Προς το περιεχόμενο

chrome os ( "chromiumos" ) boot απο usb

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχει καταφερει - προσπαθησει κανεις να το κανει;

προσπαθω αλλα μου βγαζει σφαλμα:cry:

654.png

καμια ιδεα;

( προσπαθω μεσα απο windows xp, σε usb της kingston )

η διαδικασια που ακολουθω ειναι η παρακατω:

For Windows:

Unzip using WinRar, Download Image Writer and launch it, select the image (chromiumos.img) and your USB drive letter from the drop down box. Click “Write”. The install image will then be copied to the drive. Once it’s done, close the program and you can then boot from the USB drive.

------

ειπα να προσπαθησω και σε linux κανοντας:

For Linux:

Extract chromiumos.img and run the following command in the same directory as the file, where X is the device name of your USB drive.

sudo dd if=chromiumos.img of=/dev/X bs=4M

Once the command finishes, you can then boot from the USB drive.

Αλλά δεν θυμάμαι-δεν ξέρω πως δίνω αυτή την εντολή. Σε παλιότερες εκδόσεις το είχα βρει αλλά τώρα.... (είμαι άσχετος :( )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυο επιλογές,κατεβάζεις κάποιο άλλο image που ίσος δουλέψει καλλίτερα,η ακόμα καλλίτερα κατέβασε ένα vmw αρχείο για virtual machine που είναι και αρκετά πιο ασφαλές.

Δες και εδώ λέει ότι το μήνυμα αυτό δεν έχει σημασία αφού απλά ψάχνει για δισκέτα.

http://www.makeuseof.com/tag/download-google-chrome-os-and-run-on-a-real-computer/

Δυο επιλογές,κατεβάζεις κάποιο άλλο image που ίσος δουλέψει καλλίτερα,η ακόμα καλλίτερα κατέβασε ένα vmw αρχείο για virtual machine που είναι και αρκετά πιο ασφαλές.

οταν λες πιο ασφαλες; με ποια εννοια το λες;

και να το τρεξω απο virtual machine ; (το εχω ηδη σε virtual machine και ειναι μια χαρα εκει)

απλα εχω ενα laptop παλιο και μεχρι να φορτωσει νυχτωνει, ειπα να τρεξω καποιο αλλο λειτουργικο απο usb ( για σερφαρισμα ) μηπως και ειναι καλυτερο...

==============

μετα απο μεταφορα των αρχειων σε εικονικη μηχανη με windows xp οπου και εκει ειχα το ιδιο προβλημα, και linux που δεν εβγαλα ακρη και αντεγραψα και windows 7 και αυτη την στιγμη την κανει... για να δουμε... οποτε μαλλον προβλημα των windows xp πρεπει αν ειναι...

αυτο με την ασφαλεια που ειπες με ενδιαφερει... τι εννοούσε;

==================

εχω βρει δυο img το ενα το ονομαζει "chromiumos.img" με ογκο 2.5Gb και ενα αλλο "ChromeOS-Flow.img" με ογκο 1,8 Gb . ξερει κανεις σε τι διαφερουν;

Πιο ασφαλές με την έννοια ότι είναι εικονικό και δεν μπορεί να επηρεάσει σχεδόν τίποτα,αν και ούτε από το USB πρέπει να έχει πρόβλημα.

A, απλά πατα το OK στο error που σου βγάζει και αρχίζει κανονικά το πρόγραμμα.

Από συμπίεση έχεις ακουστά?’Αλλωστε στην σελίδα που δίνει ο φίλος μας λέει ότι χρειάζεται 2GB stick

Ναι έχω ακούσει από συμπίεση αλλά δες εδώ..

Requirements

First of all, you will of course need a USB drive you can use to try it out. The disk image is 2,988,442,112 bytes, so you’ll probably need a 4GB thumb drive to be able to use it. If you have any files on your USB drive that you need, be sure to back them up to a safe place because this will wipe all the data from your USB drive. Consider yourself warned.

από http://www.makeuseof.com/tag/download-google-chrome-os-and-run-on-a-real-computer/

EDiT: Οκ τωωωώρα κατάλαβα. Απλά δεν περίμενα iso να έχει φάει ΤΟΣΟ πολύ compress.

Μια γρήγορη δοκιμή.. ήταν πολύ αργό (φυσιολογικό) αλλά γενικά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συνηθίσω OS χωρίς desktop. Είναι ένας chrome browser με παραπάνω δυνατότητες..

Ναι σίγουρα δεν είναι για κανονικούς χρηστες,αλλα για όσους έχουν netbook,και δεν ξέρουν αλλα και δεν θέλουν να ξέρουν από υπολογιστές,και απλά σερφάρουν και κάνουν κάποιες απλές εργασίες .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...