kfyros Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Θέλει τρελλό στρώσιμο κώλο για να περάσεις πολυτεχνείο ή Ιατρική (εκτός αν σε λένε Νατάσσα Καραμανλή)... Τους γιατρούς τους σιχαίνομαι γιατί λειτουργούν σε μεγάλο ποσοστό ως κλίκα άθλιων επαγγελματικών ταληροφονιάδων στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, που πατάνε τον όρκο τους από την πρώτη μέρα που ξεκινάνε δουλειά, που τα παίρνουν από παντού, που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και τον θάνατο για λίγα ευρώ, που είναι serial killers χωρίς ποτέ κανείς να έχει πληρώσει για τα αίσχη του, και τους εξισώνω με τους κακούς ταρίφες με την έννοια των φραγκοφονιάδων, οπότε δεν θα στο πρότεινα ποτέ. Αλλά αυτή είναι δική μου άποψη. Ο Μηχανολόγος είναι αξιοπρεπέστατη δουλειά με μεγάλο ενδιαφέρον, και πολλές δυνατότητες εξειδίκευσης .. Και τα δύο θέλουν πολύ διάβασμα και βάσεις για να περάσεις (και πολλή κωλοφαρδία), ενώ θέλουν και πολύ διάβασμα και αφού περάσεις (δεν είναι χαβαλές οι σχολές , είναι μεγάλα αγγούρια). Οι βάσεις ξεκινάνε από την πρώτη Λυκείου και όχι στη Β. Πχ. αν είσαι σκράπας στη Χημεία ή την Βιολογία δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Πρέπει να είσαι μαμάτος σε κάποια μαθήματα για να έχεις ελπίδες. Χωρίς στρώσιμο σε βλέπω ΤΕΙ βιβλιοθηκονομίας.
orck Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Γιατρος δαγνωτο. Κατα προτιμηση μαιευτηρας/γυναικολογος. Θα κανεις γεννες και θα αποσπας πολυ ευκολα αρκετα χρηματα και κυριως μαυρα. Σε ενα χρονο θα εχεις βγαλει οσα θα εβγαζες σε 10 χρονια σαν μηχανικος. Θα γινεις και εσυ μελος της κλικας των αθλιων οπως πολυ σωστα λεει ο φιλος απο πανω και θα θεωρεις τον ευατο σου σημαινον μελος της κοινωνιας.
rapidrag Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Τους γιατρούς τους σιχαίνομαι γιατί λειτουργούν σε μεγάλο ποσοστό ως κλίκα άθλιων επαγγελματικών ταληροφονιάδων στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, που πατάνε τον όρκο τους από την πρώτη μέρα που ξεκινάνε δουλειά, που τα παίρνουν από παντού, που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και τον θάνατο για λίγα ευρώ, που είναι serial killers χωρίς ποτέ κανείς να έχει πληρώσει για τα αίσχη του, και τους εξισώνω με τους κακούς ταρίφες με την έννοια των φραγκοφονιάδων, οπότε δεν θα στο πρότεινα ποτέ. Αλλά αυτή είναι δική μου άποψη. Δεν στο εύχομαι αλλά δεν θα θέλεις να σου πετύχει κανένας τέτοιος γιατρός εάν σου συμβεί κάτι.........( ή μάλλον μπορεί να είσαι κανένας τύπος με πούρο και να πας με στυλ κατευθείαν στο Ιατρικό Αθηνών ) Πάντως και οι μηχανικοί δεν πάνε πίσω όσοι έχουν χτίσει σπίτι κάτι ξέρουν!
