Προς το περιεχόμενο

διαλεγω επαγελμα και ζωη,γιατρος ή μηχανολογος

name dimitris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους . ειμαι ενας προβληματισμενος μαθητης β λυκειου για την κατευθυνση που θα ακολουθησω το χρονου. Απο την μια μου αρεσει η μηχανολογια και γενικα ο τομεας της τεχνολογιας και φτιαχνω διαφορα πραγματακια ,πατεντιτσες .......ετσι για την πλακα και την χαρα της δημιουργειας . Ετσι σκευτομαι σοβαρα το πολυτεχνειο και την μηχανολογια και ηλεκτρολογια ειδικοτερα με σκοπο οχι την μετριοτητα και την βαρεμαρα για το αντικειμενο αλλά το να κανω κατι .

Απο την αλλη πλευρα σκευτομαι την ιατρικη και αφου πιανουν τα χερια μου και χειρουργικη(γιατι οχι εχει κι αυτη εκπληκτικη τεχνολογια και νομιζω δεν με πειραζουν τα αιματα) . Η ιατρικη εχει το πλεονεκτημα της σιγουριας (το ξερω)

Γιατι ο κοσμος ποτε δεν θα σταματησει να αρωσταινεικαι οι γιατροι ειναι απαραιτητοι.Ακομα οι γιατροι οπως και να εχει το πραμα καποια στιγμη ανεβαινουν ταξη κοινωνικη και βγαζουν χρημα αλλα και οι συνανθρωποι τους βλεπουν αλιως .

Οσον αφορα το μετα τις σπουδες του πολυτεχνιου ........ εδω ειμαι προβληματισμενος απο το οτι σαν ιδιοτικος υπαλληλος θα παιρνω εναν κουτσό μισθο και θα ζω με τον φοβο της απολυσης ή θα εχω μια επιχειρηση με χιλιες δυσκολιες και το κρατος με την γραφιοκρατια για εχθρο.Ενω αν διοριστω στο δημοσιο θα ειμαι απλα μετριος ,κατι που δεν το θελω.Αυτα για το πολυτεχνιο

Τωρα η ιατρικη χμμμμμμμμμμμμμ για την τεχνολογια ξερω πως μου αρεσει ξεβιδωνω το ποδηλατο το αλυσοπριονο το κασετοφωνο τα κανω βιδες και ξερω .

Στην ιατρικη τι?θα ξεκοιλιασω κανεναν ανθρωπο να δω τι εχει μεσα ????????

Δεν γινεται .Αν ομως δεν μου αρεσει τελικα η ιατρικη και ειμαι μια ζωη φυλακισμενος .

Τωρα το δυλιμα να παω τεχνολογικη κατευθυνση αποκλειοντας την ιατρικη ή θετικη που μπορω να να διαλεξω και τα δυο αλλα εχει πιο δυσκολα μαθηματα . με θετικη παιρνω παραταση στην επιλογη μου αλλα θα την πληρωσω με διαβασμα .

Καθε συμβουλη ειναι πολυτιμη

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εφόσον σου αρέσουν και τα δύο, τότε πάρε καλούς βαθμούς στις εξετάσεις και μην κάτσεις στην Ελλάδα. Πήγαινε σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού και κάνε biomedical engineering. Κάνει μαθήματα που έχουν σχέση και με το ανθρώπινο σώμα και μαθήματα της επιστήμης της μηχανικής. Συνδιάζει και τα δύο κατά κάποιο τρόπο. Στη Ελλάδα ακόμα δεν υπάρχει τίποτα σε προπτυχιακό αλλά υπάρχει σε Αγγλία, Σουηδία, Ελβετία για να σου πω μερικές χώρες (προφανώς και σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες).

Ψάξ'το και νομίζω θα σου αρέσει. Α, απλά μετέπειτα ξεχνάς την Ελλάδα όταν θα φύγεις έξω για να κάνεις αυτό...

Δημοσ.

