Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με θερμοκρασια σε e8400 ή κατι αλλο?


SOCRATIS1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Ειχα πιο παλια εναν επεξεργαστη στα 2.00 [δυο πυρηνες ]και ενω τον ειχα overclockaρει στα 2.8 με μια cooler freeer pro 7 ,ειχε φτασει [τωρα με τις ζεστες ]να εχει θερμοκρασια σε idle στα 40c.Σημερα τοποθετησα εναν e8400 αφαιρεσα τον πρηγουμενο ,καθαρισα ολο το pc [η ψυχτρα ειχε πιασει στον μπροστινο μερος πολυ σκονη και με αερα την αφαιρεσα ολη ]και επιπλεον αλλαξα και παστα και τοποθετησα πιστευω σωστα την ψυχτρα [τα ποδαρακια εχουνε μπει μεσα και προσπαθησα να την μετακινησω ,και αυτη δεν μετακινιοταν καθολου].Το θεμα ειναι οτι δεν εχω δοκιμασει να την overckockaro και εχει τις ιδες θερμοκρασιες με τον προηγουμενο cpu [40]σε idle παροτι εχω καθαρισει την ψυχτρα ,δεν τον εχω overckockaρει και εχω βαλει νεα παστα .Δηλαδη αμα τον overckockaro λιγουλακι θα ειμαι idle στα 50?Υπαρχει προβλημα ?

  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να ξέρεις ότι ο κάθε επεξεργαστής έχει διαφορετική θερμική συμπεριφορά. Άρα εσένα η σύγκριση σου είναι άτοπη καθότι μιλάς για 2 διαφορετικά cpu. Όσο για το αν θα έχεις πρόβλημα στο overclock, δεν έχεις να χάσεις τίποτα παρά να δοκιμάσεις.

Δημοσ.

ρωταω αμα τα 40 με ψυχτρα πανω στον cpu σε idle κατασταση ειναι πολλα[για τον e8400 μιλαμε παντα ]./Ειχα ακουσει οτι υπαρχει μια διαφορα στις θερμοκρασιες 65 nm με 45.

Δημοσ.

Ναι υπάρχουν διαφορές στις θερμοκρασίες, οι 65άρηδες είναι πιο κρύοι -γενικό είναι αυτό που σου λέω πάντα-. Οι 40 idle δεν λένε κάτι από μόνοι τους, τρέξε ένα 20λεπτο linpack στα stock, πες αποτελέσματα, και βλέπουμε.

Δημοσ.

Λογικά από θερμοκρασίες. Ξανατρέξτο και δες τι θερμοκρασίες φτάνει μέχρι να ξανακάνει restart.

 

---------- Προσθήκη στις 22:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:13 ----------

 

επειδη δεν το εχω ξαναδουλεψει linpack μπορεις να μου πεις τι ειναι και πως δουλευει?

 

Και επειδή δεν σου απάντησα ακριβώς τι είναι το linpack. Είναι ένα πολύ ισχυρό stress test που φτάνει τον επεξεργαστή στα όρια του, σε καταστάσεις που υπό καθημερινή δεν μπορεί να φτάσει. Αλλά είναι καλό γιατί σε μία ωρίτσα μπορούμε να καταλάβουμε πότε ενα υπερχρονισμένο σύστημα είναι σταθερό, σε αντίθεση με άλλες εποχές που τρέχαν ολόκληρα 24ωρα prime95 και orthos.

Δημοσ.

restart και παλι αλλα αυτη την φορα πλε οθονη.Οι θερμοκρασιες του cpu εφτασαν τα 68 και 63 και εκανε restart [στην αρχη πριν μπει στο προγραμμα μου ελεγε οτι δεν μπορει να κανει load ακτι το οποιο σχετιζεται με την καρτα γραφικων.Το συτημα μου ειναι το εξεις

psu 550 corsair

ram 4x1 1066 DUAL CHANNEL

cpu e8400 +freezer 7 pro

gpu 4850

motherboard p5q pro

Δημοσ.

Όχι στο σωστό απάντησα, έχεις δώσει παραπάνω ρεύμα στο northbridge; Με 4 dimms ζορίζεται ο ελεγκτής και ίσως σε αυτό οφείλεται η αστάθεια.

Δημοσ.

Μεσα στο Bios θα βρεις μια επιλογη που λεει Northbidge voltage.Eκει πρεπει να δωσεις λιγο ρευμα για το λογο που σου εξηγησε το παιδι πιο πανω.Την αμεσως επομενη επιλογη απο αυτη που εχει τωρα,και ξανα OCCT linpack να δεις τι γινετε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...