Προς το περιεχόμενο

Phenom II X4 810, 69 ευρώ

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ενταξει ρε παιδια, 70 ευρω κερδισε, οχι και το τζοκερ :P ακου τρελη μπαζα :D

Καλα εκανες και τον τσιμπησες παντως φιλαρακι...καλοριζικος!

Μονο προσεξε, επειδη ειπες οτι η τιμη οφειλοταν σε λαθος ταμπελακι, αν στην αποδειξη εχει περαστει σωστα το ονομα....γιατι αν λεει phenom 1 πρακτικα δεν εχεις εγγυηση...

Σε τετοια περιπτωση θα μπορουσες να πας να διαμαρτυρυθεις οτι αλλο σου πουλησαν, αλλο χρεωσαν κλπ και να απαιτησεις τη σωστη αποδειξη, και οταν σου πουνε να πληρωσεις τη διαφορα, να πεις οτι ο πωλητης αυτην την τιμη σου ειπε για Phenom2 προιον , και ενα μαγαζι του βελινεκους του πλαισιου ειναι αναγκασμενο να τα επωμιστει αυτο τα 70 ευρω (που δεν ειναι και τρελο ποσο για να εχουν προβλημα) και να σου κανει επιστροφη τον εικονικο Phenom1 , και νεα αποδειξη για Phenom2 με εκπτωση ωστε να ειναι στα ιδια λεφτα (69)

λοιπόν ο επεξεργαστής δουλεύει μια χαρά, εδώ είναι ένα ss από cpu-z

phenom810.jpg

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με overclocking ακόμη, αλλά δυστηχώς δεν είναι BE ο επεξεργαστής... Οπότε δεν περιμένω και πολλά. Το ότι η μητρική είναι ΑΜ2+ τον ρίχνει καθόλου σε επιδόσεις?

Τον έβαλα σε ένα συστηματάκι που είχα με μια 5750 και 4GB DDR2 και φυσάει πάντως :-) Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πριν είχα έναν AMD Athlon64 x2 3800+ ...

Υ.Γ. η απόδειξη γράφει "AMD Phenom X4 810 (sAM3, 2.6ghz, quad)" και τον τιμολογεί στα 69ευρώ. Οπότε είναι μισή σωστή... Σίγουρα δεν έχω εγγύηση? :-( Θα την περάσω από scanner αύριο να την ποστάρω...

Υ.Γ.2. Η μητρική μου όπως είπα και πιο πριν είναι ASUS M4A785D-M PRO. Μπήκα λίγο στο BIOS και είδα πως υποστηρίζει το ACC αν και τώρα είναι disabled... Παίζει να μπορώ να ξεκλειδώσω την υπόλοιπη cache?

Tο serial number της cpu είναι το εξής, αν βοηθάει:

HDX810WFK4FGI

CACZC AC 0903EPMW

9068499A90430

---------- Προσθήκη στις 20:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:03 ----------

Το κακό είναι πάντως πως το Multiplier στα 2.6Ghz είναι χ13, και όχι χ10. Οπότε θα'ναι δύσκολο το o/c...

Δημοσ.

Στα γρήγορα θέτωντας απλά από τα Jumperfree settings το Bus speed σε 225 από 200

newbitmapimage2e.jpg

Βάζωντας το CoreTem βλέπω πάρα πολυ καλές θερμοκρασίες στην cpu (πριν το o/c), μετά από μία ώρα στο ~80%. (stock ψύκτρα)

tempne.jpg

Δεν μπορούσα να το πάω 100% με τπτ, για αυτά τα αποτελέσματα είχα ανοιχτά 4 παράθυρα Lineage, μια ταινία full HD Να παίζει και να τρέχει ένα παιχνιδάκι...

Αρχίζει να μ αρέσει όλο και περισσότερο αυτή η cpu... :lol:

Y.Γ. Έκανα ταυτόχρονα με το o/c enable το advanced clock calibration Και το έβαλα στο +4%. Ο υπολογιστής δυστηχώς δεν άνοιγε, και στο reset μου έβγαλε ένα μνμ o/c failed. Ερωτήσεις:

1) Το ACC ενεργοποίησε την υπόλοιπη lvl3 cache, η οποία δεν δουλεύει για αυτό δεν άνοιγε το pc?

2) Φταίει το ότι το έβαλα στο +4%? Παίζει να δουλεψει αν το αφήσω στο -2% που μου πρότεινε μόνο του?

