d3m0n Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δεν έχει να κάνει με τον επεξεργαστή, αλλά καμιά φορά σκαλώνει και η motherboard με τα ρεύματα. Βάλε manual τις ρυθμίσεις, τρέξε memtest και πες μου.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 http://img651.imageshack.us/img651/526/21283050.jpg Λιπον στα mhz στα bios μου ειχε απο 660 και πανω ,αποτε πηγα στο fsb freq και το εβαλα στο 333 ωστε να μου εχει 1066-2Χ533].Στην συνεχεια εβαλα 5,5,5 15 και στα βολτ εβαλα 2,100.Σωστα τα εβαλα?Αν ναι τοτε το προβλημα παραμενει καθς εκανα ξανα τεστ και μου εβγαλε και παλι προβλημα
d3m0n Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Βάλτες με διαιρέτη 1:1 και ρύθμισε το Jedec#3. Και βάλε και το tRFC όπως σου λέει. ---------- Προσθήκη στις 15:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:49 ---------- Πολύ περίεργα πράγματα. :/ Αν ρυθμίσεις και το Jedec#3 και πάλι τα ίδια, κάνε ένα clear CMOS και το μόνο που κάνε είναι να δώσεις ρεύμα nb, και τρέξε πάλι memtest.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Βάλτες με διαιρέτη 1:1 και ρύθμισε το Jedec#3. Και βάλε και το tRFC όπως σου λέει. ---------- Προσθήκη στις 15:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:49 ---------- Πολύ περίεργα πράγματα. :/ Αν ρυθμίσεις και το Jedec#3 και πάλι τα ίδια, κάνε ένα clear CMOS και το μόνο που κάνε είναι να δώσεις ρεύμα nb, και τρέξε πάλι memtest. οταν λες διαιρετη 1¨1 ι ενοεις?Τι πρεπει να κανω .Στο ratio μου εχει πολλαπλασιαστει 6 και πανω .Επιπλεον πως κανουμε clear cmos ,nb 1.35 εχω δωσει.
d3m0n Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 1:1 σημαίνει οι μνήμες να συμβαδίζουν με το fsb. Αν δηλαδή έχεις 333MHz fsb, τότε οι μνήμες θα παίζουν στα 666MHz. Παίξε στα 666 να δούμε τι γίνεται.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 το εβαλα σε 1:1 και δεν μου εβγαλε error .Μηπως φταιει το τροφοδοτικο?
d3m0n Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Όχι εντάξει είσαι τώρα. Ήταν αυτό που υποψιαζόμουν. Άστο 3-4 λούπες το memtest, και όταν τελειώσει, πήγαινε windows, τρέξε ένα μισαωράκι linpack, και 1-2 ωρίτσες blend test στο prime95, και άμα τα βγάλει όλα χωρίς error, τότε είσαι gg.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Όχι εντάξει είσαι τώρα. Ήταν αυτό που υποψιαζόμουν. Άστο 3-4 λούπες το memtest, και όταν τελειώσει, πήγαινε windows, τρέξε ένα μισαωράκι linpack, και 1-2 ωρίτσες blend test στο prime95, και άμα τα βγάλει όλα χωρίς error, τότε είσαι gg. Φιλε μου ευχαριστω παρα πολυ για την ωρα που χαλασες για να με βοηθησεις.Δεν εβγαλε κανενα προβλημα το linpack.Απλα θελω να μου πεις κατι.Εχουν προβλημα οι μνημες?Δεν μπορω να τις παω στα 1066?Ουτε στα μισα ?Γιατι ειναι 1066 και θα ειναι κριμα να μην τα πιασω και τα 1066.Overckocking θα μπορεσω να κανω ή θα μου βγαλει προβληματα ?Στο linpack μου εβγαλε cpu temp 58 και 53
d3m0n Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Κοίταξε οι μνήμες δεν έχουν πρόβλημα, αλλά επειδή έχεις 4 dimms λογικά τα τελευταία MHz στις μνήμες και στο cpu θα τα χάσεις. Λογικά μπορείς να τις παίξεις κανά 1000MHz, αλλά ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος αν δεν δοκιμάσει. Δώσε μπόλικο nb voltage και κάνε την γνωστή μέθοδο trial and error.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Τελικα το προβλημα παραμενει.Σε μια ανυποψιαστη στιγμη ,μου εκανε επανεκινηση .Εκανα παλι τεστ τις μνημες ,αλλα δεν εβγαλαν προβλημα.Μπας και δεν εχει κουμπωσει καλα η ψυχτρα [την εχω βαλει 2 φορες αλλα τα ποδαρακια της ειναι αρκετα ταλαιπορημενα ]ή μηπως το τροφοδοτικο? Μολις μου ξαναεκανε επανεκινηση ,πηγα να βαλω βαλω μια στοκ ψυχτρα που ειχα παλια .Ανοιξα το κουτι και βγηκε μια μυροδια καμενου [ηταν αρκετα ζεστο].Τελικα αυτη η μυροδια ηταν απο το τροφοδοτικο [μονο στην περιοχη του τροφοδοτικου μυριζε τοσο και ηταν τοσο ζεστο το κλιμα].Υπαρχει κανεν;α προγραμμα να δοκιμασω το τροφοδοτικο[να ελεγχει δηλαδη αν το τροφοδοτικο λειτουθργει σωστα ?].μηπως να συνεχισω στην αλλαγη της ψυχτρας [ή οχι ,μηπως επιβαρυνω το pc ,και τρεχω μετα?]
