Reginald Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Είναι εφικτό σε μονοκατοικία 80τμ, 15ετιας, χωρις εγκαταστασεις για καλοριφερ, χωρις τζακι κτλ (ως τωρα χρησιμοποιουσαμε σομπα πετραιλαιου) να γινει εγκατάσταση Ενεργειακού Τζακιού, με σωλινωσεις κτλ για θέρμανση και στα υπόλοιπα δωμάτια; Αν ναι, καποιο ενδικτικό κόστος υπάρχει;
algait Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Καλησπέρα, έχω νεότερες πληροφορίες σχετικά με το ενεργειακό τζάκι. Καταρχάς η τιμή του παίζει στα 3000 με 4000. Η επιλογές είναι οι εξής. Το τζάκι βγάζει τον ζεστό αέρα με περσίδες πάνω από την εστία. Αυτές οι περσίδες είναι ικανές να ζεστάνουν αρκετά τον γύρω χώρο αλλά είναι δύσκολο να μεταφερθεί η ζέστη στα υπόλοιπα δωμάτια (παίζει ρόλο και η διαρρύθμιση του σπιτιού). Μία λύση είναι να τραβήξεις δύο σωλήνες πάνω από το τζάκι οι οποίες θα είναι καλυμμένες με γυψοσανίδα και θα μεταφέρουν τη ζέστη και στους υπόλοιπους χώρους. Εδώ πρέπει να προσθέσουμε τα έξοδα του γυψοσανιδά και φυσικά το αισθητικό της υπόθεσης καθώς το σαλόνι θα είναι περικυκλωμένο με γυψοσανίδες (αυτό είναι υποκειμενικό βέβαια). Μία δεύτερη λύση, η οποία είναι αρκετά αποδοτική και σχετικά εύκολη να πραγματοποιηθεί είναι η εξής. Ο τυπάς με τα τζάκια μου έιπε ότι συνήθως κάπου κοντά από το τζάκι παίζει να περνάνε οι σωλήνες του καλοριφέρ. Κάνεις μια τρύπα και ενώνεις τις σωλήνες με το τζάκι. Έτσι ζεσταίνονται τα καλοριφέρ και κατά συνέπεια όλο το σπίτι από το καλοριφέρ. Μπορείς επίσης να βάλεις και ένα διακόπτει και να γυρνάς όποτε θέλεις τη θέρμανση από το τζάκι στο αέριο (ή πετρέλαιο) και το ανάποδο. Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε το κόστος του ανθρώπου που θα κάνει τη σύνδεση. Εγώ τις επόμενες ημέρες θα μιλήσω με τον εργολάβο για να δω τι θα κάνω...
smylanakis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ωραια ! και τι εκανες φιλε τελικα ? Μιλησες? Εβγαλες ακρη ? θελεις να μας πεις?
pournaras Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ωραια ! και τι εκανες φιλε τελικα ? Μιλησες? Εβγαλες ακρη ? θελεις να μας πεις? Αν ζει ακομη...
apeiro Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Φυσικά και αξίζει. Πλέον το πετρέλαιο έχει ανέβει τόσο που ή θα παγώσεις ή θα κάψεις αρκετό ρεύμα. Εγώ πέρυσι αγόρασα ενεργειακό τζάκι και βγάλαμε μια χαρά το χειμώνα. Αθήνα, στα βόρια προάστια, δεν είναι να εισαι έτσι. Εγώ την αγορά την έκανα από τον Δάβρη. http://www.tzakiadavris.gr/categories.asp?catid=1673
GeorgeHellas Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτό το τοπικ αποκτά ζωή κάθε δυο χρόνια 2
kostantinos12 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτό το τοπικ αποκτά ζωή κάθε δυο χρόνια Να δείς που πάει ανά εποχή χαχα Μην ξεχνάς πως τα "όμορφα μυαλά όμορφα καίγονται" και στην προκειμένη πάμε για τζάκι . Θα συμφωνήσω με το apeiro, τον Δάβρη τον γνωρίζω από το είδος του.
liakjim Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Γενικά μιλώντας , όποιος θα ήθελε να ενημερωθεί επί του θέματος , ας ρίξει μια ματιά σε ένα πιο εξειδικευμένο forum πχ http://energ.gr/index.php?option=com_kunena&view=category&catid=53&Itemid=133
apeiro Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 George δεν έχεις άδικο. Αλλά ψάχνοντας ξέθαψα διάφορα, όπως και εδώ Είναι να μην καιγόμαστε γενικά. Kostantinos χαίρομαι που τον ξέρεις, και εγώ μέσω γνωστού πήγα και όλα κομπλέ.