Lucifer Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Αυτό που λέει ο orck. Μαύρα λεφτά, προγραμματισμένες καισαρικές, κλίκες με αναισθησιολόγους, τέτοια πράματα, ωραία πράματα, μέχρι να πάρεις αμάξι καλύτερο από του Αντσακλή! Σπούδασε 11 χρόνια να γίνεις απατεώνας. Σοβαρευτείτε ρε, σοβαρευτείτε. Και όσοι ρωτάτε και όσοι απαντάτε. Αρκάναλοθ και κωστής για μένα.-
leftermann Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 το μεγάλο πρόβλημα με το να γίνει κανείς γυναικολόγος είναι ότι θα δουλεύει 100% με γυναίκες. Όσα λεφτά κι αν βγάζουν, δεν τους ζηλεύω τους πούστηδες. Βγάζουν πολλά όμως ε, και είναι και άσχετοι.
leftermann Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 μόνο στην σκέψη. Στα λοιπά, όσο και το γιο-γιό.
name dimitris Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Πάντως πιστεύω πως η τεχνολογική δεν είναι και τόσο πιο εύκολη οπότε άνετα χτυπάς θετική για να κρατάς τις επιλογές σου ανοιχτές. νομιζω πως βιολογια 120 δισκολες σελιδες και χημεια ειναι πιο δυσκολα απο αοδε 60 σελ και υπολογιστες
kfyros Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δεν στο εύχομαι αλλά δεν θα θέλεις να σου πετύχει κανένας τέτοιος γιατρός εάν σου συμβεί κάτι.........( ή μάλλον μπορεί να είσαι κανένας τύπος με πούρο και να πας με στυλ κατευθείαν στο Ιατρικό Αθηνών ) Πάντως και οι μηχανικοί δεν πάνε πίσω όσοι έχουν χτίσει σπίτι κάτι ξέρουν! Είμαι σίγουρος ότι τέτοιος θα μου τύχει Και δεν χρειάζεται να καπνίζεις πούρα για να πας στο Ιατρικό. Μια απλή ιδιωτική ασφάλεια χρειάζεται όπως έχει πολύς κόσμος. Και στα ιδιωτικά είναι χειρότερα. Όχι μόνο τους χρυσοπληρώνεις, αλλά είναι και χειρότεροι μαλάκες και άσχετοι από τα δημόσια. Απλά ακριβοπληρώνεις τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες που σου παρέχουν. Κατά τα άλλα είναι 10 φορές χειρότεροι αλήτες από τα δημόσια. Πας στα εξωτερικά ιατρεία και σε ξεκινάνε με ορό, ακτινογραφία, καρδιογράφημα και γενική αίματος για να στα πάρουν!!! Σου χρεώνουν 50 ευρώ την πεταλούδα:fear: Όσο για τους μηχανικούς, δεν έχουν καμία σχέση οι μηχανολόγοι με τους πολιτικούς μηχανικούς. Είναι τελείως άκυρο το ποστ σου.
name dimitris Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Ίσως ακουστώ λίγο αυστηρός, αλλά είσαι σίγουρος ότι μπορείς να περάσεις σε τέτοιες σχολές; Για άτομο που υποτίθεται ότι ασχολείται με το θέμα, θα έπρεπε καταρχήν να μπορείς να γράψεις σωστά την λέξη Πολυτεχνείο ή την λέξη επάγγελμα. Επίσης οι σκέψεις "μου αρέσει να ξεβιδώνω το ποδήλατο μου άρα μηχανολόγος να πάω" ή "αν γίνω γιατρός δηλαδή θα ξεβιδώνω ανθρώπους; Και αν δε μ'αρέσει;" μου φαίνονται υπερβολικά απλοικές/παιδικές. Και εμένα μπορεί να μ' αρέσουν 100άδες πράγματα, αλλά δεν τα επέλεξα για καριέρα. Μηχανικός με γιατρό είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, αποφάσισε πρώτα τι από τα δύο σ' αρέσει πιο πολύ και αν σ'αρέσει πραγματικά και το βάλεις κάτω και διαβάσεις και τα δυο έχουν να σου προσφέρουν πολλά πράγματα, πέρα από μια σίγουρη επαγγελματική και οικονομική