nurse Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Παιδιά χρειάζομαι τα φώτα σας. Χτες στη δουλειά διαπίστωσα την ύπαρξη ενός εικονιδίου στην μπάρα της έναρξης δίπλα από την ώρα... Εάν θυμάμαι καλά η ονομασία του προγράμματος που αντιπροσωπεύει είναι : ή VLM for windows ή LMV for windows ή LNC for window . κάτι παρόμοιο πάντως. Το εικονίδιο είχε μπλέ φόντο με ένα ματάκι επάνω (μην αρχίσετε για το κακό το μάτι ). Όταν περνούσα από πάνω του έγραφε τα παραπάνω αρχικά (πραγματικά δεν θυμάμαι ποια) με μια ip δίπλα του (192,168,1,1 δεν θυμάμαι πάλι ποια ip ήταν). Να αναφέρω ότι ο υπολογιστής είναι κοινόχρηστος με πρόσβαση σε τοπικό δίκτυο δεκάδων υπολογιστών. Επειδή πρώτη φορά είδα τέτοιο εικονίδιο και ασχολήθηκα πολύ λίγο με τον συγκεκριμένο υπολογιστή (και γιαυτό δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες)+ ότι έχουν και άλλα άτομα πρόσβαση στον υπολογιστή και δεν μπορώ να ξέρω τι εγκαθιστούν. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει τι πρόγραμμα είναι αυτό; ή που μπορώ να βρω κάποιο ευρετήριο εικονιδίων στο ιντερνετ για να μπορέσω να το ψάξω; Are they watching us;;;; Ευχαριστώ
jkrod Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Νομίζω ότι πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα σαν το Teamviewer
nurse Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Νομίζω ότι πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα σαν το Teamviewer Όχι όχι δεν είναι αυτό το εικονίδιο (του Teamviewer) Η ονομασία του είναι παρόμοια με αυτό που έγραψα με έντονη γραφή στο πρώτο ποστ.. Ευχαριστώ πάντως.
anger Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μήπως είναι κανα Mp3 player!!η τίποτα VLC viewer;Μπορεις να βάλεις το Revo unistaller να δεις άν το βρει και να το βγάλεις ή το ProcessExplorer που δείχνει τί ακριβως τρέχει στο Pc.
nurse Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μήπως είναι κανα Mp3 player!!η τίποτα VLC viewer;Μπορεις να βάλεις το Revo unistaller να δεις άν το βρει και να το βγάλεις ή το ProcessExplorer που δείχνει τί ακριβως τρέχει στο Pc. Δεν έχω δικαίωμα εγκατάσταση προγραμμάτων στον συγκεκριμένο υπολογιστή και δυστοιχώς δεν είμαι στη δουλειά για να τον έχω μπροστά μου. Γιαυτό είμαι τόσο ασαφής στην περιγραφή του. Διαφορετικά βρε παιδιά θα googlαριζα... VLC δεν είναι γιατί θα το αναγνώριζα.. το χρησιμοποιώ στο σπίτι. Το εικονίδιο έχει ένα ματάκι στη μέση σε μπλε φόντο... Προβληματίζομαι εάν κάποιος παρακολουθεί...
flik Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Αυτό πήγα να γράψω. Είναι κάποιος vnc client. Δεν ξέρω αν είναι το realvnc ή κάποιο άλλο, αλλά είναι για Virtual_Network_Computing.
nurse Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Παιδιά έχετε δίκιο. Πολύ φοβάμαι ότι είναι αυτό http://alternativeto.net/desktop/ultra-vnc/about το εικονίδιο ταιριάζει. Μπορεί κάποιος χωρίς να το καταλάβεις να σε παρακολουθεί; Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα πάντα. Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα σου;
_Anonymous_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 φιλε? το realvnc εχεις............ και σε παρακολουθουν βεβαια, ποσταρε ενα hijackthis log αρχειο για να βεβαιωθουμε. Πες μου αν το χρωματακι κατω δεξια αλλαζει καμια φορα χρωμα, ή αν καταλαβες ποτε να σου κουνανε κανα ποντικι (για να δω ποσο βλακας ειναι που δε μπορουσε καν να το κρυψει, χε χε). Το πιθανοτερο βεβαια, για να μην ειμαστε και εντελως κακοι, ειναι να στο εχει εγκαταστησει κανας μηχανογραφος για να κανει ρεμοτες, αλλα αυτο βεβαια απαιτει την αδεια του πελατη, αλλιως θεωρειται χακιά
nurse Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 hijackthis log αρχείο, δηλαδή; Άδεια του τελικού χρήστη του τερματικού ή της εταιρίας που εργάζεσαι; Το θέμα είναι ότι το προγραμματάκι είναι εγκατεστημένο (όπως φαίνεται) μόνο σε ένα υπολογιστή και όχι σε όλους που υπάρχουν στο χώρο εργασίας. (Να τονίσω ότι ο υπολογιστής είναι κοινόχρηστος, χωρίς ατομικούς κωδικούς).
