Προς το περιεχόμενο

Eco Box - Cosmos ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 79€

newtech

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και για να μην το ταλαιπωρούμε περισσότερο, αν σας δείχνουν μετρητή της φαινόμενης ισχύος (μετριέται σε VA) είναι λογικό να βλέπετε μικρότερη τιμή μετά την αντιστάθμιση. Αυτό όμως δεν αποδεικνύει ότι θα πληρώσετε λιγότερα χρήματα στον λογαρισμό της ΔΕΗ, γιατι πολύ απλά Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΩΝΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΙΣΧΥ, αλλά με βάση την ενεργό ισχύ η οποία (μαντέψτε!) δεν μεταβάλλεται.

Επίσης, για τους έχοντες επαγγελματικό τιμολόγιο που τους συμφέρει να διορθώσουν το συνφ, επιμένω ότι πρέπει να προηγηθεί κάποιου είδους μελέτη προκειμένου να μην γίνει υπεραντιστάθμιση (δηλ. να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερους πυκνωτές από όσο χρειάζεται το φορτίο μας) για δύο λόγους:

α. απαγορεύεται από την ΔΕΗ, και σημαντικότερο

β. σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης θα δημιουργηθούν επικίνδυνα μεταβατικά φαινόμενα που θα ανυψώσουν την τάση στο δίκτυό μας, με ενδεχόμενη καταστροφή των συσκευών μας.

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω καμία σχέση με τις συσκευές, τις μελέτες και τα τοιαύτα, σας λέω ό,τι θυμάμαι από την Σχολή.

Τέλος, για το θέμα της ασφάλειας, μην ξεχνάτε ότι ο πυκνωτής αποθηκεύει ενέργεια η οποία μπορεί να σας δώσει ένα καλό πλήγμα αν αποσυνδέσετε την συσκευή και κατά λάθος πιάσετε τα άκρα του. Επίσης, δεν γνωρίζω πως αντιμετωπίζεται σε αυτές τις συσκευές το πρόβλημα της αρχικής φόρτισης του πυκνωτή (δηλ. την πρώτη φορά που θα το συνδέσετε ή μετά από διακοπή ρεύματος), καθώς δημιουργείται μεγάλη υπερένταση.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παιδιά θα το θέσω αλλιώς... Παραγγείλετε μια σαλατα του σεφ λιγότερη το βραδυ που θα πάρετε πίτσες και παρτε ενα τετοιο μαραφέτι (5-6€ κάνει στο ebay). Και 1% να μειώνει κάποια στιγμή θα κάνει απόσβεση, ενώ η σαλατα θα κάνει απόσβεση το πολύ σε 24 ώρες (για περισσότερο dulcolax :P).

Επίσης όπως προαναφέρθηκε μπαίνει σε οποια μπριζα να ναι...

Δεν είμαι απόλυτος (όπως οι μηχανολογοι και ηλεκτρολογοι μηχανικοι) στο οτι δουλευει ή δε δουλεύει, αλλα θεωρω οτι αξίζει να δοκιμαστεί. Ακόμα και ψυχολογικά να γίνονται προσπάθειες εξοικονόμησης ενεργειας κέρδος θα είναι πάλι και οικονομικά και περιβαλλοντικά! Για κανενα λόγο μην δώσετε πάνω απο 10-15€ πάντως στους κερδοσκόπους...

Δημοσ.
............

Σε γενικές γράμμες είναι όπως τα λες. 2-3 διευκρινίσεις όμως. Την ΔΕΗ δεν την νοιάζει(και βέβαια δεν το απαγορεύει) αν "υπεραντισταθμίσεις" το συνημίτονο. Ίσα-ίσα που την βολεύει γιατί απαιτείται λιγότερη αντιστάθμιση από μέρους της. Για τον βιομηχανικό καταναλωτή είναι άσκοπο γιατί 1) πληρώνει χρήματα για εξοπλισμό που δεν αξιοποιεί 2) Το ρεύμα στην εγκατάσταση του είναι πάλι μεγαλύτερο από ότι αν ήταν το συνημίτονο στο 1 οπότε έχει μεγαλύτερες απώλειες στα καλώδια τους μετασχηματιστές κτλ. Στην πράξη βέβαια συνήθως υπάρχει ένας controller που μετράει το

συνημίτονο σε πραγματικό χρόνο και ανάλογα με τις ανάγκες βάζει και βγάζει βαθμίδες πυκνωτών ανοιγοκλείνοντας ρελέδες.

