Προς το περιεχόμενο

295/470/480 gtx

r3ptile

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οπότε τι λέτε να είναι λιγότερο - περισσότερο ? ή μήπως δεν μπορεί να υπολογιστεί ? (στη φυσική δεν το έχω χαχα!)

Δημοσ.

βασικα δεν γινεται με καμια μεθοδος εδω 2 ιδια να εχεις θα βγαλεις διαφορετικα αποτελεσματα ;)

Δημοσ.
οπότε τι λέτε να είναι λιγότερο - περισσότερο ? ή μήπως δεν μπορεί να υπολογιστεί ? (στη φυσική δεν το έχω χαχα!)

Η επεξεργαστική ισχύς δεν μπορεί να μετρηθεί, ο μόνος τρόπος για να το κατανοήσεις είναι οι δοκιμές aka reviews. Διάβασε 4-5 reviews και θα σχηματίσεις γνώμη.

Δημοσ.

Αγαπητέ r3ptile,

Αν δε το έχεις είδη υπόψη σου, να σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα reviews του http://www.3dprofessor.org/index.htm

Δεύτερον, οι i7 της Intel είναι πολύ καλοί για 3dmax, αν και οι περισσότεροι γνωστοί μου έχουν υπερχρονισμένο το μικρότερο μοντέλο της σειράς 920.

ΙΜΗΟ δεν αξίζει να πάς σε μεγαλύτερο επεξεργαστή ι7 καθώς έτσι κι αλλιώς η πλατφόρμα είναι πανάκριβη.

Όπως έχω πει κάποιοι φίλοι έχουν είδη κάνει ‘απόσβεση’ την πλατφόρμα με 920, αλλά αυτοί ήταν και early-adopters, σήμερα (ή μάλλον σε λίγες μέρες) σίγουρα αξίζει μια πιο προσεκτική ματιά στους 6core amd, λόγο συνολικού κόστους πλατφόρμας.

Για workstation λοιπών θεωρώ ότι (στο τέλος του μήνα) έχεις δύο λύσεις, 6core amd, και τον ι7 920 ή 930.

Και εγώ περιμένω τεστ των 6core σε 3dmax.

Φίλος που έχει πάρει dell server Με 2χ6core amd μου έχει πει ότι τεχνοοικονομικό (τιμή προς απόδοση) είναι κατευχαριστημένος, αλλά τα επερχόμενα chip δεν είναι ακριβώς ίδια με τους opteron.

Σε όλους τους φίλους διακοσμητές & αρχιτέκτονες πάντα προτείνω να στήνουν commodity-based distributed rendering farms. Με δύο-τέσσερεις εξευτελιστικά φτηνούς πολυπύρηνους επεξεργαστές… Γενικά όταν σταματήσει κάποιος να κάνει render στο workstation του και τα στέλνει σε server για rendering, θεωρώ ότι αυξάνει κατά πολύ την παραγωγικότητα του.

(ψιτ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα ξέρεις όλα τα παραπάνω αλλά τα γράφω και για τους υπόλοιπους αναγνώστες μας)

Ailouros, ΤΝΧ, και εγώ πρέπει να βρώ χρόνο κάποια στηγμή.

Δημοσ.

κοιτούσα τώρα στο youtube αυτό:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=0N4sOpEjMKM[/ame]

o AMD Phenom II X6 δίνει 19000

ενώ ο 975 20405 (αν ισχύουν όλα αυτά βέβαια)

σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία για την AMD γιατί η διαφορά τιμής των δυο είναι μεγάλη αλλά φαντάζομαι ότι ο 920@4,0 θα τους ρίχνει στα αυτιά...!

(οπότε μπορείς να την βγάλεις ακόμα πιο φτηνά)

το ΣΚ κοιτούσα πόσο μπορεί να βγει μαι σύνθεση με 2χ Xeon και κάτω από 2500 ευρώ δεν κατάφερα να πέσω...

συνθεσούλα με τον 980 γύρω στα 2300...

αλήθεια αυτή που μου λες του φίλου σου πόσο ήρθε ?

τώρα κοιτούσα στο site της Dell ... με 2χ Χeon 6πύρηνους γύρω στα 5000 βγαίνει... πολλά φράγκα !

Δημοσ.

Κατι δεν μαρέσει με αυτά τα benches...

Καλύτερα αν περιμένουμε πιο έγκυρε πηγές!!!

Δημοσ.

Το φιλαράκι πείρε dell server, όχι dell workstation. Ποια η διαφορά θα μου πεις? Στο ΘΟΡΥΒΟ, οπότε μονό εάν έχεις server-room :-)

Για ακριβείς τιμές πάρε απευθείας τηλέφωνο τη dell / HP έχουν αντίστοιχα workstations με καλή εγγύηση απλά μην αγοράσεις gpu/ssd/ram από τους vendors, πάρε μόνο τον κορμό (mobo, cpus), καθώς τα επώνυμα παρελκόμενα είναι πανάκριβα.

Εάν πας σε διπλό xeon πρόσεξε πολύ το κουτί σου καθώς και όλες τις σχετικές ψήκτρες/ανεμιστήρες. Είναι κρίμα να πονοκεφαλιάζεσαι όσο δουλεύεις.

