Προς το περιεχόμενο

Lisp: Ενδιαφέρεται κανείς?

C6WGMN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα τελευταία καταπιάστικα με την συγγραφή ενός tutorial για την γλώσσα common lisp. Όμως γρήγορα το tutorial θα πάρει διαστάσεις βιβλίου αν δεν περιοριστώ σε μερικά μόνο θέματα της lisp και αν δεν προυποθέσω μερικές γνώσεις. Όποτε ρωτώ όσους από εσάς γνωρίζετε οτιδίποτε για την γλώσσα να μου πείτε τι θα θέλατε να δείτε περισσότερο σε ένα lisp tutorial, π.χ. εξήγηση των macros; ή του CLOS ή τεχνιτή νοημοσύνη ή κάτι άλλο;

Ήδη έχω αποφασίσει πως θα γράψω και θα εξηγήσω μερικά προγράμματα. Από κει και πέρα δεν ξέρω τι ενδιαφέρει το κοινό, πάντως δεν πρόκειται να γράψω για κάτι απλό στην γλώσσα, υπάρχουν βιβλία όπως HtDP και λοιπά που είναι πολύ καλύτερα για κάτι τέτοιο από οποιαδίποτε προσπάθια που θα κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου.

Δημοσ.

Αν και μαλλον επρεπε να σε ενοχλήσω με πμ, ποια η αποψή σου C6WGMN για την scheme ? Έχει γινει ντόρος με την επιλογη της python πλέον στο ΜΙΤ για εισαγωγή στον προγραμματισμό αντί για την scheme.

Δημοσ.

Η scheme είναι ωραία γλώσσα που δεν θα την χρησιμοποιούσα όμως για προγραμματισμό στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά για εκπαιδευτικό εργαλείο. Τώρα με τα καινουργία standards προς κάποια - άγνωστη για μένα - κατεύθυνση θέλουν να την στρέψουν και κατά τα άλλα το μέλλον θα δείξει. Όσο για την επιλογή του MIT, δεν ξέρω τίποτα απολύτως.

Προτιμώ Common Lisp.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...