Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Έχεις υπάρξει ποτέ δίπλα σε σόμπα με ενεργητική προώθηση θερμού αέρα; (ανεμιστηράκι)

Κάπως έτσι ακούγεται. Κάποια προχωρημένα μοντέλα έχουν και ρύθμιση έντασης. Σίγουρα όχι σαν απορροφητήρας. Ίσως μόνο στη χαμηλότερή του ρύθμιση, κι αυτό παίζεται.

Η απορία μου είναι, γιατί δεν πάτε σε καλόγουστη σόμπα; Πιο φθηνή θα βγει, πιο λίγο χώρο πιάνει, η φλόγα πάλι φαίνεται και φυσικά γλιτώνει κανείς ένα σκασμό λεφτά. Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο ακριβώς πράγμα (εκτός κι αν συνδέσεις το εν. τζάκι σε κύκλωμα καλοριφέρ, εκεί αλλάζει το πράγμα μόνο.)

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όχι δυστυχώς, δεν έχω καθόλου εικόνα για τις σόμπες με προώθηση θερμού αέρα. Προβληματίζομαι γιατί επειδή το σπίτι θα είναι σε χωριό και έχει σχεδόν απόλυτη ησυχία. Η λύση του να είναι έξω από το σπίτι το βεντιλατέρ παίζει; Κάπου το έχω δει σαν λύση

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Adrianiotis είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όχι δυστυχώς, δεν έχω καθόλου εικόνα για τις σόμπες με προώθηση θερμού αέρα. Προβληματίζομαι γιατί επειδή το σπίτι θα είναι σε χωριό και έχει σχεδόν απόλυτη ησυχία. Η λύση του να είναι έξω από το σπίτι το βεντιλατέρ παίζει; Κάπου το έχω δει σαν λύση

Όλα παίζουν, με το ανάλογο κόστος και τις θερμικές απώλειες - ρίσκα κάθε λύσης.

Για απόλυτη ησυχία λειτουργίας, μόνο καυστήρας φυσικού αερίου ή υγραερίου και καλοριφέρ. Αλλιώς, ακόμα και το πετρέλαιο, θα σπάει νεύρα ως βόμβος.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Adrianiotis είπε

To βεντιλατέρ γιατί το θέλετε? Θα στέλνετε ζεστό αέρα σε άλλους χώρους?

Γιατί αν είναι να ζεσταίνετε με το τζάκι μόνο ο χώρος όπου θα τοποθετηθεί δεν χρειάζεται βεντιλατέρ. Εμείς είχαμε ενεργειακό τζάκι σε διαμέρισμα (110 τ.μ.) που νοικιάζαμε και όταν το ανάβαμε γινόταν φούρνος η σαλοκουζίνα (45 τ.μ.) και με ανοιχτές τις πόρτες στα υπνοδωμάτια πήγαινε η ζέστη και εκεί.

Τώρα στο δικό μας σπίτι βάλαμε ενεργειακό, χωρίς βεντιλατέρ πάλι, και όταν το ανάβουμε ο ισόγειος χώρος (60 τ.μ.) ζεσταίνεται πάρα πολύ καλά.

Δημοσ.
Στις 21/2/2021 στις 10:48 ΠΜ, SB_1957 είπε

To βεντιλατέρ γιατί το θέλετε? Θα στέλνετε ζεστό αέρα σε άλλους χώρους?

Γιατί αν είναι να ζεσταίνετε με το τζάκι μόνο ο χώρος όπου θα τοποθετηθεί δεν χρειάζεται βεντιλατέρ. Εμείς είχαμε ενεργειακό τζάκι σε διαμέρισμα (110 τ.μ.) που νοικιάζαμε και όταν το ανάβαμε γινόταν φούρνος η σαλοκουζίνα (45 τ.μ.) και με ανοιχτές τις πόρτες στα υπνοδωμάτια πήγαινε η ζέστη και εκεί.