αποκατάσταση. Όπως το βλέπω εγώ όμως, ένας σοβαρός υποφήφιος για την ιατρική σχολή δεν θα χρειαζόταν να κάνει τέτοιες ερωτήσεις σε ένα φόρουμ, απλά θα λιωνε στο διάβασμα και θα ήταν προετοιμασμένος για τις συνέπειες μια τέτοιας απόφασης. Το "μάλλον λέω να γίνω γιατρός, έχει φράγκα και ο κόσμος σε βλέπει αλλιώς" μια προχειρότητα και μια ανωριμότητα μου βγάζει. Μακάρι να το σκεφτείς καλά μόνος σου και να καταφέρεις να πετύχεις τον στόχο σου αν τελικά έχεις τις ικανότητες. ειμαι απουσιολογος,19.5 πρωτος στην β ταξη και νομιζω οτι μπορω να στοχευσω αυτες τισ σχολες ................. οσο για την ορθογραφια ειναι η αχιλειος πτερνα μου και σιγουρα χρειζει βελτιωσης
DrLo Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Ως Μηχανολόγος και αποτυχών υποψήφιος Ιατρικής (έστω Στρατιωτικής, επί δεσμών ακόμα) μπορώ να σου πω : Ο κόπος που απαιτούν οι δύο σχολές απλά δε συγκρίνεται. Θεωρώ ότι το Πολυτεχνείο βγαίνει αρκετά εύκολα ενώ η Ιατρική θέλει αρκετή αφοσίωση (διάβασμα, εργαστήρια, κλινικές κλπ).
pipiris Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 ειμαι απουσιολογος,19.5 πρωτος στην β ταξη και νομιζω οτι μπορω να στοχευσω αυτες τισ σχολες ................. οσο για την ορθογραφια ειναι η αχιλειος πτερνα μου και σιγουρα χρειζει βελτιωσης μπορεις να τις πιασεις οντως αλλα μη παιρνουν τα μυαλλα σου αερα επειδη εχεις 19.5. Στο τελος 6-7 μαθηματα ειναι που μετραν και ο βαθμος δυσκολιας τους δεν εχει καμια σχεση με 1η-2α λυκειου . Για θετικη κατευθηνση παντως να ξερεις οτι αν χημεια και βιολογια δεν σου αρεσουν και δεν σε ενδιαφερουν δεν θα τα πας πολυ καλα και ειναι και μαθηματα βαρυτητας στο 3ο πεδιο(ιατρικη). Αντιθετα αν σου αρεσουν αρκετα μπορεις με ανεση να χτυπησεις βαθμους πανω απο 95% και να παρεις πολλα μορια.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 Δημοσ. 18 Απριλίου 2010 αν το πρόβλημα είναι η ορθογραφία, μην ανησυχείς, είναι θέμα χρόνου να κυκλοφορήσουν τα βιβλία σε greeklish και να πάψει πια αυτό το βάσανο. αν ξεκινάς για ιατρική για λεφτά και καλύτερο κοινωνικό στάτους, τότε είσαι απολύτως κατάλληλος γι΄αυτή τη δουλειά. και θα βρεις και πολλά φιλαράκια στην πορεία. καλή επιτυχία
triptat Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Θα σου πρότρινα να πας θετική για να έχεις την ευκαιρία να πας όπου θες μετά.. Επιπλέον θεωρώ ότι η κατάρτιση που σου προσφέρει το εληνικό πολυτεχνείο στισ προπτχιακές σπουδές είναι πολύ ανώτερη από του εξωτερικού εκτός και αν μιλάμε για Γερμανία. Όμως το μεταπτυχιακό είναι καλύτερο στο εξωτερικό σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια. Από αυτά που λες φαίνεται να έχεισ την σπίθα του μηχανολόγου και είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη! Όσο αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους αλλά αυτός που το επιδιώκει κάτι καταφέρνει! επιβάλλεται να κάνεις μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και αν δουλέψεις επίσης στο εξωτερικό είναι μεγαλό συν! καλή συνέχεια!!!και οι πολυτεχνίτες εχουμε και εμείς το κύρος μας!
