Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι εκεί, καλά το είχες πάει.

Εξακολουθώ να μην επεξεργάζομαι, γιατί το σπίτι θέλει ένα τζάκι 8KW, από την στιγμή που "ζεσταίνεται" από π.χ. με μια φασολάδα και τα "παράγωγά" της....

To σπίτι θέλει ενεργειακά 1,8KW ΤΖΆΚΙ αλλά τόσο μίκρά δεν βγαίνουνε τζάκια... για να μπορεσει να ανταποκριθεί στην θερμοκρασία που θέλουμε δηλαδή τους 20-21 βαθμούς ! 

αν υπάρχει δραστηριότητα κλπ φασολάδες που ανέφερες παραπάνω ΔΕΝ χρειάζεται κάν να μπεί το τζάκι σε λειτουργία <!

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Είπα να επαναφέρω το θέμα μιας & πλησιάζει ο Χειμώνας.

Εχει κάποιος φίλος πρόσφατα προβεί σε μετατροπή του τζακιού του απο απλό σε ενεργειακό (με κασέτα) ;;

Αναμένω πληροφορίες δημόσια είτε μέσω pm.

Ευχαριστω

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πριν δύο χρόνια πήρα σπίτι καινούργιο, πέταξα το τζάκι του κατασκευαστή και έβαλα ενεργιακο από την edilcamin. 

Τι θες να μάθεις; 

Δημοσ.

Για μενα δύο εταιρίες είναι. Η edilcamin η ' eco fire. Παρε τηλ να έρθουν να σου δώσουν προσφορά. Να κοιτάξεις να πάρεις καλό τζακι. Εγω το δικό μου το ξήλωσα όλο  και εκανα αυτό 

IMG_20181021_182001.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση...

Πόσο περίπου σου κόστισε ??? Εχεις συνδέσει και τα καλοριφέρ σου ???

Δημοσ.

Το τζακι ειναι οπως το υγραεριο στα αυτοκινητα,οσο καλο και να ειναι το συστημα δεν λεει τιποτα,ο μαστορας παιζει τον μεγαλυτερο ρολο.Επισης κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει χειροτερη πηγη θερμανσης καθημερινα απο το τζακι.Οποιος εχει 2-3 χιλιαρικα για "πεταμα" και γουσταρει να φτιαξει ενα τζακι για την ομορφια οκ,οποιος σκεφτεται να στερηθει για να φτιαξει τζακι για να ζεσταθει οικονομικα ας το σκεφτει καλυτερα.

• Like 2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, g_kor06 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση...

Πόσο περίπου σου κόστισε ??? Εχεις συνδέσει και τα καλοριφέρ σου ???

Οχι γιατί οι κεντρικές βάνες του διαμερίσματος είναι στην εισοδο. Αν ήταν στο μπαλκονι θα έβαζα με νερό να το σύνδεσω με τα σώματα του καλοριφέρ. . Τωρα οι τιμές διαφέρουν το τι τζάκι θα βάλεις. Θα στα πουν αυτοί που θα πάρεις προσφορά. Έχει εστίες ελληνικές, βουλγαρικές, κ.λ.π. Αν το τοποθετήσεις να το δουλεύεις με μπρικέτες ξύλου και όχι με ξύλα κανονικά. 

Τα λεφτα δεν είναι για πέταμα. Κανει δουλειά το ενεργιακο. Που λεφτά για πετρέλαιο. Με 1 τονο μπρικέτες (300 ευρώ) περνάω τρεις μήνες 5 με 6 ώρες ζέστη κάθε απόγευμα. Οκ είναι και ομορφιά. Περσι με τον ήπιο χειμώνα χαλάσαμε 200 ευρώ σε μπρικέτες. 

• Like 4
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ψάχνω τζάκι για αγροικία-εξοχικό. Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε ένα από τα 2 τζάκια:
1) SALGUEDA HOGAR 900 GV E780 UP
2) LA NORDICA FOCOLARE 70 PIANO EVO CRYSTAL
Ερωτήσεις:
Οι εταιρείες αυτές είναι της ίδιας κλάσης ή η μια από τις δυο είναι πιο premium;
Τείνω προς την πρώτη εστία διότι είναι μόνο μαντέμι, έχει συρόμενη πόρτα (που στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω χώρου μας βολεύει καλύτερα), σχάρα ψησίματος και μεγαλύτερη ισχύ. Αλλά αν υπάρχει σημαντικός λόγος να την αποφύγω μπορώ να πάω άνετα στη δεύτερη.
Η διαφορά στην τιμή τους είναι μικρή.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ρεσπεψτ είπε

Καλησπέρα ψάχνομαι λίγο για κατασκευή οικονομικού τζακιου η εταιρία nordflam είναι οκ? Γνωρίζει κάποιος κάτι? 

Ευχαριστώ 

Το σκεφτόμουν και εγώ αλλά όταν ρώτησα για τιμές το απέρριψα τελείως.

Τελικά κάπου βρήκα σε προσφορά μία σόμπα ξύλου εκθεσιακό κομμάτι με 150 ευρώ και λέω ας το ρισκάρω.Έκαιγα δικά μου ξύλα από ελιές τόννους λέμε και ζέστη μόνο στις παλάμες με το κλασικό τζάκι.

