Cyberbob Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Έχω βάλει στο μάτι το iPad κι επειδή οι τιμές στην Ελλάδα έχουν ξεφύγει (ειδικά από τα διάφορα e-shop που το έφεραν και το πουλάνε στη διπλή τιμή) σκέφτομαι να το πάρω από eBay.. Έχω αγοράσει πολλά πράγματα από εκεί αλλά πάντα από Ευρώπη που δεν τίθεται θέμα τελωνείου... Επειδή όμως έχει κυκλοφορήσει μόνο Αμερική αναρωτιέμαι τι γίνεται με το τελωνείο... Ας υποθέσουμε ότι το δηλώνει ως gift ο αποστολέας και το στέλνει με USPS που είναι πιο απίθανο να σταματήσει στο τελωνείο. Αν όμως το ανοίξουν, τι φόρο περίπου θα πρέπει να πληρώσω; ρωτάω μήπως είχε κάποιος άλλος εμπειρία επάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο μιας και είναι hot αυτή την εποχή. Αν υποθέσουμε ότι αρνούμαι να πληρώσω το φόρο και το στείλουν πίσω, θα μου επιστραφούν τα λεφτά που έδωσα (εκτός των μεταφορικών φυσικά) ή δεν παίζει τέτοια επιλογή; Thanks
isay Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Ανάλογα θέματα (τελωνεία, αποστολές, ebay, usps, κλπ) έχουν συζητηθεί εκτενώς και συζητούνται σχεδόν κάθε μέρα. Με μια ελαφρά αναζήτηση θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. π.χ. δες http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=197291 Στα πεταχτά: Αν το στείλεις με usps μειώνεις τις πιθανότητες να περάσει τελωνείο. Αν δηλώσεις gift χάνεις την ασφάλιση για κλοπή, καταστροφή, κλπ. Πολλοί πωλητές δεν γράφουν gift για ακριβά είδη. Φόρος καπου 25% συν τα τέλη εκτελωνισμού. Τι θα γίνει σε περίπτωση μη παραλαβής και επιστροφή χρημάτων πρέπει να συνεννοηθείς με πωλητή. Τι πιστεύω; Με τέτοια ζήτηση που έχουν τα ipad αν ήσουν πωλητης θα "ασχολουσουν" με τον Χ ευρωπαίο που θέλει πατέντες με gifts και τελωνεία;
tr3quart1sta Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Γιατι δεν κοιτας και τα ευρωπαικα ebay εχω δει πολλα και εκει... Sent from my iPod touch using Insomnia.app
Finn Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Πρόσφατη εμπειρία με fedex και abercrombie.com Παραγγέλνω 2 μπλουζάκια συνολικής αξίας 130 δολλάρια και 40 δολλάρια δίνω για τα μεταφορικά. Η fedex αποφασίζει ότι την συμφέρει να πέράσει απ το τελωνείο οπότε στέλνει το δέμα στο "ράφτη" του τελωνείου για να ραφτεί το κουστουμι. Σύνολο; 32ευρώ φόροι/δασμοί,15 ευρώ έξοδα αεροδρομίου και 80 ευρώ η αμοιβή που ζητάει η fedex. Οπότε τους λέω παιδιά επιστρέψτε το.Δέχονται αλλά λέει πρέπει να μιλήσουν με τον αποστολέα πρώτα.Ο αποστολέας μου λέει εμένα ότι αν τους ρωτήσει η fedex θα πούνε ότι δε το θέλουν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.