memtsas Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 φιλε καλησπερα, ακουστηκαν πολλες αποψεις πριν απο εμενα, πολλες απο τις οποιες ειναι σωστες και δειχνουν να προερχονται απο ατομα που ξερουν απο 1ο χερι. να σου δωσω και γω τη δικη μου οπτικη λοιπον .(ειμαι φοιτητης ιατρικης, 4ο ετος, αθηνα οποτε επι της ουσιας "απεχουμε" 6 χρονια) αν καταλαβα καλα το διλημμα οσυ ειναι πολυτεχνειο vs ιατρικη. εχουμε και λεμε.. καταρχας αυτο που αμεσα σε ενδιαφερει ειναι η διαφορα μεταξυ των δυο κατευθυνσεων στη β και γ λυκειου. βλεποντας τον εαυτο μου (θετικη) και πολλους κολλητους (τεχνολογικη) εβλεπα οτι επι της ουσιας η μονη (ουσιαστικη ομως) διαφορα αναμεσα στις 2 κατευθυνσεις ηταν η εξης. ειχαμε κοινα τα μαθηματικα και τη φυσικη (τους συντελεστες ψιλογαμα τους, αν στοχευεις σε τετοιες σχολες πρεπει εχεις στοχο να γραψεις παντου 98+ για να καλυψεις το εδαφος της εκθεσης και καμια στραβη που παντα γινεται στις πανελληνιες) τα αλλα 2 μαθηματα που ειχαν τα παιδια της τεχνολογικης ηταν μαθηματα που οπως ελεγαν "τα εφερναν βολτα σχετικα ευκολα, τα 2 πιο δυσκολα ειναι μαθηματικα και φυσικη για την κατευθυνση"(πρακτικα αυτο σημαινε οτι τα απογευματα γυριζαν σπιτι διαβαζαν πρωτα αυτα τα 2 μαθηματα και τα αλλα ερχοντουσαν σε δευτερη μοιρα γιατι απαιτουσαν λιγοτερο συγκριτικα κοπο<---αυτο ακουγα, δεν ξερω απο πρωτο χερι, στα λεω με καθε επιφυλαξη). απο την αλλη αυτο που εγω εζησα στην θετικη ηταν το εξης.. δυσκολα μαθηματα τα μαθηματικα και η φυσικη (εμενα με ζορισαν περισσοτερο τα μαθηματικα,γιατι οταν δεν εβγαιναν μου εσπαγαν τα νευρα, οχι γιατι ηταν τιποτα σπουδαιο) αλλα ειχαμε και αλλα 2 μαθηματα που ηταν απο μονα τους παλουκια, η βιολογια και η χημεια(οχι τοσο πολυ). πρακτικα αυτο σημαινε οτι γυριζες σπιτι και δεν ειχες την πολυτελεια να πεις θα ασχοληθω λιγο παραπανω με το ενα μαθημα εις βαρος των αλλων. ολα ηθελαν την αμεριστη προσοχη σου. και εκει νομιζω εγκειται και η (οποια) διαφορα δυσκολιας μεταξυ των 2 κατευθυνσεων (θεμα ογκου υλης, οχι τοσο ποιοτητας μαθηματων) επισης να ξερεις οσον αφορα τις πανελληνιες οτι αν πας θετικη για ιατρικη οτιδηποτε κατω απο 18800 θεωρειται ΑΠΟΤΥΧΙΑ, γιατι μετα το πεδιο εχει οδοντιατρικες,νοσηλευτικες,βιολογικα, 1-2 αλλα πραγματα που ξεχνω και μετα το ΧΑΟΣ! αντιθετα τεχνολογικη με 18300 δεν εισαι καθολου χαμενος, αντιθετως μαλιστα. αρα με 2 λογια. στη θετικη 1ον. στοχευεις πιο ψηλα(βαθμολογικα παντα,δεν εννοω τιποτε αλλο.