Προς το περιεχόμενο

Πτωση εξωτ. σκληρου δισκου!!

Eluminator_91

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχω ενα WD εξωτ σκληρο δισκο 2.5'' 500gb και καταλαθως μου επεσε κατω, σε επιφανεια με πλακακι οχι απο πολυ ψηλα. Οταν τον συνδεσω στο pc απλα αναβει το φωτακι του αλλα δεν τον αναγνωριζει. :confused:

Στον εξωτ σκληρο δισκο ειχα περασμενα ολα μου τα παιχνιδια για pc, προγραμματα και ολες μου τις ταινιες :cry:

Υπαρχει καποιος τροπος να σωσω εστω καποια δεδομενα του?????

Δημοσ.

Σε λειτουργία ήταν όταν έπεσε κάτω;

Όταν τον συνδέσεις κάνει θόρυβο; Ακούγεται σαν να γυρίζει;

Πάρα πολύ πιθανόν να έχει βγει και τελείως off.

Άνοιξέ τον και σύνδεσε τον απευθείας στο υπολογιστή μεσώ sata μήπως τον δει

Δημοσ.
Σε λειτουργία ήταν όταν έπεσε κάτω;

Όταν τον συνδέσεις κάνει θόρυβο; Ακούγεται σαν να γυρίζει;

Πάρα πολύ πιθανόν να έχει βγει και τελείως off.

Άνοιξέ τον και σύνδεσε τον απευθείας στο υπολογιστή μεσώ sata μήπως τον δει

Oχι δεν ηταν σε λειτουργια. Οταν τον συνδεσω δεν κανει κανενα θορυβο, απλα αναβει το φωτακι του. Ο υπολογιστης δεν το διαβαζει καθολου. :mad:

Πως να τον ανοιξω, δεν εχει καθολου βιδες ή τιποτα τετοιο..

Δημοσ.
Λοιπον εχω ενα WD εξωτ σκληρο δισκο 2.5'' 500gb και καταλαθως που επεσε κατω, σε επιφανεια με πλακακι οχι απο πολυ ψηλα. Οταν τον συνδεσω στο pc απλα αναβει το φωτακι του αλλα δεν τον αναγνωριζει. :confused:

Στον εξωτ σκληρο δισκο ειχα περασμενα ολα μου τα παιχνιδια για pc, προγραμματα και ολες μου τις ταινιες :cry:

Υπαρχει καποιος τροπος να σωσω εστω καποια δεδομενα του?????

Φίλε αν είσαι τόσο τυχερός θα τον διαβάσει...Έμενα όταν ο δίσκος άρχισε τα γνωστά κλικ...έπρεπε να τον στείλω για αντικατάσταση..είχα όμως περασμένα προσωπικά αρχεία(φωτογραφίες, έγγραφα) και για λόγους ασφαλείας πείρα μια πετσέτα κε το χτύπησα 1-2 φορές να κάτω και ο δίσκος πάπαλα...ούτε επρόκειτο να ξαναδιαβάσει αρχεία... όποτε νομίζω την έπαθες :shifty:

Δημοσ.

και εμένα το ίδιο έπαθε ο εξωτερικός WD που είχα.. !! :( σε λειτουργία κιόλας..

δεν ξέρω αν ισχύει αλλα μου έχουν πεί οτι οι δίσκοι είναι σχεδιασμένοι για να αντέχουν μεγάλες δυνάμεις.. οπότε τα δεδομένα δεν παθαίνουν τίποτα. αυτό που χαλάει συνήθως είναι μια πλακέτα που έχουν. και μπορεί να αλλαχτεί .. όποιος ξέρει αν κάνω λάθος να με διορθώσει..

Δημοσ.
Φίλε αν είσαι τόσο τυχερός θα τον διαβάσει...Έμενα όταν ο δίσκος άρχισε τα γνωστά κλικ...έπρεπε να τον στείλω για αντικατάσταση..είχα όμως περασμένα προσωπικά αρχεία(φωτογραφίες, έγγραφα) και για λόγους ασφαλείας πείρα μια πετσέτα κε το χτύπησα 1-2 φορές να κάτω και ο δίσκος πάπαλα...ούτε επρόκειτο να ξαναδιαβάσει αρχεία... όποτε νομίζω την έπαθες :shifty:

Τελικα εκανα κατι παρομοιο. Τον χτυπησα ελαφρα στο πισω μερος με το χερι μου, τον συνδεσα στο pc και τον διαβασε :-)

Βεβαια σκεφτομαι λιγο την αξιοπιστια του τωρα πια. Εννοω μηπως μετα απ'την πτωση αρχιζει κι εμφανιζει σιγα-σιγα προβληματα αργοτερα...