Αν θελεις να κανεις ιατρικη ΣΩΣΤΑ πρεπει να το παρεις αποφαση οτι θα φυγεις απο την Ελλαδα. Ειναι αποφαση ζωης, δυσκολα ωραρια(ασχημο πραγμα το ξενυχτι στα 40-50 σου), μεγαλες απαιτησεις αν θες να εισαι καλος κλπ κλπ.

Επιμενω ομως οτι το κυριοτερο ειναι οτι θα πρεπει καποια στιγμη να ξενιτευτεις.Ευρωπη η Αμερικη.Αν δε το θελεις αυτο,τοτε καλυτερα να μην το επιλεξεις.Ειμαι απολυτος,αλλα στην Ελλαδα τα πραγματα μονο χειροτερα θα γινουν τα επομενα χρονια.

Δικη σου η αποφαση,για το θεμα της ιατρικης ρωτα οτι θες παντως...

Δημοσ.

Κοίτα και για Γεωλόγος, με ειδίκευση στις εξορύξεις, και φύγε για Αυστραλία μόλις τελειώσεις το πτυχίο.(Αν δεν έχεις σκεφτεί αυτό τον τομέα).

Διαφορετικά Βιομηχανική και φυσικά μόνο στο εξωτερικό.

Δημοσ.
Αν θελεις να κανεις ιατρικη ΣΩΣΤΑ πρεπει να το παρεις αποφαση οτι θα φυγεις απο την Ελλαδα. Ειναι αποφαση ζωης, δυσκολα ωραρια(ασχημο πραγμα το ξενυχτι στα 40-50 σου), μεγαλες απαιτησεις αν θες να εισαι καλος κλπ κλπ.

Επιμενω ομως οτι το κυριοτερο ειναι οτι θα πρεπει καποια στιγμη να ξενιτευτεις.Ευρωπη η Αμερικη.Αν δε το θελεις αυτο,τοτε καλυτερα να μην το επιλεξεις.Ειμαι απολυτος,αλλα στην Ελλαδα τα πραγματα μονο χειροτερα θα γινουν τα επομενα χρονια.

Δικη σου η αποφαση,για το θεμα της ιατρικης ρωτα οτι θες παντως...

Για το εξωτερικο που λετε ,νομιζω πως ειναι κατι αναποφευκτο και μετα την ιατρικη για ειδικοτητα και μετα το πολυτεχνιο για μεταπτυχιακο αλιως για ειδικοτητα κανεις 100 χρονια και στο πολυτεχνιο εισαι μετριος. Ετσι ειναι πιθανο να περασω μια 4ετια στο εξωτερικο .Τωρα αν λετε για μονιμα δεν ξερω.................................................. ..................................................................................

Επισις συμφωνω με τον doctorkostis οτι στην Ελλαδα τα πραγματα μονο χειροτερα θα γινουν τα επομενα χρονια.Για αυτο η ιατρικη παρεχει σιγουρια σε αντιθεση με το πολυτεχνιο γιατι και με κριση και με φτωχια και.........ο γιατρος ειναι παντα καλλητερα και αν διαολεψουν πολυ τα πραγματα και φυγεις εξω μονιμα το επαγκελμα σου θα ειναι περιζητητο ακομα .Αυτο που δεν ξερω ειναι αν θα μου ταιριαζει εσεις οι γιατροι πωσ το ξερατε ? αντιθετα φτιαχνω απο κυκλωματακια μεχρικατασευες σιδερου με ηλεκτροκολυση οτι χαλαει στο σπιτι και στον κυπο το φτιαχνω και μου αρεσει , αραγε θα μου αρεσει να φτιαχνω και οτι χαλαει στους ανθωπους?

---------- Προσθήκη στις 21:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:23 ----------

Κοίτα και για Γεωλόγος, με ειδίκευση στις εξορύξεις, και φύγε για Αυστραλία μόλις τελειώσεις το πτυχίο.(Αν δεν έχεις σκεφτεί αυτό τον τομέα).

