα τακ τακ όταν δουλεύει ο σκληρός δίσκος? Όχι συνέχεια αλλά σε άτακτα χρονικά διαστήματα.. Αν ναι, πας για δίσκο και δεν φταίει το acronis...
sotos81 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Ανάλογος πως έκανες το restore μπορεί να μην σβήστηκε το ΡΕ,που είναι και το πιο λογικό.Αν έκανες backup μονο το C και το έκανες restore μονο στο C τότε δεν εξαφανίζονται τα υπόλοιπα partition. Αυτο ακριβως εκανα.Δηλαδη εκανα backup τον C και το εκανα restore στον C.Αρα.......?Προτεινεις την επομενη φορα που θα παρω backup να τικαρω και το (WinRE)?Λες να φταιει αυτο? ---------- Προσθήκη στις 15:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:27 ---------- πρόβλημα hardware μου φαίνεται. Μήπως ακούς κανένα τακ τακ όταν δουλεύει ο σκληρός δίσκος? Όχι συνέχεια αλλά σε άτακτα χρονικά διαστήματα.. Αν ναι, πας για δίσκο και δεν φταίει το acronis... Οχι φιλε μου δεν εχω ακουσει ποτε καποιον θορυβο στον σκληρο!
TheELF Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Όπως είπαμε και πριν μπορεί να φτάει και το bios δοκίμασες να μποοταρεις από cd,χωρίς να κανεις κάτι άλλο,να γυρίσεις το bios πάλι σε σκληρό και να μποοταρεις από εκεί? Σου το κάνει πάλι?φταίει το bios. Όχι μην παίρνεις backup το RE δεν χρειάζεται.
sotos81 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Όπως είπαμε και πριν μπορεί να φτάει και το bios δοκίμασες να μποοταρεις από cd,χωρίς να κανεις κάτι άλλο,να γυρίσεις το bios πάλι σε σκληρό και να μποοταρεις από εκεί? Σου το κάνει πάλι?φταίει το bios. Όχι μην παίρνεις backup το RE δεν χρειάζεται. Λοιπον φιλε μου ακου.Καταρχην να σε ευχαριστησω που ασχολεισε τοσο πολυ με το θεμα μου και απαντας σε ολες τις ερωτησεις.Στο θεμα μας τωρα.Διαδικασια:Παιρνω backup τον C σε δευτερο partition και μετα bootαρω πρωτα με το dvd των windows κανω format τον C και μετα bootαρω με το cd του acronis και κανω restore στον C.Αφου τελειωσει η διαδικασια κλεινω το acronis και ακολουθει επανεκινηση.Μπαινω κατευθειαν στο bios και το γυρναω στον σκληρο.Ξανακανει επανεκινηση και την ωρα που παει να φορτωσει τα windows σβηνει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.