Λοιπόν με τα μισά περίπου ξύλα μιλάμε θες κοντό παντελονάκι αν την φουλάρω για 2-3 ώρες.Καθημερινά λέω πόσο ηλίθιος ήμουν 20 χρόνια που έκαιγα ξύλα στο βρόντο.Δες εδώ ένα βιντεάκι που τράβηξα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ρεσπεψτ είπε

Καλησπέρα ψάχνομαι λίγο για κατασκευή οικονομικού τζακιου η εταιρία nordflam είναι οκ? Γνωρίζει κάποιος κάτι? 

ο ταβερνιάρης  στο χωριό πέταξε το τζάκι και έβαλε   αυτή  Το μετάνιωσε γιατί πλέον δεν πίνουν τσίπουρο για να ζεσταθούν οι πελάτες κι έπεσε το κέρδος  :D 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, hp8 είπε

ο ταβερνιάρης  στο χωριό πέταξε το τζάκι και έβαλε   αυτή  Το μετάνιωσε γιατί πλέον δεν πίνουν τσίπουρο για να ζεσταθούν οι πελάτες κι έπεσε το κέρδος  :D 

Το απλό τζάκι απεδείχθη ότι ήταν ένα δείγμα νεοπλουτισμού.Δεν ήσουν in αν δεν είχες ένα τζάκι.Τη 10ετία του 90 π.χ. ο άλλος μπορούσε να ανοίξει τρύπα σε δύο πλάκες προκειμένου να βγάλει καμινάδα για το τζάκι.

Μετά τα ανάβαμε και καμαρώναμε σαν γύφτικα σκεπάρνια.Έπρεπε να έρθουν κρίση και μνημόνια να καταλάβουμε ότι και ακατάλληλα ήταν αλλά φυσικά και ασύμφορα και να ξαναπάμε στις σόμπες που τις είχαμε βάλει στο περιθώριο.Βέβαια πιο όμορφες πιο στυλάτες πιο αποδοτικές και όχι χοντροκομένες ώστε να μπορούν να σταθούν σε ένα μέτριο σαλόνι.

• Like 2
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Φτιάχνουμε σπίτι σε χωριό στο οποίο οι γονείς μου θα πηγαίνουν σίγουρα το 1/3 του χρόνου. Σκεφτόμαστε να βάλουμε ενεργειακό τζάκι για θέρμανση. Ήθελα να ρωτήσω αν το βεντιλατέρ του τζακιού κάνει θόρυβο ο οποίος να είναι ενοχλητικός. ΟΚ το ενοχλητικός είναι υποκειμενικό, αλλά θέλω να πω ότι για παράδειγμα ακούγεται σαν απορροφητήρας κουζίνας; Επίσης να πω ότι το τζάκι και η καμινάδα θα "εξέχουν" έξω από το σπίτι, έχει μείνει δηλαδή άχτιστος ο τοίχος στο συγκεκριμένο σημείο για να τοποθετηθεί το τζάκι και μετά να χτιστεί. Η κατασκευή τζακιού είναι δεδομένη, άλλες λύσεις δεν είναι στο τραπέζι. Απλά αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε αν η λύση του βεντιλατέρ είναι η κατάλληλη ή μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση

Ευχαριστώ πολύ

Επεξ/σία από Adrianiotis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Adrianiotis είπε

Καλησπέρα σας,

Φτιάχνουμε σπίτι σε χωριό στο οποίο οι γονείς μου θα πηγαίνουν σίγουρα το 1/3 του χρόνου. Σκεφτόμαστε να βάλουμε ενεργειακό τζάκι για θέρμανση. Ήθελα να ρωτήσω αν το βεντιλατέρ του τζακιού κάνει θόρυβο ο οποίος να είναι ενοχλητικός. ΟΚ το ενοχλητικός είναι υποκειμενικό, αλλά θέλω να πω ότι για παράδειγμα ακούγεται σαν απορροφητήρας κουζίνας; Επίσης να πω ότι το τζάκι και η καμινάδα θα "εξέχουν" έξω από το σπίτι, έχει μείνει δηλαδή άχτιστος ο τοίχος στο συγκεκριμένο σημείο για να τοποθετηθεί το τζάκι και μετά να χτιστεί. Η κατασκευή τζακιού είναι δεδομένη, άλλες λύσεις δεν είναι στο τραπέζι. Απλά αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε αν η λύση του βεντιλατέρ είναι η κατάλληλη ή μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση

Ευχαριστώ πολύ

Έχεις υπάρξει ποτέ δίπλα σε σόμπα με ενεργητική προώθηση θερμού αέρα; (ανεμιστηράκι)

Κάπως έτσι ακούγεται. Κάποια προχωρημένα μοντέλα έχουν και ρύθμιση έντασης. Σίγουρα όχι σαν απορροφητήρας. Ίσως μόνο στη χαμηλότερή του ρύθμιση, κι αυτό παίζεται.

Η απορία μου είναι, γιατί δεν πάτε σε καλόγουστη σόμπα; Πιο φθηνή θα βγει, πιο λίγο χώρο πιάνει, η φλόγα πάλι φαίνεται και φυσικά γλιτώνει κανείς ένα σκασμό λεφτά. Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο ακριβώς πράγμα (εκτός κι αν συνδέσεις το εν. τζάκι σε κύκλωμα καλοριφέρ, εκεί αλλάζει το πράγμα μόνο.)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...