απλα στην τωρινη φαση της κοινωνιας μας οι ιατρικες ειναι λιγο πιο υψηλα απο τα πολυτεχνεια. μην παρεξηγηθω) και 2ον. εχεις περισσοτερο ογκο υλης. τωρα σχετικα με την ουσια του πραγματος, την επαγγελματικη αποκατασταση. δε ξερω πολλα πραγματα για τα πολυτεχνεια, οποτε αφηνω αλλους πιο εμπειρους να πουνε τη γνωμη τους (εγω μονο ενα πραγμα θα πω. εχω την αισθηση οτι σε πολλες πολυτεχνικες σχολες κοπιαζεις πολυ για να μαθεις πραγματα τα οποια δεν εχουν αμεση εφαρμογη για να πληρωθεις μετα ως επαγγελματιας.δλδ να μαθεις 6-7 γλωσσες προγραμματισμου και σαν επαγγελματιας αντε να δουλευεις με 2-3. ισως ειναι αναγκαιο κακο.ισως να ειναι απλα η δικη μου εντυπωση.σταματω εδω,δε λεω κατι αλλο.ελπιζω να καταλαβες τι εννοω γενικοτερα) για την ιατρικη τωρα. αν ακολουθησεις το ιατρικο επαγγελμα να ξερεις οτι θα σου βγει ο κωλ0ς στο διαβασμα.(το διαβασμα των πανελληνιων ειναι αμελητεα ποσοτητα μπροστα στο διαβασμα της σχολης.ισως ΚΑΙ γιατι εδω στο ελλαντα ειμαστε λιγο περισσοτερο του βιβλιου και οχι του hands-on experience/clinical knowledge/skills).τρομερα ανταγωνιστικος χωρος, με απειρους μαλ@κες που εχουν ψυχολογικα/ανασφαλειες.με τον καιρο ομως συνηθιζεις και στα 2 δυο (διαβασμα και μαλ@κες και δε σε ενοχλουν πια).αν γινεις γιατρος στο 90% των περιπτωσεων ως επαγγελματιας θα εχεις να κανεις με αρρωστους( πραγμα που σημαινει οτι θα ερχεσαι σε επαφη με τον ανθρωπινο πονο σε ολες του τις εκφανσεις, θα πρεπει να συμβιβαστεις με την εννοια του θανατου(και το θεαμα αυτου), της αναγκαιοτητας (βλεπε ωραρια/εφημεριες μεχρι να γινεις 50) οπως πχ αυτο που ακουστηκε για τους γυναικολογους. δεν ειναι τοσο απλα. 4 το βραδυ με προγραμματισμενα χειρουργεια για το αλλο πρωι, χτυπαει τηλεφωνο και σου λεει η αλλη "γιατρε γενναω".τι θα κανεις, δε θα σηκωθεις??? πληρωνει το ολο σκηνικο δε λεω, αλλα για καντο αυτο μεχρι τα 50 και να εισαι και παντρεμενος (σημειωση. γιατροι=απο τα πιο υψηλα ποσοστα διαζυγιων). αυτα στα λεω για να καταλαβεις οτι ειναι ενα επαγγελμα το οποιο απαιτει αφοσιωση απο αυτον που το ασκει.και πολλες φορες πρεπει να επιλεξεις μεταξυ προσωπικης ζωης/δουλειας. τελος για να μην τα πολυλογουμε σου λεω το εξης. αν θες να συγκρινεις το ιατρικο επαγγελμα με τα περισσοτερα αλλα ως κοπος/επενδυση σε αυτο που κανεις θα σου πω το εξης. για να γινεις ενας decent-ειδικευμενος γιατρος που μπορει να δουλεψει μονος του και να βγαλει χρημα αρκετο θες τα εξης. 6 χρονια σχολη μινιμουμ+1 αγροτικο+5 ειδικοτητα μινιμουμ+2 για διδακτορικα/υποειδικευσεις/εξειδικευσεις+5 χρονια να φτιαξεις ονομα/πελατες κλπ κλπ=20 χρονια, οπτιμιστικα θα