Προς το περιεχόμενο

PC για αναπαραγωγή αρχείων flac.

timekeeper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να στήσω ένα PC που θα μπει στο στερεοφωνικό μου, αποκλειστικά για την αναπαραγωγή αρχείων ήχου (κυρίως flac). Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να έχει και μια μικρή οθόνη στο κουτί για να κάνει το browsing πιο εύκολο. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το XBMC σαν κέλυφος. Αναπαραγωγή θα γίνεται από τον σκληρό αλλά και από SMB share. Επίσης θα χρειαστώ ένα τηλεχειριστήριο. Ο ήχος θα στέλνεται στον τελικό με οπτική ίνα (κάρτα ήχου υπάρχει ήδη). Θέλω να κινηθώ όσο το δυνατόν οικονομικότερα. Δεν σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο καλό κουτί αυτή τη στιγμή. Ποιο νομίζεται ότι είναι το μίνιμουμ hardware για αυτή τη δουλειά; Και ποια οθόνη; Ακούω προτάσεις...

Δημοσ.

εγω flac ακουω ακόμα και με nortwood p4 2.5... δεν χρειαζεται ιδιαίτερες απαιτήσεις

κάρτα έχεις την meridian?

καλυτερα τα λεφτα να τα δωσεις για κουτι , αφου θα μπει σε στερεοφωνικο μιλαμε για σαλόνι

Δημοσ.

Όχι meridian. Μια audigy έχω (δεν θυμάμαι μοντέλο) με octical, coaxial in-out. Και αυτήν πάλι θα την χρησιμοποιήσω αν δεν πάρω νέα μητρική με οπτική έξοδο. Το κουτί δεν το αποφεύγω, απλά θα το τρενάρω... Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η οθονούλα που έλεγα.

Δημοσ.

Ετσι!!!

Music PC!

Προσωπικά σου προτείνω

Win7

foobar (αν και ακούω πολύ καλά λόγια για jriver)

Και πάντα μέσω wasapi (ή asio)

Εάν θές και 24/192 φρόντισε να βρεις κάρτα που να υποστηρίζει αντίστοιχο spdif out

Πρόσεξε δε να υποστηρίζει η κάρτα και 24/88.2 24/176.4 (ακομα και popular ausus ΔΕΝ!)

Minimum hardware …. Τι να σου πώ πραγματικά πολύ low spec (ενδεικτικά αναφέρω ότι αρκεί cpu που έχουν ενσωματωμένο τα σύγχρονα Media players και οι δορυφορικοί δέκτες λ.χ. powepc @266MHz)

Πάρε λ.χ. ένα amd 780g mobo και οικονομικό amd cpu με 2Gb RAM. Δώσε λεφτά για μια πιο αθόρυβη ψήκτρα και όσο πιο αθόρυβο τροφοδοτικό (αυτό θα σου μείνει και για μελλοντική χρήση)

Δημοσ.

To Foobar2000 όντως ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!! Και το κυριότερο, υποστηρίζει και .cue αρχεία, πράγμα πολύ βολικό για μένα αφού τα περισσότερα μουσικά cd μου τα έχω ριπάρει σαν μονοκόμματα αρχεία flac + cue. Για την οθόνη που σκέφτομαι, έχεις να προτείνεις κάτι;

1013381951.jpg

Κάτι τέτοιο θέλω να πετύχω, αλλά 400 γιούρια για κάτι που μπορώ να φτιάξω μόνος, απλά δεν τα δίνω...

---------- Προσθήκη στις 14:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:20 ----------

Λοιπόν βρήκα αυτό http://cgi.ebay.com/Serial-USB-20x4-LCD-LCM-Computer-Bay-PC-Modding-HD44780_W0QQitemZ260575169734QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3cab7d8cc6

Δεν είναι ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου, αλλά αν υπάρχει plugin για κάποιο πρόγραμμα που να μπορώ να κάνω browse κατά artist, μετα album κτλ, θα συμβιβαστώ. Οπότε μάλλον θα κοιτάξω κατά linux ή FreeBSD μεριά για software.

Δημοσ.

δεν ξερω τα αρχεία που αναφέρεις αλλα ενας atom δεν θα σου έκανε τη δουλειά σου οικονομικά, αθόρυβα και με μικρή κατανάλωση;

Όσο για οθόνη είχα δει σε κάποια φάση μια που ήταν για επεκταση αυτής του netbook σε τιμη <100$ (πριν 1+ χρονο που βγηκε) και συνδεόταν με usb. Ψαξου λιγο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...