Επίσης οι πυκνωτές που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν παράλληλα κάποιες βατικές αντιστάσεις έτσι ώστε να ξεφορτίζονται όταν διακοπεί η τροφοδοσία τους ακριβώς για λόγους ασφαλείας(οι οποίες όμως βάζουν κάποιες μικρές απώλειες). Για το πρόβλημα με την υπερένταση κατά την αρχική φόρτιση του πυκνωτή μπαίνουν ειδικοί ρελέδες στους οποίους οι κύριες επαφές οπλίζουν με μία μικρή καθυστέρηση. Οι βοηθητικές επαφές που οπλίζουν πρώτες δίνουν τάση στους πυκνωτές μέσω αντιστάσεων(είναι συρματάκια με μόνωση από μακαρόνι υψηλής θερμοκρασίας τυλιγμένα στην πρόσοψη του ρελέ σαν μουστάκια) οπότε περιορίεζεται το ρεύμα φόρτισης. Ο κυριότερος λόγος που το κάνουν αυτό είναι για την μακροζωία του ρελέ πάντως, να μην τρώνε οι κύριες επαφές το ζόρι της υπερέντασης και δευτερευόντως για να μην γίνεται στιγμιαία βύθιση στο δίκτυο αφού ούτως ή άλλως ο controller βάζει με αρκετή καθυστέρηση τις μονάδες των πυκνωτών μεταξύ τους(οποτε δεν μπαίνουν όλοι μαζί)

---------- Προσθήκη στις 15:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:22 ----------

παιδιά θα το θέσω αλλιώς... Παραγγείλετε μια σαλατα του σεφ λιγότερη το βραδυ που θα πάρετε πίτσες και παρτε ενα τετοιο μαραφέτι (5-6€ κάνει στο ebay). Και 1% να μειώνει κάποια στιγμή θα κάνει απόσβεση, ενώ η σαλατα θα κάνει απόσβεση το πολύ σε 24 ώρες (για περισσότερο dulcolax :P).

Επίσης όπως προαναφέρθηκε μπαίνει σε οποια μπριζα να ναι...

Δεν είμαι απόλυτος (όπως οι μηχανολογοι και ηλεκτρολογοι μηχανικοι) στο οτι δουλευει ή δε δουλεύει, αλλα θεωρω οτι αξίζει να δοκιμαστεί. Ακόμα και ψυχολογικά να γίνονται προσπάθειες εξοικονόμησης ενεργειας κέρδος θα είναι πάλι και οικονομικά και περιβαλλοντικά! Για κανενα λόγο μην δώσετε πάνω απο 10-15€ πάντως στους κερδοσκόπους...

Θα συμφωνήσω μαζί σου να μην δωθούν χρήματα στους κερδοσκόπους. Και επειδή κερδοσκόποι είναι και αυτοί που τα πουλάνε στο ebay 5-6 ευρώ ακριβώς βασιζόμενοι στο σκεπτικό της φτήνιας και στο σκεπτικό της πιθανότητας έστω και 1% να μειώνει που δεν το κάνει ούτε αυτό θα συμβούλευα να μην το αγοράσετε.

Αν κάποιος θέλει να το πάρει για ψυχολογικούς λόγους το πράγμα αλλάζει, σίγουρα κοστίζει λιγότερο από μία επίσκεψη σε ειδικό.

Και μιας και το σκέφτηκα και για να ευθυμήσουμε λίγο. Όσοι σκέφτεσται να το αγοράσετε καλύτερα να βάλετε τα λεφτά στον λογαριασμό που διαφημίζουνε για το δημόσιο χρέος. Περισσότερο τόπο θα πιάσουνε.

Δημοσ.

SV1EOD επιτρεψε μου πάντως να διαφωνήσω στο οτι δεν αξίζει τα 5-6€ του... Προσωπικά, εγκατέστησα ένα σε καταστημα ψιλικών-μινι μαρκετ, με πολλα ψυγεία και φωτισμό 100% φθορισμού (Pl νομιζω) και όπως προείπα, στο τετραμηνο είναι 1203kwh κάτω απο το αντίστοιχο περσινο, με ίδια πάντα τη μέση ζήτηση ενεργειας (το μονο το οποίο θα μπορούσε να μεταβληθεί θα ήταν το κλιματιστικό αλλα το καταστημα θερμαίνεται με κεντρική θέρμανση οπότε άτοπο).

Επίσης, από το να τα βάλω ακόμα και 5€ στον λογαριασμό υπερ υπουργών (γιατι αυτούς θα στηρίξουν) καλύτερα να τα κάψω...

Δημοσ.
Νομίζω πως το θέμα εξαντλήθηκε και πάει για off-topic

ως συνήθως... Μπλεκονται οι ειδικοί και γίνεται κουλουβαχατα... Ρίξτε μια ματια και σε άλλα φορα περι του θέματος... no offence...

Δημοσ.

paylidis για την κατάθεση στον λογαριασμό προφανώς και δεν το εννοούσα, έγραψα ότι το λέω για να ευθυμήσουμε.

Μιας και ανέφερες το ψιλικατζίδικο του γνωστού σου αφού έχει και ψυγεία λίγο πιο χαμηλή να ήταν η θερμοκρασία σε μέσο όρο κατά την χρονική περίοδο που έγινε η σύγκριση, να η εξοικονόμηση ενέργειας για την οποία μιλάς. Αφού ανέφερες ότι είσαι επιστήμονας έστω και από άλλο χώρο σαν μεθολογία αυτή που αναφέρεις δεν είναι καθόλου επιστημονική. Όπως πολύ σωστά είπε ο Narayan:

"Όσοι από σας είδατε διαφορές στην κατανάλωση με χρήση τέτοιας συσκευής απλά είχατε διαφορετικές καταναλώσεις στις περιόδους που συγκρίνετε."

Τώρα αν θέλετε να κάνετε μάγκες κάποιους δίνοντας λίγα-λίγα ο καθένας just do it.

Δημοσ.
Όλα εξαρτωνται απο την μορφή του φορτίου σου.Αν τα φορτία σου είναι ωμικά τοτε δεν θα δεις καμμιά διαφορά,αν όμως είναι επαγωγικά και αναλόγως ποσα μfarad είναι οι πυκνωτές μέσα στην συσκευή τοτε υπάρχει και η ανάλογη βελτίωση....οπότε το ποσοστό κάτω απο ιδανικές συνθήκες σίγουρα μπορεί να είναι 40%.

+1 αυτο ακριβως ειναι

και στην τελικη και να μην το παρεις στον λογαριασμο αλλα να το παρει η δεη παλι καλο κανεις .

αλλα αμα το μαραφέτι αυτο βαζει αρμονικές στο δυκτιο ε τοτε μπορει να κανει και ζημια .

αν εχει κανεις ενα τετοιο και μπορει να το " σφαξει " να δουμε τι εχει μεσα θα ηταν καλα .

δλδ αμα εχει καποιο ελενκτη του φ και ετσι να ρυθμίζει τους πυκνωτες τοτε θα κανει δουλεια

Δημοσ.

παιδια εγω στο σπιτι μου εχω τριφασικο ρευμα και νυχτερινο.

μπορω να βαλω κατι τετοιο?

εαν ναι ποιο απο ολα αυτα που εχετε πει?

κανενα link απο ebay για τριφασικα ρευματα?

χρειαζεται 1 για καθε μπριζα?

για μινι μαρκετ ποιο πρεπει να βαλω?

ευχαριστω

Δημοσ.
παιδια εγω στο σπιτι μου εχω τριφασικο ρευμα και νυχτερινο.

μπορω να βαλω κατι τετοιο?

εαν ναι ποιο απο ολα αυτα που εχετε πει?

κανενα link απο ebay για τριφασικα ρευματα?

χρειαζεται 1 για καθε μπριζα?

για μινι μαρκετ ποιο πρεπει να βαλω?

ευχαριστω

στο τριφασικό πρέπει να βάλεις ένα σε κάθε φάση (ίσως χρειαστείς ηλεκτρολόγο) οχι ανα μπριζα... (καηκαμε τοτε) :P. Δεν παιζει ρόλο το νυχτερινό. Τι εγκατεστημένη ισχύ έχεις στο σπίτι σου ανα φάση;

για μινι μαρκετ αν ειναι με μονοφασικο και με 4-5 ψυγεια-καταψυκτες + θερμοθαλαμο + 15-20 λαμπες + ταμειακές, τηλεορασεις κλπ πιστεύω οτι δεν ξεπερνας τα 19kw αυτού που προτείνω (και έχω εγκαταστησει και εγώ). Με 5-6€ το βρισκεις άνετα τώρα σε κάποιο απο τα παραπάνω λινκ του ebay. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να το εγκαταστησεις σε μινι μαρκετ γιατι ξέρω σε τι επίπεδα κινούνται οι λογαριασμοί απο τα κωλο-ψυγεια :X και ξέρω ποσο δυσκολα κάνεις απόσβεση αυτό το κόστος του ρευματος.

Τώρα, απο εκει και πέρα, δεν μπορώ να κάτσω να μαλώνω με αυτούς που το έχουνε σπουδάσει και ούτε έχω τα καταλληλα εργαλεία για να το επαληθευσω... Ξέρω οτι ο συγγενης που του το έβαλα στο μαγαζι με χιλιοευχαριστεί για τις 1203 ΩΧΒ * 0.15 €/ΩΧΒ = 180€ λιγότερα στο λογαριασμό τετραμηνου... :-) Και όλα αυτά για 8-9 € που δεν δέχτηκα καν να μου τα πληρώσει (τελικά, τα κάναμε 2 πακέτα τσιγάρα)...