3) Φταίει το ότι ενεργοποίησα το ACC και ανέβασα το bus speed ταυτόχρονα?

4) Τι ακριβώς κάνει το ACC? Έτσι θα δω αν δουλεύει η υπόλοιπη cache?

5) Πόσο θα μειώσω (εκτίμηση) τον χρόνο ζωής της cpu αν τον έχω να λειτουργεί σε o/c 3Ghz 24/24?

Υ.Γ.2. Ξεχάσαμε ρε φούστη κ αυτά που ξέραμε... 7 χρόνια μακρυά από o/c :-(

Δημοσ.
το acc βαλτο στο auto.Kαι κανε ενα τεστ με occt για να δουλεψουν οι πυρηνες 100%.

Λοιπόν, έκανα αυτό που είπες, η lvl3 cache ξεκλειδώθεικε, αλλά είχαμε μερικά προβληματάκια... :mad: :P

newbitmapimage4v.jpg

Το Multiplier δεν ανέβαινε με τπτ πάνω από το χ8, και φυσικά η θερμοκρασία και τo Voltage πήγαν στον θεό...

Ο επεξεργαστής έγινε όπως την εικόνα, και δεν πήγαινε default, ούτε όταν έκανα ξανα disable το ACC... Έκανα reset το BIOS και μόνο έτσι έστρωσε... Το θέμα είναι ότι λειτούργησε για 5-10min στους 170C, παίζει να του προκάλεσα χοντρή ζημιά? Αφού τον ξαναέφερα στα ίσα του, τον άφησα να λειτουργήσει στο ~100% για κάνα τέταρτο, και κατόπιν έπαιζα Medieval Total War για κάνα-δύο ώρες, χωρίς πρόβλημα... Αϊ να δούμε...

Υ.Γ. στην αρχή νόμιζα ότι το CoreTemp τα έπαιξε και για αυτό έδειχνε 170C θερμοκρασία, αλλά όταν πλησίασα το κουτί (ανοιχτό καπάκι) ένοιωσα ένα "κύμα" ζέστης να έρχετε πάνω μου, οπότε μάλλον ήταν πραγματική θερμοκρασία... Απορώ ακόμη πως και δε κάηκε...

Δημοσ.

Nahhh δεν έπαιξε @ 170 C με τίποτα - απλά με το acc τα προγράμματα για τις θερμοκρασίες έχουν θέμα.

Βασικά δεν γίνεται να φτάσεις @ 170 C γιατί πολύ απλά θα σβήσει. Μπορεί να έπαιξες στους 255-173=82 C αλλά και πάλι αμφιβάλλω.

Το multiplier μου μυρίζει cnq θέμα - είσαι σε τελευταίο bios;

Δημοσ.
Nahhh δεν έπαιξε @ 170 C με τίποτα - απλά με το acc τα προγράμματα για τις θερμοκρασίες έχουν θέμα.

Βασικά δεν γίνεται να φτάσεις @ 170 C γιατί πολύ απλά θα σβήσει. Μπορεί να έπαιξες στους 255-173=82 C αλλά και πάλι αμφιβάλλω.

hope you're right! :)

Πραγματικά όμως ενώ η σύνθεση είναι πολύ δροσερή πάντα, με το που πλησίασα εκείνη την ώρα στο pc ένιωσα θερμότητα στο πρόσωπό μου... Του έχω ανοιχτά τα πλαϊνά, και πολλές φορές ενώρα λειτουργίας δοκιμάζω διάφορα πράγματα πάνω του και ποτέ δεν υπήρξε τέτοια θερμοκρασία...

Το multiplier μου μυρίζει cnq θέμα - είσαι σε τελευταίο bios;

Όχι, έχω το BIOS που είχε η μητρική όταν την αγόρασα (δεν μπορώ να δω τώρα version, είμαι στη δουλειά :P )... Δεν νομίζω να φταίει το cnq. Στην αρχική κατάσταση του, το Multi Πήγαινε 13χ για πλάκα... Ακόμη π.χ. και ανοίγοντας Opera ή firefox... Στο screenshot αν το παρατηρήσεις έχω ανοιχτά 3 παράθυρα Lineage και τπτ, κολλημένο στο 8χ...

Δημοσ.

Χμμμ... πάντως ότι μπήκες στα windows με την επιπλέον cache είναι ενθαρρυντικό.

Όταν ψαχτείς για BIOS - checkαρε ποιο version θεωρείτε καταλληλότερο για την δουλειά που θέλεις πρώτα. Αυτά. Καλή τύχη :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...