Τώρα στο δικό μας σπίτι βάλαμε ενεργειακό, χωρίς βεντιλατέρ πάλι, και όταν το ανάβουμε ο ισόγειος χώρος (60 τ.μ.) ζεσταίνεται πάρα πολύ καλά.

Καλημέρα,

Ο χώρος είναι επιφάνειας 50τμ + 25 τμ σοφίτα ανοιχτή. Το μέγιστο ύψος είναι 6-7 μέτρα. Στο ισόγειο από τα 50 τμ, τα 25 τμ είναι σαλονοκουζίνα όπου θα βρίσκεται το τζάκι και με ένα πολύ μικρό διάδρομο είναι δίπλα το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο. Πιθανόν να μην χρειάζεται βεντιλατέρ;

Κάπως έτσι είναι το σπίτι

image.png.c836e3f88d6ac3dabc86bd690e99bcf9.png

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Adrianiotis είπε

Καλημέρα,

Ο χώρος είναι επιφάνειας 50τμ + 25 τμ σοφίτα ανοιχτή. Το μέγιστο ύψος είναι 6-7 μέτρα. Στο ισόγειο από τα 50 τμ, τα 25 τμ είναι σαλονοκουζίνα όπου θα βρίσκεται το τζάκι και με ένα πολύ μικρό διάδρομο είναι δίπλα το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο. Πιθανόν να μην χρειάζεται βεντιλατέρ;

Κάπως έτσι είναι το σπίτι

image.png.c836e3f88d6ac3dabc86bd690e99bcf9.png

Η εταιρία που μας έκανε την προσφορά για το τζάκι πρότεινε και βεντιλατέρ που στοίχιζε 150 ευρώ. Είπαμε ότι δεν θέλουμε καθώς, από προηγούμενη εμπειρία, ξέραμε ότι δεν το χρειαζόμαστε. 

Το δέχθηκαν και μάλιστα μας είπαν ότι είναι κάτι που θα μπορούσε να μπει και αργότερα, αν αλλάζαμε γνώμη.

Η ανοιχτή σοφίτα και τα 6-7 μέτρα είναι πρόβλημα, αλλά δεν νομίζω ότι με το βεντιλατέρ θα αλλάξει κάτι, καθώς ο ζεστός αέρας πάντα πηγαίνει προς τα πάνω!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασα πρόσφατα ένα διαμέρισμα σε 4 όροφο με καλή σχετικά μόνωση 80 τμ και με μονωμένη ταράτσα από απάνω στην αθηνα. H πολυκατοικία έχει κεντρική θέρμανση η οποια κλασικά δεν ανοίγει ποτε.θέλω να αποκοπώ από την πολυκατοικία και να κάνω κάτι δικό μου στο διαμέρισμα.μιας και έχω δικά μου ξυλα θέλω να βάλω ενεργειακό τζάκι το οποιο θα συνδεθεί με τα 6  σώματα του σπιτιού.το διαμέρισμα δεν έχει δικό του "κολεκτερ" δεν είχε ποτε "αυτονομη" θέρμανση.πρέπει λοιπόν να συνδέσω τα σώματα μεταξύ τους με εξωτερικούς σωλήνες από τα μπαλκόνια και να συνδεθούν στο τζάκι.έχει να προτείνει κάποιος κάτι; κάποια συμβουλή;κάποιο καλο έμπιστο και οικονομικό μάστορα για προσφορά;τι τιμές να υπολογίζω;

Επεξ/σία από George gia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, George gia είπε

.πρέπει λοιπόν να συνδέσω τα σώματα μεταξύ τους με εξωτερικούς σωλήνες από τα μπαλκόνια και να συνδεθούν στο τζάκι.