Δημοσ.
Τελικα εκανα κατι παρομοιο. Τον χτυπησα ελαφρα στο πισω μερος με το χερι μου, τον συνδεσα στο pc και τον διαβασε :-)

Βεβαια σκεφτομαι λιγο την αξιοπιστια του τωρα πια. Εννοω μηπως μετα απ'την πτωση αρχιζει κι εμφανιζει σιγα-σιγα προβληματα αργοτερα...

Συνδεσετο σε Linux και θα στα πει ολα:-)

Δημοσ.
Συνδεσετο σε Linux και θα στα πει ολα:-)

Δεν εχω λινουξ στο λαπτοπ, βιστα εχω :rolleyes:

Επισης παρατηρησα οτι εγινε λιγο πιο αργος τωρα..

Δημοσ.

θέλει και ερώτημα;;;

βγάλε επείγοντος τα δεδομένα σου απο το hdd γιατί είναι θέμα ωρών/μερών να τα φτύσει...ευαίσθητα μηχανικά μέρη και πτώση δεν συμβαδίζουν...

Δημοσ.
θέλει και ερώτημα;;;

βγάλε επείγοντος τα δεδομένα σου απο το hdd γιατί είναι θέμα ωρών/μερών να τα φτύσει...ευαίσθητα μηχανικά μέρη και πτώση δεν συμβαδίζουν...

Και η πλακα ειναι οτι δεν εχω που να τα βαλω καθως το λαπτοπ εχει μονο 250gb. Αν ειναι θα παω τωρα να κοιταξω ν'αγορασω κανενα καινουργιο πριν τα φτυσει αυτος.

Ο συγκεκριμενος ηταν ο WD 500GB 2.5'' της προσφορας του you που ειχε γυρω στα 50€ οποτε δεν βαριεσαι, θα παρω αλλο..καλυτερα να ειμαι και πιο σιγουρος για τα δεδομενα :-)

Δημοσ.
και εμένα το ίδιο έπαθε ο εξωτερικός WD που είχα.. !! :( σε λειτουργία κιόλας..

δεν ξέρω αν ισχύει αλλα μου έχουν πεί οτι οι δίσκοι είναι σχεδιασμένοι για να αντέχουν μεγάλες δυνάμεις.. οπότε τα δεδομένα δεν παθαίνουν τίποτα. αυτό που χαλάει συνήθως είναι μια πλακέτα που έχουν. και μπορεί να αλλαχτεί .. όποιος ξέρει αν κάνω λάθος να με διορθώσει..

Και εγω αυτο πιστευα,εφοσον οι καινουριοι WD εχουν μεσα κατι για την προστασια απο τους κραδασμους και τα πεσιματα(δεν θυμαμαι πως το λενε)κλειδωνει την κεφαλη στην ακρη και δεν την αφηνει για μερικα (λεπτα ισως;)να διαβασει αρχεια...Και η πλακα ειναι,οτι το εχω δοκιμασει σε ενα scorpio blue που πηρα 320GB,ενω εβλεπα ταινια απο αυτον τον χτυπησα για να φω τι θα κανει..οντως σταματησε να στροφαρει και να παιζει.Μετα απο 3 -4 λεπτα πηρε παλι και δουλευε κανονικα...Και ακομη δουλευει 3 μηνες μετα

Δημοσ.

Τελικα δεν εχω αγορασει καποιον αλλο που ειπα πιο πριν καθως ειμαι σε διλημμα. Απ'την μια δουλευει οκ αλλα σκεφτομαι την αξιοπιστια του μετα το πεσιμο και απ'την αλλη αν αγορασω αλλον, αυτος θα παει χαμενος αφου δουλευει οκ..

Δημοσ.

αν είναι σ' εγγύηση, αλλαγή

αν δεν είναι, ξεκοίλιασμα και κούμπωμα του πραγματακίου που προφανώς είχε ξεκουμπώσει και μετά τη σφαλιάρα επανήλθε

αν ειδικά μετά από πέσιμο του εμπιστευτείς ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ αρχεία, είσαι άξιος της (πιθανά κακής) μοίρας σου (τους)

Δημοσ.
αν είναι σ' εγγύηση, αλλαγή

αν δεν είναι, ξεκοίλιασμα και κούμπωμα του πραγματακίου που προφανώς είχε ξεκουμπώσει και μετά τη σφαλιάρα επανήλθε

αν ειδικά μετά από πέσιμο του εμπιστευτείς ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ αρχεία, είσαι άξιος της (πιθανά κακής) μοίρας σου (τους)

Οχι δεν ειναι στην εγγυηση νομιζω. Αλλωστε εχω χασει και την αποδειξη του. Αλλα και να ηταν στην εγγυηση αφου δουλευει (προς το παρον) οκ, πως θα γινοταν η αλλαγη του??

Οσον αφορα τ'αρχεια που εχω μεσα μιλαμε για γυρω στα 350gb υλικο απο backups, games, ταινιες/σειρες, προγραμματα οποτε ναι ειναι κομματακι δυσκολο να τα εμπιστευτω σ'ενα δισκο μετα απο πεσιμο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...