stm00192 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δοκιμασε άλλο τροφοδοτικο το συντομοτερο δυνατό.... μάλλον το δικό σου τα φτύνει.. και ρισκαρεις αυτή την στιγμη να πάρει και τπτ άλλο μαζι του!!!
SOCRATIS1000 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δοκιμασε άλλο τροφοδοτικο το συντομοτερο δυνατό.... μάλλον το δικό σου τα φτύνει.. και ρισκαρεις αυτή την στιγμη να πάρει και τπτ άλλο μαζι του!!! Και το εχω μολις ενα χρονο Αυτο ειναι το τροφοδοτικο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-550W-CMPSU-550VXEU.htm Πριν βαλω επεξεργαστη κτλ στο πψ καθαρισα με αερα το pc και εριξα και μεσα στις τρυπες του τροφοδοτικου[100 κιλα σκονη βγηκαν],μηπως δημιουργησε προβλημα ο αερας που του εριξα? Το θεμα ειναι οτι δεν εχω αλλο τροφοδοτικο να κανω δοκιμη.Αμα παω στο πλαισιο [εχω εγγυηση στο τροφοδοτικο ,θα μου το δοκιμασουν εκει και θα μου το αλλαξουν?]
stm00192 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Χμμ .. corsair και προβλημα να και κατι που δεν συμβαίνει συχνά... όταν λες το καθάρισε με αέρα... είχε πολυ μεγάλη πίεση ο αέρας... μπορεί να χάλασες το ανεμηστήρι του .... Απο την στιγμή που έχει εγγύηση έτσι και έχει πρόβλημα σιγουρα θα στο αλλάξουν... απλα όταν το πας εξήγησε τους καλά τι συμβαινει... πες τους οτι μυρίζει και ότι ζεσταινεται πολύ και σου σβήνει ο υπολογιστής!!!!
SOCRATIS1000 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Χμμ .. corsair και προβλημα να και κατι που δεν συμβαίνει συχνά... όταν λες το καθάρισε με αέρα... είχε πολυ μεγάλη πίεση ο αέρας... μπορεί να χάλασες το ανεμηστήρι του .... Απο την στιγμή που έχει εγγύηση έτσι και έχει πρόβλημα σιγουρα θα στο αλλάξουν...απλα όταν το πας εξήγησε τους καλά τι συμβαινει... πες τους οτι μυρίζει και ότι ζεσταινεται πολύ και σου σβήνει ο υπολογιστής!!!! Το θεμα ειναι οτι το πιο κοντινο πλαισιο ειναι μακρια .Δηλαδη αν ειναι να παω εκει ,να ειμναι σιγουρος οτι φταιει το τροφοδοτικο.Οι μνημες στην αρχη μου ειχαν προβλημα αλλα εριξα ταχυτητα και δεν μου βγαζει προβλημα με memtest bootable.Ο επεξεργαστης καινουργιος ,και η ψυχτρα απο πανω του εχει ταλαπορημενα τα ποδαρακια αλλα εχει κουμπωσει καλα [δεν κουνιεται ,την εχω βγαλει 2 φορες και την εχω ξαναβαλει μπας και ηταν αυτο,παντως εχω μια στοκ ψυχτρα να βαλω πανω ],οποτε αμα ειναι να μενει κατι ειναι τροφοδοτικο και μητρικη . Ο αερας δεν πρεπει να ειχε πολυ πιεσει μιας και ειναι απο τα σπρει αερα .
stm00192 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Οι μνήμες μπορεί να βγάζαν πρόβλημα και λόγο κακής τροφοδοσίας ... Γενικά το τροφοδοτικο αν έχει προβλημα μπορει να μεφανιστέι με χίλιους δυο τρόπους!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.