εισαι στο τρεξιμο/στο ψαξιμο/ο τελευταιος στη σειρα. αρα μιλαμε (18+20=38 ετων). αν αντιθετως επενδυσεις 15 χρονια σε εκπαιδευση/ερευνα σε οποιοδηποτε αλλο επαγγελμα, εχεις γινει αυτοματα ακαδημαικος. για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. τωρα πως θα ξερεις αν θες να γινεις γιατρος? λιγοι ξερουν απο την ηλικια σου το τι θελουν πραγματικα (γιατι θα δεις πως στην πορεια αποδεικνυεται οτι αυτο που φανταζοσουν στο σχολειο δεν υπηρχε στην αγορα εργασιας, και οταν γινεις τελικα επαγγελματιας τα πραγματα θα εχουν παλι αλλαξει, οποτε και εξ αρχης να ηξερες τι ακριβως ηθελες, λιγη αξια εχει.) εγω σου λεω ΜΗ γινεις γιατρος αν εχεις προβλημα με το διαβασμα/αιματα μλκς κλπ, πας για το χρημα( αν θες να βγαλεις χρημα με μικρο σχετικα κοπο, αλλα ειναι τα επαγγελματα που θα πρεπει να κοιτας), πας απο "το αισθημα αγαπης και προσφορας προς το συνανθρωπο" <-----εισαι βαθια νυχτωμενος, πας για το status (δεν υπαρχει τετοιο πραγμα, αλλα ειναι τα πραγματα που σε ανεβαζουν στην κοινωνια.ξερεις ποσοι γιατροι υπαρχουν που δεν ξερουν ουτε να φερθουν, ουτε να μιλησουν????) επισης αν θες να δεις την καθημερινοτητα ενος γιατρου, πηγαινε στο νοσοκομειο της πολης σου πιασε εναν επιμελητη (αν εχεις και κανενα γνωστο ακομη καλυτερα), εξηγησε του το και το (σκεφτομαι να δηλωσω ιατρικη, θελω να δω πως ειναι το ολο πραγμα), φορα μια ρομπα και ακολουθησε τους για μερικες ωρες. μια γευση θα παρεις και ισως και ενα ερεθισμα. τελος κατα τη γνωμη μου προσπαθησε παντοτε (σε ολα τα πραγματα) να κανεις επιλογες που σου αφηνουν οσο το δυνατον περισσοτερες εναλλακτικες και διεξοδους και πλαν Β. η ζωη τα φερνει περιεργα. τελος απ οσα ειπωθηκαν να συμφωνησω με τα εξης. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,για οτιδηποτε.αν γυριζα το χρονο πισω θα πηγαινα καπου να παρω ενα baccalaureate και να σηκωθω να φυγω να παω σε ενα σωστο ιδρυμα 3ο βαθμιας εκπαιδευσης, και οχι στο ελληνικο πανεπιστημιο. και μια συμβουλη που θα σου χρειαστει στο αμεσο μελλον. παντα να θυμασαι οτι οι πανελληνιες δεν ειναι το τελος του κοσμου. μια αγχωμενη μαλ@κια ειναι. και να αποτυχεις δεν θα μεινεις στο πεζοδρομιο αν το λεει η ψυχουλα σου. και να θυμασαι επισης οτι οι πανελληνιες δεν ειναι μονο ενας αγωνας ταχυτητας(ποιος θα γραψει πιο πολυ) ειναι και αγωνας αντοχης (ποιος θα γραψει σε ΟΛΑ τα μαθηματα, στο τελος της χρονιας). γι αυτο συστημα απο τη β λυκειου, επιμελης και οχι μπαλωματα, γιατι δεν μαζευονται ευκολα μετα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.