Προς το περιεχόμενο

Πτωση εξωτ. σκληρου δισκου!!

Eluminator_91

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αλλα και να ηταν στην εγγυηση αφου δουλευει (προς το παρον) οκ, πως θα γινοταν η αλλαγη του??

...θα τον πήγαινες στο σημείο αγοράς, και θα έλεγες "γειάς σας, τί κάνετε, όλα καλά, τυχαία περνούσα κι είπα να σας πω μια καλημέρα και να μου αλλάξετε κι αυτόν τον δίσκο διότι ΕΝΤΕΛΩΣ ξαφνικά, από σήμερα δε δουλεύει!"

...ξέρω τί εννοείς :P

...Αλλά βρε παιδί μου, ο πρώτος ή ο τελευταίος δίσκος θα ήταν που τυχαία θα έπεφτε ενώ δούλευε;

...τυχαία επίσης τυλιγμένος σε ένα πχ φανελάκι;

...όσες φορές κι αν χρειαζόταν;

:P

...όλα τα παραπάνω δε θα χρειαζόταν να τα μάθει το σημείο αγοράς.

Αφ' ενός διότι, γιατί να τους μπερδεύεις με αχρείαστες λεπτομέρειες; Θα τον συνέδεαν-δεν θα δούλευε-θα σου έδιναν άλλον-και χαιρετίσματα στους οικείους σου.

Αφ' ετέρου, όπως λέει και μια αρχαία γύφτικη παροιμία, "τα εν δίσκω μη εν δήμω" :-)

Δημοσ.
Οχι δεν ειναι στην εγγυηση νομιζω. Αλλωστε εχω χασει και την αποδειξη του. Αλλα και να ηταν στην εγγυηση αφου δουλευει (προς το παρον) οκ, πως θα γινοταν η αλλαγη του??

Οσον αφορα τ'αρχεια που εχω μεσα μιλαμε για γυρω στα 350gb υλικο απο backups, games, ταινιες/σειρες, προγραμματα οποτε ναι ειναι κομματακι δυσκολο να τα εμπιστευτω σ'ενα δισκο μετα απο πεσιμο...

μπορείς να ζητήσεις επανέκδοση απόδειξης εάν θυμάσαι την ακριβή ημερομηνία αγοράς και το ποσό που κατέβαλες.

Δημοσ.

Λοιπον αποφασισα ν'αγορασω καποιον αλλο, να 'χω και το κεφαλι μου ησυχο. Αλλα δν ξερω ποιας εταιριας ειν πιο αξιοπιστοι, ενας φιλος μου ειπε να κοιταξω για verbatim..ποια η γνωμης σας??

Δημοσ.

Για φθηνό θα στον είπε υποθέτω.

Το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό - ούτως ή άλλως ο δίσκος είναι "λαχείο". Γι' αυτό και φρόντισε στα ίδια λεφτά και χωρητικότητα να έχεις την μεγαλύτερη δυνατή εγγύηση.

Εγώ πχ θα έπαιρνα στα ίδια λεφτά και GB (αλλά με τουλάχιστον 1αν χρόνο παραπάνω εγγύηση) έναν 2.5αρη "σκέτο" , θα ξεκοίλιαζα το κουτί που έχω, και θα τον έβαζα εκεί.

Δημοσ.
Για φθηνό θα στον είπε υποθέτω.

Το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό - ούτως ή άλλως ο δίσκος είναι "λαχείο". Γι' αυτό και φρόντισε στα ίδια λεφτά και χωρητικότητα να έχεις την μεγαλύτερη δυνατή εγγύηση.

Εγώ πχ θα έπαιρνα στα ίδια λεφτά και GB (αλλά με τουλάχιστον 1αν χρόνο παραπάνω εγγύηση) έναν 2.5αρη "σκέτο" , θα ξεκοίλιαζα το κουτί που έχω, και θα τον έβαζα εκεί.

Οσον αφορα τη χωριτηκοτητα θα παρω 500gb ή 640gb, 2.5'' παλι.

O πιο φθηνος που βρηκα ειναι αυτος (στα ιδια λεφτα ειναι λιγο δυσκολο να βρω καθως τον ειχα παρει σε προσφορα):

http://www.skroutz.gr/s/91753/Apacer-AC202-500GB.html

Την εταιρια apacer την ξερω απ'τις μνημες ραμ, σε σκληρους δισκους λεει τπτ??

Δημοσ.

...σε γενικές γραμμές, Seagate, WD - άντε και Samsung, LAcie, Fujitsu (βαριά-βαριά και Hitachi). Μιας και είναι οι "πιο έντονα δραστηριοποιημένες".

Aπό 'κει και πέρα όμως, στο ξαναλέω, ο δίσκος είναι πάνω-κάτω λαχείο.

Μπορεί να πάρεις τον Apacer που λες (δεν έχω ιδέα αν είναι δική τους παραγωγή ή απλά δουλεύουν με πρωτεύον υλικό από κάποια απ' τις "μεγάλες") και να σου κρατήσει πχ 5 χρόνια, ή να πάρεις πχ WD και να τα φτύσει πάνω στον μήνα, στη βδομάδα, στη μέρα.

Το θέμα είναι όπως είπα όχι τόσο η "αξιοπιστία" - όσο η ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ. Τα δεδομένα ΠΑΝΤΑ θα είναι εν θεωρία επισφαλή (γι' αυτό και ΠΑΝΤΑ κρατάμε αντίγραφα), αλλά τουλάχιστον μη χάνουμε τα € μας.

Ο εν λόγω που λες, απ' τη στιγμή που είναι αρκετά φθηνός, με 3 χρόνια εγγύηση, θα έλεγα ότι "αξίζει τον κόπο να τον δοκιμάσεις".

Δημοσ.

Τελικα αγορασα αυτον εδω τον εξωτ σκληρο δισκο toshiba. Αφου τον συνδεσα στο λαπτοπ, παρατηρησα οτι ηταν σε FAT32 συστημα με αποτελεσμα να μην μπορω να περασω αρχειο πανω απο 4GB. Ετσι τον φορμαρα σε συτημα NTFS, δεν θα εχω κανενα προβλημα που εκανα αυτη την ενεργεια ετσι????

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...