Etherovamon Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Επειδή μου έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση ρε παιδιά ως προς την ποιότητα των δύο παραπάνω κατηγοριών μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος; Ποια είναι τελικά καλύτερη ποιότητα για μια ταινία; Το bluerayrip (δηλαδή αρχεία .mkv) ή full dvd (με τα γνωστά αρχεία audio_ts και videots);
Luciddream Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 απο ότι έχω καταλάβει έχεις μπερδέψει γενικότερα τι παίζει με την εικόνα video και τα dvd/blu ray κτλπ. ένα κανονικό dvd έχει σίγουρα χειρότερη ποιότητα απο ένα blu ray. Το .mkv όμως, δεν μας αποκαλύπτει την ποιότητα του video αλλα είναι ένα αρχείο που μπορεί να περιέχει οτιδήποτε μέσα, σε οποιαδήποτε ποιότητα. τώρα βέβαια για αυτό που θέλεις φυσικά καλύτερο είναι το blu ray rip, αν έχει γίνει σωστά .. αυτο συνήθως θα το καταλαβαίνεις απο το μέγεθος του αρχείου. όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα. βέβαια παίζει ρόλο και που θα δεις την ταινία .. εγώ π.χ και με ένα απλό dvdrip είμαι καλυμένος.. άλλοι θέλουν full HD.. Επίσης ιδιαίτερη σημασία για όλα τα αρχεία video ειδικά για τις ταινίες έχει ο encoder με τον οποίο έχει γίνει η δουλειά.. π.χ ο καλύτερος απο θέμα ποιότητας είναι ο H.264 της MainConcept αν δεν απατώμαι..
Etherovamon Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μπορώ να πω φίλε μου ότι με βοήθησες αρκετά.Σε ευχαριστώ όπως και να'χει
Sorath Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Συνήθως, αν βρίσκεις ταινίες σε MKV, είναι σε HD ανάλυση (είτε 720p είτε 1080p), rips απο Blue-Ray, με μέγεθος αρχείου απο 4.37Gb μέχρι ~12GB. Αντίθετα αν είναι DVD-Rip αποθηκεύονται σε AVI αρχεία με μέγεθος 700ΜΒ. Επαναλαμβάνω, δεν είναι ο κανόνας αλλά κατά 95% αυτό συμβαίνει.
dimitris__ Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 1. Το blu-ray έχει την καλύτερη ποιότητα (HD) και έχει ανάλυση 1080 οριζοντίων γραμμών 2. Το blu-ray rip είναι ένα blu-ray σπασμένο και αντεγραμμένο ΑΥΤΟΥΣΙΟ στο δίσκο. Καμία διαφορα από το 1 στην ποιότητα. Τα αρχεία video του έχουν κατάληξη .m2ts, ανάλογο του .vob στο DVD. 3. Το matroska (.mkv) είναι ένα container που μπορεί να περιέχει video, πολυκάναλο ήχο, υπότιτλους κλπ. Το blu-ray rip λοιπόν επειδή είναι πολύ μεγάλο σε μέγεθος συμπιέζεται (γίνεται re-encode δηλαδή) και "μπαίνει" μέσα σε ένα mkv με τους υπότιτλους και τις ροές ήχου και HD video (1080 γραμμών (FullHD) ή 720 γραμμών (HD) για μικρότερο μέγεθος) που θέλει ο δημιουργός. Η ποιότητα ποικίλλει, αλλά τα καλά encodes έχουν εικόνα που δεν διαφέρει ουσιαστικά από του πρωτότυπου bly-ray. 4. Το DVD είναι περασμένης γενιάς πρότυπο (συμπίεση MPEG2) και έχει ανάλυση 576 οριζοντίων γραμμών, εμφανώς κατώτερο των παραπάνω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 με μέγεθος αρχείου απο 4.37Gb μέχρι ~20GB. fixed (και πάλι παίζει να υπάρχουν μεγαλύτερα)
Nik.K Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 MKV βρισκεις μεχρι 32GB, δεν ειναι σπανιο πια. Δυστυχως αυτα τα Bitrate γονατιζουν "απλα" συστηματα.
Etherovamon Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά και πάλι. Κυριολεκτικά ξεκαθάρισαν κάπως τα πράγματα στο μυαλό μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.