Διαφορετικά Βιομηχανική και φυσικά μόνο στο εξωτερικό.

Τι εννοεις Διαφορετικά Βιομηχανική ??????????????????????

Στο πολυτεχνιο νομιζω πιο γαματη ειναι η μηχανολογια με ειδικευση στη ρομποτικη.

Δημοσ.
Για το εξωτερικο που λετε ,νομιζω πως ειναι κατι αναποφευκτο και μετα την ιατρικη για ειδικοτητα και μετα το πολυτεχνιο για μεταπτυχιακο αλιως για ειδικοτητα κανεις 100 χρονια και στο πολυτεχνιο εισαι μετριος. Ετσι ειναι πιθανο να περασω μια 4ετια στο εξωτερικο .Τωρα αν λετε για μονιμα δεν ξερω.................................................. ..................................................................................

Επισις συμφωνω με τον doctorkostis οτι στην Ελλαδα τα πραγματα μονο χειροτερα θα γινουν τα επομενα χρονια.Για αυτο η ιατρικη παρεχει σιγουρια σε αντιθεση με το πολυτεχνιο γιατι και με κριση και με φτωχια και.........ο γιατρος ειναι παντα καλλητερα και αν διαολεψουν πολυ τα πραγματα και φυγεις εξω μονιμα το επαγκελμα σου θα ειναι περιζητητο ακομα .Αυτο που δεν ξερω ειναι αν θα μου ταιριαζει εσεις οι γιατροι πωσ το ξερατε ? αντιθετα φτιαχνω απο κυκλωματακια μεχρικατασευες σιδερου με ηλεκτροκολυση οτι χαλαει στο σπιτι και στον κυπο το φτιαχνω και μου αρεσει , αραγε θα μου αρεσει να φτιαχνω και οτι χαλαει στους ανθωπους?

Νομιζω εννουσε οτι θα γινουν χειροτερα για την ιατρικη μιας και υπαρχουν 12837198361 αποφοιτοι ιατρικης και αλλοι τοσοι φοιτητες στην Ελλαδα.

Απο οσο εχω ακουσει στο πολυτεχνειο βρισκεις πιο σιγουρα και γρηγορα δουλεια. Μη ξεχνας οτι η ιατρικη ειναι τουλαχιστον 6 χρονια και μετα βαλε αλλο ενα σεβαστο αριθμο ετων για ειδικοτητα+ στρατο και αγροτικο υπολογιζεις οτι στα 30 θα αρχισεις να δουλευεις σαν κανονικος γιατρος

Δημοσ.
Εφόσον σου αρέσουν και τα δύο, τότε πάρε καλούς βαθμούς στις εξετάσεις και μην κάτσεις στην Ελλάδα. Πήγαινε σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού και κάνε biomedical engineering. Κάνει μαθήματα που έχουν σχέση και με το ανθρώπινο σώμα και μαθήματα της επιστήμης της μηχανικής. Συνδιάζει και τα δύο κατά κάποιο τρόπο. Στη Ελλάδα ακόμα δεν υπάρχει τίποτα σε προπτυχιακό αλλά υπάρχει σε Αγγλία, Σουηδία, Ελβετία για να σου πω μερικές χώρες (προφανώς και σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες).

Ψάξ'το και νομίζω θα σου αρέσει. Α, απλά μετέπειτα ξεχνάς την Ελλάδα όταν θα φύγεις έξω για να κάνεις αυτό...

οι σπουδες στο εξωτερικο ειναι καλες αλλα τα λεφτα,,,,,,,,,,,,,,,ποσα χρειαζονται????????

---------- Προσθήκη στις 21:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:31 ----------

Νομιζω εννουσε οτι θα γινουν χειροτερα για την ιατρικη μιας και υπαρχουν 12837198361 αποφοιτοι ιατρικης και αλλοι τοσοι φοιτητες στην Ελλαδα.

