Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας σε ένα πρόβλημα συνδεσιμότητας που αντιμετωπίζω εδώ κι ένα 2μηνο περίπου και δεν αντέχω άλλο.

Στο σπίτι έχω 2 pc. Ένα σταθερό που συνδέεται με lan (Win XP sp3 - Avira-Spyware terminator) κι ένα laptop που συνδέεται ασύρματα (Vista Business sp2-Nod32).

Η σύνδεσή μου είναι μέσω της HOL (Double play).

Επίσης χρησιμοποιώ ένα προγραμματάκι (Network Magic) που βοηθάει τη διασύνδεση των 2 pc για μεταφορά αρχείων κ.α.

Μέχρι πρότινος όλα λειτουργούσαν άψογα, μέχρι που έκανα ένα καθαρισμό στο σταθερό pc με το cc-cleaner κι από τότε (νομίζω) άρχισε το πρόβλημα:

Έχω πολύ περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε πολλές σελίδες (όχι σε όλες) στο Internet, αλλά μόνο από το σταθερό pc που συνδέεται με Lan. Το laptop δεν έχει κανένα πρόβλημα συνδεσιμότητας.

Αναφέρω επιγραμματικά κάποια προβλήματα:

- Κάποιες σελίδες δεν ανοίγουν καθόλου (π.χ. google, youtube κ.α.) βγάζοντας το παρακάτω σφάλμα:

«Η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη.

Η ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://www.youtube.com/ μπορεί να βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας ή ίσως έχει μεταφερθεί μόνιμα σε νέα διεύθυνση ιστού.

Σφάλμα 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Άγνωστο σφάλμα.»

- Άλλες ανοίγουν αλλά φαίνεται να μην είναι ολοκληρωμένες ή ανοίγουν αργά π.χ. η σελίδα της hol ανοίγει αλλά εκεί που πας για μέτρηση ταχύτητας τα αποτελέσματα είναι τραγικά (dl 974 kbps & upl 176 kbps ενώ από το laptop dl 8.782 kbps & upl 786kbps).

Οι σελίδες με .com δεν ανοίγουν, εκτός της Microsoft. Οι σελίδες με .gr ανοίγουν κατά μεγάλο ποσοστό.

- Η σελίδα των windows update ανοίγει, βρίσκει τα απαιτούμενα update, αλλά κατεβάζει κι εγκαθιστά τα μισά. Συνήθως αυτό που δεν εγκαθιστά με τη πρώτη είναι τα definitions του windows defender.

Κάνοντας ping μέσω cmd στα sites που δεν ανοίγουν, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια απώλεια ή σφάλμα…!!!

- Το antivirus κάνει update κανονικά, το antispyware με το ζόρι.

- Δεν μπορώ να λάβω & να στείλω email από ορισμένους λογαριασμούς.

Χρησιμοποιώ το Windows live mail όπου έχω περασμένους 5-6 λογαριασμούς. Κατεβάζει mail από ebox.gr & yahoo.gr, αλλά όχι από hotmail.com ή gmail.com.

- Η μεταφορά αρχείων μεταξύ των υπολογιστών (με το network magic) γίνεται μεν, αλλά με πολύ χαμηλότερη ταχύτητα.

Έχω κάνει reset το router άπειρες φορές, έχω καθαρίσει cookies, ιστορικά catch κλπ, σε όλους τους browser που χρησιμοποιώ και έχω πρόβλημα (IE8, Mozilla, Chrome), αλλά τπτ.

Έχω ελέγξει antivirus & antispyware μη τυχόν και μπλοκάρουν κάτι, αλλά δεν βρήκα κάτι.

Έτρεξα μέχρι και το combofix, αλλά δε βρήκε κάτι ουσιώδες...

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων.

Πάντως ευχαριστώ μόνο και που διαβάσατε αυτό το τεράστιο post.

Δημοσ.

Για ιο / spyware κλπ μου θυμιζει.Εγω θα εμπαινα σε ασφαλη λειτουργια με δικτυο...θα κατεβαζα combofix , σκαναρισμα και μετα κανονικο boot.

Και βλεπεις τι γινεται...

Δημοσ.
Για ιο / spyware κλπ μου θυμιζει.Εγω θα εμπαινα σε ασφαλη λειτουργια με δικτυο...θα κατεβαζα combofix , σκαναρισμα και μετα κανονικο boot.

Και βλεπεις τι γινεται...

Έκανα σκανάρισμα με combofix (το γράφω παραπάνω) αλλά τίποτα ιδιαίτερο...

