Προς το περιεχόμενο

Sniffer http,msn κτλ

immunity

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπάρχει ένα ανοιχτό wireless δίκτυο που μπαίνουν αρκετά άτομα , (δεν ειναι δικό μου) μπορώ με κάποιο sniffer(ποιο?) να κάνω sniff τα πακέτα των άλλων ή μόνο τα δικά μου?

Δημοσ.

αχαχχα.. ωραία θέματα ... :P το βασικό θέμα δεν είναι αν μπορείς εσύ αλλα αν μπορεί αυτός που έχει το δίκτυο... και ναι μπορεί :devil::devil:

Δημοσ.
αχαχχα.. ωραία θέματα ... :P το βασικό θέμα δεν είναι αν μπορείς εσύ αλλα αν μπορεί αυτός που έχει το δίκτυο... και ναι μπορεί :devil::devil:

Εφόσον το ρουτερ είνανι χωρίς pass σημαίνει πως μπορώ κι εγώ :devil::devil:

Δημοσ.

χωρίς pass για πρόσβαση η για διαχείρηση? έχει διαφορά.. πρέπει να μπεί sniffer μέσα στο router όχι στο laptop σου.. εγώ πάντως περιμένω κάποια στιγμη να μου την κάνουν την μ**κία.. απο τόσα free wireless spots που έχω μπεί..

Δημοσ.
χωρίς pass για πρόσβαση η για διαχείρηση? έχει διαφορά.. πρέπει να μπεί sniffer μέσα στο router όχι στο laptop σου.. εγώ πάντως περιμένω κάποια στιγμη να μου την κάνουν την μ**κία.. απο τόσα free wireless spots που έχω μπεί..

και για διαχείριση. Βασικα θελει και ενα ακόμα πρόγραμμα, από τους 8 ποθ είμαστε συνδεδεμένοι βλέπω μόνο τους 2 (μαλλον επειδη δεν έχουν firewall ?) και η μία είναι σίγουρα γκόμενα (http://www.myself.gr ktl)

Δημοσ.

εγώ πάλι έχω απορία

αφού με το wireshark βλέπεις την κίνηση που περνάει από την κάρτα σου, πώς γίνεται να δεις σε όλο το δίκτυο τι παίζει

Δημοσ.
χωρίς pass για πρόσβαση η για διαχείρηση? έχει διαφορά.. πρέπει να μπεί sniffer μέσα στο router όχι στο laptop σου..

Όχι απαραίτητα (δες παρακάτω).

αφού με το wireshark βλέπεις την κίνηση που περνάει από την κάρτα σου, πώς γίνεται να δεις σε όλο το δίκτυο τι παίζει

Γιατί συνήθως μπορείς να πεις στην κάρτα να ακροαστεί frames και για τα οποία δεν φαίνεται να είναι ο προορισμός ("promiscuous mode"). Αν δε μεσολαβεί κάποια συσκευή η οποία να κάνει επιλεκτική παράδοση ανά port με βάση π.χ. τη MAC address, όπως ένα layer 2+ switch, τότε δεν υπάρχει κάτι να την εμποδίσει από το να ακούσει το traffic όλου του δικτύου.

Στην προκειμένη, εφόσον μιλάμε για ένα ασύρματο δίκτυο, δεν μπορεί να υπάρξει κάτι αντίστοιχο των physically isolated ports: δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος του φυσικού μέσου, τα πάντα είναι στον αέρα, στον οποίον έχουν όλοι άμεση πρόσβαση. Οπότε η μόνη μέθοδος προστασίας των δεδομένων είναι η κρυπτογραφική κωδικοποίησή τους.

Το πόσο ασφαλής είναι αυτή εξαρτάται από το μηχανισμό διαπραγμάτευσης κλειδιών που χρησιμοποιείται, τα ίδια τα κλειδιά, τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης, και το ποια είναι τα άκρα της.

Οπότε, για να απαντήσει κάποιος στο αρχικό ερώτημα, αυτό που έχει να κάνει είναι να διαπιστώσει αν χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση, σε ποιο επίπεδο (από το 802.11 μέχρι το τελικό application-layer protocol) και με ποιο μηχανισμό.

Αν το "ανοιχτό" wireless δίκτυο που λες καλύπτει το κατώτερο επίπεδο και το "http" καλύπτει το ανώτερο, και δεν τυχαίνει ο συγκεκριμένος χρήστης να χρησιμοποιεί κάποιο ενδιάμεσο tunel κρυπτογράφησης, τότε ναι μπορείς να sniffάρεις το συγκεκριμένο traffic χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο.

Δημοσ.

και για να καταλάβω,

απαντάτε σε κάποιον ο οποίος στεγνά δηλώνει ότι θέλει να σνιφάρει την μσν κίνηση μιας "γκόμενας" ????

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...