Απο οσο εχω ακουσει στο πολυτεχνειο βρισκεις πιο σιγουρα και γρηγορα δουλεια. Μη ξεχνας οτι η ιατρικη ειναι τουλαχιστον 6 χρονια και μετα βαλε αλλο ενα σεβαστο αριθμο ετων για ειδικοτητα+ στρατο και αγροτικο υπολογιζεις οτι στα 30 θα αρχισεις να δουλευεις σαν κανονικος γιατρος

18+ 6χρονια η σχολη +1χρονος στρατος=25χρονων

και μετα 4 χρονια εξωτερικο για ειδικοτητα που πληρωνεσε 3000 τον μηνα που ειναι λιγα για την ευρωπη

αντιθετα

18+ 5χρονια η σχολη +1χρονος στρατος=24χρονων

και μετα εξωτερικο για μεταπτυχιακο και δουλεια για τα εξοδα

μικρη η διαφορα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.
οι σπουδες στο εξωτερικο ειναι καλες αλλα τα λεφτα,,,,,,,,,,,,,,,ποσα χρειαζονται????????

---------- Προσθήκη στις 21:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:31 ----------

18+ 6χρονια η σχολη +1χρονος στρατος=25χρονων

και μετα 4 χρονια εξωτερικο για ειδικοτητα που πληρωνεσε 3000 τον μηνα που ειναι λιγα για την ευρωπη

αντιθετα

18+ 5χρονια η σχολη +1χρονος στρατος=24χρονων

και μετα εξωτερικο για μεταπτυχιακο και δουλεια για τα εξοδα

μικρη η διαφορα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν ειναι ολες οι ειδικοτητες 4 χρονια. 4 χρονια ειναι το ελαχιστο νομιζω υπαρχουν και αλλες που φτανουν τα 6-7. Σιγουρα παιρνεις 3000 ευρω??? Την αναμονη για ειδικοτητα την εχεις λαβει υποψη σου, ιδιως για Ελλαδα??? επισης στην ειδικοτητα τρως τρελο παλουκι, μιλαμε για πολλες πολλες ωρες δουλειας. Πηγαινε και ρωτα καποιον γνωστο σου γιατρο παντως για να μαθεις πιο πολλες και σιγουρες πληροφοριες.

Για μεταπτυχιακο στο εξωτερικο αν το παρεις ζεστα και διαβαζεις μπορεις να περασεις με καποια υποτροφια.

Δημοσ.

Τι ειδικότητα θα κάνεις εάν επιλέξεις την ιατρική θα το καταλάβεις μετά από το πτυχίο, ίσως και μετά το αγροτικό ή την στρατιωτική θητεία σαν γιατρός. Εάν περάσεις σε ελληνικό πανεπιστήμιο να ξέρεις ότι έχει 6 χρόνια διάβασμα και τρέξιμο, για τις σχολές έξω δεν ξέρω τι γίνεται ( πέρασα Γιάννενα). Πάντως μην περιμένεις να γίνεις πλούσιος γιατί οι αποδοχές στην Ελλάδα και οι ώρες εργασίας μέχρι να γίνεις ειδικός γιατρός είναι δύσκολες. Για τον βιοτεχνολόγο δεν γνωρίζω αλλά μάλλον πρέπει να κάνεις βιολογική χημεία ή βιοχημεία πρώτα ( δεν είναι στο πολυτεχνείο αυτά) και μετά να χωθείς σε κανένα ερευνητικό κέντρο σε ελληνικό πανεπιστήμιο ( που το πιο πιθανό είναι να χρειάζεται κάποιο διδακτορικό). Επειδή σου έχω αναφέρει πολλά και θα μπερδευτείς, ρώτα ότι συγκεκριμένο θέλεις!

Δημοσ.

Πάντως πιστεύω πως η τεχνολογική δεν είναι και τόσο πιο εύκολη οπότε άνετα χτυπάς θετική για να κρατάς τις επιλογές σου ανοιχτές.

Δημοσ.