_Anonymous_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Κατεβασετο απο http://www.filehippo.com/download_hijackthis/ , και μολις το τρεξεις, πατα το κουμπι "do a system scan and save a logfile", περιμενεις λιγα δευτερα να τελειωσει το scan και μολις σου ανοιξει το logfile, κανε copy-paste ολα τα αποτελεσματα εδω
nurse Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να το εγκαταστήσω γιατί δεν έχω δικαίωμα διαχειριστή στο συγκεκριμένο τερματικό.
micos000 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να το εγκαταστήσω γιατί δεν έχω δικαίωμα διαχειριστή στο συγκεκριμένο τερματικό. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις τίποτα. Κατέβασε από ΕΔΩ το 2.0.2 executable και βάλτο σε ένα στικάκι. Τρέξ' το από το στικ και σώσε το Log στο στικ. Αν και δεν κατάλαβα τον λόγο για το hijack. Είναι ξεκάθαρο ότι ο admin της εταιρείας ή το τμήμα τεχνικής υποστήριξης έχει βάλει κάποιο vnc, προφανώς για λόγους απομακρυσμένου ελέγχου και σέρβις. (Μήπως πέφτει πολύ "φάρμα" στη δουλειά???) Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό και αν κάνεις μπορεί να βρεις τον μπελά σου.
nurse Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις τίποτα.Κατέβασε από ΕΔΩ το 2.0.2 executable και βάλτο σε ένα στικάκι. Τρέξ' το από το στικ και σώσε το Log στο στικ. Αν και δεν κατάλαβα τον λόγο για το hijack. Είναι ξεκάθαρο ότι ο admin της εταιρείας ή το τμήμα τεχνικής υποστήριξης έχει βάλει κάποιο vnc, προφανώς για λόγους απομακρυσμένου ελέγχου και σέρβις. (Μήπως πέφτει πολύ "φάρμα" στη δουλειά???) Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό και αν κάνεις μπορεί να βρεις τον μπελά σου. Οκ το κατέβασα. Πολύ πιθανό είναι να συμβαίνει αυτό που λές. Αλλά μόνο σε ένα τερματικό να είναι εγκατεστημένο; θα τρέξω το προγραμματάκι όταν πάω στη δουλειά... Όμως να πω την αλήθεια φοβάμαι μήπως εκθέσω στοιχεία της δουλειάς μου.
_Anonymous_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις τίποτα.Κατέβασε από ΕΔΩ το 2.0.2 executable και βάλτο σε ένα στικάκι. Τρέξ' το από το στικ και σώσε το Log στο στικ. Αν και δεν κατάλαβα τον λόγο για το hijack. Είναι ξεκάθαρο ότι ο admin της εταιρείας ή το τμήμα τεχνικής υποστήριξης έχει βάλει κάποιο vnc, προφανώς για λόγους απομακρυσμένου ελέγχου και σέρβις. (Μήπως πέφτει πολύ "φάρμα" στη δουλειά???) Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό και αν κάνεις μπορεί να βρεις τον μπελά σου. Ο λογος για το hijack ειναι για να του επιβεβαιωσω αυτο που του ειπαμε πιο πανω, σαφως και αμα δε τρεχει καστανο ας ρωτησει το μηχανογραφο του ή οτι αλλο φιλε. Απο οτι καταλαβα ξεκαθαρα εχει μονο το Teamviewer, επειδη πιο πανω αναφερετε σα να το γνωριζει. Αν εχει το Teamviewer που το γνωριζει... γιατι ναχει και αλλο ας πουμε που να μη το γνωριζει? Αυτα τα γραφω μη εχοντας βεβαια καμια γνωση για τη πολιτικη που ασκειται στον εργασιακο του χωρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.