Προς το περιεχόμενο

Επιλογή μεταξύ Ρ550 ΕΕ (775) και i5. Ποιος επεξεργαστής είναι καλύτερος?

@byZo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έγινε πρόταση να φτιάξω ένα σύστημα ως εξής: intel Q9550EE (2.8), μαζί με μια motherboard striker 2 και μια nvidia gtx 275 και 4GB καλές DDR3.

Η ερώτηση είναι η εξής: Να πάρω αυτό το μηχάνημα ή να πάω σε intel i5 (σε περίπου ίδια συχνότητα)? Έχουν ουσιαστική διαφορά αυτοί οι επεξεργαστές?

Επίσης νομίζω πως για VGA καλύτερη επιλογή θα ήταν η ATI 5850.

Θα ήθελα τις γνώμες σας γιατί δεν έχω και μεγάλη ιδέα για το τι παίζει με αυτά τα πράγματα σήμερα.

Δημοσ.

εκτός απο αυτό που λέει ο val007 , έχουν

1. διαφορετική αρχιτεκτονική κατασκευή(ο Q9505 είναι ουσιαστικά δύο γεφυρωμένοι Core2Duo ενώ ο i5 έχει και τους 4 πυρήνες σε ένα τσιπ πράγμα που σημαίνει λιγότερη θερμότητα, καλύτερη απόκριση)

2. Ο i5 έχει μεγαλύτερη cache πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα στην επικοινωνία επεξεργαστη - μνήμης

3. Κάθε φορά χρησιμοποιούνται όσοι πυρήνες χρειάζονται για την εκάστοτε εργασία αλλά τo κυρίως "ατού" των επεξεργαστών όπως ο i5 είναι το Intel Turbo Boost, το οποίο σου κάνει ένα μικρό αυτόματο overclock για αύξηση των επιδόσεων όταν χρειάζεται.

Δημοσ.

Το μόνο μειονέκτημα είναι το socket του , το οποίο δεν ξέρουμε πόσο θα ζήσει. Κατά τα άλλα σε νέο σύστημα, σίγουρα δεν βάζεις socket 775. Υπάρχει βέβαια και το AM3 για AMD , που είναι περισότερο ευέλικτο.

Δημοσ.

Q9550 και i5 750 από επιδόσεις είναι μία ή άλλη - αλλά η λογική λέει 750 λόγω κατανάλωση και πλατφόρμας.

Για της κάρτες τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα 5850 > GTX275 all the way.

:-)

Δημοσ.

Εχουν διαφορες ΚΑΙ στα Games, αλλα οχι και τρομερες αλλα εχουν

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i7-870_9.html#sect0

οπως βλεπεις οι core i5 - i7 ειναι ενα σκαλι μπροστα παντου ακομα και απο τον q9650

τωρα αν καποιος εχει Q9550 δεν αξιζει ακομα να αλλαξει slot.

Αλλα για αγορα καινουριου δεν το συζητω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...