Δημοσ.

..........Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να το εγκαταστησεις σε μινι μαρκετ γιατι ξέρω σε τι επίπεδα κινούνται οι λογαριασμοί απο τα κωλο-ψυγεια :X............

Τώρα, απο εκει και πέρα, δεν μπορώ να κάτσω να μαλώνω με αυτούς που το έχουνε σπουδάσει και ούτε έχω τα καταλληλα εργαλεία για να το επαληθευσω... Ξέρω οτι ο συγγενης που του το έβαλα στο μαγαζι με χιλιοευχαριστεί για τις 1203 ΩΧΒ * 0.15 €/ΩΧΒ = 180€ λιγότερα στο λογαριασμό τετραμηνου... :-) Και όλα αυτά για 8-9 € που δεν δέχτηκα καν να μου τα πληρώσει (τελικά, τα κάναμε 2 πακέτα τσιγάρα)...

η μειωμενη καταναλωση αναφερεται στο αντιστοιχο τετραμηνο του προηγουμενου ετους η στο προηγουμενο τετραμηνο?

ενα ψυγειο παγωτων πχ δεν καταναλωνει το ιδιο το καλοκαιρι που ανοιγοκλεινει συνεχεια και η θερμοκρασια περιβαλλοντος ειναι υψηλη (ειδικα αν βρισκεται εξω απο το καταστημα) με το χειμωνα που ανοιγοκλεινει σπανια.

επισης το καλοκαιρι ειναι πολυ μεγαλυτερες οι αναγκες για ψυξη νερου και αναψυκτικων.

αρα αν συγκρινες καλοκαιρινο με χειμερινο τετραμηνο ειναι λογικο να δεις μικροτερη καταναλωση

εγω σαν ηλεκτρολογος συμφωνω με την αναλυση που εκαναν παραπανω οτι δεν θα δεις διαφορα σε ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ που βρικονται εγκατεστημενοι στην ΕΛΛΑΔΑ.

πιθανως (για να μην ειμαι απόλυτος) σε καποιες χωρες του εξωτερικου οι μετρητες τους να μετρανε φαινομενη η (και) αεργη ισχυ και εκει οντως να εχεις διαφορα εδω ομως οχι.

επισης ειναι πολυ ευκολο να κανεις μια διαταξη που να δειχνει μειωση σε ΑΜΠΕΡ (οπως αυτες που διαφημιζουν το προιον) αλλα διαφορα στο λογαριασμο της δεη δεν θα δεις.

παρολα αυτα δεν κατακρινω (ισα ισα επικροτω) καποιον που θελει να το δοκιμασει για να πειραματιστει αρκει φυσικα να μην το χρυσοπληρωσει.( 5-6 ευρω δηλαδη και οχι 100 που εχω δει σε καποιες διαφημισεις)

Δημοσ.

συμφωνω απόλυτα με τον παραπάνω. Ακόμα και μία δοκιμή αξίζει... Αλλα όπως και εγω προανέφερα οχι με τα ποσα που ζητάνε για αγορά απο Ελλαδα...

Στο καταστημα που τοποθετήθηκε η διαφορά παρατηρήθηκε προφανώς με τα αντίστοιχα των προηγούμενων ετών... Το ψυγειο του παγωτού είναι εξω.

Δημοσ.

ρώτησα φίλο ηλεκτρολόγο και μου είπε πως στους αναλογικούς μετρητές , συνήθως γίνεται απορύθμιση στο ημίτονο/συνημίτονο με αποτέλεσμα να κλέβει ,χωρίς όμως να αποκλείεται και το να ωφεληθείς αλλά συνήθως συμβαίνει το πρώτο.

Δημοσ.
ρώτησα φίλο ηλεκτρολόγο και μου είπε πως στους αναλογικούς μετρητές , συνήθως γίνεται απορύθμιση στο ημίτονο/συνημίτονο με αποτέλεσμα να κλέβει ,χωρίς όμως να αποκλείεται και το να ωφεληθείς αλλά συνήθως συμβαίνει το πρώτο.

Το ερώτημα είναι ποιον κλέβει το μηχανάκι: τη ΔΕΗ ή τον καταναλωτή;

Δημοσ.
Το ερώτημα είναι ποιον κλέβει το μηχανάκι: τη ΔΕΗ ή τον καταναλωτή;

το πολύ να σου "κλέψει" τα 6 ευρώ που θα δώσεις να το αγοράσεις , μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα.

ξαναδιάβασέ το προσεκτικά.

διορθώνει πιθανή απόκλιση στο συνημίτονο/ημίτονο της "χελώνας" της ΔΕΗ, το αν θα ωφεληθείς είναι μάλλον πιθανότερο από το να ζημιωθείς.

αναμένω περισσότερες πληροφορίες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...