bivis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα και απο μένα... Βλέπω ότι δεν υπάρχει και πολύ ενδιαφέρον για ενεργειακά τζάκια αλλά εγώ θα την κάνω την ερώτησή μου και ας μήν βρώ αποδέκτες... ελπίζω βέβαια να βρώ... Χτίζω μια παθητική κατοικία στην Κοζάνη και αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ χρειάζομαι θέρμανση, το σπίτι με άριστα κουφώματα και άριστες μονώσεις μαζί με ένα σύστημα αερισμού θα θερμαίνουν το σπίτι, δηλαδή θα θερμαίνετε μόνο του χωρίς σωληνώσεις χωρίς καλοριφές χωρίες τίποτε ! ήρθε λοιπόν η σειρά του τζακιού να επιλέξω και αυτό που χρειάζομαι είναι ένα τζάκι ισχύ περίπου 8ΚW με πόρτα (που να ανοίγει και να κλείνει κατα προτίμηση) για να εξασφαλίζεται η αεροστεγανότητα του σπιτιού, δηλαδή αυτό που με ενδιαφέρει είναι να σφραγίζει καλά. Είδα κάποια τζάκια της lotus τα οποία πληρούν της προϋποθέσεις που ζητάω αλλά δεν είναι και τόσο καλά στην εμφάνιση, όχι ότι είναι άσχημα αλλά εγώ ψάχνω κάτι που να έχει ΔΥΟ όψεις με τζάμι το οποία όπως είπα θα ανοίγει και θα κλείνει. Όλοι μου λένε ότι τα συρόμενα, και λογικό είναι, έχουν πολύ μεγαλύτερες απώλειες απο αυτα΄απου ανοιγο-κλείνουν ! έχετε λοιπόν κάποιες εταιρίες να μου προτείνετε?
xpapias Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Πώς γίνεται να θερμαίνεται μόνο του; Με το τζάκι εννοείς, σωστα; 1
zio10 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Πώς γίνεται να θερμαίνεται μόνο του; Με το τζάκι εννοείς, σωστα; Κι εγώ δεν το κατάλαβα, Ούτε έχω ξανακούσει τον όρο παθητική κατοικία
bivis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) παιδιά είναι λογικό να μην το έχετε ξανακούσει γιατί είναι το πρώτο σπίτι που γίνετε με αυτόν τον τρόπο στην Β. Ελλάδα. Υπάρχει ένα ακόμη παθητικό κτήριο(κατοικία) στην Πεντέλη στην Αθήνα και ένα ακόμα στο Βόλο. Με πολύ συνοπτικό τρόπο σας λέω ότι η επένδυση γίνετε στα κουφώματα και στην μόνωση, εξασφαλίζοντας έτσι πλήρη αεροστεγανότητα του κέλυφους του σπιτιού με ελάχιστες έως μηδαμηνές απώλειες ! Για να μην θεωρηθώ ότι διαφημίζω, εάν googlαρετε λίγο με τον όρο παθητική κατοικία θα πάρετε ότι πληροφορία θέλετε ! Η αλήθεια είναι ότι άν το πάρουν χαμπάρι οι κατασκευαστές θα κλείσουν όλους που ασχολούνται με την θέρμανση ! xpapias & idomeneas7: το τζάκι ΔΕΝ υπολογίζεται για να ζεσταθεί το σπίτι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά αλλά δεν έχει υπολογιστεί στις ενεργειακές απαιτήσεις του σπιτιού. Το σπίτι ξαναλέω έχει την υποχρέωση, να αντλεί θερμότητα απο όλες τις πηγές που θα βρεί στο σπίτι, μοιράζοντας τον αέρα με ένα ειδικό σύστημα αερισμού που τοποθετείτε αντί του λέβητα, όπως ατμούς απο το μπάνιο, ζέστη απο την κουζίνα, σίδερο μέρχρι και απο τα ανθρώπινα σώματα ! ψάξτε το λίγο και θα μάθετε πολλά ! κανένα τζάκι της προκοπής ??? έχει την καλοσύνη να μου πεί κανείς ? Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2015 από bivis 1
liakjim Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 παιδιά είναι λογικό να μην το έχετε ξανακούσει γιατί είναι το πρώτο σπίτι που γίνετε με αυτόν τον τρόπο στην Β. Ελλάδα. Υπάρχει ένα ακόμη παθητικό κτήριο(κατοικία) στην Πεντέλη στην Αθήνα και ένα ακόμα στο Βόλο. Με πολύ συνοπτικό τρόπο σας λέω ότι η επένδυση γίνετε στα κουφώματα και στην μόνωση, εξασφαλίζοντας έτσι πλήρη αεροστεγανότητα του κέλυφους του σπιτιού με ελάχιστες έως μηδαμηνές απώλειες ! Για να μην θεωρηθώ ότι διαφημίζω, εάν googlαρετε λίγο με τον όρο παθητική κατοικία θα πάρετε ότι πληροφορία θέλετε ! Η αλήθεια είναι ότι άν το πάρουν χαμπάρι οι κατασκευαστές θα κλείσουν όλους που ασχολούνται με την θέρμανση ! xpapias & idomeneas7: το τζάκι ΔΕΝ υπολογίζεται για να ζεσταθεί το σπίτι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά αλλά δεν έχει υπολογιστεί στις ενεργειακές απαιτήσεις του σπιτιού. Το σπίτι ξαναλέω έχει την υποχρέωση, να αντλεί θερμότητα απο όλες τις πηγές που θα βρεί στο σπίτι, μοιράζοντας τον αέρα με ένα ειδικό σύστημα αερισμού που τοποθετείτε αντί του λέβητα, όπως ατμούς απο το μπάνιο, ζέστη απο την κουζίνα, σίδερο μέρχρι και απο τα ανθρώπινα σώματα ! ψάξτε το λίγο και θα μάθετε πολλά ! κανένα τζάκι της προκοπής ??? έχει την καλοσύνη να μου πεί κανείς ? Μέχρι εκεί, καλά το είχες πάει. Εξακολουθώ να μην επεξεργάζομαι, γιατί το σπίτι θέλει ένα τζάκι 8KW, από την στιγμή που "ζεσταίνεται" από π.χ. με μια φασολάδα και τα "παράγωγά" της....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα