Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με vga hdmi, μαυρίζει η οθόνη κατα το σταρτ

PROvlima

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

:shifty:Καλησπέρα,:shifty:

χρησιμοποιώ windows XP proffecional, κάρτα γραφικών NVidia GeForce 8600 GT υδρόψυκτη και μια LG οθόνη.

Στην αρχή δούλευα με την VGA θύρα αλλά κάτι έγινε και τώρα τα δείχνει όλα ροζέ.

δεν φταίει η επαφή το καλώδιο είναι καλά συνδεδεμένο.

Οπότε αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την HDMI.

Τώρα λοιπόν (αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ την VGA και είναι όλα ροζ) κατά το boot up δουλεύει κανονικά αλλά μόλις φτάσει στο σημείο που δείχνει το λογότυπο της Windows και την μπάρα από κάτω, πριν την οθόνη με τους χρήστες η οθόνη μαυρίζει ακριβώς εκεί.

αν διαλέξω τον χρήστη μου στα τυφλά ακούω τον ήχο του log in αλλά η οθόνη παραμένει μαύρη, οπότε δουλεύουν όλα εκτός από την οθόνη.

Μπορεί κανείς να βοηθήσει; Είναι το πρώτο μου ποστ και δείξτε λίγο έλεος για τα ορθογραφικά.... ευχαριστώ εκ των προτέρων:shifty:

Δημοσ.

Λογικά ήρθε η ώρα της (αν δεν τίθεται θέμα οδηγών, που δε νομίζω).

Από θερμοκρασίες πώς πας; Ποια υδρόψυξη έχεις;

Πότε την πήρες και από πού και για ποια υλοποίηση μιλάμε;

Δημοσ.
Λογικά ήρθε η ώρα της (αν δεν τίθεται θέμα οδηγών, που δε νομίζω).

Από θερμοκρασίες πώς πας; Ποια υδρόψυξη έχεις;

Πότε την πήρες και από πού και για ποια υλοποίηση μιλάμε;

δεν εχει πανω απο χρονο. δεν ξερω απο μοντελα και απο υρδοψυξη. μου την πηρε ο technisian μου και εχω απο 27-30 βαθμους

Δημοσ.

Κατά το boot, πάτα το F8 για να μπεις σε safe mode, ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο προβληματικού software.

μου την πηρε ο technisian μου

Έχεις και butler; :Ρ

Δημοσ.
Κατά το boot, πάτα το F8 για να μπεις σε safe mode, ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο προβληματικού software.

Έχεις και butler; :Ρ

σε safe mode λειτουργει perfectamente (τελεια):-D... αραγε ειναι προβλημα software; :-(

Δημοσ.

Η hdmi θύρα λειτουργεί ως δεύτερη (για επέκταση / clone view/ whatever), και έχει οριστεί by default ως secondary (απενεργοποιημένη) στο control panel της nvidia, γι'αυτό και σβήνει μόλις φορτώσει τους drivers.

Aυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να boot-άρεις με την vga (ροζ), να μπεις στο control panel της nvidia, και στο setup multiple displays να δεις αν μπορείς να ενεργοποιήσεις την hdmi έξοδο ως primary.

Υπάρχει πιθανότητα να φαίνεται απενεργοποιημένη (γκρι) η επιλογή επειδή δε βρίσκει κάποιο monitor πάνω της.

Σε αυτη την περίπτωση, κάνε μία πατέντα, βρες μία οθόνη δανεική για 5', ρίχτη στην hdmi, κάνε το παραπάνω και τέλος.

(δε ξέρω πόσο κατανοητά είναι τα παραπάνω έτσι όπως τα έγραψα, είναι δύσκολη ώρα, δεν έχω κοιμηθεί και ακόμα, κατανόηση) :P

Δημοσ.
Η hdmi θύρα λειτουργεί ως δεύτερη (για επέκταση / clone view/ whatever), και έχει οριστεί by default ως secondary (απενεργοποιημένη) στο control panel της nvidia, γι'αυτό και σβήνει μόλις φορτώσει τους drivers.

Aυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να boot-άρεις με την vga (ροζ), να μπεις στο control panel της nvidia, και στο setup multiple displays να δεις αν μπορείς να ενεργοποιήσεις την hdmi έξοδο ως primary.

Υπάρχει πιθανότητα να φαίνεται απενεργοποιημένη (γκρι) η επιλογή επειδή δε βρίσκει κάποιο monitor πάνω της.

Σε αυτη την περίπτωση, κάνε μία πατέντα, βρες μία οθόνη δανεική για 5', ρίχτη στην hdmi, κάνε το παραπάνω και τέλος.

(δε ξέρω πόσο κατανοητά είναι τα παραπάνω έτσι όπως τα έγραψα, είναι δύσκολη ώρα, δεν έχω κοιμηθεί και ακόμα, κατανόηση) :P

ευχαριστώ. είναι πλήρως κατανοητα. προς το παρων δεν εχω δευτερη οθονη αλλα το Σαββατοκυριακο που θα εχω θα το δοκιμασω θα σασ πω. (ειναι γκρι η επιλογη)

---------- Προσθήκη στις 22:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:07 ----------

ευχαριστώ. είναι πλήρως κατανοητα. προς το παρων δεν εχω δευτερη οθονη αλλα το Σαββατοκυριακο που θα εχω θα το δοκιμασω θα σασ πω. (ειναι γκρι η επιλογη)

παιδιά σας ευχαριστώ όλους αλλά το έλυσα το πρόβλημα με μερική απο την έμπνευση που μου δώσατε. μπήκα σε safe mode με την HDMI που δουλευει κανονικά σε safe mode και εκανα ενα reinstall τους drivers και μετα ενα restart και δουλεύει κανονικά τώρα.

Σας ευχαριστώ όλους

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...