Προς το περιεχόμενο

Host asp εφαρμογή στο pc μου

focus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάξει μια web εφαρμογή σε ASP που τραβάει από SQL server δεδομένα. Η εφαρμογή είναι στημένη στο pc μου και ο SQL Server. Θέλω να μπει φίλος από άλλο pc και να την τρέξει. Ποιος είναι ο πιο απλός τρόπος να γίνει?

Δημοσ.

1.Κάποια dyndns υπηρεσία

2.port forwarding στο router

3.Χαλαρές ρυθμίσεις firewall

Αν θες παραπάνω πληροφορίες, γράψε τι λειτουργικό και την τοπολογία του δικτύου σου (π.χ. μοντέλο router)

Δημοσ.

η default http πόρτα είναι η 80 (που πρέπει να κάνεις port forward στο router και να ανοίξεις στο router και στο pc firewall).

Μπορείς βεβαια να την αλλάξεις στον IIS ώστε να μην ανοίξεις την 80 χύμα στο internet αλλά κάποια άλλη πόρτα non standard.

σε αυτή την περίπτωση ο φίλος θα πρέπει να δώσει

> [url]http://ipadress:port[/url]

για να μπει.

Δημοσ.

Αρχικά ευχαριστώ όλους για τα reply. Κοιτάξτε τι έκανα. Κατέβασα hamachi και έκανα τοπικό δίκτυο. O Explorer ανοίγει τις ASP σελίδες αλλά δεν ανοίγει τις ASP σελίδες που τραβάνε δεδομένα από τον SQL Server. Βγάζει μήνυμα ασφαλείας «θέλετε να ανοίξετε ή να αποθηκεύσετε αυτό το αρχείο?» πατάει άνοιγμα και του ξαναβγάζει το ίδιο παράθυρο. Προσπαθήσαμε με Mozilla αλλά δεν εμφανίζει την σελίδα , μονό τον κώδικα της εμφανίζει.

Δημοσ.

Επειδη χρησιμοποιω και εγω το hamachi για vpn tunnels, για δες με το \\5.χχχ.χχχ.χχχ του αλλου pc, σου ανοιγει τα shares? Στον SQL εχεις βαλει user pass? θελει script o SQL για να σου στελνει τα αρχεια

Δημοσ.

Στον Sql εχω windows authentication(δεν έχω username pass) και στο connection string έχω trusted connection. Δεν το ήξερα πως θέλει script. Τι script?

Δημοσ.

Ναι τα ανοίγει. Pls αν βρεις to script στειλε μου το γιατί πρώτη φορά το ακούω αυτό , ότι θέλει script.

Δημοσ.

>OSQL -S192.xxx.x.xxx\MODELS1 -Usoftone -Psoftone

Χωρις να ειμαι και απολυτα σιγουρος, με αυτη την εντολη προσπαθησε να κανεις export τον SQL. Δε θυμαμαι ακριβως φιλε, απλα σου δινω μια αρχη για να ψαχτεις. Αν βρεις ακρη ποσταρε την. Ρωτα και στο προγραμματισμο μηπως και παιζει κανεις με SQl και γνωριζει τι σου γραφει

Δημοσ.

τι script λέτε?

Ο IIS και ο sql server στο ίδιο μηχάνημα δεν είναι ?

με ADO μέσα στον asp κώδικα κάνετε τη σύνδεση με τον sql και τραβάτε τα δεδομένα..

Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Η προετοιμασία της σελίδας γίνεται στον server (στο μηχάνημα με τον IIS) και στα http requests σερβίρεται το html content που έχει προετοιμαστεί στον server.

Αν ανοίξεις τη σελίδα τοπικά από το μηχάνημα και δουλεύει τότε θα δουλέψει και απέξω.

Αλλιώς έχεις πρόβλημα στον ADO - ASP κώδικα.

Ο χρηστής IUSR_ονομαυπολογιστη που χρησιμοποιεί o IIS για να παρσάρει τις ASP σελίδες σε anonymous request δεν νομίζω να έχει δικαίωμα να κάνει sql server trusted connection.