όσο καλή μόνωση και να βάλεις θα έχεις απώλειες  Προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι οι εξωτερικοί σωλήνες

41 λεπτά πριν, George gia είπε

καλο έμπιστο και οικονομικό μάστορα για προσφορά;

θα έπαιρνα συνεργάτη από το κατάστημα που θα αγόραζα το τζάκι Για να μην τα ρίχνει ο ένας στον άλλον αν κάτι δεν πάει καλά Σύστημα ομπρέλα θα γίνει η εγκατάσταση λογικά και όπου βολεύει θα τρέχει σοβατεπί ?

Spoiler

1597029798__2022-03-03_08-15-46.png.3158f7a079495c296e9921bb8edae767.png

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.

αν ο μάστορας τα έχει καλά με τη χαλκοσωληνα θα είσαι μια χαρά....αρκεί να βρει ακριβώς πως δουλεύουν τα σώματα μεταξύ τους στο διαμέρισμα...ούτε απώλειες γιατί οι σωληνώσεις θα γίνουν εσωτερικά περισσότερο πιστεύω......

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostasbm είπε

ούτε απώλειες γιατί οι σωληνώσεις θα γίνουν εσωτερικά

48 λεπτά πριν, George gia είπε

λοιπόν να συνδέσω τα σώματα μεταξύ τους με εξωτερικούς σωλήνες από τα μπαλκόνια και να συνδεθούν στο τζάκι.

Δημοσ.

Τα σώματα θα τα συνδέσω με σωλήνες εξωτερικά στο μπαλκόνι για να μην περπατάνε σωλήνες μέσα στο σπίτι μιας και δεν θα σκάψω να τις βάλω σε τοίχους.και θα μπαίνει η σωλήνα μέσα σε κάθε δωμάτιο π είναι το σώμα για να συνδεθεί

Δημοσ.

θα σε λυπησω αλλα δεν μπορεις να αποκοπεις απο την κεντρικη θερμανση της πολυκατοικιας με αυτον τον τροπο. το τζακι δεν θεωρειται και δεν ειναι κυριος τροπος θερμανσης. οι αλλοι θα σε σταματησουν (και δικαιως). πηγαινε και ρωτα ποιοι ειναι οι τροποι που σου επιτρεπουν να αποκοπεις απο την κεντρικη θερμανση και πως. θελει μελετη, θελει υπολογισμο πριν και μετα, δεν ειναι απλα πραγματα του παιρνω εναν μαστορα και πεταει μερικες σωληνες και ειμαι οκ. τα ξυλα θελουν μεταφορα, θελουν αποθηκευτικο χωρο, δημιουργουν βρωμα και αναστατωση στο κλιμακοστασιο. δεν μπορεις να τα μεταφερεις με το ασανσερ. δεν βρισκεσαι σε κανενα σκορποχωρι. δεν μπορει ο καθε ενας να καιει οτι του γουσταρει. απορω πως στο 2022 μερικοι επιμενουν στην καυση ξυλων. εδω σε λιγο θα καταργηθουν οι καυστηρες πετρελαιου, οι κινητηρες εσωτερικης καυσης στα αυτοκινητα ειναι υπο διωγμο και ομως, μερικοι εκει τον χαβα τους. εαν φας και κανενα προστιμο για ρυπανση του περιβαλλοντος απο το τζακι θα ερθεις και θα ισιωσεις.

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Όλοι στην πολυκατοικία έχουν κάνει παρόμοια συστήματα δεν λειτουργεί πλέον με πετρέλαιο εδώ και χρόνια.εχω αποθηκευτικό χώρο που δεν απαιτείται να χρησιμοποιώ ασανσέρ.δεν χρειάζεται να είστε εριστικός.ευχαριστω για τις συμβουλές σας!!