Ψάξε για tyan/supermicro mobo και μην πας απαραίτητα σε Intel.

Καλά κάνεις και το βγάζεις 2Κ το σύστημα και εμένα τόσο θα μου έβγαινε με τα βασικά (καλή gpu / ssd ).

Αν θες συζητάμε και συγκεκριμένα τι έχεις βάλει στο μάτι.

Φυσικά με τα ίδια λεφτά στο τέλος του μήνα θα παίρνεις δυο μηχάνημα με 6core amd :-) Ένα για εσένα και ένα για τη φάρμα.

(Για να μην επιμένω στο σενάριο με τη φάρμα, πες μου αν χωράει ή αν το σκέπτεσαι – να μη σε κουράζω κιόλας.)

Δημοσ.

πολύ χοντρικά και χωρίς να είμαι guru του hardware:

1.

coolermaster haf 932 112

intel 980 959

gigabyte GA-Ex58-Extreme 306

corsair 12gb 325

470 gtx 353 (λόγω CUDA/η 480 δυστυχώς δεν με ψήνει)

NOCTUA NH-U12P SE 1366 55

psu corsair 850w 125

ssd intel postville 80gb 192 (έχω και άλλα 2Τ WD στο pc που γράφω τώρα οπότε είμαι οκ)

2427 ευρώπουλα

---------------------------------------------------------------------------------

2.

coolermaster haf 932 112

2x intel xeon 5530 1000

supermicro X8DA3 457

12gb ATP 480

470 gtx 353

2x NOCTUA NH-U12P SE 1366 110

ssd intel postville 80gb 192

chieftec 1000w 169

2873 ευρώπουλα

υγ1 για φάρμα δεν το βλέπω...

υγ2 αν έχεις κάτι καλύτερο στο μυαλό σου χωρίς να ξεφύγουμε στις τιμές, be my guest!

Δημοσ.
πολύ χοντρικά και χωρίς να είμαι guru του hardware:

1.

coolermaster haf 932 112

intel 980 959

gigabyte GA-Ex58-Extreme 306

corsair 12gb 325

470 gtx 353 (λόγω CUDA/η 480 δυστυχώς δεν με ψήνει)

NOCTUA NH-U12P SE 1366 55

psu corsair 850w 125

ssd intel postville 80gb 192 (έχω και άλλα 2Τ WD στο pc που γράφω τώρα οπότε είμαι οκ)

2427 ευρώπουλα

---------------------------------------------------------------------------------

2.

coolermaster haf 932 112

2x intel xeon 5530 1000

supermicro X8DA3 457

12gb ATP 480

470 gtx 353

2x NOCTUA NH-U12P SE 1366 110

ssd intel postville 80gb 192

chieftec 1000w 169

2873 ευρώπουλα

υγ1 για φάρμα δεν το βλέπω...

υγ2 αν έχεις κάτι καλύτερο στο μυαλό σου χωρίς να ξεφύγουμε στις τιμές, be my guest!

These systems mean business :-)

Το κουτί είναι καλό, αλλά έχει πολλές ‘τρύπες’ και ο θόρυβος θα ‘ξεφεύγει’ από το κουτί. Δες εάν θες και κάποια πιο στιβαρά.

Δεν κάνει όμως για extended atx μητρικές καθώς βλέπω εδώ http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2810 το DIMLINEAR 323.17mm

Οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι θα σε χωράει το διπλό xeon.

Δες για atx εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/ATX

Η noctua πολύ καλή επιλογή.

RAM, για το διπλό xeon θα χρειαστείς ECC μνήμες (εγώ λέω πάντα ναι στις ecc αλλά έχουν κόστος). Δε ξέρω ποιες ATP έχεις επιλέξει υποθέτω έχεις επιλέξει ορθά.

Αν μπορείς πήγαινε και σε μεγαλύτερο ssd. Ή βάλε ένα δεύτερο εάν χρησιμοποιείς πολλά textures (πάρα πολλά textures που δε φαντάζομαι), και θα τον έχεις και για scratch disk.

Εγώ θα διάλεγα πιθανότατα το διπλό xeon και λίγο OC. Αλλά καταλαβαίνεις ότι αντίστοιχα συστήματα τα ‘παντρεύεσαι’. Ασε που με αποθαρρύνουν τόσο πολύ τα 1000 euro του 980 που θα εξανεμιστούν που προτιμώ το upgrade/oc path των δυο xeon.

Γενικά είσαι σε καλό δρόμο :-)

(Ρίξε και μια ματιά στα dell precision και hp z600-z800, είναι πιο ακριβά αλλά μπορεί να γουστάρεις εγγύηση )

Δημοσ.

στο πλαίσιο λέει ότι χωράει E-ATX :

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Haf-932-Black-RC-932-KKN1-GP.htm

μια εναλλακτική είναι και το :

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Cosmos-Rc-1000-RC-1000-KSN1-GP.htm

η ram,ναι είναι ECC!

ευχαριστώ για την βοήθεια!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...