Προς το περιεχόμενο

Προβλημα κατα την αναπαραγωγη ταινιων μεσω HDMI

Giannis Ch.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,αντιμετωπιζω το εξης περιεργο προβλημα οταν παω να παιξω μια ταινια απο το netbook μου (Compaq Mini 311c 1101SA).Καταρχην να αναφερω τα εξης : Χρησιμοποιω το Media Player Classic Home Cinema 1.3.1249.0 για να παιξω τις ταινιες με τα εσωτερικα του filters και DXVA επισης για να αναλμβανει η Nvidia ION τη δυσκολη δουλεια.Εχω καταφερει να μπορω να παιξω αρχεια 720p και 1080p(προσαρμοσμενα στην αναλυση του προφανως) τελεια,χωρις καθολου σκαλωματα στην οθονη του Mini με CPU usage για το MPC γυρω στο 20%.Τωρα,οταν συνδεω το Mini στην τηλεοραση μου (Samsung LE32B530) μεσω HDMI σε projector only mode(σε οποιαδηποτε αναλυση) το cpu usage ανεβαινει αυτοματα στο 55% για το mpc,προκαλωντας πολυ μικρο stuttering καθε τοσο,οχι τιποτα σπουδαιο ωστοσο.Το περιεργο ειναι το εξης,αν αλλαξω σε duplicate mode το cpu usage πεφτει αυτοματα στο 20-25% για το mpc και βλεπω κανονικα την ταινια σε αναλυση 1366χ768 και με το που το βαλω σε projector only,ανεβαινει κατευθειαν στο 55% (και παραμενει εκει) ακομα και στην ιδια ακριβως αναλυση χωρις να πειραξω κατι αλλο.Το προβλημα αυτο υπαρχει ακομα και για ενα απλο 480p αρχειο.Να προσθεσω οτι με VGA καλωδιο δεν εχω τετοιο προβλημα και εχω δοκιμασει πολλες διαφορετικες εκδοσεις του mpc και πολλους διαφορετικους drivers για την καρτα γραφικων (συμπεριλαμβανωμενων και των τελευταιων φυσικα).Εχω δοκιμασει διαφορετικα καλωδια HDMI και διαφορετικες θυρες στην τηλεοραση για σιγουρια,τα Hz ειναι σωστα ρυθμισμενα,δοκιμασα μεχρι και σε αλλες συχνοτητες εκτος απο 60Ηz και δεν αλλαξε τιποτα.Παρομοιο προβλημα παρουσιασε και το windows media player που δοκιμασα,αλλα δεν μπορω να αλλαξω player ετσι και αλλιως γιατι θελω να χρησιμοποιω DXVA.

Στο αλλο μου laptop (HP 8710w),εχω ακριβως το ιδιο cpu usage σε ολες τις περιπτωσεις.

Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να συμβαινει?

Τα ακριβη στοιχεια του netbook μου ειναι:

CPU : Intel Atom n270 1.6GHz

GPU : Nvidia ION

RAM : 3GB 1066MHz DD3

Hard Disk : 160GB 7200rpm

Υ.Γ Ελπίζω να είναι αυτο το καταλληλο section για το συγεκριμενο thread.

edit. Απενεργοποιηση του ηχου στο HDMI και αλλαγη video renderer οπως haali media splitter,δεν εκαναν καμια διαφορα.

Δημοσ.

Απο οτι βλεπω δεν υποστηριζει DXVA,το οποιο μου ειναι απαραιτητο για να παιξω ταινιες HD,γιατι αν περιμενω απο τον atom να κανει την αποκωδικοποιηση σωθηκα.Δοκιμασα το vlc απο περιεργεια και εχει ακριβως το ιδιο cpu usage σε ολες τις περιπτωσεις(αλλα δεν υποστηριζει DXVA και αυτο).Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει ρε γαμωτο και με το που το συνδεσω με HDMI,τριπλασιαζεται το cpu usage του mpc.Σε 2 αλλα laptop που κοιταξα με ακριβως ιδιες ρυθμισεις στο mpc δεν υπαρχει τετοιο προβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...