Καλό θα 'ταν να αποφασίσει από τώρα, άλλο να κάνεις Χημεία και Βιολογία, και άλλο ΑΟΔΕ και προγραμματισμό.

Δημοσ.

Τι εννοεις Διαφορετικά Βιομηχανική ??????????????????????

Στο πολυτεχνιο νομιζω πιο γαματη ειναι η μηχανολογια με ειδικευση στη ρομποτικη.

Δεν είναι τίποτα, απλά το κρασάκι. :)

Βιο Μηχανική ήθελα να γράψω. (Bioengineering)

Δημοσ.

Ίσως ακουστώ λίγο αυστηρός, αλλά είσαι σίγουρος ότι μπορείς να περάσεις σε τέτοιες σχολές;

Για άτομο που υποτίθεται ότι ασχολείται με το θέμα, θα έπρεπε καταρχήν να μπορείς να γράψεις σωστά την λέξη Πολυτεχνείο ή την λέξη επάγγελμα.

Επίσης οι σκέψεις "μου αρέσει να ξεβιδώνω το ποδήλατο μου άρα μηχανολόγος να πάω" ή "αν γίνω γιατρός δηλαδή θα ξεβιδώνω ανθρώπους; Και αν δε μ'αρέσει;" μου φαίνονται υπερβολικά απλοικές/παιδικές.

Και εμένα μπορεί να μ' αρέσουν 100άδες πράγματα, αλλά δεν τα επέλεξα για καριέρα.

Μηχανικός με γιατρό είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, αποφάσισε πρώτα τι από τα δύο σ' αρέσει πιο πολύ και αν σ'αρέσει πραγματικά και το βάλεις κάτω και διαβάσεις και τα δυο έχουν να σου προσφέρουν πολλά πράγματα, πέρα από μια σίγουρη επαγγελματική και οικονομική αποκατάσταση.

Όπως το βλέπω εγώ όμως, ένας σοβαρός υποφήφιος για την ιατρική σχολή δεν θα χρειαζόταν να κάνει τέτοιες ερωτήσεις σε ένα φόρουμ, απλά θα λιωνε στο διάβασμα και θα ήταν προετοιμασμένος για τις συνέπειες μια τέτοιας απόφασης.

Το "μάλλον λέω να γίνω γιατρός, έχει φράγκα και ο κόσμος σε βλέπει αλλιώς" μια προχειρότητα και μια ανωριμότητα μου βγάζει.

Μακάρι να το σκεφτείς καλά μόνος σου και να καταφέρεις να πετύχεις τον στόχο σου αν τελικά έχεις τις ικανότητες.

Δημοσ.

Για άτομο που υποτίθεται ότι ασχολείται με το θέμα, θα έπρεπε καταρχήν να μπορείς να γράψεις σωστά την λέξη Πολυτεχνείο ή την λέξη επάγγελμα.

Μόνο αυτά πρόσεξες εσύ?? :devil:

Δημοσ.

O Arcanaloth μιλαει σωστα.Συμφωνω με το ποστ του,στο συνολο του.

Να προσθεσω απο τη μερια μου, οτι αν αποφασισεις να γινεις γιατρος,πρεπει να το εχεις ψαξει λιγο μεσα σου και να το θες πραγματικα. Μην το κανεις απλα επειδη εισαι καλος μαθητης η επειδη "πιανουν τα χερια σου", ειναι ο πιο ασφαλης τροπος για να το μετανιωσεις. Στα πιο ομορφα και δημιουργικα χρονια δηλαδη μεχρι τα 35,εχει απιστευτη λαντζα, ξενυχτι,αργιες και γιορτες μακρια απο τους δικους σου, αθεμιτο ανταγωνισμο και οπορτουνισμο κλπ κλπ.Σαφως και εχει πολλα θετικα,τα οποια ομως δεν ειναι ουτε τα χρηματα ουτε η αναγνωριση απο την κοινωνια. Πανε αυτες οι εποχες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...