Δημοσ.
εγω θα κανα format στο pc.λιγοτερη ωρα θα παρει απο ολα αυτα που εκανες.

Γενικά είμαι κατά του format όσα χρόνια έχω pc.

Βλέπεις είναι και τα 2 εργαλεία δουλειάς και τρομερά δύσκολο & χρονοβόρο να ξαναστηθούν όπως πρέπει.

Anyway τη βρήκα τη λύση.

Αφού είχα δοκιμάσει ότι μπορούσα να φανταστώ, επιπλέον των όσων αναφέρω στο αρχικό post, στο τέλος έκανα "ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ETHERNET" !!!

Μόλις εκίνησαν πάλι τα windows και εγκατέστησαν ξανά τη κάρτα... το πρόβλημα εξαφανίστηκε!!!

Πάντως ευχαριστώ όσους μπήκαν στο κόπο ν' απαντήσουν.

Όσο για τους λοιπούς gourou του forum... το νου σας μη σκίσετε κανα καλτσόν.

Δημοσ.

σε καποιες περιπτωσεις θα μπορουσες απλα να περναγες και πιο νεους drivers για την καρτα.απο την αλλη θα μπορουσες να στησεις το μηχανημα απο την αρχη και να το κανες ghost ωστε οταν προκυπτουν προβληματα να επαναφερεις το ghost αφου κανεις ενα τελευταιο backup.

Δημοσ.

netsh tcpip reset - ετσι νομιζω ειναι κανει το tcp/ip reset και πολλες φορες λυνει προβληματα με δικτυο.

---------- Προσθήκη στις 14:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:09 ----------

δηλαδη η απεγκατασταση / επανεγκατασταση της καρτας δικτυου ισως εκανε reset το tcp/ip κατα καποιον τροπο

απλως αναφερω το παραπανω σαν μια εχτρα επιλογη .

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

παιδια εχω θεμα...

προσφατα πηρα ενα wireless route ena netgear wg111v3.

εκανα κανονικα την συνδεση με το λαπτοπ και συνδεομαι κανονικα, αλλα οταν προσπαθησα με το usb adaptor να μπω στο ιντερνετ απο τον σταθερο μου βγαζεο το μηνυμα "αυτη η συνδεση δεν εχει η εχει περιορισμενη συνδεσιμοτητα"... επειδη ειμαι λιγο ασχετος θα ηθελα την βοηθεια σας... σορρυ που γραφω εδω μεσα αλλα δεν εχω ιδεα τι και πως να το κανω... ειμαι καινουριος χρηστης...:)

Δημοσ.

δοκιμασε α.αλλαγη καναλιου στο ασυρματο ρουτερ.β.αλλο firmware στο Netgear επειδη βγαινουν πολλα συνηθως.γ.αλλο κλειδωμα στον ρουτερ.δ.αλλους drivers για το usb stick.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα μου παρουσιάζει και εμένα με HOL double play lite, αλλά μόνο μετά τις 12.00 01.00 το βράδυ. Τις πρωινές ώρες δουλεύει κανονικά.

Πολλές σελίδες δεν ανοίγουν καθόλου, σε άλλες βγάζει το ίδιο μήνυμα (101), ενώ μερικές ανοίγουν απελπιστικά αργά.

Δεν είναι ούτε ιός, ούτε αλλαγή στα LAN settings (proxy κλπ), γιατί συμβαίνει σποραδικά.

Εχω την εντύπωση οτι κάτι τρέχει με τα κυκλώματα του εξωτερικού της HOL.

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα μου παρουσιάζει και εμένα με HOL double play lite, αλλά μόνο μετά τις 12.00 01.00 το βράδυ. Τις πρωινές ώρες δουλεύει κανονικά.

Πολλές σελίδες δεν ανοίγουν καθόλου, σε άλλες βγάζει το ίδιο μήνυμα (101), ενώ μερικές ανοίγουν απελπιστικά αργά.

Δεν είναι ούτε ιός, ούτε αλλαγή στα LAN settings (proxy κλπ), γιατί συμβαίνει σποραδικά.

Εχω την εντύπωση οτι κάτι τρέχει με τα κυκλώματα του εξωτερικού της HOL.

καλως ηρθες στο Forum.αν στο κανει συγκεκριμενες ωρες μαλλον πιτα dslam η πιτα γραμμες με εξωτερικο.και εχουν αναφερει και αλλοι τετοια προβληματα με Hol τωρα τελευταια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...