15 λεπτά πριν, xsterg είπε

θα σε λυπησω αλλα δεν μπορεις να αποκοπεις απο την κεντρικη θερμανση της πολυκατοικιας με αυτον τον τροπο. το τζακι δεν θεωρειται και δεν ειναι κυριος τροπος θερμανσης. οι αλλοι θα σε σταματησουν (και δικαιως). πηγαινε και ρωτα ποιοι ειναι οι τροποι που σου επιτρεπουν να αποκοπεις απο την κεντρικη θερμανση και πως. θελει μελετη, θελει υπολογισμο πριν και μετα, δεν ειναι απλα πραγματα του παιρνω εναν μαστορα και πεταει μερικες σωληνες και ειμαι οκ. τα ξυλα θελουν μεταφορα, θελουν αποθηκευτικο χωρο, δημιουργουν βρωμα και αναστατωση στο κλιμακοστασιο. δεν μπορεις να τα μεταφερεις με το ασανσερ. δεν βρισκεσαι σε κανενα σκορποχωρι. δεν μπορει ο καθε ενας να καιει οτι του γουσταρει. απορω πως στο 2022 μερικοι επιμενουν στην καυση ξυλων. εδω σε λιγο θα καταργηθουν οι καυστηρες πετρελαιου, οι κινητηρες εσωτερικης καυσης στα αυτοκινητα ειναι υπο διωγμο και ομως, μερικοι εκει τον χαβα τους. εαν φας και κανενα προστιμο για ρυπανση του περιβαλλοντος απο το τζακι θα ερθεις και θα ισιωσεις.

Όλοι στην πολυκατοικία έχουν κάνει παρόμοια συστήματα δεν λειτουργεί πλέον με πετρέλαιο εδώ και χρόνια.εχω αποθηκευτικό χώρο που δεν απαιτείται να χρησιμοποιώ ασανσέρ.δεν χρειάζεται να είστε εριστικός.ευχαριστω για τις συμβουλές σας!!

• Like 2
Δημοσ.

2 ώρες πριν, xsterg είπε

δεν μπορει ο καθε ενας να καιει οτι του γουσταρει.

εφ όσον από το κράτος επιτρέπεται η πώληση του μπορεί να το κάνει

2 ώρες πριν, xsterg είπε

απορω πως στο 2022 μερικοι επιμενουν στην καυση ξυλων.

κατανοώ τις περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες σου και επαυξάνω  Αλλά για να σταματήσει η καύση ξύλων θα πρέπει να νομοθετηθεί και απ όσο ξέρω δεν έχει γίνει τίποτα παραπάνω πέραν από σύσταση όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες Θα έπρεπε πρώτα να σταματήσουν οι κατασκευαστές να κατασκευάζουν - πωλούν συστήματα καύσης ξύλου και  υπολειμμάτων αυτού  αφ ενός και αφ έτερου οι πωλήσεις προϊόντων καύσης γι αυτά ( πχ πελλετ  Αλλά είναι πολλά τα λεφτά   Αρη ( συμφέροντα )

2 ώρες πριν, xsterg είπε

εδω σε λιγο θα καταργηθουν οι καυστηρες πετρελαιου,

Όχι ακριβώς δεν θα επιτρέπεται στις νέες οικοδομές να έχουν εγκατάσταση θέρμανσης με πετρέλαιο Αναρωτήθηκες γιατί πέραν των επιπτώσεων στο περιβαλλον ? Γιατί θα πρέπει να είσαι σε μια εταιρία αερίου η ρεύματος (θέρμανση με αέριο η αντλία θερμότητας ρεύμα ) και να τα ακουμπάς σε αυτούς Τώρα πότε θα σκαφτεί όλη η Ελλάδα για φτάσει το αέριο για τις ανάγκες των νοικοκυριών θα δείξει Ο  αναβαλος στην αργολιδα  έπρεπε να ποτίζει τα χωράφια μου από την εποχή της 7ετιας σήμερα 2022 ακόμα δεν έχει φτάσει στον τόπο καταγωγής μου

• Like 1
Δημοσ.

Για να γίνει αποκοπή θα πρέπει το νέο σύστημα να είναι ενεργειακά πιο αποδοτικό από το υφιστάμενο. 

Θέλει μηχανικό πρώτα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...