Ή θα πρέπει να βάλεις κάποιον χρήστη του μηχανήματος που έχει δικαίωμα να κάνει trusted sql connection ως χρήστη που θα χρησιμοποιεί ο IIS σε anonymous requests (τεράστιο κενό ασφαλείας και ΔΕΝ συνίσταται),

ή στο ADO connection θα κάνεις sql authentication με κάποιο sql server username και password.

όχι τον sa αλλά κάποιο χρήστη με περιορισμένα δικαιώματα στον sql server (με public στον sql server και δυνατότητα σύνδεσης μόνο στη συγκεκριμένη DB που θέλεις με datareader και datawriter db roles).

Για να μαθαίνετε και κάποια security tips.;):-)

---------- Προσθήκη στις 02:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:25 ----------

Όταν πάω να κάνω port forward στο router μου ζητάει μια ip. Εκεί τι δίνω ?

Την IP του μηχανήματος σου (στο εσωτερικό δίκτυο).Βάλε του καρφωτή στις ρυθμίσεις δικτύου του μηχανήματος (να μην παίρνει από dchp και αλλάζει κάθε τόσο).

Αρχικά ευχαριστώ όλους για τα reply. Κοιτάξτε τι έκανα. Κατέβασα hamachi και έκανα τοπικό δίκτυο. O Explorer ανοίγει τις ASP σελίδες αλλά δεν ανοίγει τις ASP σελίδες που τραβάνε δεδομένα από τον SQL Server. Βγάζει μήνυμα ασφαλείας «θέλετε να ανοίξετε ή να αποθηκεύσετε αυτό το αρχείο?» πατάει άνοιγμα και του ξαναβγάζει το ίδιο παράθυρο. Προσπαθήσαμε με Mozilla αλλά δεν εμφανίζει την σελίδα , μονό τον κώδικα της εμφανίζει.

Πολύ φοβάμαι ότι θα τραβάς τα μαλλιά σου με το hamachi.

Αν κάνει port forwarding όταν ο άλλος σηκώνει τη σελίδα , λογικά την σηκώνει με localhost (127.0.0.1).

Αν στο ADO η σύνδεση με τον SQL γίνεται με Localhost σαν servername , θα ψάχνει να βρει sql server στο μηχάνημα του φίλου σου).

Στον Sql εχω windows authentication(δεν έχω username pass) και στο connection string έχω trusted connection. Δεν το ήξερα πως θέλει script. Τι script?

να του βάλεις και sql authentication , αν ορίσεις στο ADO να συνδέεται με sql user.

Δημοσ.

Αν κάνει port forwarding όταν ο άλλος σηκώνει τη σελίδα , λογικά την σηκώνει με localhost (127.0.0.1).

Αν στο ADO η σύνδεση με τον SQL γίνεται με Localhost σαν servername , θα ψάχνει να βρει sql server στο μηχάνημα του φίλου σου).

Έχω κάνει connection string από το www. Connectionstrings.com . Εσύ τι προτείνεις για να μην ψάχνει sql server στο μηχάνημα του φίλου.Συγκεκριμένα έχω αυτό

>Driver={SQL Native Client};Server=ServerName\SQLEXPRESS;Database=DatabaseName;Trusted_Connection=yes;

Δημοσ.

ο iusr χρήστης που χρησιμοποιεί ο IIS προφανώς δεν έχει δικαίωμα να κάνει trusted connection.

Για να δεις αν φταίει το connection string , πήγαινε στα properties του IIS για το συγκεκριμένο website και κάνε uncheck το anonymous user.

έτσι όταν μπεις θα σου ζητήσει user name και password , και θα δώσεις τα στοιχεία ενός χρήστη που είναι administrator (έχει δικαίωμα να κάνει trusted sql connection στο μηχάνημα).

Αν παίξουν οι σελίδες με τα sql data κανονικά, τότε στο connection string δεν πρέπει να βάλεις trusted connection αλλά sql authentication , και να δώσεις user name και Password κάποιου sql user που να έχει δικαίωμα να συνδεθεί στη βάση δεδομένων που θέλεις και να είναι data reader (και data writer αν θέλει να κάνει insert και update).

Αν δεν παίζουν ούτε έτσι, τότε κάτι δεν πάει καλά με τα requests στη βάση.

Με ποιο τρόπο τραβάς δεδομένα? Με ado?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...